Start
Mój profil

Naciąganie i scam w branży beauty

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
magda2023
SushiRoll

Naciąganie i scam w branży beauty

Post autor: magda2023 »

Dziewczyny aż szczęki z podłogi pozbierać nie mogę XD Widziałam już różne scamy ale to jest inny level scamu XD B) Podpięcie maszyny typu EMS do elektrostymulacji na brzuch 1100 PLN na 30 minut. Tak dobrze czytacie tysiąc sto złotych jeden zabieg XD Ale prychłam

Obrazek
Agadou

Post autor: Agadou »

magda2023 pisze: ndz lis 30, 2025 3:45 am Dziewczyny aż szczęki z podłogi pozbierać nie mogę XD Widziałam już różne scamy ale to jest inny level scamu XD B) Podpięcie maszyny typu EMS do elektrostymulacji na brzuch 1100 PLN na 30 minut. Tak dobrze czytacie tysiąc sto złotych jeden zabieg XD Ale prychłam

Obrazek
Masaze wyszczuplajace/antycellulitowe. Tysiace zlotych wydane a efekt chwilowy. Trzeba powtarzac i wydawac kolejne pieniadze.
Za te kase spokojnie moznaby do dietetyka pojsc, albo miec trenera personalnego na jakis czas. Nie kumam jak bardzo trzeba byc leniwym, zeby byc w stanie tyle wydac zamiast ruszyc dupe i zmienic diete.

Kosmetyki sprzedawane w salonach kosmetycznych. Przeciez wlasciele maja wspolprace/kontrakty z tymi firmami i zarabiaja kupe kasy na wciskaniu klientkom kremow za 2 stowy.

Peelingi do ciala za kilka stow. Taki sam efekt jest po peelingu z kawy czy cukru (i bez chemii).

Wydaje mi sie, ze 90% tych zabiegow i kosmetykow to gowno warte buble. Ale babom wszystko mozna wcisnac. Niestety same nakrecamy te machine.
Rzeka.chaosu
Currently:Greece

Post autor: Rzeka.chaosu »

1. Mój kontakt z dobrym salonem typu kosmetyka / medycyna estatyczna. Milutko, darmowa konsultacja, a potem plan mnóstwa zabiegów i wycena. Wszystko sprzedane tak, żeby pojedyńcza wizyta nie była koszmarnie droga. Do tego nacgalne podkreślanie, że liczy się regularność. Myślę, że większość tego była zbędna. Ogólnie można dostać doła od tego prewencyjnego tego czy tamtego. Nie dziwię się, że kobiety się od tego uzależniają.

2. Panie od paznokci umawiające kolejne wizyty z góry, bo jak nie to najwcześniej za 3 miechy i ogólnie nie znajdą czasu lub przepadnie "zniżka" dla stałych klientek. Bardzo się cieszę, że znalazłam fajną kosmetyczkę, która robi mani japoński i nie narzuca terminów. Moja sprawa czy uda mi się umówić kiedy chcę.

3. Barber za min. 500 zł, który w sumie jest kiepski i wszystkich robi na kena z brodą od linijki. Połowa czasu to nie realne strzyżenie i modelowanie zarostu, a machanie pędzlem i wklepywanie kremów. Mój facet uznał to za tortury. Ile można. Salon szumnie się otworzył, wszystko piękne i teraz już działa tam co innego. Jednak faceci nie są głupi.
SparklingHappiness
Koczkodan

Post autor: SparklingHappiness »

1. Kosmetyki do włosów za chore pieniądze, a w składzie szamponu SLSy
2. Większość marek krzak reklamowanych przez influ z rabatem ważnym tylko tu i teraz i wogole większego rabatu już nie będzie - przy zakupie zestawu za 3 stówy ( a kosmetyki z lepszym składem można znaleźć w popularnych drogeriach)
3. To, o czym ktoś pisał wyżej - "treningi" EMS i wszelkie inne rozwiazania/zabiegi z krótkotrwałymi efektami mające na celu trzepanie kasy na leniwych ludziach
4. Reklamowanie super hiper efektów supli przez influ, które paczkę PR rozpakowały 2 dni wcześniej
Xyz79
VlogmasEnjoyer

Post autor: Xyz79 »

SparklingHappiness pisze: wt sty 06, 2026 8:27 am 1. Kosmetyki do włosów za chore pieniądze, a w składzie szamponu SLSy
2. Większość marek krzak reklamowanych przez influ z rabatem ważnym tylko tu i teraz i wogole większego rabatu już nie będzie - przy zakupie zestawu za 3 stówy ( a kosmetyki z lepszym składem można znaleźć w popularnych drogeriach)
3. To, o czym ktoś pisał wyżej - "treningi" EMS i wszelkie inne rozwiazania/zabiegi z krótkotrwałymi efektami mające na celu trzepanie kasy na leniwych ludziach
4. Reklamowanie super hiper efektów supli przez influ, które paczkę PR rozpakowały 2 dni wcześniej
1 - SLS wcale nie są złe. To jest ten sam temat, co alkohol denat w składzie. Nie oceniamy tak składów, to jest cała formulacja i wszystko jest po coś. Ja widzę różnicę między szamponem z drogerii, a takim z jakiejś profesjonalnej marki. Zapachy drogeryjnych kosmetyków są duszące i słodkie, a Davines/Kerastase to kompletnie inna liga łącznie z działaniem, wydajnością itd. Serio zazdroszczę, że komuś sprawdzają się tańsze i łatwo dostępne kosmetyki, także jakbym mogła to używałabym czegoś z rossmana :))

Z resztą się zgadzam 😅

Od siebie dodam:
Zabiegi regenerujące/pielęgnujące włosy u fryzjera. Ceny kosmiczne, efekty żadne/można uzyskać je kupując porządną maskę, która wystarczy na kilkanaście zabiegów w domu..

Zabiegi pielęgnacyjne na brwi + szalone ceny za regulację+hennę, 20 zł. więcej za hennę „intensiv” (u mnie nie było różnicy między zwykłą i tą co miała się trzymać dłużej).