Hej! Jakie miejsca w Europie polecacie na tygodniową wycieczkę pod koniec kwietnia?
Wyjazd bez dzieci, dorośli chętni do zwiedzania, dojazdy do różnych ciekawych miejsc nie są problemem, bo wynajmujemy samochód.
Zależy mi na czymś w miarę ciepłym w tym czasie ;)
Europa pod koniec kwietnia
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- Kamiskamis
- Skarpeta Rakieta
wŁOCHYKamiskamis pisze: ↑ndz gru 28, 2025 11:20 pm Hej! Jakie miejsca w Europie polecacie na tygodniową wycieczkę pod koniec kwietnia?
Wyjazd bez dzieci, dorośli chętni do zwiedzania, dojazdy do różnych ciekawych miejsc nie są problemem, bo wynajmujemy samochód.
- Kamiskamis
- Skarpeta Rakieta
Jak można zadawać tak mało konkretne pytanie ? Nie wiadomo czego szukasz, albo skąd masz najbliższe lotnisko. Pod koniec kwietnia w miarę ciepło to może być na południu Europy. Wszędzie gdzie zaprowadzi nas inwencja twórcza. Np Malaga i wszystko w promieniu 200 km. Albo Nicea z Monako, Cannes i Saint Tropes. Albo Wenecja i Padwa z Weroną. Rusz głową.Kamiskamis pisze: ↑ndz gru 28, 2025 11:20 pm Hej! Jakie miejsca w Europie polecacie na tygodniową wycieczkę pod koniec kwietnia?
- Kamiskamis
- Skarpeta Rakieta
Mało konkretne? Zapytałam o ciepłe miejsce godne polecenia. Co lotnisko ma z tym wspólnego?vaeltaja pisze: ↑ndz sty 04, 2026 11:48 pm Jak można zadawać tak mało konkretne pytanie ? Nie wiadomo czego szukasz, albo skąd masz najbliższe lotnisko. Pod koniec kwietnia w miarę ciepło to może być na południu Europy. Wszędzie gdzie zaprowadzi nas inwencja twórcza. Np Malaga i wszystko w promieniu 200 km. Albo Nicea z Monako, Cannes i Saint Tropes. Albo Wenecja i Padwa z Weroną. Rusz głową.
-
3bitnajlepszybaton
- Skarpeta Rakieta
Ja bym szła w trip Barcelona + Andora. Będziecie zachwyceni.Kamiskamis pisze: ↑ndz gru 28, 2025 11:20 pm Hej! Jakie miejsca w Europie polecacie na tygodniową wycieczkę pod koniec kwietnia?
-
Baska_2424
- Skarpeta Rakieta
Ja polecam Hiszpanie, np. Andaluzję (bardzo ciekawy i piękny region) i skupienie się na zwiedzaniu atrakcji turystycznych i miast w głębi kraju (Sevilla, Kordoba). Na przełomie kwietnia/ mają jest tam ciepło i przyjemnie (ok. 22-28st), dzięki czemu jest to idealny okres na zwiedzanie, które np. jest utrudnione w okresie wakacyjnym (temperatury w okolicach 40 st). Do tego w kwietniu i mają nie będzie tam takiego zatłoczenia jak w sezonie.
Z Włoch polecam Sycylię - powody takie same jak w przypadku Hiszpanii.
Z Włoch polecam Sycylię - powody takie same jak w przypadku Hiszpanii.
-
KingusiaOh
- RoyalBaby
Polecam ToskanieKamiskamis pisze: ↑śr gru 31, 2025 7:31 pm Jakieś konkretne miejsce czy ogólnie?
Byłam w Rzymie, zakochałam się po uszy i z chęcią zwiedziłabym więcej Włoch, ale nie wiem którą część wybrać;)
Kochałam jeździć tymi krętymi drogami między wzgórzami, a nagle trafiasz na miasteczko wyglądające jak z renesansowego obrazu. Tam jest mega klimat! Wieczorem powietrze pachnie winem i jaśminem, a zachódy słońca to mistrzostwo świata!