Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
SiabadabaLala
Bagietka z szarlott

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: SiabadabaLala »

Odrzucają mnie osoby jarające się i ekscytujące jedzeniem ponad wszystko; ich Instagramy pełne zdjęć jedzenia, z wycieczek relacja 'jedlismy to i tamto', stanie w garach pół dnia żeby coś przygotować i napchac się jak swinka. Jest to dla mnie jakiś zwierzęcy instynkt, że ktoś stawia jedzenie w centrum wszechświata albo efekt tego, że ktoś kiedyś miał mało, głodował, nie mógł sobie pozwolić na takie rzeczy i teraz ma obsesję.
astronautka123
SkrzydełkaZhooters

Post autor: astronautka123 »

SiabadabaLala pisze: śr sty 07, 2026 11:36 am Odrzucają mnie osoby jarające się i ekscytujące jedzeniem ponad wszystko; ich Instagramy pełne zdjęć jedzenia, z wycieczek relacja 'jedlismy to i tamto', stanie w garach pół dnia żeby coś przygotować i napchac się jak swinka. Jest to dla mnie jakiś zwierzęcy instynkt, że ktoś stawia jedzenie w centrum wszechświata albo efekt tego, że ktoś kiedyś miał mało, głodował, nie mógł sobie pozwolić na takie rzeczy i teraz ma obsesję.
Mnie to przeraża jak życie się kręci wokół jedzenia. Gotowanie -jedzenie-sprzątanie po gotowaniu i jedzeniu - planowanie co będzie do jedzenia przyszłości - kupowanie jedzenia- itd
Jeżeli ktoś chce jest w miarę zdrowo nie jedząc na mieście i gotowców i nie bierze pod uwagę diety pudełkowej to zajmuje w ciul czasu ogarnianie tego. Za dużo (tak, napiszcie mi że to kwestia organizacji).

Zazdroszczę ludziom, którzy nie myślą o jedzeniu i pomijają posiłki.
Awatar użytkownika
gunernialne
PrinTu

Post autor: gunernialne »

Robienie paczek dla seniorów na świata wynika najczęściej z chęci zrobienia przyjemności sobie samemu czy "odkupienia win" a nie realnej potrzeby pomocy drugiemu człowiekowi.
Bonusowo: osoby, które piszą te listy mają pełne prawo marzyć w nich o niepraktycznych czy "zbędnych" prezentach a nie tylko o lekach, ubraniach czy środkach czystości i nie należy ich oceniać
Bonusowo 2: rzeczy typu telefon komórkowy w obecnych czasach nie są fanaberią
dziwnerzeczy
BlondDoczep

Post autor: dziwnerzeczy »

joalla pisze: śr sty 07, 2026 10:25 am Mówisz tak tylko o rzeczach pakowanych w plastik, czy też na przykład kanapkach z kawiarni? Jeśli to pierwsze, mam podobnie - drogie w stosunku do jakości i niesmaczne, niezdrowe, lepiej zrobić samodzielnie jakieś najprostsze danie, niż jeść ten „karton”.
O rzeczach pakowanych w plastik i leżących smutno na półce w sklepie. Wolę już, jeśli zajdzie taka potrzeba, kupić sobie bułkę, ser i szynkę i sama zrobić kanapkę gdzieś na uboczu, niż zjeść taką gotową.
Catering też mnie odrzuca, bo wyobrażam sobie, że to jest przygotowane dzień wcześniej i tak leży i czeka na dostawę a później się dostaje jakiegoś suche coś (i pewnie odgrzewa w mikrofali), ale nigdy nie zamawiałam, więc nie wiem jak to wygląda (nie krzyczcie).
W kawiarni rzadko kupuję kanapki albo ciasto ale jeśli te pierwsze są robione przez pracowników i świeże, to nie miałabym problemu ze zjedzeniem.

Nie mam obsesji na punkcie jedzenia ale wolę już przyjść głodna do domu i zrobić sobie jajecznicę, niż zjeść taką gotową kanapkę.
Awatar użytkownika
joalla
Dieta 600 kcal

Post autor: joalla »

astronautka123 pisze: śr sty 07, 2026 12:17 pm Mnie to przeraża jak życie się kręci wokół jedzenia. Gotowanie -jedzenie-sprzątanie po gotowaniu i jedzeniu - planowanie co będzie do jedzenia przyszłości - kupowanie jedzenia- itd
Jeżeli ktoś chce jest w miarę zdrowo nie jedząc na mieście i gotowców i nie bierze pod uwagę diety pudełkowej to zajmuje w ciul czasu ogarnianie tego. Za dużo (tak, napiszcie mi że to kwestia organizacji).

Zazdroszczę ludziom, którzy nie myślą o jedzeniu i pomijają posiłki.
Da się to ograć, jak z biegiem czasu wejdzie się w rytm kilku gotowych przepisów i jakichś tam ulubionych składników na kilkuminutowe śniadania/kolacje- wtedy zakupy to jakieś 5 do 15 minut w sklepie, ale tak, na początku, zanim się człowiek przestawi na zdrowe odżywianie i gdy musi się tych przepisów uczyć albo ich szukać, rzeczywiście jest to w stanie zająć wiele czasu. Moim zdaniem jednak warto trochę czasu na to poświęcić, bo odpowiednie odżywanie (bez przesady w żadną stronę, ortoreksja zdrowa nie jest) to najlepsza inwestycja w zdrowie. Idk czy to nie offtop, ale od jakiegoś czasu staram się jeść w 9/10 przypadków w domu i wcale nie zajmuje to dużo czasu, jakąś zupę można po powrocie z pracy zrobić z automatu, drugą ręką klikając na Wandzie :D
astronautka123
SkrzydełkaZhooters

Post autor: astronautka123 »

joalla pisze: śr sty 07, 2026 1:36 pm Da się to ograć, jak z biegiem czasu wejdzie się w rytm kilku gotowych przepisów i jakichś tam ulubionych składników na kilkuminutowe śniadania/kolacje- wtedy zakupy to jakieś 5 do 15 minut w sklepie, ale tak, na początku, zanim się człowiek przestawi na zdrowe odżywianie i gdy musi się tych przepisów uczyć albo ich szukać, rzeczywiście jest to w stanie zająć wiele czasu. Moim zdaniem jednak warto trochę czasu na to poświęcić, bo odpowiednie odżywanie (bez przesady w żadną stronę, ortoreksja zdrowa nie jest) to najlepsza inwestycja w zdrowie. Idk czy to nie offtop, ale od jakiegoś czasu staram się jeść w 9/10 przypadków w domu i wcale nie zajmuje to dużo czasu, jakąś zupę można po powrocie z pracy zrobić z automatu, drugą ręką klikając na Wandzie :D
Dzięki, że się tak rozpisałaś. Jem w domu, jestem świadomym zjadaczem i mam to ogarnięte ale i tak uważam, że to za dużo czasu zajmuje.
Staram się nie brać do pracy ciągle kanapek, dzieci jedzą w szkole obiady ale lubię też aby miały jakąś zupę warzywną żeby nie jeść byle czego (gotuje na wywarach a nie z kostki). Po pracy też niekoniecznie chcę jesc kanapki a do tego każdy ma refluks i każdy lubi co innego więc troche się tego zbiera. Generalnie gotuję na kilka dni do przodu ale mając 3 facetów w domu szybko schodzi ;) koniec offtopu.
Awatar użytkownika
again
Skarpeta Rakieta

Post autor: again »

joalla pisze: śr sty 07, 2026 1:36 pm Da się to ograć, jak z biegiem czasu wejdzie się w rytm kilku gotowych przepisów i jakichś tam ulubionych składników na kilkuminutowe śniadania/kolacje- wtedy zakupy to jakieś 5 do 15 minut w sklepie, ale tak, na początku, zanim się człowiek przestawi na zdrowe odżywianie i gdy musi się tych przepisów uczyć albo ich szukać, rzeczywiście jest to w stanie zająć wiele czasu. Moim zdaniem jednak warto trochę czasu na to poświęcić, bo odpowiednie odżywanie (bez przesady w żadną stronę, ortoreksja zdrowa nie jest) to najlepsza inwestycja w zdrowie. Idk czy to nie offtop, ale od jakiegoś czasu staram się jeść w 9/10 przypadków w domu i wcale nie zajmuje to dużo czasu, jakąś zupę można po powrocie z pracy zrobić z automatu, drugą ręką klikając na Wandzie :D
Podłączę się tutaj aby wspomnieć o możliwości mrożenia jedzenia. Czasem gotuję gar leczo czy innego sosu ze szpinakiem albo jakiejś napakowanej warzywami zupy i nadmiar mrożę w porcjach. Dzięki temu jeden tydzień gotuję a kolejny a i nawet następny czasami już nie muszę :)
Awatar użytkownika
again
Skarpeta Rakieta

Post autor: again »

astronautka123 pisze: śr sty 07, 2026 1:57 pm Dzięki, że się tak rozpisałaś. Jem w domu, jestem świadomym zjadaczem i mam to ogarnięte ale i tak uważam, że to za dużo czasu zajmuje.
Staram się nie brać do pracy ciągle kanapek, dzieci jedzą w szkole obiady ale lubię też aby miały jakąś zupę warzywną żeby nie jeść byle czego (gotuje na wywarach a nie z kostki). Po pracy też niekoniecznie chcę jesc kanapki a do tego każdy ma refluks i każdy lubi co innego więc troche się tego zbiera. Generalnie gotuję na kilka dni do przodu ale mając 3 facetów w domu szybko schodzi ;) koniec offtopu.
Oho, dopiero doczytałam o 3 facetach w domu. Niech Bozia ma Cię w swojej opiece... 😅
Szczur Karolek
MiamiBicz

Post autor: Szczur Karolek »

W temacie jedzenia:

1. Polskie i generalnie wschodnioeuropejskie jedzenie jest niedobre, dużo mięsa, niesmaczne połączenia i jeszcze wszechobecny koperek…
2. Brzydzą mnie stołówki i bary mleczne - śmierdzą brudną szmatą i tak samo smakują podawane tam potrawy (i jeszcze wszechobecny koperek).
3. „Nie lepiej zrobić w domu?” Nie, nie lepiej. Nie mam ochoty gotować ani przede wszystkim zmywać i sprzątać.
4. Mrożonki są niedobre. Obojętnie, czy chodzi o warzywa czy pizzę. Zamrożone jedzenie podane po odmrożeniu i podgrzaniu też.
5. Dziwi mnie, że ludzie tak chętnie jedzą mięso i nie przeszkadza im, że trzeba było zabić zwierzę, żeby mieli kotleta albo szynkę.
6. Nie lubię pizzy z miejsc typu Pizza Hut czy Domino’s, kiedyś się zajadałam, ale ból żołądka po tym jest straszny, uznaję tylko pizzę neapolitańską.
7. Żarcie z McDonald’s wcale nie jest dobre.
Awatar użytkownika
joalla
Dieta 600 kcal

Post autor: joalla »

Szczur Karolek pisze: śr sty 07, 2026 2:19 pm W temacie jedzenia:

1. Polskie i generalnie wschodnioeuropejskie jedzenie jest niedobre, dużo mięsa, niesmaczne połączenia i jeszcze wszechobecny koperek…
2. Brzydzą mnie stołówki i bary mleczne - śmierdzą brudną szmatą i tak samo smakują podawane tam potrawy (i jeszcze wszechobecny koperek).
3. „Nie lepiej zrobić w domu?” Nie, nie lepiej. Nie mam ochoty gotować ani przede wszystkim zmywać i sprzątać.
4. Mrożonki są niedobre. Obojętnie, czy chodzi o warzywa czy pizzę. Zamrożone jedzenie podane po odmrożeniu i podgrzaniu też.
5. Dziwi mnie, że ludzie tak chętnie jedzą mięso i nie przeszkadza im, że trzeba było zabić zwierzę, żeby mieli kotleta albo szynkę.
6. Nie lubię pizzy z miejsc typu Pizza Hut czy Domino’s, kiedyś się zajadałam, ale ból żołądka po tym jest straszny, uznaję tylko pizzę neapolitańską.
Ad3. Fakt, gotuje mi się zdecydowanie chętniej i lepiej, odkąd mam zmywarkę i największa wadą gotowania (brudne naczynia) odpada.
Pagotta
SushiRoll

Post autor: Pagotta »

Moja niepopularna opinia jest taka że żadne z Was nie ma racji bo ludzie różnią się zasobami energetycznymi + szybkie ogarnianie codziennych rzeczy to osobna predyspozycja. Tzn oczywiście każdy jest w stanie sobie wstawić kilka składników do piekarnika albo wrzucić do garnka warzywa ale czas jaki potrzebują ludzie na średnio złożone rzeczy różni się kolosalnie
Awatar użytkownika
berry blast
Currently:revenge

Post autor: berry blast »

co Ci zrobił koperek?
Awatar użytkownika
Herbatazmiodem
SushiRoll

Post autor: Herbatazmiodem »

Jakbyś się zastanawiała, kto Ci dał płaczącą buźkę to ja.
Za koperek!
Sprawiedliwość dla koperku!
Szczur Karolek
MiamiBicz

berry blast pisze: śr sty 07, 2026 2:31 pm co Ci zrobił koperek?
Nic, po prostu go nie lubię. A widząc jego popularność w naszym kraju uznałam, że moja opinia na jego temat jest niepopularna i dlatego napisałam to w tym wątku.
Szczur Karolek
MiamiBicz

Herbatazmiodem pisze: śr sty 07, 2026 2:56 pm Jakbyś się zastanawiała, kto Ci dał płaczącą buźkę to ja.
Za koperek!
Sprawiedliwość dla koperku!
Właśnie dlatego napisałam to w „niepopularnych opiniach” 🤣🤣🤣
Pagotta
SushiRoll

Post autor: Pagotta »

Z większością kobiet, które narzekaja, że mężczyźni nie mają pasji, w rzeczywistości również nie ma o czym gadać. Tak mówią zazwyczaj albo kolekcjonerki podróży dla samego kolekcjonowania, skupiające się na „posiadaniu zainteresowań”. Ludzi z którymi można interesująco porozmawiać na wiele tematów jest porównywalna liczba u obu płci

Mężczyźni bardzo często wykorzystuja kobiety manipulując nimi w obrzydliwy sposób na bazie pop psychologicznych treści z Internetu o narcyzach i męskiej energii
Ostatnio zmieniony śr sty 07, 2026 2:59 pm przez Pagotta, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MissNobody66
SushiRoll

Post autor: MissNobody66 »

xnyxx pisze: wt sty 06, 2026 1:39 am Uważam, że okres ciąży, porodu i połogu jest dla kobiety upokarzający. Tak samo jak nie widzę nic złego w „cesarce na życzenie”.
Po tysiąckroć tak! Fizjologia kobieca jest do bani i mamy całkowicie prze*rane w porównaniu do facetów. Sama wizyta u lekarza jest krępująca i upokarzająca a nie wyobrażam sobie jak bardzo poród i rzeczy mu towarzyszące. No ale właśnie fizjologia jest tak skonstruowana że kobietę można poniżyć bo leży z rozłożonymi nogami więc co z tej perspektywy może zrobić, to nie facet że zdejmie gacie stojąc 🤷🏻‍♀️ i tak, wiadomo do lekarza chodzić trzeba ale to nie zmienia faktu jak to jest dla wielu kobiet zawstydzające i poniżające.
Laura.Palmer
BlondDoczep

Post autor: Laura.Palmer »

Nie lubię dwuczłonowych nazwisk, zwłaszcza że zwykle są to jakieś ciężkie kombinacje które nawet ładnie razem nie brzmią, w ogóle powinno się wybierać przy zawieraniu małżeństwa które jest ładniejsze i tyle.
Awatar użytkownika
gunernialne
PrinTu

Mamy tutaj ✨safe space✨ jakby to powiedziała Red Lipstick Monster. Możesz nam opowiedzieć o swojej traumie koperkowej :'(
Awatar użytkownika
Herbatazmiodem
SushiRoll

Post autor: Herbatazmiodem »

Szczur Karolek pisze: śr sty 07, 2026 2:57 pm Właśnie dlatego napisałam to w „niepopularnych opiniach” 🤣🤣🤣
Akceptuję acz nie rozumiem.

Chlip koperek
Mammia
Tritonotti

Post autor: Mammia »

Nie wiem czy niepopularne ale jedziemy z tym

1. Wolę chamska pizze w polskim stylu z sosem czosnkowym niż włoska 🙈 dagrasso>jakiś neapolitański placek z sosem pomidorowym. Do tego lubię ananasa na pizzy. Lubię włoską kuchnię ale trochę mnie irytuje milion zasad w jaki sposób mogę zjeść lub wypić dana rzecz.

2. Związek 20-latki ze starszym facetem (załóżmy że po 30-tce) to nie jest grooming, a często spotykam się z taką opinia. Kobiety w tym wieku mogą pić alkohol, prowadzić samochód, decydują o swojej karierze, mogą mieć dzieci, więc dlaczego w kwestii związkowej nagle je infinatylizujemy. Zgodzę się, że to jest bardzo młody wiek, często na tym etapie życia dowiadujemy się czego oczekujemy od związku i jak rozpoznać toksyczne zachowania, ale wiek partnera nie ma tu nic do rzeczy. Zarówno młodszy jak i starszy partner może wykazywać toksyczne zachowania i starać się nas zmanipulować.

3. Tez niestety przyłącze się do opinii, że wiele Polek nie ma gustu i dodatkowo nie sądzę, żebyśmy się wyróżniały specjalnie na plus jeżeli chodzi o inne nacje. Bardzo mi się nie podoba, że umniejszamy kobietom z innych krajów jak np. Niemcy, że one są takie brzydkie a my najpiękniejsze na świecie xd to chyba typowo wschodnie myślenie, bo Ukrainki mieszkające w PL, też często się tak wypowiadają o nas. Jeżeli chodzi o brak gustu to widziałam opinie na tym wątku, że jesteśmy bardzo zachowawcze jeżeli chodzi o styl (w sensie że wybieramy jakieś bezpieczne klasyki). Mnie to za bardzo nie razi i mam wrażenie, że często jest zupełnie na odwrót i wiele kobiet jest "too much". Brwi robione jak od stempla, rzęsy 10:1, usta powiększone ma być widać. Włosy albo blond albo czarne. Zamiast podkreślać nasze cechy, przerabiamy się na zupełnie kogoś innego. Do tego obsesja, żeby było widać logo. Z drugiej strony często obserwuje młode dziewczyny, które mają taki styl a'la księgowa. Oczywiście to taka generalizacja, bo widzę też mnóstwo stylowych dziewczyn. I oczywiście ostatecznie nic mi do tego jak kto się ubiera, ale czasami widzę dziewczyny która maja ogromny potencjał, który albo maskują albo zupełnie ukrywają

4. Uważam, że Rachel z "przyjaciół" oraz Gaby z "Gotowych na wszystko" to jedne z bardziej toksycznych postaci serialowych. A uznawane są, za ikoniczne ze względu na pretty privillage.
Awatar użytkownika
Grubababa
RARY

Post autor: Grubababa »

Szczur Karolek pisze: śr sty 07, 2026 2:56 pm Nic, po prostu go nie lubię. A widząc jego popularność w naszym kraju uznałam, że moja opinia na jego temat jest niepopularna i dlatego napisałam to w tym wątku.
Nareszcie jakaś kontrowersja na wątku. 😁
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Awatar użytkownika
gunernialne
PrinTu

Grubababa pisze: śr sty 07, 2026 3:56 pm Nareszcie jakaś kontrowersja na wątku. 😁
Jeszcze temat papieża i można się rozejść w absolutnej niezgodzie xD
Mammia
Tritonotti

Post autor: Mammia »

gunernialne pisze: śr sty 07, 2026 4:02 pm Jeszcze temat papieża i można się rozejść w absolutnej niezgodzie xD
E, tutaj się chyba wszyscy zgodzimy 😁
Załączniki
fw_1767798362128.jpg
fw_1767798362128.jpg (51.8 KiB) Przejrzano 747 razy
Awatar użytkownika
gunernialne
PrinTu

Mammia pisze: śr sty 07, 2026 4:06 pm E, tutaj się chyba wszyscy zgodzimy 😁
Nie każ mi mówić, że jakoś za mało żółty... :'(