Start
Mój profil

Zbrodnia w Rakowiskach

Moderator: verysweetcherry
aga060897
Koczkodan

Re: Zbrodnia w Rakowiskach

Post autor: aga060897 »

A wiecie czy ktoś kupił ten dom? Czy dobrze im się tam mieszka?
Courtney_Lik
Mokra Włoszka

Post autor: Courtney_Lik »

aga060897 pisze: czw gru 11, 2025 9:56 am A wiecie czy ktoś kupił ten dom? Czy dobrze im się tam mieszka?
Tak, ktos z rodziny podobno
Marti37
Luźny dzień ze mną

Post autor: Marti37 »

Kasiabimbasia pisze: ndz gru 07, 2025 9:40 pm Dokładnie, jak mu się nie podobało, to przecież był po 18, mógł się wyprowadzić i żyć sobie cudownie z koleżanką
Tylko wtedy dwójka patusow musiałaby zakasac rękawy do roboty a oni chcieli miec majątek rodzicow Kamila i nie skalac sie pracą.
Wielka poetka od siedmiu boleści, gdyby nie ta zbrodnia jej tomik poezji kupiloby moze 10 osob wliczając w to jej matkę i babcie.
On taki sam- bananowy dzieciak przyzwyczajony do wygodnego życia, nie chcial kontroli rodzicow ale przywileje jak najbardziej
outofsightoutofmind
Tritonotti

Post autor: outofsightoutofmind »

Marti37 pisze: pt gru 12, 2025 7:39 pm Tylko wtedy dwójka patusow musiałaby zakasac rękawy do roboty a oni chcieli miec majątek rodzicow Kamila i nie skalac sie pracą.
Wielka poetka od siedmiu boleści, gdyby nie ta zbrodnia jej tomik poezji kupiloby moze 10 osob wliczając w to jej matkę i babcie.
On taki sam- bananowy dzieciak przyzwyczajony do wygodnego życia, nie chcial kontroli rodzicow ale przywileje jak najbardziej
Tomik to akurat wyprzedala przed zbrodnia, miala sporo chetnych 😅
Pansea
Siatkarka

Post autor: Pansea »

Nigdy nie udzielam się pisząc na Wandzie, ale troszkę wiem o tej sprawie. Jestem w wieku skazanych, a nasze środowiska mocno się przenikały i powiem tylko tyle: to co konkretnie się wydarzyło było szokiem, ale nikt nie był specjalnie zdziwiony że COŚ się zdarzyło. Moja koleżanka jeszcze przed tym morderstwem (!) uważała, że Zuza panicznie boi się pracy, bycia zwyczajną. Po latach myślę, że to więzienie na swój sposób ją „uratowało” bo gdyby poszła na studia i nagle musiałaby konfrontować swoją sztukę z innymi i już nie czułaby się nastoletnim geniuszem… to dopiero byłby kryzys. A tak do końca życia będzie się czuć poetą wyjątkowym co niewątpliwie potwierdzi otoczenie, które sobie znajdzie.

Chłopak za to… no, to już ludzi bardzo zaskoczyło, bo - z tego co pamiętam - on umiał wypowiadać się bardzo źle o niej, to było zresztą pierwszą rzeczą jaką pamiętam od znajomych po tej zbrodni. Oczywiście dopuszczam to, że zmienił swoje zdanie, ale wiele osób twierdziło, że to co się stało to chyba bardziej wynik jakiegoś wewnętrznego kryzysu u niego niż jej geniuszu, bo wiele, wieeele osób mówiło że osobowość to ona miała dla rówieśników naprawdę odpychającą.

Jakbym miała streścić swoje odczucia to według mnie tam w rodzinie był totalny kryzys, w który naszą wielka poetka weszła bez trudu, jak tylko wyczuła w tym potencjał. Nie wierzę, że zainteresowałaby się nim gdyby nie kasa i nie wizja jedynego dziedzica.

On zniszczył sobie życie, ona paradoksalnie podtrzymała swój mit, który normalnie pewnie by minął wraz z dorosłością.
witaminkaa
GreckieWakacje

Post autor: witaminkaa »

Pansea pisze: ndz gru 14, 2025 10:48 am Nigdy nie udzielam się pisząc na Wandzie, ale troszkę wiem o tej sprawie. Jestem w wieku skazanych, a nasze środowiska mocno się przenikały
Co to były za środowiska?
Marti37
Luźny dzień ze mną

Post autor: Marti37 »

outofsightoutofmind pisze: ndz gru 14, 2025 9:52 am Tomik to akurat wyprzedala przed zbrodnia, miala sporo chetnych 😅
Ale przed zbrodnia malo kto o nim slyszal
witaminkaa
GreckieWakacje

Post autor: witaminkaa »

Marti37 pisze: pt gru 12, 2025 7:39 pm Wielka poetka od siedmiu boleści, gdyby nie ta zbrodnia jej tomik poezji kupiloby moze 10 osob wliczając w to jej matkę i babcie.
Nieprawda, była dość znana jak na tak młodą poetkę. Miała poczytny fanpage na facebooku, który miał kilka tysięcy fanów, ludzie kupowali jej tomiki i robili sobie z nimi zdjęcia (przez to mylnie powielano w mediach wizerunek jednej dziewczyny jako rzekomej Zuzy), miała też spotkania literackie na których czytała wiersze (feralna noc miała mieć takowe jako alibi), jej poezja była używana jako teksty piosenek: https://www.youtube.com/watch?v=nCrb2UpBjJA oraz wygrywała konkursy.

Także hamuj bajerę piętą niunia, bo nikt mi tu nie będzie Zuzy od poetek od siedmiu boleści wyzywał no! B)
mariaow
ZdalnaFanka

Post autor: mariaow »

witaminkaa pisze: ndz gru 14, 2025 8:46 pm Nieprawda, była dość znana jak na tak młodą poetkę. Miała poczytny fanpage na facebooku, który miał kilka tysięcy fanów, ludzie kupowali jej tomiki i robili sobie z nimi zdjęcia (przez to mylnie powielano w mediach wizerunek jednej dziewczyny jako rzekomej Zuzy), miała też spotkania literackie na których czytała wiersze (feralna noc miała mieć takowe jako alibi), jej poezja była używana jako teksty piosenek: https://www.youtube.com/watch?v=nCrb2UpBjJA oraz wygrywała konkursy.

Także hamuj bajerę piętą niunia, bo nikt mi tu nie będzie Zuzy od poetek od siedmiu boleści wyzywał no! B)
Może i miała wokół siebie jakąś społeczność, ale to nie zmienia faktu, że ta „poezja” jest grafomanią. Ludzie zachwycali się juz np. „Insta poezją” w stylu bardzo popularnego „mleko i miód”, a jest to mówiąc delikatnie słabe. I każdy kto ma jakieś pojęcie na ten temat powie to samo.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Post autor: PrzemoKondratowicz »

mariaow pisze: pn gru 15, 2025 1:40 pm Może i miała wokół siebie jakąś społeczność, ale to nie zmienia faktu, że ta „poezja” jest grafomanią. Ludzie zachwycali się juz np. „Insta poezją” w stylu bardzo popularnego „mleko i miód”, a jest to mówiąc delikatnie słabe. I każdy kto ma jakieś pojęcie na ten temat powie to samo.
To że ileś sfrustrowanych nastolatek coś czyta nie robi z tego obiektywnie dobrej poezji XD mogłaby równie dobrze wrzucać smutne zdjęcia i reakcja byłaby podobna bo to nawet nie o poezję chodziło tylko o smutny influensing z którym się identyfikują
Emiiiiilieee2000
Gacie z oceanu

Post autor: Emiiiiilieee2000 »

mariaow pisze: pn gru 15, 2025 1:40 pm Może i miała wokół siebie jakąś społeczność, ale to nie zmienia faktu, że ta „poezja” jest grafomanią. Ludzie zachwycali się juz np. „Insta poezją” w stylu bardzo popularnego „mleko i miód”, a jest to mówiąc delikatnie słabe. I każdy kto ma jakieś pojęcie na ten temat powie to samo.
Tak bo teraz królują same wybitne książki typu rodzina monet itp
YMH2301
Skarpeta Rakieta

Post autor: YMH2301 »

AlutkaKosson pisze: pn lis 24, 2025 12:50 pm ziuta254
Weszłam, złoto 🤣 ktoś chyba na Black Friday wyłapał ekspres do kawy XD
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

YMH2301 pisze: śr gru 17, 2025 9:58 pm Weszłam, złoto 🤣 ktoś chyba na Black Friday wyłapał ekspres do kawy XD
I parownice Tefal! XD
zzz
ZdalnaFanka

Post autor: zzz »

Obejrzałam ten długi odcinek u Herring (już nie jest zablokowany), potem wróciłam do wierszy na nadal aktywnym FB Marii Goniewicz. Moim zdaniem wiersze są niestety spoko jak na jej wiek, ale gdy słucham tej historii zbrodni to aż trudno uwierzyć, że to zrobiła rzekomo szczególnie inteligentna osoba. Bo brzmi to wszystko tak, jakby planowały dzieci z podstawówki, tyle idiotycznych błędów typu włączenie telefonu w Rakowiskach, wyrzucenie rzeczy byle gdzie, wożenie plecaka. Chyba, że specjalnie chciała wpaść, no ale chyba można to włożyć między bajki.
Lucy
Currently: planning drama

Post autor: Lucy »

Kotek_99 pisze: wt lis 25, 2025 2:30 pm Mnie najbardziej zdziwiło, że Zuzanna woli dziewczyny i że między nimi nie było nic seksualnego - gdyby to był związek i "miłość" to można by go próbować jakkolwiek zrozumieć (oczywiście nie usprawiedliwić), a tak to ciężko to ogarnąć rozumem.
Po prostu dwa czuby trafiły na siebie i się nakręciły i zabili
Lucy
Currently: planning drama

Post autor: Lucy »

Smb911 pisze: ndz lis 30, 2025 1:14 pm Biała Podlaska to małe miasteczko. Dość hermetyczne środowisko (zanim mnie ktoś zjedzie za wtrącenie się w wątek - pochodzę z miasteczka obok. W BP chodziłam do szkoły) Nie sądzę żeby ludzie tam zapomnieli. Pewnie matka ją zabierze do Siedlec albo obie wylądują w Warszawie… Chociaż charakter Zuzy (o ile nie zmieniła frontu w kiciu) pokazuje,że mogłaby latać jak celebrytka po mieście.
Ciekawe czy mukuś ich zna
outofsightoutofmind
Tritonotti

zzz pisze: czw gru 18, 2025 5:16 pm Obejrzałam ten długi odcinek u Herring (już nie jest zablokowany), potem wróciłam do wierszy na nadal aktywnym FB Marii Goniewicz. Moim zdaniem wiersze są niestety spoko jak na jej wiek, ale gdy słucham tej historii zbrodni to aż trudno uwierzyć, że to zrobiła rzekomo szczególnie inteligentna osoba. Bo brzmi to wszystko tak, jakby planowały dzieci z podstawówki, tyle idiotycznych błędów typu włączenie telefonu w Rakowiskach, wyrzucenie rzeczy byle gdzie, wożenie plecaka. Chyba, że specjalnie chciała wpaść, no ale chyba można to włożyć między bajki.
Z tym telefonem to nie mieli wyboru, bo ich kierowca odjechał, kiedy oni jeszcze zabijali i musieli po niego zadzwonić, dlatego potem zniszczyli też karty SIM w telefonach, myśląc, że nie będzie bilingów (byly!), ale na pewno mieli, brzydko mówiąc, nasrane w gaciach, kiedy zrozumieli, że muszą włączyć telefon. Ogolnie to duzo wiecej rzeczy nie wypalilo w ich planie wiec i tak by wpadli cale szczescie 😂
Alexiss98
PsychoFanka

Post autor: Alexiss98 »

zzz pisze: czw gru 18, 2025 5:16 pm Obejrzałam ten długi odcinek u Herring (już nie jest zablokowany), potem wróciłam do wierszy na nadal aktywnym FB Marii Goniewicz. Moim zdaniem wiersze są niestety spoko jak na jej wiek, ale gdy słucham tej historii zbrodni to aż trudno uwierzyć, że to zrobiła rzekomo szczególnie inteligentna osoba. Bo brzmi to wszystko tak, jakby planowały dzieci z podstawówki, tyle idiotycznych błędów typu włączenie telefonu w Rakowiskach, wyrzucenie rzeczy byle gdzie, wożenie plecaka. Chyba, że specjalnie chciała wpaść, no ale chyba można to włożyć między bajki.
Mialam takie samo zdanie. Zuza niby inteligentna ponadprzeciętnie a pomysl na to zabostwo jakby powstał znienacka. Z drugiej strony zuza miała siebie za wyjątkowo inteligentna a zapomniała że inteligencja emocjonalna, empatia są równie ważne w życiu jak iloraz inteligencji. Dzięki Bogu że nie dostali 15 lat bo za 5 lat byliby na wolności. Straszna zbrodnia która wymaga najgorszego potępienia bezwzględu na nieposzlakowana opinie lub mlody wiek. Powinni dostać dożywocie i nigdy nieoposcic więzienia
mariaow
ZdalnaFanka

Post autor: mariaow »

Na podstawie czego uważacie że była ponadprzeciętnie inteligentna?
Alexiss98
PsychoFanka

Post autor: Alexiss98 »

mariaow pisze: pt gru 19, 2025 2:24 pm Na podstawie czego uważacie że była ponadprzeciętnie inteligentna?
To ironia. Zuza się uważała za lepsza i madrzejszą od innych.
zzz
ZdalnaFanka

Post autor: zzz »

outofsightoutofmind pisze: pt gru 19, 2025 12:24 am Z tym telefonem to nie mieli wyboru, bo ich kierowca odjechał, kiedy oni jeszcze zabijali i musieli po niego zadzwonić, dlatego potem zniszczyli też karty SIM w telefonach, myśląc, że nie będzie bilingów (byly!), ale na pewno mieli, brzydko mówiąc, nasrane w gaciach, kiedy zrozumieli, że muszą włączyć telefon. Ogolnie to duzo wiecej rzeczy nie wypalilo w ich planie wiec i tak by wpadli cale szczescie 😂
Tak, rozumiem ale w tej sytuacji dzwonienie spod domu w Rakowiskach było równoznaczne oddaniu się w ręce policji. Chyba lepiej byłoby w tej sytuacji uciekać gdzieś pieszo np do jej domu i tam się przebierac? Ten Kamil nie mógł zabrać ciuchów na przebranie z własnego domu? Nic nie trzymało się kupy, pewnie po prostu spanikowali. Jak w ogóle mogli do tej sytuacji dopuścić, nie powiedzieli im, że wrócą później? Mogli wymyślić cokolwiek.
Awatar użytkownika
joalla
Dieta 600 kcal

Post autor: joalla »

witaminkaa pisze: ndz gru 14, 2025 8:46 pm Nieprawda, była dość znana jak na tak młodą poetkę. Miała poczytny fanpage na facebooku, który miał kilka tysięcy fanów, ludzie kupowali jej tomiki i robili sobie z nimi zdjęcia (przez to mylnie powielano w mediach wizerunek jednej dziewczyny jako rzekomej Zuzy), miała też spotkania literackie na których czytała wiersze (feralna noc miała mieć takowe jako alibi), jej poezja była używana jako teksty piosenek: https://www.youtube.com/watch?v=nCrb2UpBjJA oraz wygrywała konkursy.

“Poezje herezje” w Krakowie są dostępne dla każdego, kto się zgłosi. Nikt nie weryfikuje kompetencji, czy talentu, często występują tam erotomani gawędziarze albo osoby z obsesją na swoim punkcie, od czasu do czasu zdarzy się ktoś sensowny, ale to wydarzenie jest raczej dla widzów do pośmiania się, a dla autorów do pokazania sie przed losową publicznością. Fajne na luźne wyjście ze znajomymi na kawę czy piwo. Wstęp jest darmowy, co zachęca do sprawdzenia, co to. Nie róbmy z tego spotkań literackich nie wiadomo jakiego rzędu. Każdy z nas może napisać organizatorom, że chce wystąpić na kolejnej edycji, jest to 100% darmowe dla obu stron.
outofsightoutofmind
Tritonotti

zzz pisze: pt gru 19, 2025 5:31 pm Tak, rozumiem ale w tej sytuacji dzwonienie spod domu w Rakowiskach było równoznaczne oddaniu się w ręce policji. Chyba lepiej byłoby w tej sytuacji uciekać gdzieś pieszo np do jej domu i tam się przebierac? Ten Kamil nie mógł zabrać ciuchów na przebranie z własnego domu? Nic nie trzymało się kupy, pewnie po prostu spanikowali. Jak w ogóle mogli do tej sytuacji dopuścić, nie powiedzieli im, że wrócą później? Mogli wymyślić cokolwiek.
Dlatego zniszczyli karte SIM, w panice nie mysleli logicznie i byli przekonani, ze nawet jesli policja bedzie miala podejrzenia co do telefonow, to bez karty nic nie zrobia 😂. Podejrzewam, ze dzialali impulsywnie i presji czasu. Po wszystkim przebrali sie w krzakach, mieli ciuchy na przebranie. Kiedy szli w strone samochodu, ktory nie stal pod domem, okazalo sie, ze kierowca odjechal. Kazali mu wczesniej chwile poczekac, bo mysleli, ze wszystko zajmie tylko kilka minut, a tymczasem spedzili tam prawie godzine, bo czlowieka (a tu dwoch) nie latwo zabic kiedy nie masz wprawy i walisz na oslep jak oni- stad odjazd samochodu.
Zuzuuu
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Zuzuuu »

Pisałam już wcześniej o tym komentarz, ale dziwnym trafem znikł... W każdym razie ja znałam poezję Zuzy przed morderstwem i mam jej tomik, a pochodzę z drugiego końca Polski, także wydaje mi się, że była naprawdę znana już wtedy w środowisku internetowym. Istniały strony na FB, które wrzucały poezje różnych autorów, typu Wojaczek, Świetlicki, Bukowski i tam między nimi była też ona ;) Także na swoje czasy to była już influ ;P
Www88
GreckieWakacje

Post autor: Www88 »

Zuzuuu pisze: sob gru 20, 2025 1:06 am Pisałam już wcześniej o tym komentarz, ale dziwnym trafem znikł... W każdym razie ja znałam poezję Zuzy przed morderstwem i mam jej tomik, a pochodzę z drugiego końca Polski, także wydaje mi się, że była naprawdę znana już wtedy w środowisku internetowym. Istniały strony na FB, które wrzucały poezje różnych autorów, typu Wojaczek, Świetlicki, Bukowski i tam między nimi była też ona ;) Także na swoje czasy to była już influ ;P
Tez mam jej tomik, kupiony w 2014 roku... gdzies przypadkiem natrafiłam na wiersz, później chyba stronę, podeszło mi to wtedy i do niej napisałam
Pamiętam w jakim szoku bylam później, jak wyszło, ze to morderca