Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
manifestacja
RiczAsFak

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: manifestacja »

Podobno są strony do słuchania odcinków z YT, aby nie nabijać wyświetleń i nie sponsorować twórców. 😉

Tak jak ze storynavigation czyli oglądaniem instastory anonimowo.
Testtesttest111
Koczkodan

Post autor: Testtesttest111 »

manifestacja pisze: śr gru 17, 2025 9:32 am Podobno są strony do słuchania odcinków z YT, aby nie nabijać wyświetleń i nie sponsorować twórców. 😉

Tak jak ze storynavigation czyli oglądaniem instastory anonimowo.

Można kogoś nie lubić ale taka opcja to już moim zdaniem jest przegięcie :/ Jeśli ktoś nie chce nabijać wyświetleń to niech po prostu omija dane treści...
watacukrowa
Currently:Dominicana

Post autor: watacukrowa »

Spotify jej chyba nic nie daje. A co do tego, że niby to nie fair odsłuchiwać "na lewo", to uważam, że sama schrzaniła poczucie lojalności. To my, słuchacze, jesteśmy poniekąd jej "pracodawcami", więc skoro ona nie przykłada się do jakości, to my nie jesteśmy jej winni podbijania statystyk.
Nie teraz, mam zapierdol na Wandzie.
Testtesttest111
Koczkodan

Post autor: Testtesttest111 »

watacukrowa pisze: śr gru 17, 2025 1:30 pm Spotify jej chyba nic nie daje. A co do tego, że niby to nie fair odsłuchiwać "na lewo", to uważam, że sama schrzaniła poczucie lojalności. To my, słuchacze, jesteśmy poniekąd jej "pracodawcami", więc skoro ona nie przykłada się do jakości, to my nie jesteśmy jej winni podbijania statystyk.
Ja uważam że schrzaniła jakość i w związku z tym przestałam jej słuchać. Po co tracić czas na słuchanie czegoś co nam nie odpowiada a co gorsza szukać jakichś rozwiązań na lewo by "wymierzyć sprawiedliwość"? Dla mnie to się kupy nie trzyma.
watacukrowa
Currently:Dominicana

Post autor: watacukrowa »

Żeby było jak zaargumentować kiedy Jusia potencjalnie trzaśnie fochem z dupska pt. "nie słuchają a dają opinię".
No i żeby plotki na Wandzie szły gładko 😎
Nie teraz, mam zapierdol na Wandzie.
Awatar użytkownika
manifestacja
RiczAsFak

watacukrowa pisze: śr gru 17, 2025 1:30 pm Spotify jej chyba nic nie daje. A co do tego, że niby to nie fair odsłuchiwać "na lewo", to uważam, że sama schrzaniła poczucie lojalności. To my, słuchacze, jesteśmy poniekąd jej "pracodawcami", więc skoro ona nie przykłada się do jakości, to my nie jesteśmy jej winni podbijania statystyk.
Dokładnie tak, idealne podsumowanie. 🫡👏🏻

I tak, Spotify nie płaci za wyświetlenia.

Ja jej nie słucham już od dawna, podczytuję ten wątek jak inne tutaj.
chillilovesmamusia
Ciastko

Post autor: chillilovesmamusia »

Kavorka pisze: ndz gru 14, 2025 1:07 pm no własnie ja od lat nie mogę znaleźć nikogo, kto jej dorównuje mimo tego, że jest pretensjonalna, arogancka i nie ma za grosz poczucia humoru. Po prostu nie znalazłam podkastu, który jest opowiedziany w miarę naturalnie tak jakby koleżanka opowiadała mi historię, potrafi też zbudowac napięcie. Aga Rojek jest okej, ide w jej stronę, ale poza tym nic, reszta twórcow albo daje z kartki albo są po prostu mało inteligentymi grafomanami
Sprawdź podcast Daria Hedo:) Nie zawsze tematy są stricte kryminalne, ale dziewczyna ma bardzo fajny sposób opowiadania. Nie czyta z kartki, ale nie ma też niepotrzebnych dygresji i przeciągania na siłę. Konkretnie, z dobrym researchem i charyzmą.
Sopociara
BlondDoczep

Post autor: Sopociara »

chillilovesmamusia pisze: śr gru 17, 2025 4:44 pm Sprawdź podcast Daria Hedo:) Nie zawsze tematy są stricte kryminalne, ale dziewczyna ma bardzo fajny sposób opowiadania. Nie czyta z kartki, ale nie ma też niepotrzebnych dygresji i przeciągania na siłę. Konkretnie, z dobrym researchem i charyzmą.
O tak. Daria jest świetna! Głos, którego miło się słucha, inteligentna, dobrze przygotowana.
Awatar użytkownika
Damroka
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: Damroka »

chillilovesmamusia pisze: śr gru 17, 2025 4:44 pm Sprawdź podcast Daria Hedo:) Nie zawsze tematy są stricte kryminalne, ale dziewczyna ma bardzo fajny sposób opowiadania. Nie czyta z kartki, ale nie ma też niepotrzebnych dygresji i przeciągania na siłę. Konkretnie, z dobrym researchem i charyzmą.
Nie widzę jej na Spotify, chyba że kanał ma jakąś inną nazwę?
miss_obscene
Ciastko

Post autor: miss_obscene »

Ja generalnie lubię Justynę i to się nie zmieni :)
Ale powiem tu może - dla odmiany kulturalnie - trochę o swoich ostatnich odczuciach, bo pojawia się coraz więcej "zawiedzonych" ludzi i mam w tym temacie swoje obserwacje.
Od kiedy na świecie pojawiła się "Tradycja", mam wrażenie, że w Justynie zmieniło się bardzo dużo w podejściu do pracy i społeczności jaką zbudowała (a w jej przypadku jest to wyjątkowo zaangażowana społeczność).
I ja to rozumiem, dziecko to big deal i najpewniej zmienia wszystko i przewartościowuje wiele. W całej tej sytuacji irytujące jest jednak takie zaklinanie rzeczywistości.
Spadek zaangażowania w podcasty i całą relację z odbiorcami jest bardziej niż oczywisty dla każdego, kto ileś lat obserwował Justynę, ale każda uwaga na ten temat kończy się nieprzyjemnie, trochę jakby Justynie było ciężko przyznać, że straciła do tego wszystkiego chęci i serce... :) I dodatkowo z dużym prawdopodobieństwem każdy przytyk pogłębia w niej tę chęć odcięcia się w tym momencie.
Mam wrażenie, że ona zawodowo wiele teraz robi "na siłę", byle podtrzymać przy życiu tę maszynę, dzięki której zyskała obecną pozycję zawodową, z myślą o tym, że może kiedyś odzyska zapał i iskrę do tej roboty (albo w międzyczasie rozkręci się w trochę innych sferach, odchodząc od true crime?).
Teraz Piąte Nie Zabijaj (i ogólnie obecność na instagramie) jest trochę jak sztucznie podtrzymywany organizm, który ani ziębi, ani grzeje i ten spadek zaangażowania i realnej troski niestety bardzo widać. Niekiedy mam wrażenie, że Justynę wręcz irytuje, że "musi" coś nagrać i ten tekst o tym, że nie chce jej się czytać listów od słuchaczy, był najbardziej szczerą rzeczą jaką od dawna powiedziała publicznie. Od dawna wszystkie odcinki 5NZ są mega suche, brakuje im "tego czegoś" co miały w sobie kiedyś.
Ja mam bardzo podobną osobowość i naprawdę totalnie rozumiem, że ma taki czas, że ją odrzuciło od tego zajęcia, od interakcji ze słuchaczami itd, ale no... Brakuje w tym trochę szczerości ;) Jednocześnie - jeśli porzuci pozory, co jej zostanie? Chwila i wypadnie z obiegu... A zajęcia w stylu wywiady w Ładne Bebe są jeszcze za mało ugruntowane i mają zupełnie inny target niż dotychczasowa publiczność.
W każdym razie Castmas jest mocno na siłę, bardzo to czuć... A wystarczyło go po prostu nie robić w tym roku, to akurat naprawdę można było sobie darować. Wyglądałoby to na pewno lepiej niż teraz :) Ludzie się w to autentycznie angażują, piszą "od serca" te listy, czekają na każdy odcinek, a słabo to wszystko wygląda, bardzo od niechcenia.
Awatar użytkownika
Damroka
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: Damroka »

A ja uważam, że straciła wizerunkowo odkąd Krzychu się rozgościł w jej przestrzeni zawodowej (grupa, pojawianie się w podcastach). Od tego czasu mniej więcej zaczęła się jej arogancja w stosunku do odbiorców.
rockshoot
PrinTu

Post autor: rockshoot »

miss_obscene pisze: śr gru 17, 2025 9:15 pm Ja generalnie lubię Justynę i to się nie zmieni :)
Ale powiem tu może - dla odmiany kulturalnie - trochę o swoich ostatnich odczuciach, bo pojawia się coraz więcej "zawiedzonych" ludzi i mam w tym temacie swoje obserwacje.
Od kiedy na świecie pojawiła się "Tradycja", mam wrażenie, że w Justynie zmieniło się bardzo dużo w podejściu do pracy i społeczności jaką zbudowała (a w jej przypadku jest to wyjątkowo zaangażowana społeczność).
I ja to rozumiem, dziecko to big deal i najpewniej zmienia wszystko i przewartościowuje wiele. W całej tej sytuacji irytujące jest jednak takie zaklinanie rzeczywistości.
Spadek zaangażowania w podcasty i całą relację z odbiorcami jest bardziej niż oczywisty dla każdego, kto ileś lat obserwował Justynę, ale każda uwaga na ten temat kończy się nieprzyjemnie, trochę jakby Justynie było ciężko przyznać, że straciła do tego wszystkiego chęci i serce... :) I dodatkowo z dużym prawdopodobieństwem każdy przytyk pogłębia w niej tę chęć odcięcia się w tym momencie.
Mam wrażenie, że ona zawodowo wiele teraz robi "na siłę", byle podtrzymać przy życiu tę maszynę, dzięki której zyskała obecną pozycję zawodową, z myślą o tym, że może kiedyś odzyska zapał i iskrę do tej roboty (albo w międzyczasie rozkręci się w trochę innych sferach, odchodząc od true crime?).
Teraz Piąte Nie Zabijaj (i ogólnie obecność na instagramie) jest trochę jak sztucznie podtrzymywany organizm, który ani ziębi, ani grzeje i ten spadek zaangażowania i realnej troski niestety bardzo widać. Niekiedy mam wrażenie, że Justynę wręcz irytuje, że "musi" coś nagrać i ten tekst o tym, że nie chce jej się czytać listów od słuchaczy, był najbardziej szczerą rzeczą jaką od dawna powiedziała publicznie. Od dawna wszystkie odcinki 5NZ są mega suche, brakuje im "tego czegoś" co miały w sobie kiedyś.
Ja mam bardzo podobną osobowość i naprawdę totalnie rozumiem, że ma taki czas, że ją odrzuciło od tego zajęcia, od interakcji ze słuchaczami itd, ale no... Brakuje w tym trochę szczerości ;) Jednocześnie - jeśli porzuci pozory, co jej zostanie? Chwila i wypadnie z obiegu... A zajęcia w stylu wywiady w Ładne Bebe są jeszcze za mało ugruntowane i mają zupełnie inny target niż dotychczasowa publiczność.
W każdym razie Castmas jest mocno na siłę, bardzo to czuć... A wystarczyło go po prostu nie robić w tym roku, to akurat naprawdę można było sobie darować. Wyglądałoby to na pewno lepiej niż teraz :) Ludzie się w to autentycznie angażują, piszą "od serca" te listy, czekają na każdy odcinek, a słabo to wszystko wygląda, bardzo od niechcenia.
I to jest ładna, konstruktywna opinia, na którą Justyna by odpowiedziała, że nie doceniasz bo ona robi to za darmo
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Damroka pisze: śr gru 17, 2025 9:28 pm A ja uważam, że straciła wizerunkowo odkąd Krzychu się rozgościł w jej przestrzeni zawodowej (grupa, pojawianie się w podcastach). Od tego czasu mniej więcej zaczęła się jej arogancja w stosunku do odbiorców.
Szczerze to cofa mi się obiad jak czasem widzę jego dziaderskie komentarze
Sopociara
BlondDoczep

Damroka pisze: śr gru 17, 2025 8:21 pm Nie widzę jej na Spotify, chyba że kanał ma jakąś inną nazwę?
Jest na YT
SkarolinaS
SushiRoll

Post autor: SkarolinaS »

nie, zebym krytykowala Darie, ale skad Wy wiece czy ktos czyta z kartki? xd moze miec naturalny sposob czytania, porobione przerwy w miejscach na oddech, zeby brzmialo naturalnie. Przeciez nikt sie na pamiec nie uczy sprawy, ktora opowiada przez 1h ;)
Sopociara
BlondDoczep

SkarolinaS pisze: czw gru 18, 2025 12:13 am nie, zebym krytykowala Darie, ale skad Wy wiece czy ktos czyta z kartki? xd moze miec naturalny sposob czytania, porobione przerwy w miejscach na oddech, zeby brzmialo naturalnie. Przeciez nikt sie na pamiec nie uczy sprawy, ktora opowiada przez 1h ;)
No mi to akurat w ogóle nie przeszkadza. Wolę jak ktoś czyta niż ględzi jak Justyna z tym jej yyyy nie wiem nie pamiętam etc
Majczika
Channelka

Post autor: Majczika »

Ale się zdenerwowałam słuchając Castmasu. Lubię Justynę, piąte nie zabijaj słucham już bardzo rzadko, bo również zauważyłam spadek jakości, ale pogadajmy o życiu czy Castmas to były moje comfort podcasty. I nagle słyszę ten apel o Wandzie… czyli jak nam się coś nie podoba to nie możemy słuchać i pisać o tym. W takim razie niech ona nie wchodzi na Wandę, jeśli nie podoba się jej to, co tu jest napisane. To działa w dwie strony. Przerażająca jest też ta chęć kontroli tego, co o niej ludzie piszą, że aż ma jakieś osoby, które monitorują co się dzieje na jej wątku? 😬 Wyrażanie opinii to nie jest hejt. I w mojej opinii również Castmas bardzo się zepsuł w tym roku. Słychać, że Justyna nie ma na to czasu i nie ma do tego serca. Szkoda tylko, że ludzie się uzewnętrzniają ze swoimi dramatami, a dla niej czytanie tego to przykry obowiązek.
pifpaf666
RóżowePolo

Post autor: pifpaf666 »

Majczika pisze: czw gru 18, 2025 9:32 am Ale się zdenerwowałam słuchając Castmasu. Lubię Justynę, piąte nie zabijaj słucham już bardzo rzadko, bo również zauważyłam spadek jakości, ale pogadajmy o życiu czy Castmas to były moje comfort podcasty. I nagle słyszę ten apel o Wandzie… czyli jak nam się coś nie podoba to nie możemy słuchać i pisać o tym. W takim razie niech ona nie wchodzi na Wandę, jeśli nie podoba się jej to, co tu jest napisane. To działa w dwie strony. Przerażająca jest też ta chęć kontroli tego, co o niej ludzie piszą, że aż ma jakieś osoby, które monitorują co się dzieje na jej wątku? 😬 Wyrażanie opinii to nie jest hejt. I w mojej opinii również Castmas bardzo się zepsuł w tym roku. Słychać, że Justyna nie ma na to czasu i nie ma do tego serca. Szkoda tylko, że ludzie się uzewnętrzniają ze swoimi dramatami, a dla niej czytanie tego to przykry obowiązek.
Jaki apel o Wandzie?
Awatar użytkownika
manifestacja
RiczAsFak

Majczika pisze: czw gru 18, 2025 9:32 am Ale się zdenerwowałam słuchając Castmasu. Lubię Justynę, piąte nie zabijaj słucham już bardzo rzadko, bo również zauważyłam spadek jakości, ale pogadajmy o życiu czy Castmas to były moje comfort podcasty. I nagle słyszę ten apel o Wandzie… czyli jak nam się coś nie podoba to nie możemy słuchać i pisać o tym. W takim razie niech ona nie wchodzi na Wandę, jeśli nie podoba się jej to, co tu jest napisane. To działa w dwie strony. Przerażająca jest też ta chęć kontroli tego, co o niej ludzie piszą, że aż ma jakieś osoby, które monitorują co się dzieje na jej wątku? 😬 Wyrażanie opinii to nie jest hejt. I w mojej opinii również Castmas bardzo się zepsuł w tym roku. Słychać, że Justyna nie ma na to czasu i nie ma do tego serca. Szkoda tylko, że ludzie się uzewnętrzniają ze swoimi dramatami, a dla niej czytanie tego to przykry obowiązek.
Jak przykry obowiązek to nie rób tego Justyna na siłę. Po prostu nie nagrywaj Castmasów i tyle. Zawrotna liczba obserwujących na nowym koncie YT o czymś mówi.

A co dokładnie powiedziała o Wandzie? Właśnie to że jak się nie podoba to nie słuchajcie? 🤣
Majczika
Channelka

Post autor: Majczika »

Już to było wspominane na wątku, odcinek 15 Castmasu. Ja dopiero teraz do tego doszłam :D
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Justyna chyba chce być Bierut xD i cenzurować wszystko łącznie z internetem. Justyna będziemy słuchać albo nie słuchać, lajkować albo dawać łapki w górę, będziemy rozmawiać albo zapomnimy o tobie na wieczność bo nie ma o czym mówić w kontekście twojej pracy ostatnio. Albo będziemy tak robić albo nie będziemy, zależy od naszego humoru i wolnego czasu, i jeszcze nie ma takiej siły która by powstrzymała ludzi od komentowania twórców internetowych w Internecie bo oni o to proszą xD a ja proszę o zrównanie płac i o kredyt hipoteczne z oprocentowaniem na poziomie całej unii europejskiej, co z tego? xD
Dreaxo
Tritonotti

Post autor: Dreaxo »

Dziewczyny zaspojlerujcie jaki był apel o Wandzie, bo nie wiem czy czekać na pozew i uczyć się grypsowania xD
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

Dreaxo pisze: czw gru 18, 2025 12:14 pm Dziewczyny zaspojlerujcie jaki był apel o Wandzie, bo nie wiem czy czekać na pozew i uczyć się grypsowania xD
Siadaj na fikol i Baryła nawinie ci bajere.
Awatar użytkownika
eszability
SushiRoll

Post autor: eszability »

Dreaxo pisze: czw gru 18, 2025 12:14 pm Dziewczyny zaspojlerujcie jaki był apel o Wandzie, bo nie wiem czy czekać na pozew i uczyć się grypsowania xD
"jak wam się nie podoba, to nie słuchajcie" xD
Awatar użytkownika
PrzemoKondratowicz
DramaQueen

eszability pisze: czw gru 18, 2025 12:25 pm "jak wam się nie podoba, to nie słuchajcie" xD
No nie słuchamy xD where problem Justyna