Start
Mój profil

Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze

Moderator: verysweetcherry
xyzerna
DramaQueen

Re: Śmierć 12latki w Jeleniej Górze

Post autor: xyzerna »

n4zzk pisze: śr gru 17, 2025 7:59 am ja nie probuje niczego usprawiedliwiac czy normalizowac, tylko pokazac, ze takie sprawy nie są czarnobiale i rozne rzeczy mogly miec wplyw na to co sie stalo.

Skoro bylo wiadome ze dziewczynka nosi ze soba nóż no to moim zdaniem juz dawno powinna szkola zareagowac. I moze by do tego nie doszlo
No to napewno nie było czarno białe, dużo rzeczy musiało mieć na to cyznniki, ale dziecko i tak powinno ponieść konsekwencje jak za zabójstwo a nie być chronione aż tak przez prawo.
n4zzk
RóżowePolo

Post autor: n4zzk »

xyzerna pisze: śr gru 17, 2025 8:00 am No to napewno nie było czarno białe, dużo rzeczy musiało mieć na to cyznniki, ale dziecko i tak powinno ponieść konsekwencje jak za zabójstwo a nie być chronione aż tak przez prawo.
Zgadzam się, jesli faktycznie to zrobila, na co wszystko wskazuje, to jak najbardziej powinna poniesc konsekwencje, ale odpowiednie z tym co naprawde mialo miejsce. Aż mi sie slabo robi jak czytam na fb komentarze o dożywocie, czy karze śmierci..
xyzerna
DramaQueen

n4zzk pisze: śr gru 17, 2025 8:09 am Zgadzam się, jesli faktycznie to zrobila, na co wszystko wskazuje, to jak najbardziej powinna poniesc konsekwencje, ale odpowiednie z tym co naprawde mialo miejsce. Aż mi sie slabo robi jak czytam na fb komentarze o dożywocie, czy karze śmierci..
Kara śmierci nie pozwala odczuć winowajcy poczucia winy i izolacji, powinna być ukarana jak za morderstwo, 25 lat. Mnie za to bardziej denerwują komentarze że to przez tik toka, instagrama, fame mma *wymien inne medium społecznościowe* lub challenge a nikt nie pomyśli że to mogą być lata zaniedbań rodziców, szkoły
n4zzk
RóżowePolo

Post autor: n4zzk »

xyzerna pisze: śr gru 17, 2025 8:11 am Kara śmierci nie pozwala odczuć winowajcy poczucia winy i izolacji, powinna być ukarana jak za morderstwo, 25 lat. Mnie za to bardziej denerwują komentarze że to przez tik toka, instagrama, fame mma *wymien inne medium społecznościowe* lub challenge a nikt nie pomyśli że to mogą być lata zaniedbań rodziców, szkoły
Dokladnie, zwalaja wine na social media/gry, gdy to tak naprawde wina rodzicow, ze dzieci maja dostep do nieodpowiednich tresci I powinni miec do siebie waty
Karlllllla3222
Siatkarka

Post autor: Karlllllla3222 »

n4zzk pisze: śr gru 17, 2025 8:09 am Zgadzam się, jesli faktycznie to zrobila, na co wszystko wskazuje, to jak najbardziej powinna poniesc konsekwencje, ale odpowiednie z tym co naprawde mialo miejsce. Aż mi sie slabo robi jak czytam na fb komentarze o dożywocie, czy karze śmierci..
Właśnie odpowiednie z tym co zrobiła, a odpowiednim jest to żeby do końca życia ją izolować od społeczeństwa. Nie mówie, że w więzieniu ale w zakładzie psychiatrycznym. To jest jak chwast, którego trzeba wyrwać, nikt o zdrowych zmysłach nie morduje z premedytacją drugiego człowieka. A to nie było jedno ugodzenie nożem tylko kilkukrotne. Nieważne, że ma 12 lat wiedziała, że może zabić i zabiła z pełna premedytacją. Powinni odizolować ją i nigdy nie wypuszczać. Z niej nic już nie będzie, to nie jest kradzież batonika tylko odebranie życia drugiej osobie - dziecku, a zrobiła to będąc dzieckiem. Jest wypaczona i prawo nie powinno chronić w takich sprawach, odebrała rodzicom dziecko, swoim rodzicom również znuszczyła życie, a ona sobie pójdzie na terapie z psychiatra i co po roku będzie normalna? Nie bedzie. Jest chwastem i spaczeńcem, na wypaczony umysł i niepowinna nigdy chodzić wolno.
quintana
Tritonotti

Post autor: quintana »

nie wiem, ale mnie zaczynają też drażnić komentarze „specjalistów” na x, którzy wierzą, że w „każdym człowieku jest dobro” (dosłowny cytat), skupiając uwagę na rodzinie sprawczyni. no, nie, są ludzie kompletni wyzuci z pozytywnych emocji, i tyle, bez dorabiania ideologii. każdy rozsądny człowiek wie, iż rodzina sprawczyni może czuć strach, szok (o ile nie są patologią), ale jak w takim wypadku czuje się rodzina ofiary? dziecka, które wyszło normalnie rano do szkoły, a wróciło w plastikowym worku, bo jej „koleżanka” postanowiła sobie nosić nóż w kieszeni. oburza mnie to trochę. z tego, co aktualnie wiemy, nie był to jeden cios w amoku, a kilka. dziecko zdążyło się wykrwawić. to już mówi sporo.
xyzerna
DramaQueen

quintana pisze: śr gru 17, 2025 8:55 am nie wiem, ale mnie zaczynają też drażnić komentarze „specjalistów” na x, którzy wierzą, że w „każdym człowieku jest dobro” (dosłowny cytat), skupiając uwagę na rodzinie sprawczyni. no, nie, są ludzie kompletni wyzuci z pozytywnych emocji, i tyle, bez dorabiania ideologii. każdy rozsądny człowiek wie, iż rodzina sprawczyni może czuć strach, szok (o ile nie są patologią), ale jak w takim wypadku czuje się rodzina ofiary? dziecka, które wyszło normalnie rano do szkoły, a wróciło w plastikowym worku, bo jej „koleżanka” postanowiła sobie nosić nóż w kieszeni. oburza mnie to trochę. z tego, co aktualnie wiemy, nie był to jeden cios w amoku, a kilka. dziecko zdążyło się wykrwawić. to już mówi sporo.
Mnie nosi jak widze komentarze że to tylko dziecko. Najwidoczniej nie tylko dziecko, tylko dziecko z duzymi problemami jeśli na taki ruch się zdecydowała.

Dziesiejsze czasy mnie utwierdzają w tym, że dzieciom naprawde mogą wszystko. 12 latka sobie kogos zabije, może posiedzi w ośrodku albo w psychiatryku a potem robi co chce
Moilolita
Channelka

Post autor: Moilolita »

n4zzk pisze: śr gru 17, 2025 7:29 am A skad masz 100% prwnosc ze byla to zbrodnia z premedytacja? Ze tamta jej pierwsza nie grozila? Że sie nie pobily I zaszlo to za daleko? Ze ktos jej kazal? Ze poprostu emocje wziely gore i zrobila co zrobila nie myslac nad tym? Zgadzam sie ze prawo powinno byc bardziej zaostrzone pod tym względem, ale nie ma co wydawac samosądów. Tymbardziej, że aktualnke jeszcze nic nie jest pewne, poza faktem że jedna z dziewczynek nie zyje.
Które normalne dziecko w tym wieku chodzi z nożem? Chyba tylko jacyś degeneraci, bo moje dzieci też są w szkole podstawowej i nawet telefonów nie mogą tam używać, a co dopiero przynosić niebezpiecznych narzędzi.
Powinni tą gówniarę izolować do końca życia, bo nic dobrego z niej już nie będzie. Nie wierzę w cudowne nawrócenie, jeżeli ktoś w tym wieku ma tak styrany mózg, że atakuje nożem inne dziecko.
Polecam wejść sobie na profil mamy Danusi na Facebooku . Zobaczyć zdjęcia tej rodziny i sobie pomyśleć co oni teraz czują, co czuje jej młodszy braciszek. Za chwilę Święta, pewnie prezenty już mieli, a zamiast radości i rodzinnego czasu będzie pogrzeb.
xyzerna
DramaQueen

to już pół śmiechem ale nie mogę nie XDDD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
tosia777
Tritonotti

Post autor: tosia777 »

Karlllllla3222 pisze: śr gru 17, 2025 8:36 am Właśnie odpowiednie z tym co zrobiła, a odpowiednim jest to żeby do końca życia ją izolować od społeczeństwa. Nie mówie, że w więzieniu ale w zakładzie psychiatrycznym. To jest jak chwast, którego trzeba wyrwać, nikt o zdrowych zmysłach nie morduje z premedytacją drugiego człowieka. A to nie było jedno ugodzenie nożem tylko kilkukrotne. Nieważne, że ma 12 lat wiedziała, że może zabić i zabiła z pełna premedytacją. Powinni odizolować ją i nigdy nie wypuszczać. Z niej nic już nie będzie, to nie jest kradzież batonika tylko odebranie życia drugiej osobie - dziecku, a zrobiła to będąc dzieckiem. Jest wypaczona i prawo nie powinno chronić w takich sprawach, odebrała rodzicom dziecko, swoim rodzicom również znuszczyła życie, a ona sobie pójdzie na terapie z psychiatra i co po roku będzie normalna? Nie bedzie. Jest chwastem i spaczeńcem, na wypaczony umysł i niepowinna nigdy chodzić wolno.
Dokładnie. Rzygac mi się chce jak czytam komentarze “dziewczynka”. Cholerny bachor, który powinien ponieść konsekwencje. Do czego to musi dojść, żeby zabić drugiego człowieka tym bardziej w takim wieku. To naprawdę trzeba mieć nierówno pod kopułą.
Okej rozumiem się poszarpać, nie wiem, po dokuczać ale nie zabić kogoś nożem jeszcze zadając przy tym kilkakrotne uderzenia.
Degeneratka. Nie czuję żadnego współczucia dla niej i nie obchodzi mnie drugie dno tej sytuacji. Powinnam odpowiadać jak dorosła osoba.
Mooniaa
VlogmasEnjoyer

Post autor: Mooniaa »

Danusię wszędzie pokazują, łatwo znaleźć jej dane zdjęcia, datę urodzenia, jej mama na fb dużo zdjęć wstawiała.
Nic nie wiemy o morderczynie, nawet imienia. Pewnie tutaj będą mega chronić dane.
Awatar użytkownika
lagun.drzewny
Dieta 600 kcal

Post autor: lagun.drzewny »

Scenariusz filmu “Dojrzewanie” zawędrował do nas, co poszło nie tak…? 😰
– Mamy kręcić? – pytają reżysera operatorzy kamer.
– Nie, pokazujcie prawdę.

🦕🦹🧶🐽🐢🌴🍄🟫🌸🌪️☂️🥬🥨🥫🍭🛼🎪

Opowiedziałam dowcip chemiczny, ale nie było reakcji.

🦕🦹🧶🐽🐢🌴🍄🟫🌸🌪️☂️🥬🥨🥫🍭🛼🎪
quintana
Tritonotti

tylko niech już nikt nie zaczyna z tekstami o tym, że „ofiara mogła gnębić sprawczynię”. takie same tematy wypływały przy sprawie mai kowalskiej, a efekt wszyscy znamy.

a co do danych sprawczyni, to w końcu wypłyną. dziwi mnie jednak, że jeszcze się tak nie stało. oczywiście, ludzie już mają spekulacje, iż dane są specjalnie ukrywane, bo „sprawczyni pewnie nie jest polką”.
Ostatnio zmieniony śr gru 17, 2025 10:02 am przez quintana, łącznie zmieniany 1 raz.
xyzerna
DramaQueen

quintana pisze: śr gru 17, 2025 9:58 am tylko niech już nikt nie zaczyna z tekstami o tym, że „ofiara mogła gnębić sprawczynię”. takie same tematy wypływały przy sprawie mai kowalskiej, a efekt wszyscy znamy.
dziewczyny się nawet dobrze nie znały, tylko z widzenia
Introligatorka1980
Tritonotti

Post autor: Introligatorka1980 »

n4zzk pisze: śr gru 17, 2025 7:47 am Nóż dziecko mogło miec przy sobie z różnych powodów nie koniecznie, bo planowało kogoś zabić. Jeśli była to zbrodnia spowodowana impulsem i mocnymi emocjami to kiedy miała powiedzieć dorosłemu? Nie zmienia to faktu, że stało się co się stało, ale nie ma co wyzywać jej od jakichs najgorszych szatanów gdy tak naprawde nic nie wiemy. Uważam, że nie powinno się skreślać człowieka w tak młodym wieku, gdy nie wiadomo dlaczego do czegoś takiego w ogóle doszło i w jakim stanie psychicznym była podejrzana.
Dalej nie rozumiem tego bronienia. Są granice, których się nie przekracza i tyle.
pomponarium
Channelka

Post autor: pomponarium »

n4zzk pisze: śr gru 17, 2025 7:47 am Nóż dziecko mogło miec przy sobie z różnych powodów nie koniecznie, bo planowało kogoś zabić. Jeśli była to zbrodnia spowodowana impulsem i mocnymi emocjami to kiedy miała powiedzieć dorosłemu? Nie zmienia to faktu, że stało się co się stało, ale nie ma co wyzywać jej od jakichs najgorszych szatanów gdy tak naprawde nic nie wiemy. Uważam, że nie powinno się skreślać człowieka w tak młodym wieku, gdy nie wiadomo dlaczego do czegoś takiego w ogóle doszło i w jakim stanie psychicznym była podejrzana.
Ale na co dziecku nóż? Szkoła to buschcraft? Czy o czymś nie wiem? Finka nie jest obowiązkowym elementem wyposażenia ucznia, to element, który może być przydatny w turystyce i harcerstwie, a nie ołówek, długopis czy zeszyt, które są niezbędne w szkole.
Awatar użytkownika
Alexa2344
Modna

Post autor: Alexa2344 »

n4zzk pisze: śr gru 17, 2025 7:51 am Chore to jest to, że myślisz że dzieci w tym wieku są święte I nie maja miedzy sobą konfliktów. 11-12 latki sa w takim etapie dojrzewania, że bardzo łatwo o jakieś bójki. Człowiek pod wplywem silnych emocji zwlaszcza w takim wieku, tymbardziej jesli moze nie być stabilny psychicznie jest w stanie zrobic wiele rzeczy. Nie tłumaczę zabójstwa, tylko probuje pokazac, ze takie rzeczy nie sa czarnobiale, a osoba ktora takich czynow sie dokonala nie musi wcale byc wcieleniem diabla
znam dzieci w wieku 12 lat,mam siostre.chore to jest ze napierdzielanie sie i uzywanie ostrych narzedzi oraz taki sposob rozwiazywania konfliktow,uznajesz za norme.
tak jak powiedzialam,patusiarnia na pełnej-i przerazajace jest ,ze wielu doroslych mysli w podobny sposob-tacy ludzie wychowuja wlasnie takie nastoletnie zabójczynie bo uwazaja,ze przywalenie komus w twarz to oznaka siły argumentu.RĘCE OPADAJĄ.
blagam cie,NIC nie usprawiedliwia morderstwa,ZADNE emocje ,zamilcz lepiej .
Awatar użytkownika
Alexa2344
Modna

Post autor: Alexa2344 »

xyzerna pisze: śr gru 17, 2025 8:57 am Mnie nosi jak widze komentarze że to tylko dziecko. Najwidoczniej nie tylko dziecko, tylko dziecko z duzymi problemami jeśli na taki ruch się zdecydowała.

Dziesiejsze czasy mnie utwierdzają w tym, że dzieciom naprawde mogą wszystko. 12 latka sobie kogos zabije, może posiedzi w ośrodku albo w psychiatryku a potem robi co chce
to nie wchodz lepiej na X -tam roi sie od domoroslych,popieprzonych psychologow ,ktorzy ta nastoletnia morderczynie biora w obrone.-czytac sie tego gowna nie da .
12 latka nie wie,ze jak przyładuje komus nozem to moze zabic,noż k..wa biedactwo!!
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
RoseGold

Post autor: nocotyniepowiesz »

Mooniaa pisze: wt gru 16, 2025 9:05 am A mnie od razu przypomina się mocny serial Netflixa "Dojrzewanie", gdzie 13-latek zamordował koleżankę...

Tragedia. Coś czuję, że motywem mogły być jakieś hejty i tu była konfrontacja w celu zemsty...
Ciekawe też jest, że było widzianych więcej osób, więc albo są świadkowie, albo wiecej osób brało w tym udział.
ja też od razu pomyślałam o tym serialu
quintana
Tritonotti

pokaż mi jeden (!) powód, dla którego dziecko miałoby mieć w szkole finkę. twoje argumenty są zwyczajnie kretyńskie i usprawiedliwiają coś, co powinno być w samym rdzeniu potępione. „stało się” – stać się może, gdy w amoku dzieciaki się poprzepychają, a drugie uderzy głową w krawężnik. wtedy mamy tragedię. tutaj widzimy coś, co zwyczajnie zaplanowano. uważasz, że powinniśmy szukać usprawiedliwień? spoko, to jutro będziesz miała takich spraw więcej, bo „to tylko młody człowiek”.
Awatar użytkownika
berry blast
Currently:revenge

Post autor: berry blast »

nie, dziecko nie może mieć przy sobie noża z różnych powodów. 12latka może mieć przy sobie nóż w szkolnej stołówce, jak je kotleta. nigdzie więcej.
Awatar użytkownika
lagun.drzewny
Dieta 600 kcal

Post autor: lagun.drzewny »

xyzerna pisze: śr gru 17, 2025 10:01 am dziewczyny się nawet dobrze nie znały, tylko z widzenia
W dzisiejszych czasach nie musiały się znać, wystarczy piekło na grupach messengerowych :/
– Mamy kręcić? – pytają reżysera operatorzy kamer.
– Nie, pokazujcie prawdę.

🦕🦹🧶🐽🐢🌴🍄🟫🌸🌪️☂️🥬🥨🥫🍭🛼🎪

Opowiedziałam dowcip chemiczny, ale nie było reakcji.

🦕🦹🧶🐽🐢🌴🍄🟫🌸🌪️☂️🥬🥨🥫🍭🛼🎪
iri1979
Drama Maker

Post autor: iri1979 »

Karlllllla3222 pisze: śr gru 17, 2025 8:36 am Właśnie odpowiednie z tym co zrobiła, a odpowiednim jest to żeby do końca życia ją izolować od społeczeństwa. Nie mówie, że w więzieniu ale w zakładzie psychiatrycznym. To jest jak chwast, którego trzeba wyrwać, nikt o zdrowych zmysłach nie morduje z premedytacją drugiego człowieka. A to nie było jedno ugodzenie nożem tylko kilkukrotne. Nieważne, że ma 12 lat wiedziała, że może zabić i zabiła z pełna premedytacją. Powinni odizolować ją i nigdy nie wypuszczać. Z niej nic już nie będzie, to nie jest kradzież batonika tylko odebranie życia drugiej osobie - dziecku, a zrobiła to będąc dzieckiem. Jest wypaczona i prawo nie powinno chronić w takich sprawach, odebrała rodzicom dziecko, swoim rodzicom również znuszczyła życie, a ona sobie pójdzie na terapie z psychiatra i co po roku będzie normalna? Nie bedzie. Jest chwastem i spaczeńcem, na wypaczony umysł i niepowinna nigdy chodzić wolno.
To co powiem jest kontrowersyjne, ale sama będąc dzieckiem zawsze uważałam, że dzieci wcale nie są takie niewinne. Są agresywne, brutalne, potrafią kłamać i manipulować tak, że niektórzy dorośli mogą im pozazdrościć.
MalaCzarna
Te LazzurrA

Post autor: MalaCzarna »

Jest artykul nowy na portalu natemat, że morderczyni bardzo interesowała sie militarami i planowała szkole wojskowa - wiec generalnie sie nie zdziwie jak jej rodzina sie okaże powiązana z służbami mundurowymi. A jak wiadomo np wojskowi lubią trzymać dzieciaki delikatnie mówiąc twarda reka wiec nie zdziwię sie jak miala ryta psyche od malego. Moze i dom bogaty, ale jak wiadomo patologię sa różnego typu
Jennie
LouiBag

Post autor: Jennie »

Jest bardzo łatwy dostęp do narkotyków i innych używek. Jakie jest prawdopodobieństwo, że sprawczyni nie była pod wpływem środków odurzających?
Nie bronię jej ale ciężko mi uwierzyć, że ona to zrobiła bez zażywania jakichś substancji. Nie mieści mi się to w głowie. Patrząc na dzisiejszą młodzież która jest agresywna, chamska i nie zna granic to wszystko jest możliwe.
Nie wyobrażam sobie jaka to musi być tragedia dla rodziców zamordowanej dziewczynki jak i rodziców sprawczyni. Zadajmy sobie pytanie co zawiniło? Jak to możliwe, że 12 letnia dziewczyna popełnia taką zbrodnię. Czy to wina rodziców, którzy źle ją wychowali i czegoś nie zauważyli, czy szkoły, która tak naprawdę nie interesuje się uczniami, czy to wina polskiego prawa, które nie po raz pierwszy zawodzi. Ciężko na to pytanie odpowiedzieć. Napewno dało się tej tragedii zapobiec.