Start
Mój profil

Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Moderator: verysweetcherry
Celina_87
Koczkodan

Re: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze

Post autor: Celina_87 »

pieczonyziemniak. pisze: czw gru 18, 2025 11:39 am Obrazek
Jestem w lekkim szoku po przeczytaniu tego komentarza. Jeśli to prawda, to rodzice tej psychopatki powinni ponieść bardzo dotkliwe konsekwencje.
zofijka0709
Gacie z oceanu

Post autor: zofijka0709 »

Skąd jest ta dyskusja? IG?
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
VlogmasEnjoyer

Post autor: pieczonyziemniak. »

zofijka0709 pisze: czw gru 18, 2025 11:54 am Skąd jest ta dyskusja? IG?
Tak. Ktoś wstawił na CSI screen.
kunegundawz
Koczkodan

Post autor: kunegundawz »

PrzemoKondratowicz pisze: czw gru 18, 2025 11:42 am Porada psychologiczna u doświadczonego traumatologa to ok 230 zł, to jest maksymalnie 10 tysięcy w roku. Jeszcze bym rozumiał zbiórkę na właśnie niską kwotę rzędu 30 tysięcy faktycznie na pomoc psychologiczną ale 300? :| czy to mają być wakacje na otarcie łez czy co?
Weźcie nie analizujcie tej zbiórki, z którą rodzina najprawdopodobniej nie ma nic wspólnego.
kaska123321

Post autor: kaska123321 »

komentarz wyglada legitnie, dlatego sprawczyni była na sorze, tak jak podawały media jeśli palucha sobie prawie odcięła
Awatar użytkownika
verysweetcherry
Moderator

Post autor: verysweetcherry »

I jak zawsze ,wszyscy nagle mają coś na ten temat do powiedzenia po fakcie. Ale jak się działo na bieżąco to każdy siedział cicho.
PatiMoc99
Koczkodan

Post autor: PatiMoc99 »

Ja rozumiem, że każdy może mieć inne poglądy w danej sprawie i to nie jest nic złego. Mam natomiast pytanie o kwestie przymusu wpłat na jakiekolwiek zbiórki, ktoś was do tego nakłania? Kurcze, nie rozumiem po co jeszcze to roztrząsać, zazdrość? Spróbujcie chociaż na chwilę wejść w ich skórę, nie sądzę, że ktokolwiek chciałby chociaż przez sekundę.
Kanapessa

Post autor: Kanapessa »

Wyobrażacie sobie za 10 lat jak wyjdzie z jakiegoś poprawczaka czy gdzie oni ją tam będą trzymać), zmieni dane (na 100% tak zrobią), wprowadzi się do innej miejscowości i…. Wy nie wiedząc że to ona zatrudniacie ją do opieki nad swoim dzieckiem? Nieświadomie wpuszczacie takiego potwora do domu, do najbliższych?
Zapamiętajcie sobie dobrze rocznik i dwa obok i unikajcie za x lat zatrudniania opiekunek urodzonych ma tych latach
MalaCzarna
Te LazzurrA

Post autor: MalaCzarna »

Czyli w zasadzie ofiar moglo byc jeszcze więcej skoro goniła innego chłopaka jeszcze później z nożem (moze swiadka tego zdarzenia,ktory pobiegł po swojego tate)
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Post autor: PrzemoKondratowicz »

PatiMoc99 pisze: czw gru 18, 2025 11:58 am Ja rozumiem, że każdy może mieć inne poglądy w danej sprawie i to nie jest nic złego. Mam natomiast pytanie o kwestie przymusu wpłat na jakiekolwiek zbiórki, ktoś was do tego nakłania? Kurcze, nie rozumiem po co jeszcze to roztrząsać, zazdrość? Spróbujcie chociaż na chwilę wejść w ich skórę, nie sądzę, że ktokolwiek chciałby chociaż przez sekundę.
Ale czego ja mam zazdrościć? Nie ma nic do zazdroszczenia. Ja bym 300 milionów nie wziął żeby ktoś zabrał moje dziecko czy matkę. To po prostu jest absurdalne ta moda na zbiórki i wyrażamy swoje zdanie. Nikt nas nie nakłania i nie wiem skąd ten pomysł. Komentujemy po prostu to jako wątek poboczny w sprawie, nie rozumiem czemu nie mielibyśmy mieć prawa do komentowania?
Defreg56
BlondDoczep

Post autor: Defreg56 »

PatiMoc99 pisze: czw gru 18, 2025 11:58 am Ja rozumiem, że każdy może mieć inne poglądy w danej sprawie i to nie jest nic złego. Mam natomiast pytanie o kwestie przymusu wpłat na jakiekolwiek zbiórki, ktoś was do tego nakłania? Kurcze, nie rozumiem po co jeszcze to roztrząsać, zazdrość? Spróbujcie chociaż na chwilę wejść w ich skórę, nie sądzę, że ktokolwiek chciałby chociaż przez sekundę.
Jaka zazdrość? Co ty piszesz? Przecież te zbiórki to scam, oszustwo i okradanie ludzi. To powinno być zablokowane albo przynajmniej uregulowane prawnie.
Awatar użytkownika
berry blast
Currently:revenge

Post autor: berry blast »

Zazdrość ? Czasem warto pomyśleć dwa razy zanim się wyśle odpowiedź, po prostu.
MyszWolbromska
RóżowePolo

Post autor: MyszWolbromska »

Ivinka pisze: śr gru 17, 2025 3:46 pm Jakiś chłopczyk pobiegl zawiadomić tatę i służby. Także reagowały jak umiały. Dramatu rodziny Danusi sobie nie wyobrażam. Coś strasznego.
Sprawczyni, Hanka, nie może być niepoczytalna w rozumieniu prawa. Odnośnie dzieci nie ma takiego terminu ani nie można tego stwierdzić w kontekście prawnym.
Biedne dzieci. Całe życie są uczone, żeby uważać na obcych dorosłych, a tu okazuje się, że największym zagrożeniem może być ich rówieśniczka...
Lubię zupki Amino.
Agatyszcze
MiamiBicz

Post autor: Agatyszcze »

PrzemoKondratowicz pisze: czw gru 18, 2025 12:01 pm Ale czego ja mam zazdrościć? Nie ma nic do zazdroszczenia. Ja bym 300 milionów nie wziął żeby ktoś zabrał moje dziecko czy matkę. To po prostu jest absurdalne ta moda na zbiórki i wyrażamy swoje zdanie. Nikt nas nie nakłania i nie wiem skąd ten pomysł. Komentujemy po prostu to jako wątek poboczny w sprawie, nie rozumiem czemu nie mielibyśmy mieć prawa do komentowania?
Dokladnie. Natomiast pamietajmy ze zbiorke zalozyla jednak znajoma matki, a nie matka - tak, za jej zgodą ale czy ona ma w tym momencie sile czy ochote z kims na jakikolwiek temat dyskutowac?
elka62622
MoetGlass

Post autor: elka62622 »

Tak sobie czytam ten wątek i zastanawiam się czy to nie jest ten moment, żeby zmienić zapis w prawie? Czy młodociany wiek jest usprawiedliwieniem na złagodzenie kary? Czym innym jest zbrodnia w afekcie np. przez wieloletnie bitą żonę, w kłótni, po alkoholu a czym innym tak precyzyjne zab*jstwo… Żenująca jest ta pobłażliwość. Strasznie mnie bulwersuje ta sprawa. Można się nie lubić, można się pokłócić, ale zabij*ć? Oczywiste jest, że chciała to zrobić.

Przyznam, że jak usłyszałam o tej zbrodni to od razu pomyślałam, że pewnie jakiś starszy mężczyzna jest oprawcą - wstrętny pedo*il. Ciekawe jest to, że przez myśl mi nie przeszło, że może to być uczennica tej samej szkoły. To pokazuje, że automatycznie myślimy, że dzieci nie mogą być złe. A są.

Czy każdy jest zdolny do poprawy? Nie sądzę. Może przy przewinieniach mniejszego kalibru jak drobna kradzież, jakaś bójka, wyzwiska, sprzedaż zielska tak. Ale ktoś tak bardzo przepełniony złem? Nie wierzę w cuda. Ponadto - jak zauważacie - strach funkcjonować obok kogoś takiego w społeczeństwie. Że też matka wypuściła coś takiego na świat…

Udelikacenia typu „tragedia dwóch rodzin”, „12 letnia dziewczynka” - dajcie spokój. Gówniara powinna zostać zesłana na Sybir. Bo o dożywociu w polskim więzieniu nie ma co mówić.

Człowiek się denerwuje i ma poczucie niesprawiedliwości, ale odkładając na bok emocje - nie sądzicie, że to zły przykład i zielone światło dla innych zainteresowanych? Sprawa jest wysoce medialna, nawet za granicą poszło info. Czy takie łagodne obchodzenie się jak z jajkiem nie będzie przyzwoleniem na powtórkę? Kara powinna być przestrogą dla innych. Nieważne czy masz 10 lat, 15 czy 30. Za coś takiego czeka cię wieloletnie więzienie o zaostrzonym rygorze. A tymczasem Hanka nawet nie miała założonych kajdanek…
supernovamateo

Post autor: supernovamateo »

marlas pisze: czw gru 18, 2025 11:11 am Ja nie wierzę, że ta rodzina ma coś wspólnego z tą zbiórką. Myślę, że to jakieś hieny cmentarne chcą coś na tym uszczknąć. Nie wiem, mam takie przeczucie. Fałszywi społecznicy.
Ja też, dla mnie to zabawa w filantropa z cudzymi pieniędzmi. Jestem w szoku, że cokolwiek się nie wydarzy to zaraz się pojawia zbiórka - czy to jest taki rak w Polsce tylko czy w innych krajach też?
alutkaxx
Gacie z oceanu

Post autor: alutkaxx »

PrzemoKondratowicz pisze: czw gru 18, 2025 11:42 am Porada psychologiczna u doświadczonego traumatologa to ok 230 zł, to jest maksymalnie 10 tysięcy w roku. Jeszcze bym rozumiał zbiórkę na właśnie niską kwotę rzędu 30 tysięcy faktycznie na pomoc psychologiczną ale 300? :| czy to mają być wakacje na otarcie łez czy co?
Brak słów na ten komentarz. Myślisz, że rodzice są w stanie pracować i normalnie funkcjonować? Opieka psychologiczna i psychiatryczna dla kilku osób to ogromne pieniądze. Nikt Ci nie każe wpłacać. Z tego co wiem, zbiórka jest dobrowolna.
Krzysiek90
BlondDoczep

Post autor: Krzysiek90 »

zbiorka to jedno, ale ten opis... Co to jest jakas licytacja, czy co :(

"Cała Polska zbierała pół roku temu pieniądze po śmierci pilota F16 💗

Cała społeczność miłośników lotnictwa zjednoczyła się i wpłaciła większe lub mniejsze kwoty aby rodzinie było lżej żyć 💗

Ja rozumiem, że w tamtej tragedii zmarł ojciec rodziny.

Ale to nie znaczy, że ta tragedia jest mniej ważna i mniej dotykająca rodziny zmarłej dziewczynki."
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Post autor: PrzemoKondratowicz »

alutkaxx pisze: czw gru 18, 2025 12:12 pm Brak słów na ten komentarz. Myślisz, że rodzice są w stanie pracować i normalnie funkcjonować? Opieka psychologiczna i psychiatryczna dla kilku osób to ogromne pieniądze. Nikt Ci nie każe wpłacać. Z tego co wiem, zbiórka jest dobrowolna.
Ale skąd pomysł że ja tak myślę? Nie pracują i mają 100% płatny urlop albo 80% płatne l4 przez pół roku, jak każda inna osoba której umiera dziecko. Czytałaś w ogóle opis tej zbiórki? To już jest absurd po prostu. I dzięki że mi mówisz że zbiórka jest dobrowolna; nie wiedziałem. Myślałem że jest przymusowa. No błagam cię.
MalaCzarna
Te LazzurrA

supernovamateo pisze: czw gru 18, 2025 12:10 pm Ja też, dla mnie to zabawa w filantropa z cudzymi pieniędzmi. Jestem w szoku, że cokolwiek się nie wydarzy to zaraz się pojawia zbiórka - czy to jest taki rak w Polsce tylko czy w innych krajach też?
Raczej nie tylko w Polsce. Widywałam juz podobne zbiorki zza granicy np na stronie gofoundme. Mozliwe ze to stamtąd przyszło
mormolyke
KlasaBiznes

Post autor: mormolyke »

No niestety, zgodnie z prawem dziewczynę prawdopodobnie czeka ośrodek wychowawczy lub zakład psychiatryczny. ALE uważam, że prawo powinno się zmienić, tak, aby w razie tego typu zbrodni sąd jednak mógł zdecydowanie surowiej postąpić. Bo za kradzież można iść siedzieć i jeszcze mieć to w papierach, a w tym przypadku wszystko się zatrze.
MalaCzarna
Te LazzurrA

PrzemoKondratowicz pisze: czw gru 18, 2025 12:15 pm Ale skąd pomysł że ja tak myślę? Nie pracują i mają 100% płatny urlop albo 80% płatne l4 przez pół roku, jak każda inna osoba której umiera dziecko. Czytałaś w ogóle opis tej zbiórki? To już jest absurd po prostu. I dzięki że mi mówisz że zbiórka jest dobrowolna; nie wiedziałem. Myślałem że jest przymusowa. No błagam cię.
Ale ogolnie w przypadku smierci starszego dziecka to przysługuje tylko 2 dni urlopu okolicznościowego chyba ze pójdą na l4 od psychiatry chociaz to nie jest obligatoryjne
Ivinka
BlondDoczep

Post autor: Ivinka »

Niestety, ale dokładnie tak myślałam o szanownej rodzince jak tylko zaczęło to wychodzić na jaw i spojrzało się na fb pani matki. Nie sądzę, żeby tam zaszła jakąkolwiek refleksja. Będzie ratowanie morderczyni i zamiatanie pod dywan 🤮
Awatar użytkownika
xlisamona
GreckieWakacje

Post autor: xlisamona »

Kruszynka1234 pisze: czw gru 18, 2025 8:57 am Ale ja nie zaprzeczam temu co się stało. Ja tylko mówię, że należy zadać pytanie DLACZEGO i spróbować zrozumieć odpowiedz zanim zaczniesz wypisywać, że na bank będzie kontynuować mordowanie zwierząt i ludzi w domu przy biurku, bo ten typ tka ma i już.
Myślę, że dążenie do odpowiedzi na pytanie „dlaczego” nie ma w tej kwestii najmniejszego sensu. Stała się tragedia. Śmierć poniosła młoda dziewczyna, która miała przed sobą całe życie. Nie szukajmy w takim dziecku motywu, bo logicznie to nie ma sensu
mormolyke
KlasaBiznes

Post autor: mormolyke »

Aaa i jeszcze raz przeczytam o płacie czołowym to wyjdę z siebie i stanę obok. Tym można usprawiedliwić bójkę, kradzież, czy tam ucieczki ze szkoły lub niesłuchanie rodziców. I serio nie chodzi mi o to żeby dzieciaka na pal nabijać, ale żeby jednak ona, a przede wszystkim jej rówieśnicy wiedzieli, że konsekwencje mimo wieku będą.
Jeśli się okaże, że dziewczyna jest zaburzona i były tego widoczne oznaki to współwinni temu będą dorośli, którzy wiedzieli, a nic nie zrobili