Zbrodnia w Rakowiskach
Moderator: verysweetcherryRe: Zbrodnia w Rakowiskach
A wiecie czy ktoś kupił ten dom? Czy dobrze im się tam mieszka?
-
Courtney_Lik
- Mokra Włoszka
Tylko wtedy dwójka patusow musiałaby zakasac rękawy do roboty a oni chcieli miec majątek rodzicow Kamila i nie skalac sie pracą.Kasiabimbasia pisze: ↑ndz gru 07, 2025 9:40 pm Dokładnie, jak mu się nie podobało, to przecież był po 18, mógł się wyprowadzić i żyć sobie cudownie z koleżanką
Wielka poetka od siedmiu boleści, gdyby nie ta zbrodnia jej tomik poezji kupiloby moze 10 osob wliczając w to jej matkę i babcie.
On taki sam- bananowy dzieciak przyzwyczajony do wygodnego życia, nie chcial kontroli rodzicow ale przywileje jak najbardziej
-
outofsightoutofmind
- Tritonotti
Tomik to akurat wyprzedala przed zbrodnia, miala sporo chetnychMarti37 pisze: ↑pt gru 12, 2025 7:39 pm Tylko wtedy dwójka patusow musiałaby zakasac rękawy do roboty a oni chcieli miec majątek rodzicow Kamila i nie skalac sie pracą.
Wielka poetka od siedmiu boleści, gdyby nie ta zbrodnia jej tomik poezji kupiloby moze 10 osob wliczając w to jej matkę i babcie.
On taki sam- bananowy dzieciak przyzwyczajony do wygodnego życia, nie chcial kontroli rodzicow ale przywileje jak najbardziej
Nigdy nie udzielam się pisząc na Wandzie, ale troszkę wiem o tej sprawie. Jestem w wieku skazanych, a nasze środowiska mocno się przenikały i powiem tylko tyle: to co konkretnie się wydarzyło było szokiem, ale nikt nie był specjalnie zdziwiony że COŚ się zdarzyło. Moja koleżanka jeszcze przed tym morderstwem (!) uważała, że Zuza panicznie boi się pracy, bycia zwyczajną. Po latach myślę, że to więzienie na swój sposób ją „uratowało” bo gdyby poszła na studia i nagle musiałaby konfrontować swoją sztukę z innymi i już nie czułaby się nastoletnim geniuszem… to dopiero byłby kryzys. A tak do końca życia będzie się czuć poetą wyjątkowym co niewątpliwie potwierdzi otoczenie, które sobie znajdzie.
Chłopak za to… no, to już ludzi bardzo zaskoczyło, bo - z tego co pamiętam - on umiał wypowiadać się bardzo źle o niej, to było zresztą pierwszą rzeczą jaką pamiętam od znajomych po tej zbrodni. Oczywiście dopuszczam to, że zmienił swoje zdanie, ale wiele osób twierdziło, że to co się stało to chyba bardziej wynik jakiegoś wewnętrznego kryzysu u niego niż jej geniuszu, bo wiele, wieeele osób mówiło że osobowość to ona miała dla rówieśników naprawdę odpychającą.
Jakbym miała streścić swoje odczucia to według mnie tam w rodzinie był totalny kryzys, w który naszą wielka poetka weszła bez trudu, jak tylko wyczuła w tym potencjał. Nie wierzę, że zainteresowałaby się nim gdyby nie kasa i nie wizja jedynego dziedzica.
On zniszczył sobie życie, ona paradoksalnie podtrzymała swój mit, który normalnie pewnie by minął wraz z dorosłością.
Chłopak za to… no, to już ludzi bardzo zaskoczyło, bo - z tego co pamiętam - on umiał wypowiadać się bardzo źle o niej, to było zresztą pierwszą rzeczą jaką pamiętam od znajomych po tej zbrodni. Oczywiście dopuszczam to, że zmienił swoje zdanie, ale wiele osób twierdziło, że to co się stało to chyba bardziej wynik jakiegoś wewnętrznego kryzysu u niego niż jej geniuszu, bo wiele, wieeele osób mówiło że osobowość to ona miała dla rówieśników naprawdę odpychającą.
Jakbym miała streścić swoje odczucia to według mnie tam w rodzinie był totalny kryzys, w który naszą wielka poetka weszła bez trudu, jak tylko wyczuła w tym potencjał. Nie wierzę, że zainteresowałaby się nim gdyby nie kasa i nie wizja jedynego dziedzica.
On zniszczył sobie życie, ona paradoksalnie podtrzymała swój mit, który normalnie pewnie by minął wraz z dorosłością.
-
witaminkaa
- GreckieWakacje
Ale przed zbrodnia malo kto o nim slyszaloutofsightoutofmind pisze: ↑ndz gru 14, 2025 9:52 am Tomik to akurat wyprzedala przed zbrodnia, miala sporo chetnych![]()
-
witaminkaa
- GreckieWakacje
Nieprawda, była dość znana jak na tak młodą poetkę. Miała poczytny fanpage na facebooku, który miał kilka tysięcy fanów, ludzie kupowali jej tomiki i robili sobie z nimi zdjęcia (przez to mylnie powielano w mediach wizerunek jednej dziewczyny jako rzekomej Zuzy), miała też spotkania literackie na których czytała wiersze (feralna noc miała mieć takowe jako alibi), jej poezja była używana jako teksty piosenek: https://www.youtube.com/watch?v=nCrb2UpBjJA oraz wygrywała konkursy.
Także hamuj bajerę piętą niunia, bo nikt mi tu nie będzie Zuzy od poetek od siedmiu boleści wyzywał no!
Może i miała wokół siebie jakąś społeczność, ale to nie zmienia faktu, że ta „poezja” jest grafomanią. Ludzie zachwycali się juz np. „Insta poezją” w stylu bardzo popularnego „mleko i miód”, a jest to mówiąc delikatnie słabe. I każdy kto ma jakieś pojęcie na ten temat powie to samo.witaminkaa pisze: ↑ndz gru 14, 2025 8:46 pm Nieprawda, była dość znana jak na tak młodą poetkę. Miała poczytny fanpage na facebooku, który miał kilka tysięcy fanów, ludzie kupowali jej tomiki i robili sobie z nimi zdjęcia (przez to mylnie powielano w mediach wizerunek jednej dziewczyny jako rzekomej Zuzy), miała też spotkania literackie na których czytała wiersze (feralna noc miała mieć takowe jako alibi), jej poezja była używana jako teksty piosenek: https://www.youtube.com/watch?v=nCrb2UpBjJA oraz wygrywała konkursy.
Także hamuj bajerę piętą niunia, bo nikt mi tu nie będzie Zuzy od poetek od siedmiu boleści wyzywał no!![]()
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
To że ileś sfrustrowanych nastolatek coś czyta nie robi z tego obiektywnie dobrej poezjimariaow pisze: ↑pn gru 15, 2025 1:40 pm Może i miała wokół siebie jakąś społeczność, ale to nie zmienia faktu, że ta „poezja” jest grafomanią. Ludzie zachwycali się juz np. „Insta poezją” w stylu bardzo popularnego „mleko i miód”, a jest to mówiąc delikatnie słabe. I każdy kto ma jakieś pojęcie na ten temat powie to samo.
-
Emiiiiilieee2000
- Gacie z oceanu
Tak bo teraz królują same wybitne książki typu rodzina monet itpmariaow pisze: ↑pn gru 15, 2025 1:40 pm Może i miała wokół siebie jakąś społeczność, ale to nie zmienia faktu, że ta „poezja” jest grafomanią. Ludzie zachwycali się juz np. „Insta poezją” w stylu bardzo popularnego „mleko i miód”, a jest to mówiąc delikatnie słabe. I każdy kto ma jakieś pojęcie na ten temat powie to samo.
Weszłam, złoto
- damascenka
- Administrator
Obejrzałam ten długi odcinek u Herring (już nie jest zablokowany), potem wróciłam do wierszy na nadal aktywnym FB Marii Goniewicz. Moim zdaniem wiersze są niestety spoko jak na jej wiek, ale gdy słucham tej historii zbrodni to aż trudno uwierzyć, że to zrobiła rzekomo szczególnie inteligentna osoba. Bo brzmi to wszystko tak, jakby planowały dzieci z podstawówki, tyle idiotycznych błędów typu włączenie telefonu w Rakowiskach, wyrzucenie rzeczy byle gdzie, wożenie plecaka. Chyba, że specjalnie chciała wpaść, no ale chyba można to włożyć między bajki.
Po prostu dwa czuby trafiły na siebie i się nakręciły i zabili
Ciekawe czy mukuś ich znaSmb911 pisze: ↑ndz lis 30, 2025 1:14 pm Biała Podlaska to małe miasteczko. Dość hermetyczne środowisko (zanim mnie ktoś zjedzie za wtrącenie się w wątek - pochodzę z miasteczka obok. W BP chodziłam do szkoły) Nie sądzę żeby ludzie tam zapomnieli. Pewnie matka ją zabierze do Siedlec albo obie wylądują w Warszawie… Chociaż charakter Zuzy (o ile nie zmieniła frontu w kiciu) pokazuje,że mogłaby latać jak celebrytka po mieście.
-
outofsightoutofmind
- Tritonotti
Z tym telefonem to nie mieli wyboru, bo ich kierowca odjechał, kiedy oni jeszcze zabijali i musieli po niego zadzwonić, dlatego potem zniszczyli też karty SIM w telefonach, myśląc, że nie będzie bilingów (byly!), ale na pewno mieli, brzydko mówiąc, nasrane w gaciach, kiedy zrozumieli, że muszą włączyć telefon. Ogolnie to duzo wiecej rzeczy nie wypalilo w ich planie wiec i tak by wpadli cale szczesciezzz pisze: ↑czw gru 18, 2025 5:16 pm Obejrzałam ten długi odcinek u Herring (już nie jest zablokowany), potem wróciłam do wierszy na nadal aktywnym FB Marii Goniewicz. Moim zdaniem wiersze są niestety spoko jak na jej wiek, ale gdy słucham tej historii zbrodni to aż trudno uwierzyć, że to zrobiła rzekomo szczególnie inteligentna osoba. Bo brzmi to wszystko tak, jakby planowały dzieci z podstawówki, tyle idiotycznych błędów typu włączenie telefonu w Rakowiskach, wyrzucenie rzeczy byle gdzie, wożenie plecaka. Chyba, że specjalnie chciała wpaść, no ale chyba można to włożyć między bajki.
Mialam takie samo zdanie. Zuza niby inteligentna ponadprzeciętnie a pomysl na to zabostwo jakby powstał znienacka. Z drugiej strony zuza miała siebie za wyjątkowo inteligentna a zapomniała że inteligencja emocjonalna, empatia są równie ważne w życiu jak iloraz inteligencji. Dzięki Bogu że nie dostali 15 lat bo za 5 lat byliby na wolności. Straszna zbrodnia która wymaga najgorszego potępienia bezwzględu na nieposzlakowana opinie lub mlody wiek. Powinni dostać dożywocie i nigdy nieoposcic więzieniazzz pisze: ↑czw gru 18, 2025 5:16 pm Obejrzałam ten długi odcinek u Herring (już nie jest zablokowany), potem wróciłam do wierszy na nadal aktywnym FB Marii Goniewicz. Moim zdaniem wiersze są niestety spoko jak na jej wiek, ale gdy słucham tej historii zbrodni to aż trudno uwierzyć, że to zrobiła rzekomo szczególnie inteligentna osoba. Bo brzmi to wszystko tak, jakby planowały dzieci z podstawówki, tyle idiotycznych błędów typu włączenie telefonu w Rakowiskach, wyrzucenie rzeczy byle gdzie, wożenie plecaka. Chyba, że specjalnie chciała wpaść, no ale chyba można to włożyć między bajki.
Tak, rozumiem ale w tej sytuacji dzwonienie spod domu w Rakowiskach było równoznaczne oddaniu się w ręce policji. Chyba lepiej byłoby w tej sytuacji uciekać gdzieś pieszo np do jej domu i tam się przebierac? Ten Kamil nie mógł zabrać ciuchów na przebranie z własnego domu? Nic nie trzymało się kupy, pewnie po prostu spanikowali. Jak w ogóle mogli do tej sytuacji dopuścić, nie powiedzieli im, że wrócą później? Mogli wymyślić cokolwiek.outofsightoutofmind pisze: ↑pt gru 19, 2025 12:24 am Z tym telefonem to nie mieli wyboru, bo ich kierowca odjechał, kiedy oni jeszcze zabijali i musieli po niego zadzwonić, dlatego potem zniszczyli też karty SIM w telefonach, myśląc, że nie będzie bilingów (byly!), ale na pewno mieli, brzydko mówiąc, nasrane w gaciach, kiedy zrozumieli, że muszą włączyć telefon. Ogolnie to duzo wiecej rzeczy nie wypalilo w ich planie wiec i tak by wpadli cale szczescie![]()
“Poezje herezje” w Krakowie są dostępne dla każdego, kto się zgłosi. Nikt nie weryfikuje kompetencji, czy talentu, często występują tam erotomani gawędziarze albo osoby z obsesją na swoim punkcie, od czasu do czasu zdarzy się ktoś sensowny, ale to wydarzenie jest raczej dla widzów do pośmiania się, a dla autorów do pokazania sie przed losową publicznością. Fajne na luźne wyjście ze znajomymi na kawę czy piwo. Wstęp jest darmowy, co zachęca do sprawdzenia, co to. Nie róbmy z tego spotkań literackich nie wiadomo jakiego rzędu. Każdy z nas może napisać organizatorom, że chce wystąpić na kolejnej edycji, jest to 100% darmowe dla obu stron.witaminkaa pisze: ↑ndz gru 14, 2025 8:46 pm Nieprawda, była dość znana jak na tak młodą poetkę. Miała poczytny fanpage na facebooku, który miał kilka tysięcy fanów, ludzie kupowali jej tomiki i robili sobie z nimi zdjęcia (przez to mylnie powielano w mediach wizerunek jednej dziewczyny jako rzekomej Zuzy), miała też spotkania literackie na których czytała wiersze (feralna noc miała mieć takowe jako alibi), jej poezja była używana jako teksty piosenek: https://www.youtube.com/watch?v=nCrb2UpBjJA oraz wygrywała konkursy.
Także hamuj bajerę piętą niunia, bo nikt mi tu nie będzie Zuzy od poetek od siedmiu boleści wyzywał no!![]()
-
outofsightoutofmind
- Tritonotti
Dlatego zniszczyli karte SIM, w panice nie mysleli logicznie i byli przekonani, ze nawet jesli policja bedzie miala podejrzenia co do telefonow, to bez karty nic nie zrobiazzz pisze: ↑pt gru 19, 2025 5:31 pm Tak, rozumiem ale w tej sytuacji dzwonienie spod domu w Rakowiskach było równoznaczne oddaniu się w ręce policji. Chyba lepiej byłoby w tej sytuacji uciekać gdzieś pieszo np do jej domu i tam się przebierac? Ten Kamil nie mógł zabrać ciuchów na przebranie z własnego domu? Nic nie trzymało się kupy, pewnie po prostu spanikowali. Jak w ogóle mogli do tej sytuacji dopuścić, nie powiedzieli im, że wrócą później? Mogli wymyślić cokolwiek.
Pisałam już wcześniej o tym komentarz, ale dziwnym trafem znikł... W każdym razie ja znałam poezję Zuzy przed morderstwem i mam jej tomik, a pochodzę z drugiego końca Polski, także wydaje mi się, że była naprawdę znana już wtedy w środowisku internetowym. Istniały strony na FB, które wrzucały poezje różnych autorów, typu Wojaczek, Świetlicki, Bukowski i tam między nimi była też ona ;) Także na swoje czasy to była już influ 
Tez mam jej tomik, kupiony w 2014 roku... gdzies przypadkiem natrafiłam na wiersz, później chyba stronę, podeszło mi to wtedy i do niej napisałamZuzuuu pisze: ↑sob gru 20, 2025 1:06 am Pisałam już wcześniej o tym komentarz, ale dziwnym trafem znikł... W każdym razie ja znałam poezję Zuzy przed morderstwem i mam jej tomik, a pochodzę z drugiego końca Polski, także wydaje mi się, że była naprawdę znana już wtedy w środowisku internetowym. Istniały strony na FB, które wrzucały poezje różnych autorów, typu Wojaczek, Świetlicki, Bukowski i tam między nimi była też ona ;) Także na swoje czasy to była już influ![]()
Pamiętam w jakim szoku bylam później, jak wyszło, ze to morderca