Skrócony czas pracy
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherrySkrócony czas pracy
Czy komuś udało się wynegocjować z pracodawcą krótszy tydzień pracy, np. 4 dni lub po prostu mniej godzin? Przy zachowaniu pensji oczywiście. Chciałabym spróbować to wynegocjować i zbieram argumenty
Pracuję w tej firmie już ponad 7 lat, nie nawalam, mam już wyrobioną swoją "markę" i wszyscy wiedzą, że zawsze dowożę co trzeba. Myślicie, że jest na to szansa? Wkurza mnie, że moja firma nie przystąpiła do tego testu krótszego czasu pracy, a takie urzędy sobie skracają czas pracy gdzie ich to zupełnie nie powinno obejmować bo i tak są zazwyczaj niedostępni czasowo dla ludzi normalnie pracujących 
-
aligatorka
- RoyalBaby
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że mieliby się zgodzić na coś takiego dla jednej osoby, zaraz by wszyscy inni też chcieli, co jest zrozumiałe. Tak jak z podwyżką, tylko że się rzuca w oczy, że kogoś w ogóle w piątki np. nie ma. Ludzie by się zaczęli zastanawiać i dopytywać może. No chyba że by była narracja, że masz odpowiednio obciętą wypłatę o ten jeden dzień, co byłoby kłamstwem.
Nie napisałaś, co to za miejsce pracy, jakaś mała firma czy duża korporacja?
Nie napisałaś, co to za miejsce pracy, jakaś mała firma czy duża korporacja?
-
astronautka123
- SkrzydełkaZhooters
U mnie w zespole kilkunastoosobowym jedna dziewczyna przeszla na 3/4 etatiu. Nie wiem jak się dogadała z wynagrodzeniem, nikt nie gada o tym na forum publicznym.
Zapytac można. Dużo zależy jaka to firma. Jak jakieś korpo wynagrodzenia są odgórnie akceptowane i może być problem. Z Januszami można negocjować.
Zapytac można. Dużo zależy jaka to firma. Jak jakieś korpo wynagrodzenia są odgórnie akceptowane i może być problem. Z Januszami można negocjować.
-
astronautka123
- SkrzydełkaZhooters
Nie wiem czy nie zmienia się wymiar urlopu wtedy, bierzesz to pod uwagę?