Start
Mój profil

Masaż twarzy

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Brrbrr
PsychoFanka

Masaż twarzy

Post autor: Brrbrr »

Hej, otwieram wątek. Macie jakieś swoje sprawdzone tipy, może osoby z tt albo instagrama które śledzicie i polecacie? Widze, że są różne szkoły dotyczące masażu, techniki itd, i ja sama już się w tym gubię. Oczywiście, każdy ma wszystko w swoich pdfach i ebookach, także chciałabym kupić coś „sprawdzonego”
Jak sama nazwa wskazuje, wiecznie mi zimno
Awatar użytkownika
lkjhg
Mokra Włoszka

Post autor: lkjhg »

Robię masaż codziennie rano przez 20-25minut od około 1.5roku. Minuta na każde ćwiczenie.Najbardziej skupiam się na okolicy oczu i rozciągnieciu szyi.
- Sporą część ćwiczeń wzięłam od Basi Wlodkowskiej/Azjatycki cukier z YT. Kilka z nich z jej filmiku pomijam, bo nie widziałam efektu albo mnie męczyły. Jej ebook wydał mi się mało wartościowy, wolę filmik na którym dokładnie jest pokazane jak chwycić miesień. Polecam masowanie/rozciąganie czoła i brwi od niej, udało mi się trochę moje zmarszczki naprostować
- kilka ćwiczeń rozciągających od Kateryny Atakanovej/Facefitnesss, głównie rozciąganie szyi(platysmy) i masaż dolnej części twarzy

Próbowałam ćwiczyć legendarny malaris muscle z Koko Yoga Face, nawet udało mi się go po latach rozruszać po jednej stronie, ale nie widziałam efektów podniesienia policzków. Ćwiczenie tego mięśnia widziałam jeszcze u jakiejś Rosjanki (Astanova? Astana?), pokazywała na YT jak to robić, ale ona chyba naturalnie miała dość spore kości policzkowe i ćwiczenie nie wyglądało legitnie. Próbowałam też Face Yoga Method z taką Japonką, ale męczyło mnie jej gadanie i energia. Na polskim rynku jest jeszcze Marta Kucińska/Joga piękna
Anusia
LouiBag

Post autor: Anusia »