ale to się skądś wzięło.Agatyszcze pisze: ↑pn sty 05, 2026 9:59 am Istnieje obecnie ogromny hejt na matki.
Już samo nazywanie matek madkami jest strasznie obraźliwe. Prawda jest taka, ze obecnie kazde dziecko jest na wage zlota, a co za tym idzie - kazda matka. To ona musi to dziecko wynosic, urodzic, wychowac. Dziecko ktore jest bardzo ważne dla spoleczenstwa i nas wszystkich.
A jest non stop wysmiewana, oceniana. Przez tą calą nagonke ja doslownie najchetniej siedzialabym z dzieckiem w domu, bo tramwajem przejechac strach ze zaraz bedzie plakac i inni sie bedą krzywo patrzec, do restauracji strach bo moze przeszkadzac innym, kiedys widzialam artykul oburzonej pani na jakims portalu ze musiala leciec samolotem z placzacym dzieckiem. No tragedia. Zupelnie jak bysmy potrafily w 100% kontrolowac zachowania i emocje naszych dzieci.
Najgorsze ze ja widze to nawet wsrod kolezanek ktore same są mamami. Hejtowanie i nazywanie innych MADKAMI, ale one nie, one są inne, one są nowoczesne, ze wszystkim sobie super radzą, nie są zmęczone zaniedbane itp itd (pick me)
nikt nie drze łacha z kobiety bo urodziła dziecko. bardziej chodzi o te madki, którym się wszystko należy bo mają bombelka, one nie muszą stać w kolejce, one nie muszą na nic czekać, one mają mieć tu i teraz a bombelek niech się drze na cały sklep czy autobus bo bezstresowe wychowanie i jeszcze dej rower za darmo bo mam horom curke.
to one stworzyły szkodliwy obraz matki.