Oryginalne niespotykane imiona
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryOryginalne niespotykane imiona
Z jakimi imionami spotkaliście się, które są oryginalne, niespotykane?
D
Ja osobiscie spotkałam się z imieniem Orman, Dobrosław czy Temida.
D
Ja osobiscie spotkałam się z imieniem Orman, Dobrosław czy Temida.
Moja ciotka mi opowiadała że miała w LO w klasie dziewczynę o imieniu Saturnina, moja babcia miała na imię Daniela (w sumie nie wiem czy to jest niespotykane, bo się przyzwyczaiłam do tego, ale zawsze jak mówiłam że moja babcia ma tak na imię to wszyscy mówili że ciekawe imię)
-
TanksAreAwesome
- RoyalBaby
Ja znam Kosmo (czy też Kosma? nie wiem jak prawidłowo odmienić), Panajotę oraz Mirona.
-
FikolMikol
- Currently: planning drama
Mi się bardzo podoba Balbina.
Uważam, że jest mega urocze i rozważam urzędowe dodanie go sobie jako 2gie imię, bo żadnego nie mam
Uważam, że jest mega urocze i rozważam urzędowe dodanie go sobie jako 2gie imię, bo żadnego nie mam
-
Pejczyk Pandory
- Bransoletka50k
7letni chłopiec o imieniu Hektor w klasie mojej córki.
-
Mishka0987
- Channelka
Mój dziadek miał na imię Paschalis 
-
Pejczyk Pandory
- Bransoletka50k
Kiedyś na kursie miałam gościa o imieniu Ariel. Inny przykład,imię może nie tyle oryginalne samo w sobie, ale z powodu tego jak było wymawiane w latach 90tych przez niektórych, zwłaszcza starsze osoby- znajoma Nicole była nazywana nikol, ale z takim typowo polskim akcentowaniem na przedostatnią sylabę, zabawnie to brzmiało.
Moja sąsiadka ma na imię Daniela, więc myślę, że nie jest ono takie rzadkie u osób starszych.Agutek147 pisze: ↑pt lis 21, 2025 11:49 pm Moja ciotka mi opowiadała że miała w LO w klasie dziewczynę o imieniu Saturnina, moja babcia miała na imię Daniela (w sumie nie wiem czy to jest niespotykane, bo się przyzwyczaiłam do tego, ale zawsze jak mówiłam że moja babcia ma tak na imię to wszyscy mówili że ciekawe imię)
Natomiast ja spotkałam się jedyny raz w życiu i imieniem Telesfor, też u starszego Pana.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Też znam małego Hektora i ParysaPejczyk Pandory pisze: ↑sob lis 22, 2025 8:26 pm 7letni chłopiec o imieniu Hektor w klasie mojej córki.
Bo Wiśniewski to nie ja,
Z Arielem też się spotkałam tak samo jak z Angelem.Pejczyk Pandory pisze: ↑pn lis 24, 2025 10:19 pm Kiedyś na kursie miałam gościa o imieniu Ariel. Inny przykład,imię może nie tyle oryginalne samo w sobie, ale z powodu tego jak było wymawiane w latach 90tych przez niektórych, zwłaszcza starsze osoby- znajoma Nicole była nazywana nikol, ale z takim typowo polskim akcentowaniem na przedostatnią sylabę, zabawnie to brzmiało.
Możemy tu również wymienić imiona dzieci gwiazd jak np Koko i Kaszmir. Nie wiem czy już ktoś to wymieniał
Bo Wiśniewski to nie ja,
- sosczosnkowy
- Zrobiona_In_Italy
W podstawówce mialam braci - Barnabe i Cyryla
- verysweetcherry
- Moderator
Ja znam Herberta i Tyberiusza
Ej! Myślałam, żeby mojemu dziecku dać na imię Cyryl
Bo Wiśniewski to nie ja,
-
Mishka0987
- Channelka
W mojej miejscowości była starsza pani, która nazywała się Olimpia.
z imion, które tu wymieniłyście to znam osoby o imieniu Olimpia, Herbert, Ariel, Daniela, Roland.
Ja natomiast pracuję z ludźmi i pracowałam wcześniej w hotelu, przez co wiele imion nie robi na mnie wrażenia. Myślę jednak, że imiona Ariel i Saturnin to jedne z oryginalniejszych jakie spotkałam
Ja natomiast pracuję z ludźmi i pracowałam wcześniej w hotelu, przez co wiele imion nie robi na mnie wrażenia. Myślę jednak, że imiona Ariel i Saturnin to jedne z oryginalniejszych jakie spotkałam
- Jellyfjucik
- RoyalBaby
Moja prababcia miała na imię Otolia. Syn znajomych ma na imię Axel.
Ja swojemu planuję dać Jeremi lub Jarema, albo coś mocno słowiańskiego jak Sławosz, bo nazwisko też bardzo polskie z masą s t rz sz wiec nie-polak nie bedzie w stanie go wymówić
Ja swojemu planuję dać Jeremi lub Jarema, albo coś mocno słowiańskiego jak Sławosz, bo nazwisko też bardzo polskie z masą s t rz sz wiec nie-polak nie bedzie w stanie go wymówić