Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
maslo_maslane
MoetGlass

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: maslo_maslane »

paprotka1238 pisze: sob gru 13, 2025 1:41 pm A bierze ktoś pod uwagę, ze jej podcasty od samego początku były słabe i mało wymagajace? Czlowiek po prostu nie mial porównania i dlatego myslal, ze Justyna jest top, a gdy zaczely pojawiac sie inny twórcy bardziej zmotywowani i rzetelni to okazalo sie, ze Justyna ma do zaproponowania jedynie dobry głos.
Dokładnie takie miałam refleksje, gdy ostatnio odswieżyłam sobie kilka jej starych podcastów. Głos miała zawsze świetny do tego. Ale już od początku pojawiają się typowe justynizmy w stylu: "W sumie nie wiem, jak to w tamtych czasach z tym było", "Nie jestem pewna, jak to mogło wyglądać", "Zostawiam to wam do sprawdzenia", itp. Niestety, ale takie teksty sprawiają dość niedbałe wrażenie. Robię podcast, ale nie chce mi się sprawdzać, sami sobie poszukajcie.
Krytykę też zawsze słabo znosiła, z tego, co pamiętam.

Wspominaną tu ostatnio przez Was uwagę z jej ostatniego podcastu, że ofiara na pewno nie uciekłaby z domu "tylko" przez groźby, to już w ogóle zostawię bez komentarza.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

maslo_maslane pisze: sob gru 13, 2025 3:09 pm Dokładnie takie miałam refleksje, gdy ostatnio odswieżyłam sobie kilka jej starych podcastów. Głos miała zawsze świetny do tego. Ale już od początku pojawiają się typowe justynizmy w stylu: "W sumie nie wiem, jak to w tamtych czasach z tym było", "Nie jestem pewna, jak to mogło wyglądać", "Zostawiam to wam do sprawdzenia", itp. Niestety, ale takie teksty sprawiają dość niedbałe wrażenie. Robię podcast, ale nie chce mi się sprawdzać, sami sobie poszukajcie.
Krytykę też zawsze słabo znosiła, z tego, co pamiętam.

Wspominaną tu ostatnio przez Was uwagę z jej ostatniego podcastu, że ofiara na pewno nie uciekłaby z domu "tylko" przez groźby, to już w ogóle zostawię bez komentarza.
Ja kiedyś słuchałam jej każdego odc. 5nz.
Aż do momentu odcinków o Olewniku z Panem Tomaszem Ławnickim. Między nimi był tak wielki kontrast, taka przepaść intelektualna, że zadałam sobie pytanie jakim cudem ja wogole jej słucham xD
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Post autor: Damroka »

Justyna na grupie Castmasowej prosi słuchaczy o pomoc w nagraniu odcinków. Zostawię bez komentarza
Awatar użytkownika
manifestacja
Currently:Top

Post autor: manifestacja »

Damroka pisze: sob gru 13, 2025 6:33 pm Justyna na grupie Castmasowej prosi słuchaczy o pomoc w nagraniu odcinków. Zostawię bez komentarza
Jak jej się nie chce to po co w ogóle ten format? Napisałaby że nie może/nie chce w tym roku tego nagrywać/skupia się na innych projektach i tyle. 🤣
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Damroka pisze: sob gru 13, 2025 6:33 pm Justyna na grupie Castmasowej prosi słuchaczy o pomoc w nagraniu odcinków. Zostawię bez komentarza
Ale pomoc w jakiej formie? Wiem, że to mało odkrywcze, ale ta baba jest dosłownie bezczelna. W czasach w jakich żyjemy, laski w jej wieku mają po milion obowiązków, od dzieci i domu, po prace zawodową, a nie znam żadnej osoby, która by tak stękała i się nad sobą użalała jak mazur.
I nie, nie jestem za żadną kulturą zapierdolu i zajeżdżaniem się. Po prostu widzę jak to u zdecydowanej większości wygląda. Postawcie się na miejscu jakiejś przeciętnej Kowalskiej, która ma powiedzmy dzieci, psa, kota, chatę do ogarnięcia, przy tym pracuje na etacie, do roboty musi dojeżdżać, dzieci wozić na zajęcia na przykład, a przy tym znajduje czas na przyjemności, hobby, sport...I jest jej słuchaczką, fanką, która kupuje jej książki, płatne odcinki etc. Jak jej k..wa nie wstyd prosić o pomoc?! W czym?!
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

W jakiejkolwiek, nagrywaniu, czytaniu listów, nawet jakaś fanką do montażu się zgłosiła.

Justyna jest chora i dziecko też, ale nie ona pierwsza ani ostatnia. Pobija swoje własne rekordy braku profesjonalizmu. Wyobraźcie sobie, że dzwoni do Was Pani z osiedlowego sklepiku, że wie że lubisz tam robić zakupy, ale ona ma chore dziecko i sama jest chora, i czy mogłabyś jej poprowadzić sklep w najbliższe dni 😂😂😂
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Damroka pisze: sob gru 13, 2025 8:04 pm W jakiejkolwiek, nagrywaniu, czytaniu listów, nawet jakaś fanką do montażu się zgłosiła.

Justyna jest chora i dziecko też, ale nie ona pierwsza ani ostatnia. Pobija swoje własne rekordy braku profesjonalizmu. Wyobraźcie sobie, że dzwoni do Was Pani z osiedlowego sklepiku, że wie że lubisz tam robić zakupy, ale ona ma chore dziecko i sama jest chora, i czy mogłabyś jej poprowadzić sklep w najbliższe dni 😂😂😂
Wow, jest chora i ma chore dziecko. Jak połowa tego kraju przez ostatnie dwa miesiące...No jest sezon chorobowy. Boże ona jest jakaś dosłownie nie przystosowana do bycia dorosłą. XD
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

paprotka1238 pisze: sob gru 13, 2025 1:41 pm A bierze ktoś pod uwagę, ze jej podcasty od samego początku były słabe i mało wymagajace? Czlowiek po prostu nie mial porównania i dlatego myslal, ze Justyna jest top, a gdy zaczely pojawiac sie inny twórcy bardziej zmotywowani i rzetelni to okazalo sie, ze Justyna ma do zaproponowania jedynie dobry głos.
Dokładnie to samo napisałam kilka stron temu. Była po prostu jedną z pierwszych, stąd mylne wrażenie, że jest dobra. Tyle że to już lata świetlne temu. Powstało tyle świetnych podcastów tc, że można o niej spokojnie zapomnieć. Już nawet pomijając jej oraz małżonka zachowanie.
Kavorka
RóżowePolo

Post autor: Kavorka »

paprotka1238 pisze: sob gru 13, 2025 1:41 pm o okazalo sie, ze Justyna ma do zaproponowania jedynie dobry głos.
no własnie ja od lat nie mogę znaleźć nikogo, kto jej dorównuje mimo tego, że jest pretensjonalna, arogancka i nie ma za grosz poczucia humoru. Po prostu nie znalazłam podkastu, który jest opowiedziany w miarę naturalnie tak jakby koleżanka opowiadała mi historię, potrafi też zbudowac napięcie. Aga Rojek jest okej, ide w jej stronę, ale poza tym nic, reszta twórcow albo daje z kartki albo są po prostu mało inteligentymi grafomanami
Poszewka
Siatkarka

Post autor: Poszewka »

Moim ostatnim odkryciem jest podcast "Piekło jest tu". Bardzo dobrze przygotowane merytorycznie sprawy i świetna dykcja. Głos nie jest w ogóle zmanierowany i nie ma dziwnych przeciągnięć. Między Justyna jest przepaść pod każdym względem.
Kavorka
RóżowePolo

Post autor: Kavorka »

Poszewka pisze: ndz gru 14, 2025 3:45 pm Moim ostatnim odkryciem jest podcast "Piekło jest tu". Bardzo dobrze przygotowane merytorycznie sprawy i świetna dykcja. Głos nie jest w ogóle zmanierowany i nie ma dziwnych przeciągnięć. Między Justyna jest przepaść pod każdym względem.
no widzisz, to najwyraźniej bardzo subiektywna sprawa, znam ten podkast i babka czyta dla mnie zbyt monotonnie i mechanicznie
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Kavorka pisze: ndz gru 14, 2025 5:06 pm no widzisz, to najwyraźniej bardzo subiektywna sprawa, znam ten podkast i babka czyta dla mnie zbyt monotonnie i mechanicznie
Wyrabia się dziewczyna coraz bardziej, też miałam to wrażenie, ale jest jednak coraz lepiej. Trzymam za nią kciuki i teraz jest u mnie nr 1
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Kavorka pisze: ndz gru 14, 2025 1:07 pm no własnie ja od lat nie mogę znaleźć nikogo, kto jej dorównuje mimo tego, że jest pretensjonalna, arogancka i nie ma za grosz poczucia humoru. Po prostu nie znalazłam podkastu, który jest opowiedziany w miarę naturalnie tak jakby koleżanka opowiadała mi historię, potrafi też zbudowac napięcie. Aga Rojek jest okej, ide w jej stronę, ale poza tym nic, reszta twórcow albo daje z kartki albo są po prostu mało inteligentymi grafomanami
O to z poczuciem humoru, jak bardzo kiedyś lubiłam Justynę ogólnie, tak nigdy nie wydawała mi się zabawna, choć lubi o sobie tak myśleć. A żarciki z Krzychem to już w ogóle... Ale wiem, że ten "humor" ma swoje wąskie grono odbiorców.
LosAnanas
FlafLover

Post autor: LosAnanas »

Kavorka pisze: ndz gru 14, 2025 1:07 pm no własnie ja od lat nie mogę znaleźć nikogo, kto jej dorównuje mimo tego, że jest pretensjonalna, arogancka i nie ma za grosz poczucia humoru. Po prostu nie znalazłam podkastu, który jest opowiedziany w miarę naturalnie tak jakby koleżanka opowiadała mi historię, potrafi też zbudowac napięcie. Aga Rojek jest okej, ide w jej stronę, ale poza tym nic, reszta twórcow albo daje z kartki albo są po prostu mało inteligentymi grafomanami
A przeciętny podcast o nieprzeciętnej zbrodni?
aligatorka
RoyalBaby

Post autor: aligatorka »

Ej, co jest z tym dzisiejszym odcinkiem? Na początku słyszę Justynę („Ten materiał ma charakter edukacyjny…”), a potem już nie jestem do końca pewna… brzmi jakoś dziwnie, gdy zaczyna już opowiadać historię. Czy tylko ja to słyszę? Niby Justyna, ale nie do końca, może Judyta?
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Jakiś koleś zgłosił się do zrobienia dwóch odcinków, więc to chyba on. Nie wiem bo nie słuchałam, ale tak pisali na grupie.

Albo, skoro brzmi jak Justyna to pewnie się na AI zdecydowała.
ydnaa_
RealDiamond

Post autor: ydnaa_ »

aligatorka pisze: ndz gru 14, 2025 7:55 pm Ej, co jest z tym dzisiejszym odcinkiem? Na początku słyszę Justynę („Ten materiał ma charakter edukacyjny…”), a potem już nie jestem do końca pewna… brzmi jakoś dziwnie, gdy zaczyna już opowiadać historię. Czy tylko ja to słyszę? Niby Justyna, ale nie do końca, może Judyta?
Ja normalnie słyszę jej głos, jak zawsze, mi sie wydaje ze ten początek dograla potem i na szybko i stąd ta różnica.
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Damroka pisze: ndz gru 14, 2025 9:07 pm Jakiś koleś zgłosił się do zrobienia dwóch odcinków, więc to chyba on. Nie wiem bo nie słuchałam, ale tak pisali na grupie.

Albo, skoro brzmi jak Justyna to pewnie się na AI zdecydowała.
Aaa ok, myślałam że o Castmasie mówicie
Napolinka
Channelka

Post autor: Napolinka »

Też jestem wyczulona na "intonację" głosu i z tego właśnie względu bardzo lubię Szkic Kryminalny oraz Stanowo ale to też kwestia gustu jednemu siądzie drugiemu nie. Mam takie podcasty które subskrybuję bo poruszaja ciekawe tematy, ale właściwie ich nie słucham bo głos autorów jest dla mnie nie do zniesienia na dłuższą metę, po prostu się "wyłączam" w trakcie słuchania. Dlatego preferuję podcasty prowadzone przez dwie osoby, albo podcasty w formie wywiadów bo jednak rozmowa z drugą osobą wymusza mniej lub bardziej naturalny ton głosu.
Głosy ejaj o jesu jak z początku byłam nastawiona w miarę pozytywnie tak teraz doprowadzają mnie do q*rwicy
Wiem_wiecej
Ciastko

Post autor: Wiem_wiecej »

Kavorka pisze: ndz gru 14, 2025 5:06 pm no widzisz, to najwyraźniej bardzo subiektywna sprawa, znam ten podkast i babka czyta dla mnie zbyt monotonnie i mechanicznie
To prawda, ja nie mogę jej słuchać, sprawy takie sobie, często to opowieść o zwykłej patologi, a maniera głosu porwadzącej mnie doprowadza do szału. Czasem z braku laku słuchałam, ale zawsze na 1,5 X szybkosci
witaminkaa
BlondDoczep

Post autor: witaminkaa »

Niestety jest to całkowita norma wśród twórców popularnych polskich podcastów. Ludzie uwielbiają być dla nich darmową siłą roboczą.
maslo_maslane
MoetGlass

Post autor: maslo_maslane »

Napolinka pisze: pn gru 15, 2025 4:30 am Też jestem wyczulona na "intonację" głosu i z tego właśnie względu bardzo lubię Szkic Kryminalny
O, ciekawe. Faktycznie mocno subiektywna kwestia, bo mi np. Szkic Kryminalny początkowo W OGÓLE nie podszedł :) Właśnie przez głos i intonację. Miałam wrażenie, że słucham monotonnego referatu koleżanki w szkole. Teraz oceniam już łagodniej i zdarza mi się słuchać.
paprotka1238
Siatkarka

Post autor: paprotka1238 »

maslo_maslane pisze: pn gru 15, 2025 9:32 am O, ciekawe. Faktycznie mocno subiektywna kwestia, bo mi np. Szkic Kryminalny początkowo W OGÓLE nie podszedł :) Właśnie przez głos i intonację. Miałam wrażenie, że słucham monotonnego referatu koleżanki w szkole. Teraz oceniam już łagodniej i zdarza mi się słuchać.
Ja nie mogę słuchać ludzi z wadą wymowy, dla mnie to automatycznie przekreśla.
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

paprotka1238 pisze: pn gru 15, 2025 9:57 am Ja nie mogę słuchać ludzi z wadą wymowy, dla mnie to automatycznie przekreśla.
To skreśla wielu autorów tc i podcasterów w ogóle. Rozumiem doskonale, bo mam ten sam problem.
Stachuu
Koczkodan

Post autor: Stachuu »

I jakie komentarze pod postem? ,,Ojoj biedna jusia taka zarobiona i jeszcze choroba"? czy ktoś jej zrobil Justynie Paczkomat Mazur jakis reality check?