10k kroków dziennie
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: 10k kroków dziennie
Na yt jest sporo treningów krokowych, ja sama lubię Eleni Fit 5000 steps workout na dobicie kroków jak wiem że się malo ruszałam danego dnia. Mimo że temu 5000 bliżej do 2500-3000 to i tak lepsze to niż nic
puszczam sobie na tel a na tv serial i nie wiedzieć kiedy się kroki robią
- eszability
- SushiRoll
No ciężko jest wyłącznie na chodzeniu po domu zbić taką sumę. Weź pod uwagę, że 8k kroków to ok. 5,5-6 km, szansa, że zrobisz tyle chodząc po kwadracie raczej zerowa.Nikax94 pisze: ↑wt sty 06, 2026 2:03 pm Kurcze to ja nie wiem czy trafiam na jakieś nie tak zegarki, nie łapie GPS czy ruchy ręką są za słabe, ale mi w domu trudno jest nabić kroki... Czasem mam taki dzień, kilka godzin, że biegam gora-dol, sprzątam, chodzę po schodach i maksymalnie niecałe 3 tys się uzbiera![]()
Muszę dodać spacer bo inaczej w domu nie mam szans nawet na 8k![]()
Jak będziesz dużo chodzić (i oczywiście nie podjadać ;)), to deficyt się wygeneruje i schudniesz. Tylko nie porywaj się z motyka na słońce, dodaj sobie na początek np. 15 minut spaceru dziennie. I wydłużaj stopniowo np. co tydzień po 5 minut. Łatwiej będzie Ci zaakceptować zmianę.
-
paula19891989
- RoyalBaby
Dokładnie! Też martwiłam się o nabicie 10k w sezonie jesienno-zimowym, chodziła mi bieżnia po głowie, ale że ostrożnie wydaję kasę na takie hypes (bo wydaje mi się że teraz każdy reklamuje bieżnię i ok, to jest pewnie samo w sobie spoko pomysłem, ale sądzę że da się przeżyć bez niej) to się wstrzymałam. Mam ten plus że mam psa, 2 spacery to 5k kroków. Ale czasem idę danego dnia tylko raz, więc odpalam sobie Grow With Jo. Dla mnie babka jest mega pozytywna, mam pare ulubionych treningów , można z nią zrobić 10k co trwa ok godziny, 5k albo dobić kroki jakimś krotkim tuptaniem 15-minutowym. W tle fajne piosenki lecą, czasem mi się nie chce, ale jak już odpalę to mi się pozytywny nastrój jakoś od razu włącza. Polecam najpierw spróbować coś takiego za darmoszke, a dopiero wtedy inwestowaćjenta pisze: ↑wt sty 06, 2026 3:45 pm Na yt jest sporo treningów krokowych, ja sama lubię Eleni Fit 5000 steps workout na dobicie kroków jak wiem że się malo ruszałam danego dnia. Mimo że temu 5000 bliżej do 2500-3000 to i tak lepsze to niż nicpuszczam sobie na tel a na tv serial i nie wiedzieć kiedy się kroki robią
- Anastazja_smietana
- Koczkodan
Kurcze, w bloku może się dźwięk nosić. Bieżnia sama w sobie nie jest głośna, ale jak zaczyna się po niej chodzić/biegać to robią się wstrząsy i jest dźwięk miarowego uderzania nogami/walenia. Sam fakt biegania jest głośny, spacery wypadają bardziej cicho. Może droższe, bardziej profesjonalne bieżnie mają lepsze właściwości wytłumiające.eszability pisze: ↑pn sty 05, 2026 9:55 am Podpinam się i jeszcze daj proszę znać, czy jest bardzo głośna i czy ewentualnie sąsiedzi z dołu przeżyliby trening?
Ja mieszkam w bloku, pode mną mam MEGA przewrazliwiona sąsiadkę i bardzo złośliwą, jej to przeszkadza chodzenie w ciągu dnia, juz nie wspomnę jakie bitwy stoczyłam z nią o moje dzieci i ichfunkcjonowanie w ciągu dnia.Anastazja_smietana pisze: ↑czw sty 08, 2026 9:33 am Kurcze, w bloku może się dźwięk nosić. Bieżnia sama w sobie nie jest głośna, ale jak zaczyna się po niej chodzić/biegać to robią się wstrząsy i jest dźwięk miarowego uderzania nogami/walenia. Sam fakt biegania jest głośny, spacery wypadają bardziej cicho. Może droższe, bardziej profesjonalne bieżnie mają lepsze właściwości wytłumiające.
No ale mam i bieżnie i tę wredotę na dole i bieżnie mam na macie i dywanie. Chodze codziennie i nie zwracała mi uwagi. Natomiast ze dwa razy próbowałam biega i za drugim razem napisala do mnie czy dzieci mogą przestać skakać (o godz 14 w ciągu dnia w tygodniu). Takze bieganie w mieszkaniu moze byc słyszalne, natomiast spacery juz raczej nie. A nie mam jakiejś mega wypasionej biezni, zwykła za 600 zl.