Start
Mój profil

Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Moderator: verysweetcherry
Krzysiek90
BlondDoczep

Re: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze

Post autor: Krzysiek90 »

Paula_Klee pisze: pt gru 19, 2025 4:18 pm Ale podać gdzie??
pewnie chodzi o rejestrację na różnych sm
Awatar użytkownika
Kasiabimbasia
Mokra Włoszka

Post autor: Kasiabimbasia »

mezalians_urodowy pisze: pt gru 19, 2025 4:35 pm W Australii z tego co wiem aplikację mają mocno rozwiniętych asystentów AI którzy weryfikują między innymi sposób pisania, godziny aktywności, zainteresowania no i oczywiście wygląd jeśli ktoś udostępnia. Do tego meta wiążę nowe konta z poprzednimi na tym samym telefonie czy numerze telefonu. Całą odpowiedzialność jest na aplikacjach, nie na dzieciach i rodzicach i mogą dostać ogromne kary za brak dostosowania, więc to im na tym zależy.
No ale wciąż, czy gdyby Hania nie miała dostępu do pintresta to czy wyrosłaby na łagodną osobę bez problemów i bez morderstwa na koncie? Wątpliwa sprawa
Zdecydowanie nie, ale z drugiej strony- jakby ktoś się tymi treściami zainteresował, zrozumiał, zaprowadził do psychologa, to czy byłoby tak samo?
Awatar użytkownika
Paula_Klee
RóżowePolo

Post autor: Paula_Klee »

honciaw pisze: pt gru 19, 2025 2:40 pm Przecież jej ojciec (był na yt) nie jest żadnym architektem 🤣 dużo bzdur powielanych
Pełno bzdur powielanych. Jest architekt o tym samym nazwisku z Wrocławia (możliwe, że rodzina bo mało jest osób o tym nazwisku w Polsce), ale to nie jej ojciec. Jej ojciec pracuje w produkcji elementów branży motoryzacyjnej, tak samo jak matka i dorabia sobie jako wodzirej na imprezach, wszystko jest w necie. Także te komentarze to wpływowej bogatej rodzinie są bzdurą. Tak samo jak te komentarze o ukraińskim pochodzeniu, rodzice mają polskie imiona, studiowali we Wrocławiu.

Są jeszcze brednie o tym, że tak naprawdę jest starsza i wpływowi rodzice tuszują jej prawdziwy wiek żeby nie poniosła konsekwencji, pewnie na podstawie tego że jest wysoka jak na swój wiek. Z tego co widzę, jej brat gra w koszykówkę i też jest wysoki, więc no geny.

Ja się zastanawiam tylko, jeśli te plotki o tym, że wspierali jej kolekcjonowanie broni itp też są bzdurą, jeśli oni faktycznie nie mieli pojęcia, albo nawet mieli przeczucie, że coś jest nie tak i próbowali coś zrobić, jak teraz zabrać takie dziecko do domu i z nim żyć?? Chyba wolałabym żeby takiego dzieciaka zabrali do jakiegoś ośrodka, gdybym była rodzicem.
Faberge007
ZdalnaFanka

Post autor: Faberge007 »

Niektórym w tej sprawie konkretnie odwaliło. Wlasnie trafiłam na post publiczny na fb, w ktorym autor wrzucil zdjęcia matki morderczyni z tekstem, ze rodzina Hanki to na pewno sa socjopaci i powinni ponieść odpowiedzialność karna za zbrodnie. Wrzucil zdjęcia z połowa rodziny(?), jej LI, zdjęcia Hanki z jakichś konkursów itd. Rozumiem oburzenie, ale ludziom za bardzo sie szeryf odpala, bo moze niektorzy ogladali "Dojrzewanie" i maprawde, rodzina moze byc najlepsza a dzieciak no coz... W poście jest tez powielony fejk o zamoznej rodzinie pisany przez rzekoma lekarkę. Rownie dobrze moge napisac, ze wiem z zaufanego zrodla ze rodzice byli z mloda po lekarzach, psychologach i guzik to dalo. Tak wiarygodne sa te donosy.
Ktos inny w komentarzach podaje, ze H.na pewno jest Ukrainka bo panuje zmowa milczenia i rzad chce uciszyć sprawę by nie bylo manifestacji antyukrainskich 🤦‍♀️ ludzie maja wyobraznie, pytanie po co?
quintana
Tritonotti

Post autor: quintana »

Faberge007 pisze: pt gru 19, 2025 4:52 pm Niektórym w tej sprawie konkretnie odwaliło. Wlasnie trafiłam na post publiczny na fb, w ktorym autor wrzucil zdjęcia matki morderczyni z tekstem, ze rodzina Hanki to na pewno sa socjopaci i powinni ponieść odpowiedzialność karna za zbrodnie. Wrzucil zdjęcia z połowa rodziny(?), jej LI, zdjęcia Hanki z jakichś konkursów itd. Rozumiem oburzenie, ale ludziom za bardzo sie szeryf odpala, bo moze niektorzy ogladali "Dojrzewanie" i maprawde, rodzina moze byc najlepsza a dzieciak no coz... W poście jest tez powielony fejk o zamoznej rodzinie pisany przez rzekoma lekarkę. Rownie dobrze moge napisac, ze wiem z zaufanego zrodla ze rodzice byli z mloda po lekarzach, psychologach i guzik to dalo. Tak wiarygodne sa te donosy.
Ktos inny w komentarzach podaje, ze H.na pewno jest Ukrainka bo panuje zmowa milczenia i rzad chce uciszyć sprawę by nie bylo manifestacji antyukrainskich 🤦‍♀️ ludzie maja wyobraznie, pytanie po co?
oby post szybko spadł.
Kotek_99
LouiBag

Post autor: Kotek_99 »

jenny_ pisze: pt gru 19, 2025 2:55 pm Co do wieku sprawczyni - bo w internecie już latają teorie, że łolaboga na pewno ma 14 lat, a okropny rząd to ukrywa żeby jej nie skazać, bo jest Ukrainką! - urodziła się w 2012 roku, potwierdzone info. Nie mogę podać bezpośrednio linka, więc napiszę w ten sposób: w internecie można znaleźć stronę z tabelką uczestników turnieju szachowego, w którym brała udział (wystarczy wpisać w Google "imię nazwisko chessarbiter"). Po kliknięciu na stronę zmieniamy "2018" w linku w przeglądarce na "2019". Zarówno na liście startowej, jak i w wynikach są jej dane z rokiem urodzenia. Jeśli przyjąć, że urodziła się pod koniec grudnia, to wszystko się zgadza i w trakcie popełnienia zabójstwa miała 12 lat, na pewno nie 14.
Jezu, czyli ona kończy 13 lat jakoś zaraz i tylko dlatego nie odpowie jak 13-latka? A gdyby miała urodziny miesiąc wcześniej, to by odpowiadała?
Mam nadzieję, że nie zrobiła tego specjalnie chwilę przed urodzinami. Ale tak to niestety wygląda
astronautka123
SkrzydełkaZhooters

Post autor: astronautka123 »

Kotek_99 pisze: pt gru 19, 2025 5:01 pm Jezu, czyli ona kończy 13 lat jakoś zaraz i tylko dlatego nie odpowie jak 13-latka? A gdyby miała urodziny miesiąc wcześniej, to by odpowiadała?
Mam nadzieję, że nie zrobiła tego specjalnie chwilę przed urodzinami. Ale tak to niestety wygląda.
Myślę, że naciągną ten wiek - często to robią gdy 15-16 latkowie są sądzeni jak dorosły gdy zbrodnie są paskudne.
xxxgwxxx
Koczkodan

Post autor: xxxgwxxx »

tupalskasara pisze: pt gru 19, 2025 5:07 pm Myślę, że naciągną ten wiek - często to robią gdy 15-16 latkowie są sądzeni jak dorosły gdy zbrodnie są paskudne.
Błagam, nie wymyślajcie. Niczego nie mogą "naciągnąć" - liczy się wiek w momencie popełnienia czynu. Tak po prostu jest. Chociażby to było dzień przed urodzinami, nie ma to znaczenia.
Awatar użytkownika
Abcdxx
RoyalBaby

Post autor: Abcdxx »

Stardust1221 pisze: pt gru 19, 2025 5:21 pm Ten wątek to rak, bardzo dużo agresji i powielania informacji już dawno obalonych. Wg narracji dziewczyna jest obrzydliwie bogatą ukrainką i jej rodzice są na tyle wpływowi że politycy celowo zaniżyli jej wiek aby uniknęła kary bo boją się reakcji ze strony ukrainy....

Cała prawa jest tragiczna- niewinne dziecko straciło życie i nie wiadomo jak ukarać sprawczynie- ale wykorzystanie tej tragedii do rozgrywek politycznych i światopoglądowych jest poniżej czegokolwiek
Dokładnie te posty i komentarze to jest już gruba przesada. Rozumiem, że ta sprawa jest oburzająca, ale czy ludzie naprawdę nie potrafią choć przez sekundę pomyśleć, czy chcieliby, aby ich zdjęcia oraz informacje na temat tego, gdzie pracują, krążyły po całym Internecie, gdyby to ich dziecko dokonało zbrodni?
quintana
Tritonotti

Post autor: quintana »

ludziom już odbija w drugą stronę. to po prostu złość wynikająca z tego, że nie ma się na kim wyżyć w niesprawiedliwości, ja to rozumiem, ale nie każde dziecko, które lubi ciemne ubrania, którego ojciec interesuje się jakąkolwiek bronią zabije kogoś w szkole. bez popadania w paranoję, serio.
Isla
RoyalBaby

Post autor: Isla »

Mają rodzinę w Norwegii, zapewne tam się udadzą, z małolatą czy bez. Tu nie będą mieli życia, nawet jak zmienią nazwisko, bo ich twarze są wszędzie.
Awatar użytkownika
motylembylam
Skarpeta Rakieta

Post autor: motylembylam »

Isla pisze: pt gru 19, 2025 5:47 pm Mają rodzinę w Norwegii, zapewne tam się udadzą, z małolatą czy bez. Tu nie będą mieli życia, nawet jak zmienią nazwisko, bo ich twarze są wszędzie.
Jak tam się szkoła dowie, co ona odwaliła w PL, to tam też nie będą mieli życia plus instytucje na głowie 🫡
Swoją drogą, skoro to dziecko odwaliło takie coś, to albo srogie problemy psychiczne miało, albo w domu bardzo nieteges jest, przemoc i agresja, albo jedno wynika z drugiego. Jeśli tak, jeśli rodzice mieli gdzieś jej dobro, jej zdrowie psychiczne, to teraz chyba się na nią już totalnie wypną. Jak będzie ucieczka do innego miasta/ za granicę to obstawiam że bez kłopotliwej córeczki.
Ostatnio zmieniony pt gru 19, 2025 5:51 pm przez motylembylam, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cocototo
PoranneKapuczino

Post autor: Cocototo »

To komentarze z live na tt nie wiem ile w tym prawdy , babka pisze że mieszka niedaleko
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ewastrzylak
LouiBag

Post autor: Ewastrzylak »

Błagam, nie powielajcie tych bzdur z internetu.
Że jakaś randomowa baba coś tam napisze, że rodzice bogaci i wpływowi, że z Ukrainy itd.
Kotek_99
LouiBag

Faberge007 pisze: pt gru 19, 2025 5:18 pm On troll, okej, ale ludzie pod własnym imieniem i nazwiskiem piszą pod profilem fb firmy w której matka jest zatrudniona z tekstem, ze zatrudniają margines społeczny, matkę morderczyni i by zrobili z tym porządek. Widziałam juz 1 na Google z opiniami jw. Ludziom sie odkleiło.
No chyba to, że jakieś korpo dostanie jedynkę na Guglu to nie jest najbardziej bulwersująca kwestia w tej sprawie.
Co do jej rodziców - jakoś mnie nie dziwi, że mało kogo obchodzi teraz ich dobre samopoczucie.

Jedyna żałosna kwestia to robienie z niej Ukrainki.
Ostatnio zmieniony pt gru 19, 2025 6:17 pm przez Kotek_99, łącznie zmieniany 2 razy.
Evlka
BlondDoczep

Post autor: Evlka »

Stardust1221 pisze: pt gru 19, 2025 5:21 pm Ten wątek to rak, bardzo dużo agresji i powielania informacji już dawno obalonych. Wg narracji dziewczyna jest obrzydliwie bogatą ukrainką i jej rodzice są na tyle wpływowi że politycy celowo zaniżyli jej wiek aby uniknęła kary bo boją się reakcji ze strony ukrainy....

Cała prawa jest tragiczna- niewinne dziecko straciło życie i nie wiadomo jak ukarać sprawczynie- ale wykorzystanie tej tragedii do rozgrywek politycznych i światopoglądowych jest poniżej czegokolwiek
Wiadomo. Każdy kto ma choć odrobinę oleju w głowie, wie, że o tej Ukraince piszą trolle. Zazwyczaj na wątkach kryminalnych bywały głównie takie osoby, więc nawet tego nie poruszałam. Oczywista bzdura. Tak jak i całe brednie o wieku i konspirach politycznych.

Natomiast zdjęcia tej młodej, która wygląda jak z jakiejś bojówki (znacznie poważniej niż przeciętna 12stolatka) i ojciec z tym irokezem wymachujący bronią. Myślę, że to ma już jednak znaczenie. Nie twierdzę, że każdy kto się tak ubiera jest automatycznie podejrzany, ale w obliczu tego co się wydarzyło, myślę, że to jest istotne. Być może była niestandardowo wychowywana i zrobili jej pranie mózgu. Nie chce wymyślać scenariuszy, ale do tej pory starałam się nie nastawiać pochopnie negatywnie do tej Hani. Te zdjęcia i różne (bardziej autentyczne) wpisy z tego wątku, wpłynęły jednak na moje postrzeganie.o
Marti37
Luźny dzień ze mną

Post autor: Marti37 »

Paula_Klee pisze: pt gru 19, 2025 4:18 pm Ale podać gdzie??
No na fb który niby jest któregoś tam roku zycia a wystarczy wpisać niepoprawna date urodzenia i bez problemu mozna zalozyc konto
MatkaJoannaOdPlotek
BlondDoczep

Post autor: MatkaJoannaOdPlotek »

Cocototo pisze: pt gru 19, 2025 6:04 pm To komentarze z live na tt nie wiem ile w tym prawdy , babka pisze że mieszka niedaleko
w Jeleniej stać Cię na nowe auto i jesteś bogaczem, w jak stać na kilkuletnie to zamożny 😅 Jelenia Dziura taka fajna… nocne wyścigi - chłopak zabił dwoje ludzi i zero pogardy wśród miejscowych.
InfluU95
Migocząca Świeczka

Post autor: InfluU95 »

Isla pisze: pt gru 19, 2025 5:47 pm Mają rodzinę w Norwegii, zapewne tam się udadzą, z małolatą czy bez. Tu nie będą mieli życia, nawet jak zmienią nazwisko, bo ich twarze są wszędzie.
Jak pojadą do Norwegii, to tam ich dopiero za to dojadą. Jak tam za najmniejsze bzdury można odebrać dziecko. No jakoś tego nie widzę.
Awatar użytkownika
motylembylam
Skarpeta Rakieta

Post autor: motylembylam »

InfluU95 pisze: pt gru 19, 2025 6:48 pm Jak pojadą do Norwegii, to tam ich dopiero za to dojadą. Jak tam za najmniejsze bzdury można odebrać dziecko. No jakoś tego nie widzę.
Plus masa Polaków, na każdym kroku. Zaraz będą donosy, kto to jest i co zrobił, ostracyzm duży. Ucieczka tam, to strzał w kolano, a nie ucieczka.
Kylie
MoetGlass

Post autor: Kylie »

Abcdxx pisze: pt gru 19, 2025 5:35 pm Dokładnie te posty i komentarze to jest już gruba przesada. Rozumiem, że ta sprawa jest oburzająca, ale czy ludzie naprawdę nie potrafią choć przez sekundę pomyśleć, czy chcieliby, aby ich zdjęcia oraz informacje na temat tego, gdzie pracują, krążyły po całym Internecie, gdyby to ich dziecko dokonało zbrodni?
Myślę, że przeciętni rodzice, jeśli dowiedzieliby się, że ich dziecko popełniło taką zbrodnię, byliby w takim szoku, tak załamani psychicznie, tak bardzo by się obwiniali i byliby świadomi jak bardzo ich życie - już na zawsze, się właśnie rozpieprzyło, że komentarze w internecie jakichś randomów by ich nawet w najmniejszym stopniu nie obeszły. Nie wyobrażam sobie innej reakcji u zdrowo myślących ludzi...
InfluU95
Migocząca Świeczka

Kylie pisze: pt gru 19, 2025 7:03 pm Myślę, że przeciętni rodzice, jeśli dowiedzieliby się, że ich dziecko popełniło taką zbrodnię, byliby w takim szoku, tak załamani psychicznie, tak bardzo by się obwiniali i byliby świadomi jak bardzo ich życie - już na zawsze, się właśnie rozpieprzyło, że komentarze w internecie jakichś randomów by ich nawet w najmniejszym stopniu nie obeszły. Nie wyobrażam sobie innej reakcji u zdrowo myślących ludzi...
Różnie mogłoby z tym być - pewnie w pierwszych dniach mieliby coś innego na głowie, za duży szok, ale w końcu by do nich dotarły te pozornie nic nie znaczące opinie randomów z neta.
Kotek_99
LouiBag

Kylie pisze: pt gru 19, 2025 7:03 pm Myślę, że przeciętni rodzice, jeśli dowiedzieliby się, że ich dziecko popełniło taką zbrodnię, byliby w takim szoku, tak załamani psychicznie, tak bardzo by się obwiniali i byliby świadomi jak bardzo ich życie - już na zawsze, się właśnie rozpieprzyło, że komentarze w internecie jakichś randomów by ich nawet w najmniejszym stopniu nie obeszły. Nie wyobrażam sobie innej reakcji u zdrowo myślących ludzi...
Dokładnie tak.
Mamy się jeszcze wczuwać w ich sytuację wg niektórych :')
Niech mają pretensje do córeczki, że im zapewniła taką sławę. I do siebie, bo ktoś ją wychował.
Agatka321
Currently: planning drama

Post autor: Agatka321 »

Właśnie to mnie bardzo ciekawi, ja sama bym się załamała tak myślę ale z drugiej strony ile ludzi popełnia przeróżne błędy a ich rodzice ich jeszcze tłumaczą, czy to w szkole, czy na podwórku, wśród rodziny. Wiem że to nie ma porównania z morderstwem, ale sama po rodzinie czasami jak patrzę że rodzice nie potrafią spojrzeć trzeźwo na to co ich dzieci starsze czy młodsze wyprawiają. Tak samo jest z wypadkami gdzie czarno na białym widać że wina była np pieszego a rodzic i tak będzie bronił i szukał winnych. Za każdym razem kiedy dzieje się coś złego, większa czy mniejsza tragedia, zastanawiam się jakim cudem rodzina broni kogoś kto źle zrobił i sobie myślę że ja bym tak nie mogła.

Rodzice chłopaka który groził a potem zabił siekierą swoją 16 letnią ex wystąpili w materiale zapłakani, powiedzieli że źle zrobił ale to nie był tylko te narkotyki zrobiły mu sieczkę z mózgu.
Ostatnio zmieniony pt gru 19, 2025 7:20 pm przez Agatka321, łącznie zmieniany 1 raz.
InfluU95
Migocząca Świeczka

Co do samych rodziców, to trudno powiedzieć, czy ją tak wychowali, czy po prostu taka już była. Dlatego ani nie współczuję, ani nie nie współczuję. To by trzeba było znać indywidualny przypadek, a go nie znamy. Ktoś pisał coś o ojcu i broni / nożach, ale to nadal za mało informacji odnośnie tego, na ile to faktycznie miało wpływ. Ile jest osób, które się tym interesują, a ich dzieci są normalne. Tu trzeba dogłębnie zbadać przyczynę. Ale jak znam życie i sposób funkcjonowania tego państwa, to na pewno nikt się nie będzie w sprawę wgryzał.