Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze
Moderator: verysweetcherry-
Martyna2904
- Tritonotti
Re: Śmierć 12latki w Jeleniej Górze
Okropna sprawa
ja wyczytałam gdzieś przed chwilą, że motywem była kłótnia o chłopaka
- pieczonyziemniak.
- VlogmasEnjoyer
Ja czytałam na tt, że zabójstwo było planowane bo zabrała nóż do szkoły. Jakaś dziewczynka też pisała, że rodzice nie chcą aby informacje były rozpowszechniane w internecie
Tych informacji to jest tyle, że nie wiadomo w co wierzyć, ja znowu czytałam, że obie miały noże i że ta druga też jest pocięta. Później, że oprócz zabitej były jeszcze 2 dziewczynki i chłopak z nimi.pieczonyziemniak. pisze: ↑wt gru 16, 2025 7:02 am Ja czytałam na tt, że zabójstwo było planowane bo zabrała nóż do szkoły. Jakaś dziewczynka też pisała, że rodzice nie chcą aby informacje były rozpowszechniane w internecie
- berry blast
- Currently:revenge
https://wiadomosci.gazeta.pl/polska/7,1 ... l#s=BoxPWD
Onet podaje że nie żyje 11-latka a zatrzymano 12-latke
Onet podaje że nie żyje 11-latka a zatrzymano 12-latke
Nie żyje 12 letnie dziecko, dziewczynka. Według świadków zdarzenia (ktoś widział ich z domu wcześnej ale nie cala akcje - jest wywiad gdzieś na fb z Panią z sąsiedztwa) na miejscu były trzy dziewczynki i chłopak. W tym jedna dziewczynka niestety nie zyje.
Nie wiadomo na razie jaka była przyczyna zgonu. Nikt Wam nie poda takiej informacji TERAZ jeżeli jeszcze trwają czynności. Wszystko trzeba wziąć pod uwagę jako PLOTKA. Ludzie gadają i gadać beda zwłaszcza w tak malutkim mieście. Trzeba poczekać na jakieś oficjalne stanowisko prokuratury.
Pamietajmy, ze to jest tragedia, która wpłynie nie tylko na rodziców i ta troje pozostałych uczestników. To wpłynie na duża część dzieci z tej szkoly i nie tylko.
Nie wiadomo na razie jaka była przyczyna zgonu. Nikt Wam nie poda takiej informacji TERAZ jeżeli jeszcze trwają czynności. Wszystko trzeba wziąć pod uwagę jako PLOTKA. Ludzie gadają i gadać beda zwłaszcza w tak malutkim mieście. Trzeba poczekać na jakieś oficjalne stanowisko prokuratury.
Pamietajmy, ze to jest tragedia, która wpłynie nie tylko na rodziców i ta troje pozostałych uczestników. To wpłynie na duża część dzieci z tej szkoly i nie tylko.
A mnie od razu przypomina się mocny serial Netflixa "Dojrzewanie", gdzie 13-latek zamordował koleżankę...
Tragedia. Coś czuję, że motywem mogły być jakieś hejty i tu była konfrontacja w celu zemsty...
Ciekawe też jest, że było widzianych więcej osób, więc albo są świadkowie, albo wiecej osób brało w tym udział.
Tragedia. Coś czuję, że motywem mogły być jakieś hejty i tu była konfrontacja w celu zemsty...
Ciekawe też jest, że było widzianych więcej osób, więc albo są świadkowie, albo wiecej osób brało w tym udział.
A ja myślę, że motywem mógł być też chłopak ;)
Mało było sytuacji, gdzie jakieś młode laski się pobiły, bo jedna się spodobała temu, który podobał się drugiej?
Nie wiem co miałoby być innym motywem w tak młodym wieku. Może ewentualnie jakaś zazdrość, ale nadal wydaje mi się, że szczeniackie zakochanie najprędzej zrobiłoby dziewczynkom wodę z mózgu i zmusiło do takich głupich zachowań…
Mało było sytuacji, gdzie jakieś młode laski się pobiły, bo jedna się spodobała temu, który podobał się drugiej?
Nie wiem co miałoby być innym motywem w tak młodym wieku. Może ewentualnie jakaś zazdrość, ale nadal wydaje mi się, że szczeniackie zakochanie najprędzej zrobiłoby dziewczynkom wodę z mózgu i zmusiło do takich głupich zachowań…
- pieczonyziemniak.
- VlogmasEnjoyer
Tak się mówi o hejcie ale mnie przerażają komentarze DOROSŁYCH pod artykułami na fb.
-
styllakcjaa
- TrampekLV
Nie mogę przestać myśleć o tej sprawie. Mam syna 11 latka i nie wyobrażam sobie jego z nożem czy w jakiejkolwiek innej sytuacji. Jego klasa to takie dzieciaki. W jakim szoku muszą być rodzice. Tragedia i jednej i drugiej rodziny. Dowiedzieć się, że Twoje 12 letnie dziecko kogoś zabiło. Dramat.
Tak, przyczepili się „bezstresowego wychowania”, a prawda jest taka, że przyczyną jest brak wychowania, brak podstawowej wiedzy jak rozmawiać z własnym dzieckiem, zamiast go bić. Nie wiem dlaczego niektórzy tak bardzo potrzebują uderzyć swoje dziecko, zwłaszcza faceci w tych komentarzach.pieczonyziemniak. pisze: ↑wt gru 16, 2025 9:40 am Tak się mówi o hejcie ale mnie przerażają komentarze DOROSŁYCH pod artykułami na fb.
Jezu, jak mnie to wkurza... Zawsze ten sam argument "bo bezstresowe wychowanie". Tak, na pewno sprawcy przemocy to same dzieci wychowywane w jakichś humanistycznych systemach pedagogicznych, z zaangażowanymi rodzicami i w spokojnych domach. Na bank to w większości dzieci, których rodzice się przykładają do wychowywania na tyle, żeby w ogóle czytać jakieś książki i zapoznawać się z czymkolwiek na temat dzieci. W Polsce jakiś czas temu wykuł się termin "bezstresowe wychowanie", żeby wyśmiać wszystko, co nie jest laniem dziecka pasem po dupie i darciem na niego mordy. Mariusze w komentarzach zawsze podniecone samą wizją napisania jak dostawali po dupie od rodziców i jak chętnie zlaliby dzisiejsze dzieci.marlas pisze: ↑wt gru 16, 2025 9:52 am Tak, przyczepili się „bezstresowego wychowania”, a prawda jest taka, że przyczyną jest brak wychowania, brak podstawowej wiedzy jak rozmawiać z własnym dzieckiem, zamiast go bić. Nie wiem dlaczego niektórzy tak bardzo potrzebują uderzyć swoje dziecko, zwłaszcza faceci w tych komentarzach.
-
MyszWolbromska
- RóżowePolo
Trzeba przyznać, jest to obrzydliwe. Takie prymitywne jednostki nie dopuszczają do siebie myśli, że pewyn rzeczy nie da się dosłownie "wybić z głowy", że przemoc nie jest rozwiązaniem. Takie sytuacja jak ta to są ogromne tragedie dla obu stron, gdyby zapobieganie im było takie proste, to by się nie działy.lalisa pisze: ↑wt gru 16, 2025 10:00 am Jezu, jak mnie to wkurza... Zawsze ten sam argument "bo bezstresowe wychowanie". Tak, na pewno sprawcy przemocy to same dzieci wychowywane w jakichś humanistycznych systemach pedagogicznych, z zaangażowanymi rodzicami i w spokojnych domach. Na bank to w większości dzieci, których rodzice się przykładają do wychowywania na tyle, żeby w ogóle czytać jakieś książki i zapoznawać się z czymkolwiek na temat dzieci. W Polsce jakiś czas temu wykuł się termin "bezstresowe wychowanie", żeby wyśmiać wszystko, co nie jest laniem dziecka pasem po dupie i darciem na niego mordy. Mariusze w komentarzach zawsze podniecone samą wizją napisania jak dostawali po dupie od rodziców i jak chętnie zlaliby dzisiejsze dzieci.
Lubię zupki Amino.
Za moich czasów były gry. Dzieci miały być brutalne przez gry komputerowe.
Prawda jest taka, że dzieci zawsze były okrutne. Moja mama pamięta ze swojej szkoły przemocowe sytuacje. Ja ze swojej. Byłabym daleka od stwierdzenia, że teraz to dzieci są takie i owakie, a kiedyś były święte. Gówno prawda.
Dokładnie tragedie były zawsze, są i będą. Tylko teraz są bardzo medialne, I wszyscy komentuje i analizują.lalisa pisze: ↑wt gru 16, 2025 10:32 am Za moich czasów były gry. Dzieci miały być brutalne przez gry komputerowe.
Prawda jest taka, że dzieci zawsze były okrutne. Moja mama pamięta ze swojej szkoły przemocowe sytuacje. Ja ze swojej. Byłabym daleka od stwierdzenia, że teraz to dzieci są takie i owakie, a kiedyś były święte. Gówno prawda.
Teraz będziemy żyli tą tragedia, a za jakiś czas będzie następna
-
Kruszynka1234
Te sytuacje były z nożem? Każde dziecko sie czasem pokloci, często pobije. Ale nie udawajmy, że od zawsze dzieci latają z nożami w wieku 12 lat. Gdzieś ta granicą się zmienia.lalisa pisze: ↑wt gru 16, 2025 10:32 am Za moich czasów były gry. Dzieci miały być brutalne przez gry komputerowe.
Jak miałam 12 lat i rozstałam się ze swoją pierwszą szczeniacką miłością brat tego chłopaka w odwecie zemsty czy cholera wie czego ganiał mnie po podwórku grożąc nożem i rzucając we mnie podpalonymi zapałkami a teraz najlepsze. Dzieciak miał 7 latKruszynka1234 pisze: ↑wt gru 16, 2025 10:57 am Te sytuacje były z nożem? Każde dziecko sie czasem pokloci, często pobije. Ale nie udawajmy, że od zawsze dzieci latają z nożami w wieku 12 lat. Gdzieś ta granicą się zmienia.
- mezalians_urodowy
- WążNaTshircie
U mnie w gimnazjum (20 lat temu) gówniarze 13 letni zaatakowali butelką (tulipanem) bezdomnego bo nie chciał im kupić alkoholu w sklepie (bo oni niepełnoletni i wtedy było popularne proszenie "żula" żeby kupił dzieciakom alko). On przeżył bo ekspedientka ich usłyszała i pogonila ale mogło się to skonczyc tragicznie
dokladnie,to co sie dzieje teraz jest nieporownywalne.znam dzieci w tym wieku,mam w rodzinie i to nawet 12 latki-szkoly sa pelne hejtu ,dzieciaki przenosza sie,zmieniaja klasy albo i nawet placowki-dzieci teraz sa okrutne,pozbawione hamulcow-internet stepił im mózgi,empatie i jakiekowliek ludzkie odczucia.Kruszynka1234 pisze: ↑wt gru 16, 2025 10:57 am Te sytuacje były z nożem? Każde dziecko sie czasem pokloci, często pobije. Ale nie udawajmy, że od zawsze dzieci latają z nożami w wieku 12 lat. Gdzieś ta granicą się zmienia.
Poczytajcie,jak ludzie reaguja teraz na wypadki,nieszczescia-wyjmuja fony i kreca filmiki,zeby wrzucic w neta-kto pierwszy ten zlapie wiecej lajkow i followów -tylko to sie liczy-dzieci nie tworza zadnych wiezi miedzy soba,naparzają sie w gierki albo obsmarowują w SM -tiktoki jutuby insta,wszystko pelne hejtu i hejtuja gówniarze z pierwszych klas podstawówki ,z dostępem do internetu gdzie rzekomo legalnie mozna korzystac od 13 roku zycia.
świat zwiariowal i mowie to ja ,urodzona w 90 latach,nie zaden starzec
jednostkowe przypadki byly zawsze-u nas ,we Wroclawiu ,w 97 roku dwie dziewczyny zabily druga,65 ciosow finką-to byly 14 latki.siedzialy tylko w poprawczaku,wyszly i normalnie zyja,ponoc nigdy nie wyrazily nawet skruchy za to ,co zrobily.mezalians_urodowy pisze: ↑wt gru 16, 2025 11:13 am U mnie w gimnazjum (20 lat temu) gówniarze 13 letni zaatakowali butelką (tulipanem) bezdomnego bo nie chciał im kupić alkoholu w sklepie (bo oni niepełnoletni i wtedy było popularne proszenie "żula" żeby kupił dzieciakom alko). On przeżył bo ekspedientka ich usłyszała i pogonila ale mogło się to skonczyc tragicznie
jaki morał?psychopaci sa wsrod nas od zawsze ale takiej fali przemocy i znieczulicy jak teraz,nie pamietam
-
MalaCzarna
- Te LazzurrA
Najbardziej mnie boli że ze względu na wiek ta mala morderyczyni nie poniesie praktycznie żadnych długotrwałych konsekwencji prawnych. Bedzie miala szanse zyc normalnie, iść na studia, pracować, robic karierę, podróżować, zalozyc rodzinę. A ofiara straciła wszystko bezpowrotnie. W glowie sie to nie mieści, powinna zostać poddana dozywotniej izolacji od społeczeństwa. To nie byl wypadek czy pobicie tylko zadźganie z premedytacja. Mogłoby sie to prawo w koncu zmienić dla takich sytuacji
-
Agatyszcze
- MiamiBicz
Czy mozna edytowac nazwe tematu? Ofiara miala 11 lat.