Start
Mój profil

iwona wieczorek

Moderator: verysweetcherry
Nescafe
RiczAsFak

Re: iwona wieczorek

Post autor: Nescafe »

Chcialabym, zeby kiedys ta historia sie rozwiązała. Zeby matka mogła dowiedzieć się prawdy, a sprawca czy sprawcy ponieśli karę.
Bratoslawa99
Ciastko

Post autor: Bratoslawa99 »

Zobaczcie te komentarze, ciekawe czy coś w tym jest
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Anik
SushiRoll

Post autor: Anik »

Bratoslawa99 pisze: ndz sty 18, 2026 9:54 pm Zobaczcie te komentarze, ciekawe czy coś w tym jest
Interesujące, ale aż nie chce się wierzyć, że jej ciało byłoby przez tyle lat ukryte tak blisko od miejsca zaginięcia. Stawiałabym na wywiezienie jej gdzies daleko...
Bratoslawa99
Ciastko

Anik pisze: ndz sty 18, 2026 10:00 pm Interesujące, ale aż nie chce się wierzyć, że jej ciało byłoby przez tyle lat ukryte tak blisko od miejsca zaginięcia. Stawiałabym na wywiezienie jej gdzies daleko...
Mnie to ciekawi bo na wykopie też ogólnie piszą że parę lat temu grubo przed tym Cinquecento ktoś pisał na jakimś forum o tym miejscu gdzie teraz szukają, są poweklejane też screeny i ktoś pisze o tym, że ta osoba z forum pisała coś o jakiejś studni na działkach? A ja pamiętam też, nie wiem czy to nie był Jackowski co chyba Szostakowi przepowiadał, że widzi w wizjach jakąś studzienkę?

Mnie to by nawet nie zdziwiło że ona tam gdzieś jest ukryta, jak to mówią czasem najciemniej pod latarnią - zmowa milczenia znajomych, ja myślę że to jednak to najbliższe otoczenie albo wiedzą co się stało - ciało „zniknęło” i to dla mnie od początku wskazuje na to że zrobił to ktoś z jej otoczenia, przypadkowy sprawca nie dbal by aż tak o ukrycie zwłok itd.
Awatar użytkownika
BlackSwan@1
Szarlotta

Post autor: BlackSwan@1 »

Jeśli by się to potwierdziło i znaleźli by szczątki to cała Polska żyłaby tym przez następny rok jak nie dłużej. Mielibyśmy chyba najbardziej spektakularne rozwiązanie sprawy w historii.
billy
Ciastko

Post autor: billy »

Poskładane w jedno wszystkie newsy. Jest dość grubo. Zaczęło się dodawać wszystko. Powiedziałbym, że teoria spiskowa, ale... no nie. ma to sens.

BTW. Iwonka miała 4 chłopaków na raz w tym jeden po odsiadce za pobicie. Łukasz B.

https://youtu.be/aWUTb39h-30
Hanka39
ZdalnaFanka

Post autor: Hanka39 »

anka_89 pisze: ndz sty 18, 2026 7:34 pm Dlatego wchodzicie na web archiwum i odpalacie tam linka.
Czasem na niektórych stronach trzeba go zarchiwizować i odpalić od nowa. Ale zawsze można go tam przeczytać go w całości, całkowicie za darmo.
Możesz podpowiedzieć jak to zrobić ?
Ameo
SushiRoll

Post autor: Ameo »

Od zawsze sledzilam te sprawe, jeszcze kiedyś na tym forum gp24, gdzie wszyscy na poczatku 😂. Z mojej perspektywy, to rzeczywiście wygląda jakby coś ruszyło. Pierwszy raz daje wiare, że coś jest na rzeczy.

Jedna rzecz: powiem Wam, że zastanawiałam się, przerabiałam to na wszystkie strony. Pamiętam jak na początku wszystko dzieliło się na: Paweł i Adria vs. Kasia i ta reszta, którzy byli gdzie indziej. I jakoś większość z tych rozkminianych scenariuszów historii dotyczyło Pawła. Potem też ten Patryk itp. Ale generalnie szukano winy u w obrębie tej imprezy, gdzie był Paweł.

I teraz jak czytalam tutaj Wasze wypowiedzi, I jak przypomniałam sobie wcześniejsze ustalenia, wywiady z matką, to nie rozumiem, jak nie wydawało mi się najbardziej podejrzane w zasadzie to, że ta Kasia zadzwoniła już rano pytając czy jest Iwona. Ja chyba nigdy się nad tym osobiście nie zastanowiłam. Przynajmniej nie pamiętam, żeby tak było. Bardziej, że Paweł zaangażował się od razu.. Już nieważne, czy Paweł spał na parterze, czy babcia widziała - bo to wtedy było rozbierane na czesci. Przecież to wygląda, bo nie sądzę jednak, że ta Kasia jest sprawczynią jako taka, jakby tam się coś rozniosło między znajomymi, którzy byli na tym ognisku. I ta Kasia chce wybadać sytuację. Aż w oczy kole

Teraz to każdy mądry będzie haha. Ale przecież to powinna być wskazówka numer jeden, że może tam coś zaszło w rejonie tego ogniska. I że może wcale nie było żadnej siatkówki. Zresztą ta matka mówila, że co jaka siatkówka po imprezie.

Z drugiej strony naiwnie chce myśleć, że policja jednak myślałaby w ten sposób - a może było coś co temu przeczyło. Albo że skupili się na najbliższych znajomych, a tam nie dało się nikomu nic udowodnić. Albo może rzeczywiście żadne to teorie spiskowe, a tam są niezłe powiązania.
Bratoslawa99
Ciastko

Ameo pisze: pn sty 19, 2026 8:58 am Od zawsze sledzilam te sprawe, jeszcze kiedyś na tym forum gp24, gdzie wszyscy na poczatku 😂. Z mojej perspektywy, to rzeczywiście wygląda jakby coś ruszyło. Pierwszy raz daje wiare, że coś jest na rzeczy.

Jedna rzecz: powiem Wam, że zastanawiałam się, przerabiałam to na wszystkie strony. Pamiętam jak na początku wszystko dzieliło się na: Paweł i Adria vs. Kasia i ta reszta, którzy byli gdzie indziej. I jakoś większość z tych rozkminianych scenariuszów historii dotyczyło Pawła. Potem też ten Patryk itp. Ale generalnie szukano winy u w obrębie tej imprezy, gdzie był Paweł.

I teraz jak czytalam tutaj Wasze wypowiedzi, I jak przypomniałam sobie wcześniejsze ustalenia, wywiady z matką, to nie rozumiem, jak nie wydawało mi się najbardziej podejrzane w zasadzie to, że ta Kasia zadzwoniła już rano pytając czy jest Iwona. Ja chyba nigdy się nad tym osobiście nie zastanowiłam. Przynajmniej nie pamiętam, żeby tak było. Bardziej, że Paweł zaangażował się od razu.. Już nieważne, czy Paweł spał na parterze, czy babcia widziała - bo to wtedy było rozbierane na czesci. Przecież to wygląda, bo nie sądzę jednak, że ta Kasia jest sprawczynią jako taka, jakby tam się coś rozniosło między znajomymi, którzy byli na tym ognisku. I ta Kasia chce wybadać sytuację. Aż w oczy kole

Teraz to każdy mądry będzie haha. Ale przecież to powinna być wskazówka numer jeden, że może tam coś zaszło w rejonie tego ogniska. I że może wcale nie było żadnej siatkówki. Zresztą ta matka mówila, że co jaka siatkówka po imprezie.

Z drugiej strony naiwnie chce myśleć, że policja jednak myślałaby w ten sposób - a może było coś co temu przeczyło. Albo że skupili się na najbliższych znajomych, a tam nie dało się nikomu nic udowodnić. Albo może rzeczywiście żadne to teorie spiskowe, a tam są niezłe powiązania.
Tak, dla mnie ten telefon dokładnie tak wygląda, jakby ta Kasia była zaniepokojona i chciała coś wybadać… na grupkach na fb ktoś wystalkowal ze niby właściciel (?) tego garażu/działki na polnej ma w znajomych na fb tych ziomków Iwony co byli na tych działkach/ognisku wiec to wszystko wydaje się, ze zaczyna się łączyć i spinać.

Moim zdaniem rzeczywiście coś jest na rzeczy bo też mama Iwony jakoś „zniknęła” a dwa że nigdy tak wprost nie mówili o zamordowanej Iwonie, zawsze była „zaginiona przed laty” etc.
billy
Ciastko

Post autor: billy »

Hanka39 pisze: pn sty 19, 2026 8:41 am Możesz podpowiedzieć jak to zrobić ?
archive.ph - wklejasz link i szukasz czy juz jest. jak nie ma to klikasz zarchiwizuj. chwile to trwa, dlatego lepioej szukac od razu czy jest.
darek123123
RóżowePolo

Post autor: darek123123 »

sama nie wiem dlaczego, ale wierzę w to że mają te szczątki
:angel: :angel:
mormolyke
KlasaBiznes

Post autor: mormolyke »

Nie wiem serio. Może ktoś jest na łożu śmierci i zaczął sypać?

Tak czy siak, uwierzę jak będą konkrety
Pff_Ania
Mokra Włoszka

Post autor: Pff_Ania »

darek123123 pisze: pn sty 19, 2026 9:19 am sama nie wiem dlaczego, ale wierzę w to że mają te szczątki
Ja bym chciała wierzyć, ale było już tyle przełomów, które nie rozwiązały sprawy, ze teraz dopiero uwierzę jak zobaczę, że działania policji przynoszą jakieś rezultaty.
Ameo
SushiRoll

Bratoslawa99 pisze: pn sty 19, 2026 9:04 am Tak, dla mnie ten telefon dokładnie tak wygląda, jakby ta Kasia była zaniepokojona i chciała coś wybadać… na grupkach na fb ktoś wystalkowal ze niby właściciel (?) tego garażu/działki na polnej ma w znajomych na fb tych ziomków Iwony co byli na tych działkach/ognisku wiec to wszystko wydaje się, ze zaczyna się łączyć i spinać.
Tak, czytalam! No właśnie - oczywiście mogło być, że coś usłyszała od kogos innego, ze można było wziąć pod uwagę, ze nie chodziło o ognisko, a że po prostu słyszała o kłótni. Ale to i tak podejrzane. I sama się sobie dziwię, że to mnie wtedy nie zastanowiło. Ciekawe jak przesłuchania prowadzono.
Moze to sa te podejrzenia matki, które kiedyś wyśmiewano
darek123123
RóżowePolo

Post autor: darek123123 »

prokuratura potwierdza ze chodzi o Iwonę https://www.se.pl/trojmiasto/zaginiecie ... -RGxC.html
:angel: :angel:
slodkajakmalinka
ŚpioszkiKenzo

Post autor: slodkajakmalinka »

Kluczem jest fakt, że działania nie dot. wyłącznie sprawy Iwony.
Mauwi
Channelka

Post autor: Mauwi »

slodkajakmalinka pisze: pn sty 19, 2026 12:02 pm Kluczem jest fakt, że działania nie dot. wyłącznie sprawy Iwony.
Co przez to rozumieć?
yukiarctic
SushiRoll

Post autor: yukiarctic »

nie rozumiem jakim cudem tyle lat nikt publicznie nie mowil ze spotykala sie z lukaszem, ktory mial jeszcze wyrok za pobicie, a do tego w noc jej zaginiecia byl na ognisku w parku reagana. przeciez zawsze najpierw dokladnie przyglada sie partnerowi. chyba ze ja cos przeoczylam i bylo juz o nim mowione w przestrzeni publicznej
slodkajakmalinka
ŚpioszkiKenzo

Mauwi pisze: pn sty 19, 2026 12:09 pm Co przez to rozumieć?
W oficjalnym komunikacie jest info: "Na polecenie prokuratora Małopolskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej, wykonywali czynności procesowe m.in. w śledztwie dotyczącym Iwony Wieczorek, jak również w innym postępowaniu pozostającym pod nadzorem tego Wydziału".
Mauwi
Channelka

Post autor: Mauwi »

slodkajakmalinka pisze: pn sty 19, 2026 12:15 pm W oficjalnym komunikacie jest info: "Na polecenie prokuratora Małopolskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej, wykonywali czynności procesowe m.in. w śledztwie dotyczącym Iwony Wieczorek, jak również w innym postępowaniu pozostającym pod nadzorem tego Wydziału".
No to rozumiem ale czemu napisałaś KLUCZEM?
slodkajakmalinka
ŚpioszkiKenzo

Bo to oznacza, że może chodzić o seryjnego. Może też to, że skoro sprawy się łączą, to postęp będzie szybszy, bo na pewno jest zgromadzony obszerny materiał w tym wspomnianym postępowaniu.
SilverCross
RoyalBaby

Post autor: SilverCross »

yukiarctic pisze: pn sty 19, 2026 12:10 pm nie rozumiem jakim cudem tyle lat nikt publicznie nie mowil ze spotykala sie z lukaszem, ktory mial jeszcze wyrok za pobicie, a do tego w noc jej zaginiecia byl na ognisku w parku reagana. przeciez zawsze najpierw dokladnie przyglada sie partnerowi. chyba ze ja cos przeoczylam i bylo juz o nim mowione w przestrzeni publicznej
Tak było. Przez bardzo długi czas w ogóle nie mówiono publicznie o tych równolegle trwających imprezach w parku Reagana. Nawet na gp czy wizażu, praktycznie wszyscy skupiali się na ekipie z DC lub później na tym, że Patryk był w parku. Dopiero drugi rozdział książki Podolskiego i Bilskiej rzucił na to trochę światła.
Pff_Ania
Mokra Włoszka

Post autor: Pff_Ania »

No właśnie. Japierwszy raz o jakimś
Ognisku dowiedziałam
Się dziś. Co to za brand new information ? Dlaczego wcześniej nie było info o tych ogniskach Cinquecento i innych tych rzeczach ?
jak_zapomiec
Siatkarka

Post autor: jak_zapomiec »

Hanka39 pisze: pn sty 19, 2026 8:41 am Możesz podpowiedzieć jak to zrobić ?
Możesz użyć strony https://www.removepaywall.com/
Wrzucasz link i wybierasz po kolei opcje (chyba jest 5 do wyboru) dopóki któraś się nie otworzy.
Ameo
SushiRoll

SilverCross pisze: pn sty 19, 2026 12:37 pm Tak było. Przez bardzo długi czas w ogóle nie mówiono publicznie o tych równolegle trwających imprezach w parku Reagana. Nawet na gp czy wizażu, praktycznie wszyscy skupiali się na ekipie z DC lub później na tym, że Patryk był w parku. Dopiero drugi rozdział książki Podolskiego i Bilskiej rzucił na to trochę światła.
Dokładnie. O to też chodziło kiedy pisałam, że wszyscy raczej analizowali Pawła, Adrię, ewentualnie Patryka. Wtedy na gp24 to wyłącznie Pawel niemalże.