Tak jak ze storynavigation czyli oglądaniem instastory anonimowo.
Justyna 5 przez 10
Moderator: verysweetcherry- manifestacja
- RiczAsFak
Re: Justyna 5 przez 10
Podobno są strony do słuchania odcinków z YT, aby nie nabijać wyświetleń i nie sponsorować twórców. 
-
Testtesttest111
- Koczkodan
manifestacja pisze: ↑śr gru 17, 2025 9:32 am Podobno są strony do słuchania odcinków z YT, aby nie nabijać wyświetleń i nie sponsorować twórców.
Można kogoś nie lubić ale taka opcja to już moim zdaniem jest przegięcie
-
watacukrowa
- Currently:Dominicana
Spotify jej chyba nic nie daje. A co do tego, że niby to nie fair odsłuchiwać "na lewo", to uważam, że sama schrzaniła poczucie lojalności. To my, słuchacze, jesteśmy poniekąd jej "pracodawcami", więc skoro ona nie przykłada się do jakości, to my nie jesteśmy jej winni podbijania statystyk.
Nie teraz, mam zapierdol na Wandzie.
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Ja uważam że schrzaniła jakość i w związku z tym przestałam jej słuchać. Po co tracić czas na słuchanie czegoś co nam nie odpowiada a co gorsza szukać jakichś rozwiązań na lewo by "wymierzyć sprawiedliwość"? Dla mnie to się kupy nie trzyma.watacukrowa pisze: ↑śr gru 17, 2025 1:30 pm Spotify jej chyba nic nie daje. A co do tego, że niby to nie fair odsłuchiwać "na lewo", to uważam, że sama schrzaniła poczucie lojalności. To my, słuchacze, jesteśmy poniekąd jej "pracodawcami", więc skoro ona nie przykłada się do jakości, to my nie jesteśmy jej winni podbijania statystyk.
-
watacukrowa
- Currently:Dominicana
Żeby było jak zaargumentować kiedy Jusia potencjalnie trzaśnie fochem z dupska pt. "nie słuchają a dają opinię".
No i żeby plotki na Wandzie szły gładko
No i żeby plotki na Wandzie szły gładko
Nie teraz, mam zapierdol na Wandzie.
- manifestacja
- RiczAsFak
Dokładnie tak, idealne podsumowanie.watacukrowa pisze: ↑śr gru 17, 2025 1:30 pm Spotify jej chyba nic nie daje. A co do tego, że niby to nie fair odsłuchiwać "na lewo", to uważam, że sama schrzaniła poczucie lojalności. To my, słuchacze, jesteśmy poniekąd jej "pracodawcami", więc skoro ona nie przykłada się do jakości, to my nie jesteśmy jej winni podbijania statystyk.
I tak, Spotify nie płaci za wyświetlenia.
Ja jej nie słucham już od dawna, podczytuję ten wątek jak inne tutaj.
-
chillilovesmamusia
- Ciastko
Sprawdź podcast Daria Hedo:) Nie zawsze tematy są stricte kryminalne, ale dziewczyna ma bardzo fajny sposób opowiadania. Nie czyta z kartki, ale nie ma też niepotrzebnych dygresji i przeciągania na siłę. Konkretnie, z dobrym researchem i charyzmą.Kavorka pisze: ↑ndz gru 14, 2025 1:07 pm no własnie ja od lat nie mogę znaleźć nikogo, kto jej dorównuje mimo tego, że jest pretensjonalna, arogancka i nie ma za grosz poczucia humoru. Po prostu nie znalazłam podkastu, który jest opowiedziany w miarę naturalnie tak jakby koleżanka opowiadała mi historię, potrafi też zbudowac napięcie. Aga Rojek jest okej, ide w jej stronę, ale poza tym nic, reszta twórcow albo daje z kartki albo są po prostu mało inteligentymi grafomanami
O tak. Daria jest świetna! Głos, którego miło się słucha, inteligentna, dobrze przygotowana.chillilovesmamusia pisze: ↑śr gru 17, 2025 4:44 pm Sprawdź podcast Daria Hedo:) Nie zawsze tematy są stricte kryminalne, ale dziewczyna ma bardzo fajny sposób opowiadania. Nie czyta z kartki, ale nie ma też niepotrzebnych dygresji i przeciągania na siłę. Konkretnie, z dobrym researchem i charyzmą.
Nie widzę jej na Spotify, chyba że kanał ma jakąś inną nazwę?chillilovesmamusia pisze: ↑śr gru 17, 2025 4:44 pm Sprawdź podcast Daria Hedo:) Nie zawsze tematy są stricte kryminalne, ale dziewczyna ma bardzo fajny sposób opowiadania. Nie czyta z kartki, ale nie ma też niepotrzebnych dygresji i przeciągania na siłę. Konkretnie, z dobrym researchem i charyzmą.
-
miss_obscene
- Ciastko
Ja generalnie lubię Justynę i to się nie zmieni 
Ale powiem tu może - dla odmiany kulturalnie - trochę o swoich ostatnich odczuciach, bo pojawia się coraz więcej "zawiedzonych" ludzi i mam w tym temacie swoje obserwacje.
Od kiedy na świecie pojawiła się "Tradycja", mam wrażenie, że w Justynie zmieniło się bardzo dużo w podejściu do pracy i społeczności jaką zbudowała (a w jej przypadku jest to wyjątkowo zaangażowana społeczność).
I ja to rozumiem, dziecko to big deal i najpewniej zmienia wszystko i przewartościowuje wiele. W całej tej sytuacji irytujące jest jednak takie zaklinanie rzeczywistości.
Spadek zaangażowania w podcasty i całą relację z odbiorcami jest bardziej niż oczywisty dla każdego, kto ileś lat obserwował Justynę, ale każda uwaga na ten temat kończy się nieprzyjemnie, trochę jakby Justynie było ciężko przyznać, że straciła do tego wszystkiego chęci i serce...
I dodatkowo z dużym prawdopodobieństwem każdy przytyk pogłębia w niej tę chęć odcięcia się w tym momencie.
Mam wrażenie, że ona zawodowo wiele teraz robi "na siłę", byle podtrzymać przy życiu tę maszynę, dzięki której zyskała obecną pozycję zawodową, z myślą o tym, że może kiedyś odzyska zapał i iskrę do tej roboty (albo w międzyczasie rozkręci się w trochę innych sferach, odchodząc od true crime?).
Teraz Piąte Nie Zabijaj (i ogólnie obecność na instagramie) jest trochę jak sztucznie podtrzymywany organizm, który ani ziębi, ani grzeje i ten spadek zaangażowania i realnej troski niestety bardzo widać. Niekiedy mam wrażenie, że Justynę wręcz irytuje, że "musi" coś nagrać i ten tekst o tym, że nie chce jej się czytać listów od słuchaczy, był najbardziej szczerą rzeczą jaką od dawna powiedziała publicznie. Od dawna wszystkie odcinki 5NZ są mega suche, brakuje im "tego czegoś" co miały w sobie kiedyś.
Ja mam bardzo podobną osobowość i naprawdę totalnie rozumiem, że ma taki czas, że ją odrzuciło od tego zajęcia, od interakcji ze słuchaczami itd, ale no... Brakuje w tym trochę szczerości ;) Jednocześnie - jeśli porzuci pozory, co jej zostanie? Chwila i wypadnie z obiegu... A zajęcia w stylu wywiady w Ładne Bebe są jeszcze za mało ugruntowane i mają zupełnie inny target niż dotychczasowa publiczność.
W każdym razie Castmas jest mocno na siłę, bardzo to czuć... A wystarczyło go po prostu nie robić w tym roku, to akurat naprawdę można było sobie darować. Wyglądałoby to na pewno lepiej niż teraz
Ludzie się w to autentycznie angażują, piszą "od serca" te listy, czekają na każdy odcinek, a słabo to wszystko wygląda, bardzo od niechcenia.
Ale powiem tu może - dla odmiany kulturalnie - trochę o swoich ostatnich odczuciach, bo pojawia się coraz więcej "zawiedzonych" ludzi i mam w tym temacie swoje obserwacje.
Od kiedy na świecie pojawiła się "Tradycja", mam wrażenie, że w Justynie zmieniło się bardzo dużo w podejściu do pracy i społeczności jaką zbudowała (a w jej przypadku jest to wyjątkowo zaangażowana społeczność).
I ja to rozumiem, dziecko to big deal i najpewniej zmienia wszystko i przewartościowuje wiele. W całej tej sytuacji irytujące jest jednak takie zaklinanie rzeczywistości.
Spadek zaangażowania w podcasty i całą relację z odbiorcami jest bardziej niż oczywisty dla każdego, kto ileś lat obserwował Justynę, ale każda uwaga na ten temat kończy się nieprzyjemnie, trochę jakby Justynie było ciężko przyznać, że straciła do tego wszystkiego chęci i serce...
Mam wrażenie, że ona zawodowo wiele teraz robi "na siłę", byle podtrzymać przy życiu tę maszynę, dzięki której zyskała obecną pozycję zawodową, z myślą o tym, że może kiedyś odzyska zapał i iskrę do tej roboty (albo w międzyczasie rozkręci się w trochę innych sferach, odchodząc od true crime?).
Teraz Piąte Nie Zabijaj (i ogólnie obecność na instagramie) jest trochę jak sztucznie podtrzymywany organizm, który ani ziębi, ani grzeje i ten spadek zaangażowania i realnej troski niestety bardzo widać. Niekiedy mam wrażenie, że Justynę wręcz irytuje, że "musi" coś nagrać i ten tekst o tym, że nie chce jej się czytać listów od słuchaczy, był najbardziej szczerą rzeczą jaką od dawna powiedziała publicznie. Od dawna wszystkie odcinki 5NZ są mega suche, brakuje im "tego czegoś" co miały w sobie kiedyś.
Ja mam bardzo podobną osobowość i naprawdę totalnie rozumiem, że ma taki czas, że ją odrzuciło od tego zajęcia, od interakcji ze słuchaczami itd, ale no... Brakuje w tym trochę szczerości ;) Jednocześnie - jeśli porzuci pozory, co jej zostanie? Chwila i wypadnie z obiegu... A zajęcia w stylu wywiady w Ładne Bebe są jeszcze za mało ugruntowane i mają zupełnie inny target niż dotychczasowa publiczność.
W każdym razie Castmas jest mocno na siłę, bardzo to czuć... A wystarczyło go po prostu nie robić w tym roku, to akurat naprawdę można było sobie darować. Wyglądałoby to na pewno lepiej niż teraz
I to jest ładna, konstruktywna opinia, na którą Justyna by odpowiedziała, że nie doceniasz bo ona robi to za darmomiss_obscene pisze: ↑śr gru 17, 2025 9:15 pm Ja generalnie lubię Justynę i to się nie zmieni
Spadek zaangażowania w podcasty i całą relację z odbiorcami jest bardziej niż oczywisty dla każdego, kto ileś lat obserwował Justynę, ale każda uwaga na ten temat kończy się nieprzyjemnie, trochę jakby Justynie było ciężko przyznać, że straciła do tego wszystkiego chęci i serce...I dodatkowo z dużym prawdopodobieństwem każdy przytyk pogłębia w niej tę chęć odcięcia się w tym momencie.
W każdym razie Castmas jest mocno na siłę, bardzo to czuć... A wystarczyło go po prostu nie robić w tym roku, to akurat naprawdę można było sobie darować. Wyglądałoby to na pewno lepiej niż terazLudzie się w to autentycznie angażują, piszą "od serca" te listy, czekają na każdy odcinek, a słabo to wszystko wygląda, bardzo od niechcenia.
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Szczerze to cofa mi się obiad jak czasem widzę jego dziaderskie komentarze
-
SkarolinaS
- SushiRoll
nie, zebym krytykowala Darie, ale skad Wy wiece czy ktos czyta z kartki? xd moze miec naturalny sposob czytania, porobione przerwy w miejscach na oddech, zeby brzmialo naturalnie. Przeciez nikt sie na pamiec nie uczy sprawy, ktora opowiada przez 1h ;)chillilovesmamusia pisze: ↑śr gru 17, 2025 4:44 pm Sprawdź podcast Daria Hedo:) Nie zawsze tematy są stricte kryminalne, ale dziewczyna ma bardzo fajny sposób opowiadania. Nie czyta z kartki, ale nie ma też niepotrzebnych dygresji i przeciągania na siłę. Konkretnie, z dobrym researchem i charyzmą.
No mi to akurat w ogóle nie przeszkadza. Wolę jak ktoś czyta niż ględzi jak Justyna z tym jej yyyy nie wiem nie pamiętam etcSkarolinaS pisze: ↑czw gru 18, 2025 12:13 am nie, zebym krytykowala Darie, ale skad Wy wiece czy ktos czyta z kartki? xd moze miec naturalny sposob czytania, porobione przerwy w miejscach na oddech, zeby brzmialo naturalnie. Przeciez nikt sie na pamiec nie uczy sprawy, ktora opowiada przez 1h ;)
Ale się zdenerwowałam słuchając Castmasu. Lubię Justynę, piąte nie zabijaj słucham już bardzo rzadko, bo również zauważyłam spadek jakości, ale pogadajmy o życiu czy Castmas to były moje comfort podcasty. I nagle słyszę ten apel o Wandzie… czyli jak nam się coś nie podoba to nie możemy słuchać i pisać o tym. W takim razie niech ona nie wchodzi na Wandę, jeśli nie podoba się jej to, co tu jest napisane. To działa w dwie strony. Przerażająca jest też ta chęć kontroli tego, co o niej ludzie piszą, że aż ma jakieś osoby, które monitorują co się dzieje na jej wątku?
Wyrażanie opinii to nie jest hejt. I w mojej opinii również Castmas bardzo się zepsuł w tym roku. Słychać, że Justyna nie ma na to czasu i nie ma do tego serca. Szkoda tylko, że ludzie się uzewnętrzniają ze swoimi dramatami, a dla niej czytanie tego to przykry obowiązek.
Jaki apel o Wandzie?Majczika pisze: ↑czw gru 18, 2025 9:32 am Ale się zdenerwowałam słuchając Castmasu. Lubię Justynę, piąte nie zabijaj słucham już bardzo rzadko, bo również zauważyłam spadek jakości, ale pogadajmy o życiu czy Castmas to były moje comfort podcasty. I nagle słyszę ten apel o Wandzie… czyli jak nam się coś nie podoba to nie możemy słuchać i pisać o tym. W takim razie niech ona nie wchodzi na Wandę, jeśli nie podoba się jej to, co tu jest napisane. To działa w dwie strony. Przerażająca jest też ta chęć kontroli tego, co o niej ludzie piszą, że aż ma jakieś osoby, które monitorują co się dzieje na jej wątku?Wyrażanie opinii to nie jest hejt. I w mojej opinii również Castmas bardzo się zepsuł w tym roku. Słychać, że Justyna nie ma na to czasu i nie ma do tego serca. Szkoda tylko, że ludzie się uzewnętrzniają ze swoimi dramatami, a dla niej czytanie tego to przykry obowiązek.
- manifestacja
- RiczAsFak
Jak przykry obowiązek to nie rób tego Justyna na siłę. Po prostu nie nagrywaj Castmasów i tyle. Zawrotna liczba obserwujących na nowym koncie YT o czymś mówi.Majczika pisze: ↑czw gru 18, 2025 9:32 am Ale się zdenerwowałam słuchając Castmasu. Lubię Justynę, piąte nie zabijaj słucham już bardzo rzadko, bo również zauważyłam spadek jakości, ale pogadajmy o życiu czy Castmas to były moje comfort podcasty. I nagle słyszę ten apel o Wandzie… czyli jak nam się coś nie podoba to nie możemy słuchać i pisać o tym. W takim razie niech ona nie wchodzi na Wandę, jeśli nie podoba się jej to, co tu jest napisane. To działa w dwie strony. Przerażająca jest też ta chęć kontroli tego, co o niej ludzie piszą, że aż ma jakieś osoby, które monitorują co się dzieje na jej wątku?Wyrażanie opinii to nie jest hejt. I w mojej opinii również Castmas bardzo się zepsuł w tym roku. Słychać, że Justyna nie ma na to czasu i nie ma do tego serca. Szkoda tylko, że ludzie się uzewnętrzniają ze swoimi dramatami, a dla niej czytanie tego to przykry obowiązek.
A co dokładnie powiedziała o Wandzie? Właśnie to że jak się nie podoba to nie słuchajcie?
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Justyna chyba chce być Bierut xD i cenzurować wszystko łącznie z internetem. Justyna będziemy słuchać albo nie słuchać, lajkować albo dawać łapki w górę, będziemy rozmawiać albo zapomnimy o tobie na wieczność bo nie ma o czym mówić w kontekście twojej pracy ostatnio. Albo będziemy tak robić albo nie będziemy, zależy od naszego humoru i wolnego czasu, i jeszcze nie ma takiej siły która by powstrzymała ludzi od komentowania twórców internetowych w Internecie bo oni o to proszą xD a ja proszę o zrównanie płac i o kredyt hipoteczne z oprocentowaniem na poziomie całej unii europejskiej, co z tego? xD
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
- eszability
- SushiRoll
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
No nie słuchamy xD where problem Justyna