Start
Mój profil

Skrócony czas pracy

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Brida
LouiBag

Skrócony czas pracy

Post autor: Brida »

Czy komuś udało się wynegocjować z pracodawcą krótszy tydzień pracy, np. 4 dni lub po prostu mniej godzin? Przy zachowaniu pensji oczywiście. Chciałabym spróbować to wynegocjować i zbieram argumenty 😉 Pracuję w tej firmie już ponad 7 lat, nie nawalam, mam już wyrobioną swoją "markę" i wszyscy wiedzą, że zawsze dowożę co trzeba. Myślicie, że jest na to szansa? Wkurza mnie, że moja firma nie przystąpiła do tego testu krótszego czasu pracy, a takie urzędy sobie skracają czas pracy gdzie ich to zupełnie nie powinno obejmować bo i tak są zazwyczaj niedostępni czasowo dla ludzi normalnie pracujących 😉
aligatorka
RoyalBaby

Post autor: aligatorka »

Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że mieliby się zgodzić na coś takiego dla jednej osoby, zaraz by wszyscy inni też chcieli, co jest zrozumiałe. Tak jak z podwyżką, tylko że się rzuca w oczy, że kogoś w ogóle w piątki np. nie ma. Ludzie by się zaczęli zastanawiać i dopytywać może. No chyba że by była narracja, że masz odpowiednio obciętą wypłatę o ten jeden dzień, co byłoby kłamstwem.

Nie napisałaś, co to za miejsce pracy, jakaś mała firma czy duża korporacja?
astronautka123
SkrzydełkaZhooters

Post autor: astronautka123 »

U mnie w zespole kilkunastoosobowym jedna dziewczyna przeszla na 3/4 etatiu. Nie wiem jak się dogadała z wynagrodzeniem, nikt nie gada o tym na forum publicznym.
Zapytac można. Dużo zależy jaka to firma. Jak jakieś korpo wynagrodzenia są odgórnie akceptowane i może być problem. Z Januszami można negocjować.
astronautka123
SkrzydełkaZhooters

Post autor: astronautka123 »

Nie wiem czy nie zmienia się wymiar urlopu wtedy, bierzesz to pod uwagę?