Start
Mój profil

Polskie marki- polecajki i antypolecajki

Moderator: verysweetcherry
Gdymniesenzmorzy
Samarka

Re: Polskie marki- polecajki i antypolecajki

Post autor: Gdymniesenzmorzy »

Ahmm pisze: pt gru 19, 2025 2:21 am Czy ktoś miał bluzy albo koszulki z Depose?🌷
Podbijam,też jestem ciekawa jak z jakością :)
polarisa
Mokra Włoszka

Post autor: polarisa »

Lol123!!! pisze: pn lis 03, 2025 11:23 pm A ja szukam białego/ kremowego golfu z dobrego jakościowo typu z wełny merino. Ktoś coś?

Edit i nie za miliony monet. W royal collection widziałam za 1000 zł, więc dla mnie za dużo
My basic ma od niedawna golfy z wełny merino. Nie wiem jak z jakością, ale bawełniane rzeczy mają fajne.
Sylkaaa
Siatkarka

Post autor: Sylkaaa »

lkjhg pisze: sob gru 13, 2025 3:37 pm Zamawiała któraś z Was coś z firmy Dollina? Jak z jakością dresów i bluz?

Mam jeden dres z doliny, prany już kilkanaście razy, jakość sztos 😊
kama550
MiamiBicz

Post autor: kama550 »

Zuli (dawniej zuli by Mamacita) pomysły na fajne, mam sporo ubrań ale te wzory babcine dramat.....nawet jak takie lubi to czemu nie pomyśli że nie każdy chodzi ubrany w kwiatki...
Morena82 pisze: ndz sie 10, 2025 7:29 pm Pytanie sprzed roku, ale że ja jestem fanką marki, to odpowiem ;P Moim zdaniem jedna z najlepszych polskich marek - mam kilka spódnic, sukienek, t-shirty, bluzy i kultową kamizelkę ;) - na tyle ciuchów zastrzeżenia mam w sumie tylko do niektórych materiałów - że się gniotą (no ale z wizkozą często tak jest). Kroje wspaniałe, bardzo podkreślające kobiece kształty, szybkie wysyłki i zwroty bez problemu.

Z polskich marek polecam jeszcze woolanka - wełniane swetry, drogie, ale to inwestycja na lata, a jakość naprawde TOP.
Awatar użytkownika
Morena82
Koczkodan

Post autor: Morena82 »

kama550 pisze: sob sty 10, 2026 5:49 pm Zuli (dawniej zuli by Mamacita) pomysły na fajne, mam sporo ubrań ale te wzory babcine dramat.....nawet jak takie lubi to czemu nie pomyśli że nie każdy chodzi ubrany w kwiatki...
Dlaczego kwiatki są "babcine"? 😯
Rozumiem, ze moze ktoś nie lubić, ale wzór jak wzór, po co zaraz tak go deprymowac? Ja akurat lubię kwiatki 🫠
kama550
MiamiBicz

Post autor: kama550 »

Morena82 pisze: sob sty 10, 2026 6:54 pm Dlaczego kwiatki są "babcine"? 😯
Rozumiem, ze moze ktoś nie lubić, ale wzór jak wzór, po co zaraz tak go deprymowac? Ja akurat lubię kwiatki 🫠
Wiesz co chyba mam już jakieś takie uprzedzenie bo strasznie tego tam dużo ;) pewnie że da się to super wystylizować, ale mi brakuje więcej gładkich rzeczy i stąd pewnie moje narzekanie :) nie chciałam nikogo urazić
Anon54233
Koczkodan

Post autor: Anon54233 »

Znacie jakieś zamienniki ubrań jak z Francis & Henry? Mam spodenki i są fajne, kupiłabym więcej rzeczy tylko w normalniejszych cenach. Materiał to nie jest jakieś rocket science, może napotkałyście coś podobnego? Nie koniecznie w polskich markach
Awatar użytkownika
coquette
RoyalBaby

Post autor: coquette »

A czy ktoś z was zna The Norin?
milky_way
RóżowePolo

Post autor: milky_way »

coquette pisze: ndz sty 11, 2026 11:03 pm A czy ktoś z was zna The Norin?
tak, kupiłam u nich kiedyś sukienkę
Awatar użytkownika
coquette
RoyalBaby

Post autor: coquette »

milky_way pisze: wt sty 13, 2026 12:13 am tak, kupiłam u nich kiedyś sukienkę
I jak jakość? Jesteś zadowolona?
Koliber59
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Koliber59 »

Szyszunia90 pisze: śr lip 24, 2024 8:28 pm Ja na pewno nie polecam butów Saway. Na stronie piękne zdjęcia z milionem filtrów, a w rzeczywistości tandeta
Wow no co ty, ja praktycznie wszystkie moje skórzane buty mam z saway 8 par kozaków botków kilka par i letnio wiosennych też kilka i niektóre z drugiej ręki obok neściora to moja ulubiona marka obuwia
Koliber59
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Koliber59 »

sezamowabuleczka pisze: wt paź 21, 2025 2:18 pm hej z jakiej polskiej marki najbardziej polecacie jeansy i spodnie? albo jak nie z polskiej to gdzie ogólnie uważacie że są najlepsze jeansy/spodnie materiałowe na osobę raczej średniego wzrostu (170cm) która woli raczej proste/szersze nogawki niż rurki?
Ja w polskiej marce to jestem jedynie zadowolona ze spodni z zuli by Mamacita mam jeansy i sztruksy, po prostu znalazłam fasony których szukałam i odpowiednią długość (mam 170cm) ale nie wiem czy mają tam jakiś fason o którym piszesz
Jolka_2025
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Jolka_2025 »

Xxxx1997 pisze: wt kwie 16, 2024 1:30 pm Ja bardzo lubię le collet. Co do Bohosiewicz nie jestem jej fanką ale ciuchy robi dobre
Moim zdaniem Le Collet sie skiepscilo.. te ciuchy sa dzwine.. niby porzadnie jakby uszyte, ale zawsze jakies sztuczne domieszki, dziwne fasony i rozmiary.. I jescze reklama jakie to zajebiscie super - mam "niegryzacy" sweter Diana. Jak sie Maja nad nim rozp'ywa ach i och ze jak chmurka. Bez przesady. Nie jest typowo gryzacy, ale czasem kluje, bo troche szorstki. Miewalam duzo bardziej milusie sweterki. Tez domieszka poliestru gdzies w skladzie oczywiscie :D
Rozmiarowki tez maja dziwne.. czesto rozmiary petit, w ktore nikt normalny sie nie wbije. Np w jednej sukience biust zaczynal sie 5 cm wyzej od mojego (i nie nie wisza mi cycki), wiec byl szyty na niska osobe, ktora ma duzo krotszy tulow i inne proporcje. Z kolei M ki na mnie wisza czesto.
Albo sukienka Nina - jak poliestrowy kombinezon jakis, i chociaz mam 170 cm to sukienka szurala po ziemii, za dluga.. dzwine te ciuchy
Jolka_2025
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Jolka_2025 »

Sylkaaa pisze: pt gru 19, 2025 7:23 pm Mam jeden dres z doliny, prany już kilkanaście razy, jakość sztos 😊
Dres jak dres.. Nie wiem ile masz lat, ale w latach 90 to byla normalna jakosc dresow 😁
Dresy sa grube (i cieple - spoko na zime), co na pewno wyroznia je na tle badziewnych ciuchow, rozlatujacych sie po jednym praniu ;) chociaz uwazam, ze 500 zl za jedne spodnie czy bluze to gruba przesada. Oczywiscie Dorota ci to uargumentuje jakie sa koszty prowadzenia marek bla bla bla.. Ale nadal uwazam, ze grupa przesada. Koniec koncow przeszyte na jeden szew, wiec nie jest to wielka filozofia konstrukcyjna.
Rozmiarowo sa b duze. Ja nosze 36, a nawet bardziej 38, a w M-ce sie utopilam i b. zle wyglado. Teraz wiem, ze rozmiar dla mnie to XS/S
milky_way
RóżowePolo

Post autor: milky_way »

coquette pisze: śr sty 14, 2026 9:09 pm I jak jakość? Jesteś zadowolona?
tak, byłam bardzo zadowolona, choć krój / fason okazał się po prostu nie być "mój". ale pamiętam, że byłam mega zadowolona z ich dzianiny, była mega milutka :)