Start
Mój profil

10k kroków dziennie

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
jenta
Beżowa

Re: 10k kroków dziennie

Post autor: jenta »

Na yt jest sporo treningów krokowych, ja sama lubię Eleni Fit 5000 steps workout na dobicie kroków jak wiem że się malo ruszałam danego dnia. Mimo że temu 5000 bliżej do 2500-3000 to i tak lepsze to niż nic 😄 puszczam sobie na tel a na tv serial i nie wiedzieć kiedy się kroki robią
Awatar użytkownika
eszability
SushiRoll

Post autor: eszability »

Nikax94 pisze: wt sty 06, 2026 2:03 pm Kurcze to ja nie wiem czy trafiam na jakieś nie tak zegarki, nie łapie GPS czy ruchy ręką są za słabe, ale mi w domu trudno jest nabić kroki... Czasem mam taki dzień, kilka godzin, że biegam gora-dol, sprzątam, chodzę po schodach i maksymalnie niecałe 3 tys się uzbiera :c
Muszę dodać spacer bo inaczej w domu nie mam szans nawet na 8k :'(
No ciężko jest wyłącznie na chodzeniu po domu zbić taką sumę. Weź pod uwagę, że 8k kroków to ok. 5,5-6 km, szansa, że zrobisz tyle chodząc po kwadracie raczej zerowa.
Alessa
Skarpeta Rakieta

Post autor: Alessa »

Nikax94 pisze: wt sty 06, 2026 2:01 pm A czy komuś udało się choć trochę schudnąć od samych kroków ale bez deficytu? ;P tak wiem, że zawsze deficyt jest najważniejszy, ale mi liczenie kalorii tak ciężko idzie... Zastanawiam się czy samymi krokami cokolwiek zdziałam
Jak będziesz dużo chodzić (i oczywiście nie podjadać ;)), to deficyt się wygeneruje i schudniesz. Tylko nie porywaj się z motyka na słońce, dodaj sobie na początek np. 15 minut spaceru dziennie. I wydłużaj stopniowo np. co tydzień po 5 minut. Łatwiej będzie Ci zaakceptować zmianę.
paula19891989
RoyalBaby

Post autor: paula19891989 »

jenta pisze: wt sty 06, 2026 3:45 pm Na yt jest sporo treningów krokowych, ja sama lubię Eleni Fit 5000 steps workout na dobicie kroków jak wiem że się malo ruszałam danego dnia. Mimo że temu 5000 bliżej do 2500-3000 to i tak lepsze to niż nic 😄 puszczam sobie na tel a na tv serial i nie wiedzieć kiedy się kroki robią
Dokładnie! Też martwiłam się o nabicie 10k w sezonie jesienno-zimowym, chodziła mi bieżnia po głowie, ale że ostrożnie wydaję kasę na takie hypes (bo wydaje mi się że teraz każdy reklamuje bieżnię i ok, to jest pewnie samo w sobie spoko pomysłem, ale sądzę że da się przeżyć bez niej) to się wstrzymałam. Mam ten plus że mam psa, 2 spacery to 5k kroków. Ale czasem idę danego dnia tylko raz, więc odpalam sobie Grow With Jo. Dla mnie babka jest mega pozytywna, mam pare ulubionych treningów , można z nią zrobić 10k co trwa ok godziny, 5k albo dobić kroki jakimś krotkim tuptaniem 15-minutowym. W tle fajne piosenki lecą, czasem mi się nie chce, ale jak już odpalę to mi się pozytywny nastrój jakoś od razu włącza. Polecam najpierw spróbować coś takiego za darmoszke, a dopiero wtedy inwestować ☺️
Awatar użytkownika
Anastazja_smietana
Koczkodan

Post autor: Anastazja_smietana »

eszability pisze: pn sty 05, 2026 9:55 am Podpinam się i jeszcze daj proszę znać, czy jest bardzo głośna i czy ewentualnie sąsiedzi z dołu przeżyliby trening?
Kurcze, w bloku może się dźwięk nosić. Bieżnia sama w sobie nie jest głośna, ale jak zaczyna się po niej chodzić/biegać to robią się wstrząsy i jest dźwięk miarowego uderzania nogami/walenia. Sam fakt biegania jest głośny, spacery wypadają bardziej cicho. Może droższe, bardziej profesjonalne bieżnie mają lepsze właściwości wytłumiające.
taillia
RoyalBaby

Post autor: taillia »

Anastazja_smietana pisze: czw sty 08, 2026 9:33 am Kurcze, w bloku może się dźwięk nosić. Bieżnia sama w sobie nie jest głośna, ale jak zaczyna się po niej chodzić/biegać to robią się wstrząsy i jest dźwięk miarowego uderzania nogami/walenia. Sam fakt biegania jest głośny, spacery wypadają bardziej cicho. Może droższe, bardziej profesjonalne bieżnie mają lepsze właściwości wytłumiające.
Ja mieszkam w bloku, pode mną mam MEGA przewrazliwiona sąsiadkę i bardzo złośliwą, jej to przeszkadza chodzenie w ciągu dnia, juz nie wspomnę jakie bitwy stoczyłam z nią o moje dzieci i ichfunkcjonowanie w ciągu dnia.
No ale mam i bieżnie i tę wredotę na dole i bieżnie mam na macie i dywanie. Chodze codziennie i nie zwracała mi uwagi. Natomiast ze dwa razy próbowałam biega i za drugim razem napisala do mnie czy dzieci mogą przestać skakać (o godz 14 w ciągu dnia w tygodniu). Takze bieganie w mieszkaniu moze byc słyszalne, natomiast spacery juz raczej nie. A nie mam jakiejś mega wypasionej biezni, zwykła za 600 zl.