Start
Mój profil

iwona wieczorek

Moderator: verysweetcherry
xnyxx
Tritonotti

Re: iwona wieczorek

Post autor: xnyxx »

W tej sprawie (jak i w wielu innych), problemem są kamery obrotowe. Gdyby przy wejściu na plażę była statyczna kamera to byśmy chociaż wiedzieli, w którą stronę poszła. Podobnie jest w sprawie Krzysztofa Dymińskiego - Krzysiek stoi na moście, kamera się obraca, wraca w ten sam punkt a chłopaka na moście nie ma, i pytanie skoczył czy nie?

Oczywisty jest fakt, że wśród znajomych Iwony jest zmowa milczenia. Myślę, że jakby zaczęli gadać to sprawa by się rozwiązała. Wydaje mi się, że Iwona znała swojego oprawcę, znajomi także. Może Iwona po drodze wdała się w jakąś pyskówkę, z kimś z kim nie powinna, ktoś to widział i doniósł znajomym - to by tłumaczyło ich poranną panikę. Najbardziej prawdopodobny jest dla mnie handel ludźmi, spotkała znajomego znajomego po drodze, ten zaproponował podwózkę, a podwózka zakończyła się za niemiecką granicą. Albo spotkała kogoś znajomego pod blokiem i wsiadła na tzw. bajere, a ten zablokował drzwi i pojechał - ja niejednokrotnie spotykałam się z kimś pod blokiem po imprezie, siedzieliśmy w aucie i paliliśmy szlugi, nic nadzwyczajnego.

To, że na monitoringu wygląda na trzeźwą, a pisała SMS, że jest pijana to nic nie znaczy - jeśli zmusiłaby was sytuacja i musiałybyście (zwracam się do kobiet, bo Iwona także nią była) wracać na pieszo taki kawał to spięłybyście dupe i udawały trzeźwą czy byście się zataczały? Ja bym udawała trzeźwa, dla bezpieczeństwa, bo nachlana samotna kobieta jest łatwym łupem, nawet w miejscu publicznym. Takie udawanie naprawdę nie jest trudne, jak miałam 16 lat to wracałam do domu nachlana, godzine wcześniej prowadziły mnie koleżanki, a wracając do domu udawałam trzeźwą przed mamą. Raczej mi to wychodziło bardzo dobrze, bo nigdy nic nie powiedziała, a „chuchać” musiałam jak byłam trzeźwa.

Najbardziej przerażające dla mnie w sprawach zaginięcia jest fakt, że na tym świecie jest jedna osoba, która wie dokładnie co się stało, i to nawet nie jest oprawca, ale osoba pokrzywdzona. Truizm, który bardzo często do mnie wraca.
blondynka2007
Skarpeta Rakieta

Post autor: blondynka2007 »

xnyxx pisze: ndz sty 04, 2026 9:30 pm Oczywisty jest fakt, że wśród znajomych Iwony jest zmowa milczenia. Myślę, że jakby zaczęli gadać to sprawa by się rozwiązała.
Rozwiązałaby się, ale poszliby siedzieć.
xnyxx pisze: ndz sty 04, 2026 9:30 pm Najbardziej prawdopodobny jest dla mnie handel ludźmi, spotkała znajomego znajomego po drodze, ten zaproponował podwózkę, a podwózka zakończyła się za niemiecką granicą.
Najbardziej przerażające dla mnie w sprawach zaginięcia jest fakt, że na tym świecie jest jedna osoba, która wie dokładnie co się stało, i to nawet nie jest oprawca, ale osoba pokrzywdzona. Truizm, który bardzo często do mnie wraca.
Na czym opierasz i jak obliczyłaś to prawdopodobieństwo? Co dalej za tą niemiecką granicą? Co konkretnie potem się wydarzyło? Nikt jej nie zobaczył z celników i tak po prostu przewieźli ją w bagażniku? Potem też jej nikt nie zobaczył i nie rozpoznał?
nastka
Siatkarka

Post autor: nastka »

Nieoficjalnie: w Sopocie trwają działania związane z Iwoną Wieczorek. Redakcja Trójmiasto.pl podaje: działania przy ul. Polnej prowadzi małopolska policja. KWP Kraków odsyła do Prokuratury Krajowej, która nie udziela informacji czego dotyczą działania w Sopocie. Sprawę Iwony Wieczorek prowadzi krakowskie AX.

Źródło: https://www.trojmiasto.pl/raport/Akcja- ... 55350.html
Awatar użytkownika
Totaloolo
RoyalBaby

Post autor: Totaloolo »

nastka pisze: śr sty 14, 2026 2:37 pm Nieoficjalnie: w Sopocie trwają działania związane z Iwoną Wieczorek. Redakcja Trójmiasto.pl podaje: działania przy ul. Polnej prowadzi małopolska policja. KWP Kraków odsyła do Prokuratury Krajowej, która nie udziela informacji czego dotyczą działania w Sopocie. Sprawę Iwony Wieczorek prowadzi krakowskie AX.

Trzymam kciuki, aby w końcu rozwiązano tę sprawę! Wyjątkowo inne media milczą na ten temat. Może to dobry znak?
Awatar użytkownika
Totaloolo
RoyalBaby

nastka pisze: śr sty 14, 2026 2:37 pm Nieoficjalnie: w Sopocie trwają działania związane z Iwoną Wieczorek. Redakcja Trójmiasto.pl podaje: działania przy ul. Polnej prowadzi małopolska policja. KWP Kraków odsyła do Prokuratury Krajowej, która nie udziela informacji czego dotyczą działania w Sopocie. Sprawę Iwony Wieczorek prowadzi krakowskie AX.

Więcej info - https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Dz ... 13126.html

Jak udało nam się ustalić, dotyczyły one "niewyjaśnionego zabójstwa sprzed kilkunastu lat". Śledczy nie informują jednak o jaką sprawę chodzi, ani jakie działania na miejscu przeprowadzono. Jak precyzuje, "czynności te mają sprawdzić, czy zachodzą przesłanki do podjęcia na nowo umorzonego postępowania."

Teraz pytanie czy sprawa została umorzona? Pierwsze śledztwo umorzono w 2012, ale w 2024 roku sprawą zajęło się krakowskie archiwum x i nic o umorzeniu nie słyszałam
Do tego mowa jest o zabójstwie, a oficjalnie IW jestzsginiona. To najprawdopodniej inna sprawa, a szkoda
EmEm
MieszkankaPowiśla

Post autor: EmEm »

Nowy rok,nowe podejście do sprawy, przełom zakładam że będzie około lipca, nowe dowody nowe tropy... za rok to samo 😉
Karambolakarambola
Ciastko

Post autor: Karambolakarambola »

Wątpię że to o to chodzi. Sprawa Iwony jest nadal sprawą zaginięcia, a nie zabójstwa
aonb
Channelka

Post autor: aonb »

Nie wiem czy istnieje w Polsce sprawa zaginięcia o której trąbi się tak dużo i tak często, a dzieje się tak mało 😅 co roku są nowe fakty, co roku nowy trop, co roku przełom, a sprawa jak stała w miejscu, tak stoi. Jeżeli jest cokolwiek co można by uznać za "sukces" w trakcie tych niespełna 16 lat, to odnalezienie chłopa z ręcznikiem. Za kolejnych 16 lat możemy się spodziewać następnego przełomu...
zosia9x
Siatkarka

Post autor: zosia9x »

"Ręcznik" nie został odnaleziony.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Jakoś nie wierzę że to o to chodzi
Zuza8484
Ciastko

Post autor: Zuza8484 »

Totaloolo pisze: śr sty 14, 2026 2:58 pm Trzymam kciuki, aby w końcu rozwiązano tę sprawę! Wyjątkowo inne media milczą na ten temat. Może to dobry znak?
Superak też napisał, ale żadnych sensownych szczegółów więcej: Tajemnicza akcja służb w Sopocie. Chodzi o sprawę sprzed lat - Trójmiasto, Super Express https://share.google/SLrFkJT0DOQTW3N6a
Awatar użytkownika
nienadlugo
GreckieWakacje

Post autor: nienadlugo »

zosia9x pisze: śr sty 14, 2026 4:17 pm "Ręcznik" nie został odnaleziony.
Zostal w 2022 wg linkowanego artykulu
Awatar użytkownika
Totaloolo
RoyalBaby

Zuza8484 pisze: śr sty 14, 2026 8:01 pm Superak też napisał, ale żadnych sensownych szczegółów więcej: Tajemnicza akcja służb w Sopocie. Chodzi o sprawę sprzed lat - Trójmiasto, Super Express https://share.google/SLrFkJT0DOQTW3N6a
Pewnie wszystkie media dostały jeden, ten sam komunikat. No cóż szkoda, że to nie to.
Awatar użytkownika
Totaloolo
RoyalBaby

Informacje z fb książki Marty Bilskiej i Mikołaja Podolskiego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zuza8484
Ciastko

Totaloolo pisze: czw sty 15, 2026 8:14 pm Informacje z fb książki Marty Bilskiej i Mikołaja Podolskiego.
Na innej grupie na FB pojawiła się wczoraj informacja, że pod tym adresem mieszka Marcin K., ktory rzekomo ma w znajomych osoby powiązane ze sprawą, ale nie sprawdzałam tego w żaden sposób, więc nie chce siać plotek.
Angel1985
Ciastko

Post autor: Angel1985 »

Czy na ulicy Polnej, nie stał zaparkowany biały fiat cinquocento...
Awatar użytkownika
Monikamm
Modna

Post autor: Monikamm »

Angel1985 pisze: pt sty 16, 2026 9:03 am Czy na ulicy Polnej, nie stał zaparkowany biały fiat cinquocento...
Trzeba kochani odświeżyć wiedzę. Oby wszystko się rozwiązało....
Zuza8484
Ciastko

Angel1985 pisze: pt sty 16, 2026 9:03 am Czy na ulicy Polnej, nie stał zaparkowany biały fiat cinquocento...
Jest jakiś screen z mapy sprzed lat, na którym jest widoczne białe auto pod tym adresem, ale nie da się powiedzieć, jaki to samochód, niektórzy piszą że to jakiś sedan, inni że może to być mniejsze auto z otwartym bagażnikiem, generalnie pixelowa nędza, widać że auto, ale nie jakie.
liliona12
Migocząca Świeczka

Post autor: liliona12 »

Na onecie artykuł z potwierdzeniem, że chodziło o Iwonę z ostatnią akcją. Niestety za paywallem, więc za dużo się nie dowiedziałam.
maildonewsletterow
Szarlotta

Post autor: maildonewsletterow »

liliona12 pisze: sob sty 17, 2026 1:21 pm Na onecie artykuł z potwierdzeniem, że chodziło o Iwonę z ostatnią akcją. Niestety za paywallem, więc za dużo się nie dowiedziałam.
Mi sie wyswietlil caly za darmo. Nie ma tak naprawde konkretow i potwierdzenia, tylko wzmianka, ze nieoficjalnie sledczy nie zaprzeczaja.
Hankabezpudla
Mokra Włoszka

Post autor: Hankabezpudla »

liliona12 pisze: sob sty 17, 2026 1:21 pm Na onecie artykuł z potwierdzeniem, że chodziło o Iwonę z ostatnią akcją. Niestety za paywallem, więc za dużo się nie dowiedziałam.
I niewiele straciłaś :) Wypowiada się jedynie Podolski:
- „Kiedy 2010 r. Iwona zaginęła, za tym zakątkiem zaczynał się dziki teren. Tam nie było ani hoteli, ani parku, ani pobliskich bloków w górę ul. Polnej”
- „To było dziwne, że w pierwszych tygodniach po zaginięciu Iwony nic policjantów na ten teren nie zaprowadziło. Już wtedy mówiło się o tych paru budynkach, że to są slumsy. Ja nie do końca podzielałem tę opinię, ale tam rzeczywiście mieszkało parę niebezpiecznych osób”
- „Na pewno mieszkało tam dwóch młodych mężczyzn, którzy trzymali się bardzo mocno z paczką Iwony Wieczorek. Z przyjaciółmi Iwony, którzy bawili się na tym słynnym ognisku”
- „Tych dwóch młodych mężczyzn, którzy kiedyś mieszkali w tym rejonie Sopotu, na tym ognisku na pewno nie było. Ale wiem, że przynajmniej jeden z nich wielokrotnie imprezował z Iwoną do późnych godzin. To był jej taki dobry kolega”
- „Dziennikarz podkreśla jednak, że "nigdy żadne tropy do tego kolegi Iwony nie prowadziły, nigdy policja go nie podejrzewała". — Ja też nigdy go nie podejrzewałem, sprawiał dobre wrażenie. Trzeba jednak nadmienić, że obaj ci mężczyźni mieli kartoteki. Czy w tej akcji policji o nich chodziło? Nie wiem. Wiem na pewno, że jeden z nich już na pewno od dawna tam nie mieszka. Losów drugiego z nich nie znam”.

Tyle
liliona12
Migocząca Świeczka

Hankabezpudla pisze: sob sty 17, 2026 1:52 pm I niewiele straciłaś :) Wypowiada się jedynie Podolski:
- „Kiedy 2010 r. Iwona zaginęła, za tym zakątkiem zaczynał się dziki teren. Tam nie było ani hoteli, ani parku, ani pobliskich bloków w górę ul. Polnej”
- „To było dziwne, że w pierwszych tygodniach po zaginięciu Iwony nic policjantów na ten teren nie zaprowadziło. Już wtedy mówiło się o tych paru budynkach, że to są slumsy. Ja nie do końca podzielałem tę opinię, ale tam rzeczywiście mieszkało parę niebezpiecznych osób”
- „Na pewno mieszkało tam dwóch młodych mężczyzn, którzy trzymali się bardzo mocno z paczką Iwony Wieczorek. Z przyjaciółmi Iwony, którzy bawili się na tym słynnym ognisku”
- „Tych dwóch młodych mężczyzn, którzy kiedyś mieszkali w tym rejonie Sopotu, na tym ognisku na pewno nie było. Ale wiem, że przynajmniej jeden z nich wielokrotnie imprezował z Iwoną do późnych godzin. To był jej taki dobry kolega”
- „Dziennikarz podkreśla jednak, że "nigdy żadne tropy do tego kolegi Iwony nie prowadziły, nigdy policja go nie podejrzewała". — Ja też nigdy go nie podejrzewałem, sprawiał dobre wrażenie. Trzeba jednak nadmienić, że obaj ci mężczyźni mieli kartoteki. Czy w tej akcji policji o nich chodziło? Nie wiem. Wiem na pewno, że jeden z nich już na pewno od dawna tam nie mieszka. Losów drugiego z nich nie znam”.

Tyle
Dzięki! Czyli nic ciekawego jednak
Hankabezpudla
Mokra Włoszka

Post autor: Hankabezpudla »

liliona12 pisze: sob sty 17, 2026 1:56 pm Dzięki! Czyli nic ciekawego jednak
Wstydziliby się dawać coś takiego jako materiał „premium”.
liliona12
Migocząca Świeczka

Hankabezpudla pisze: sob sty 17, 2026 1:59 pm Wstydziliby się dawać coś takiego jako materiał „premium”.
Tak! Współczuję ludziom, którzy się skusili, bo byli ciekawi…
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Post autor: PrzemoKondratowicz »

W Sopocie nie ma slumsów. Nie było nigdy. Mogły być mieszkania socjalne w normalnych budynkach w którym kawalerka kosztowała pół miliona. Slumsy to mocne nadużycie.