Start
Mój profil

Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Re: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Zosia22 pisze: czw gru 18, 2025 6:22 pm Jak dla mnie to fake info, a nie potwierdzone. Nie możesz ryzykować, a jednak piszesz. Sorry, ale uważam że to już za dużo. Nigdzie policja czy prokuratura nie potwierdziła takich informacji....
Nigdy się nie dowiesz faktów bo prokuratura czy policja ci ich nie poda ale ja ze swoich źródeł słyszałem to samo. To wszystko są nieoficjalne informacje bo oficjalnych nie będzie ale ja swoim źródłom wierzę, bo z nich chociażby wiem co robią rodzice sprawczyni i że nie znajdziecie matki po imieniu i nazwisku na fb.
Stardust1221
Mokra Włoszka

Post autor: Stardust1221 »

PrzemoKondratowicz pisze: czw gru 18, 2025 7:21 pm Nigdy się nie dowiesz faktów bo prokuratura czy policja ci ich nie poda ale ja ze swoich źródeł słyszałem to samo. To wszystko są nieoficjalne informacje bo oficjalnych nie będzie ale ja swoim źródłom wierzę, bo z nich chociażby wiem co robią rodzice sprawczyni i że nie znajdziecie matki po imieniu i nazwisku na fb.
Ja nie mam żadnych sekretnych źródeł a znalezienie matki i jej linkedina zajęło mi kilka minut. Zawód ojca podano w którymś z materiałów
Kasia98
FejkTiffany

Post autor: Kasia98 »

berry blast pisze: czw gru 18, 2025 6:24 pm Nie wiem czy to ma związek ze sprawą ale u mnie w Action jest zakaz sprzedaży noży niepełnoletnim
Moja pełnoletnia już córka z jakieś 3 tygodnie temu kupowała w Dino noże i nikt o dowód nie pytał, dzis kupowała mały nożyk z obieraczka i już zapytali. Na pewno teraz bardziej będą kontrolować, tylko szkoda, że dopiero jak się stała tragedia.
Awatar użytkownika
eszability
SushiRoll

Post autor: eszability »

PrzemoKondratowicz pisze: czw gru 18, 2025 7:21 pm Nigdy się nie dowiesz faktów bo prokuratura czy policja ci ich nie poda ale ja ze swoich źródeł słyszałem to samo. To wszystko są nieoficjalne informacje bo oficjalnych nie będzie ale ja swoim źródłom wierzę, bo z nich chociażby wiem co robią rodzice sprawczyni i że nie znajdziecie matki po imieniu i nazwisku na fb.
Bzdury, to są informacje, które w kilka minut sama znajdziesz, łącznie z profilem matki po wpisaniu danych w wyszukiwarkę fb.
Awatar użytkownika
berry blast
Currently:revenge

Post autor: berry blast »

verysweetcherry pisze: czw gru 18, 2025 7:14 pm W kolejnym wywiadzie z uczniem ze szkoły jest mowa o tym,że oprócz finki sprawczyni miała w plecaku jeszcze dwa noże kuchenne
Ewidentnie szła komuś sprzedać kosę tego dnia i trafiło na biedną Danuśkę. Raczej tu nie ma okoliczności łagodzących.
Rodzina ofiary nie ma świąt i już nigdy nie będzie ich miała. Tak bezsensowna śmierć, głowa mała.
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Mnvczk pisze: czw gru 18, 2025 7:31 pm Nieprawda. Zaburzenia psychotyczne mogą się pojawić już w tym wieku, ale właśnie bardzo ciężko je wtedy zauważyć i zdiagnozować.
Przecież nie napisałem że nie mogą tylko że to rzadkie. Dokładnie to napisałem, że w większości się raczej nie uaktywniają. No nie da się kłócić z tym że schizofrenia się uaktywnia między 18-30 rokiem życia statystycznie. Co nie znaczy że wcześniej to zabronione
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

eszability pisze: czw gru 18, 2025 7:32 pm Bzdury, to są informacje, które w kilka minut sama znajdziesz, łącznie z profilem matki po wpisaniu danych w wyszukiwarkę fb.
No okej, ale ja to wiem od dwóch dni od ludzi z jeleniej góry a nie z googli i póki co wszystko co mi podali się zgadza z tym co wy tu wyszukujecie niezależnie więc nie rozumiem czemu bzdury.

Z resztą nikt nie musi nikomu wierzyć. Większości informacji nigdy nie dostaniecie oficjalnymi źródłami a jak ktoś nie jest zainteresowany nieoficjalnymi to nie wiem co tu robi. Zawsze można ograniczyć się do śledzenia PAP
Awatar użytkownika
Sernik1998
RoyalBaby

Post autor: Sernik1998 »

Przed chwilą był reportaż na Uwadze, jestem zażenowana, każdy tylko by ojojał biedną Hanusię, bo dzieci w tym wieku nie rozumieją konsekwencji swoich czynów, i ojojoj, co te dziecko przeżyło że takie coś zrobiło, pewnie chore, nawet jakaś Grażyna sąsiadka wyczuła że może mieć swoje dwie minuty w telewizji i walnęła tekstem o DWÓCH OFIARACH.

Generalnie uważam, że jak człowiek zabija człowieka, to musi być nienormalny, ciężko chory psychicznie i dogłębnie zaburzony, bo nikt normalny takich rzeczy nie robi. I pewnie większość morderców ma smutne historie, zresztą jak każdy człowiek. Wypuśćmy ich z więzień, bo w sumie to są ofiarami, zróbmy ciepłej herbatki i ojojajmy. Ludzie…
Agatyszcze
MiamiBicz

Post autor: Agatyszcze »

Sernik1998 pisze: czw gru 18, 2025 8:14 pm Przed chwilą był reportaż na Uwadze, jestem zażenowana, każdy tylko by ojojał biedną Hanusię, bo dzieci w tym wieku nie rozumieją konsekwencji swoich czynów, i ojojoj, co te dziecko przeżyło że takie coś zrobiło, pewnie chore, nawet jakaś Grażyna sąsiadka wyczuła że może mieć swoje dwie minuty w telewizji i walnęła tekstem o DWÓCH OFIARACH.

Generalnie uważam, że jak człowiek zabija człowieka, to musi być nienormalny, ciężko chory psychicznie i dogłębnie zaburzony, bo nikt normalny takich rzeczy nie robi. I pewnie większość morderców ma smutne historie, zresztą jak każdy człowiek. Wypuśćmy ich z więzień, bo w sumie to są ofiarami, zróbmy ciepłej herbatki i ojojajmy. Ludzie…
Dokladnie. Szkoda gadac. Ludzie są tak glupi i naiwni ze szok.
Marti37
Luźny dzień ze mną

Post autor: Marti37 »

Czy was tez irytuje jak wszędzie wypowiadają się o sprawczyni per "dziewczynka"?
Patrząc na jej pintrest alkohol i narko nie były jej obce, zainteresowania też niezbyt pasujące do 12-latki.
Tymczasem robią z niej niewinna dziewczynkę ktora nie wiedziala co robi😬
Rozumiem gdyby to był wypadek- jedna druga popchnęła, niefortunnie upadła na kamień- wówczas faktycznie byłaby to tragedia dwóch dziewczynek.
W tej sytuacji sprawczyni dokonała egzekucji z zimną krwią i tak powinna byc nazywana- sprawczyni. Nie "dziewczynka".

Mieszkam w UK i tutaj odpowiedzialność karna jest od 10 roku życia- uważam ze w Pl tez powinni to wprowadzić.
W szkole moich starszych dzieci jeden chłopak chciał okraść dom po czym go podpalił. Byl sadzony jak dorosły mimo ze mial 12lat. Ze szkoły go wyprowadziła policja w kajdankach.

Tutaj powinno byc to samo- żadnego cackania się, potrafiła zabić jak dorosla? Niech poniesie konsekwencje jak dorosła.

Prawo jest przestarzałe, dzisiejsze 12latki to nie sa 12latki które były w latach 80/90. Nie bawią sie juz lalkami i nie oglądają bajek.
Mnvczk
Gacie z oceanu

Post autor: Mnvczk »

Marti37 pisze: czw gru 18, 2025 8:23 pm Czy was tez irytuje jak wszędzie wypowiadają się o sprawczyni per "dziewczynka"?
Patrząc na jej pintrest alkohol i narko nie były jej obce, zainteresowania też niezbyt pasujące do 12-latki.
Rozumiem gdyby to był wypadek- jedna druga popchnęła, niefortunnie upadła na kamień- wówczas faktycznie byłaby to tragedia dwóch dziewczynek.
W tej sytuacji sprawczyni dokonała egzekucji z zimną krwią i tak powinna byc nazywana- sprawczyni. Nie "dziewczynka".

Mieszkam w UK i tutaj odpowiedzialność karna jest od 10 roku życia- uważam ze w Pl tez powinni to wprowadzić.
W szkole moich starszych dzieci jeden chłopak chciał okraść dom po czym go podpalił. Byl sadzony jak dorosły mimo ze mial 12lat. Ze szkoły go wyprowadziła policja w kajdankach.

Tutaj powinno byc to samo- żadnego cackania się, potrafiła zabić jak dorosla? Niech poniesie konsekwencje jak dorosła.

Prawo jest przestarzałe, dzisiejsze 12latki to nie sa 12latki które były w latach 80/90. Nie bawią sie juz lalkami i nie oglądają bajek.
Ani trochę nie bronię sprawczyni, ale jak mogłaś wyczytać z pinteresta, gdzie jest kilka postów o anime wyczytać, że piła i brała narkotyki? XD
Www88
GreckieWakacje

Post autor: Www88 »

Mnvczk pisze: czw gru 18, 2025 8:27 pm Ani trochę nie bronię sprawczyni, ale jak mogłaś wyczytać z pinteresta, gdzie jest kilka postów o anime wyczytać, że piła i brała narkotyki? XD
No o to samo mialam pytac właśnie
Queen23
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Queen23 »

Marti37 pisze: czw gru 18, 2025 8:23 pm Czy was tez irytuje jak wszędzie wypowiadają się o sprawczyni per "dziewczynka"?
W tym wieku to raczej dla „szpanu” się dodaje takie rzeczy, równie dobrze mogła na oczy nie widzieć nawet marihuanen
Joanna Darc
Kciuk

Post autor: Joanna Darc »

Sernik1998 pisze: czw gru 18, 2025 8:14 pm
Czasami jest to afekt. W kłótni, dużym wzburzeniu, frustracji się zdarza. Wtedy nie masz takiej kontroli nad swoim czynem. No ale to nie ten przypadek raczej.
Queen23
ŚpioszkiKenzo

Mnvczk pisze: czw gru 18, 2025 8:27 pm Ani trochę nie bronię sprawczyni, ale jak mogłaś wyczytać z pinteresta, gdzie jest kilka postów o anime wyczytać, że piła i brała narkotyki? XD
Wpisz jej imię i nazwisko w apke pinteresta, wtedy pokazuje się więcej niż kliknięte w link z wyszukiwarki. Też się zdziwiłam
Agatyszcze
MiamiBicz

Ogladalam w wiadomsocisch ze ona ze wzgledu na wiek na pewno nie trafi do zadnego poprawczaka, maksymalnie co jej grozi to kurator i mlodziezowy osrodek wychowawczy.

Sluchajcie jak chcecie sie kogos pozbyc - zapłaćcie dzieciakowi sąsiada, żeby sprzedał mu kose i nikt za to nie beknie
Marti37
Luźny dzień ze mną

Nie jestem biegła w pintresta, teraz weszłam ponownie w jej profil i widzę ze to nie ona dodała te zdjęcia tylko sa jakby sugerowane pod jej profilem?
Chodzi o te "more to explore"
Pokazały mi się po wejściu na jej profil wiec myślałam ze to ona je uploadowala

Przepraszam za fake newsa to nie było intencjonalne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tina18
Ciastko

Post autor: Tina18 »

Jej profil na Pinterest to mentos ?
Marti37
Luźny dzień ze mną

O te zdjęcia mi chodzilo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Agatyszcze
MiamiBicz

Marti37 pisze: czw gru 18, 2025 8:36 pm Nie jestem biegła w pintresta, teraz weszłam ponownie w jej profil i widzę ze to nie ona dodała te zdjęcia tylko sa jakby sugerowane pod jej profilem?

Ona ma dwa konta na pinterescie. Jedno „nazwiskoimie” , tam jest tylko kilka pinow. A drugie konto to „imienazwisko” i tam jest tysiace pinow i wszystkie są dziwne
Awatar użytkownika
Snitzel
Gacie z oceanu

Post autor: Snitzel »

Tak abstrahując od tego co zrobić z tą dziewczyną: W sumie z Polską jest ten problem, że nawet jak mówią o jakiejś resocjalizacji (temu w zasadzie powinno też służyć więzienie i inne odpowiedniki dla nieletnich), to w tym kraju to pojęcie zwyczajnie nie działa. Są Państwa, gdzie faktycznie resocjalizacja jest z prawdziwego zdarzenia. W Polsce przestępcy wychodzą z więzienia, młodzież z ośrodków wychowawczych i nic się nie zmienia, a nawet potrafią powtórzyć swój wyczyn i wszystko im jedno, wychodzi jeszcze większa patologia.
Awatar użytkownika
Zosia22
Moderator

Post autor: Zosia22 »

Też jestem tego zdania. Najgorsze jest to, że w dzisiejszych czasach informacje bardzo szybko się rozchodzą, a jak wiadomo dzieciaki mają różne głupie pomysły. Jak zobaczą, że nic im w sumie takiego nie grozi za MORDERSTWO, to aż strach pomyśleć co się może dziać...
Tym bardziej jak widziałam komentarze z kont gówniarzy na tt, po zabójstwie Mai z Mławy. Były obrzydliwe oraz przerażające i pomimo takiej tragedii mieli oni z tego beke.
Patrzcie JOM!
anka_89
Kciuk

Post autor: anka_89 »

Agatyszcze pisze: czw gru 18, 2025 8:32 pm Ogladalam w wiadomsocisch ze ona ze wzgledu na wiek na pewno nie trafi do zadnego poprawczaka, maksymalnie co jej grozi to kurator i mlodziezowy osrodek wychowawczy.

Sluchajcie jak chcecie sie kogos pozbyc - zapłaćcie dzieciakowi sąsiada, żeby sprzedał mu kose i nikt za to nie beknie
Zapewne rodzinka sprzeda wszystko co ma w Jeleniej i wyprowadzi się na drugi koniec kraju. Gówniara pewnie pójdzie
się uczyć na Chmurę, może zmienią jej imię. Wcale bym się nie zdziwiła. Wątpię, że nawet trafi do tego ośrodka :/ starzy załatwią niepoczytalność i zobowiążą się do jej terapii. I to będzie jej jedyna kara.
Queen23
ŚpioszkiKenzo

Marti37 pisze: czw gru 18, 2025 8:36 pm Nie jestem biegła w pintresta, teraz weszłam ponownie w jej profil i widzę ze to nie ona dodała te zdjęcia tylko sa jakby sugerowane pod jej profilem?

To nie do końca tak, na jej profilu są dwie tablice z obrazkami, które ona zapisała, działa to trochę na zasadzie dawnego tumblr. Czyli jak jakiś obrazek jej się spodobał, to mogła dodać na swoją tablicę (czyli ona ich nie tworzy, ale dodaje do siebie). I nie jest to widoczne pod „more to explore” tylko na tablicach „shitpost” i „jeszcze większy shitpost”. Nie ma tam za dużo o narkotykach czy alkoholu. Ale są noże, duże facetów w mundurach, mangi.
kosmosporczak
RoyalBaby

Post autor: kosmosporczak »

Snitzel pisze: czw gru 18, 2025 8:39 pm Tak abstrahując od tego co zrobić z tą dziewczyną: W sumie z Polską jest ten problem, że nawet jak mówią o jakiejś resocjalizacji (temu w zasadzie powinno też służyć więzienie i inne odpowiedniki dla nieletnich), to w tym kraju to pojęcie zwyczajnie nie działa. Są Państwa, gdzie faktycznie resocjalizacja jest z prawdziwego zdarzenia. W Polsce przestępcy wychodzą z więzienia, młodzież z ośrodków wychowawczych i nic się nie zmienia, a nawet potrafią powtórzyć swój wyczyn i wszystko im jedno, wychodzi jeszcze większa patologia.
Mówisz o krajach skandynawskich? Nie wiem czy ekonomicznie i społecznie jesteśmy gotowi na to żeby ten model wdrożyć (chociaż zgadzam się, że potrzeba zmiany jest i jeśli już to przede wszystkim zaczynając od nieletnich, bo to oni potencjalnie mieliby największe szanse na zyskanie szansy na nowe życia w wyniku resocjalizacji).

Tylko to wymaga też otwartości społeczeństwa na 1) finansowanie tego procesu, 2) akceptację tego, że osoba po wyroku mimo zbrodni wciąż ma prawo do chociaż częściowego powrotu do społeczeństwa / zachowania praw do edukacji itd. (bo tak to tam działa).