Z jakimi imionami spotkaliście się, które są oryginalne, niespotykane a może też prześmiewcze?
Ja osobiscie spotkałam się z imieniem Orman, Dobrosław czy Temida.
Oryginalne niespotykane imiona
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryMoja ciotka mi opowiadała że miała w LO w klasie dziewczynę o imieniu Saturnina, moja babcia miała na imię Daniela (w sumie nie wiem czy to jest niespotykane, bo się przyzwyczaiłam do tego, ale zawsze jak mówiłam że moja babcia ma tak na imię to wszyscy mówili że ciekawe imię)
-
TanksAreAwesome
- RoyalBaby
Ja znam Kosmo (czy też Kosma? nie wiem jak prawidłowo odmienić), Panajotę oraz Mirona.
-
FikolMikol
- Currently: planning drama
Mi się bardzo podoba Balbina.
Uważam, że jest mega urocze i rozważam urzędowe dodanie go sobie jako 2gie imię, bo żadnego nie mam
Uważam, że jest mega urocze i rozważam urzędowe dodanie go sobie jako 2gie imię, bo żadnego nie mam
-
Pejczyk Pandory
- ZdalnaFanka
7letni chłopiec o imieniu Hektor w klasie mojej córki.
-
Mishka0987
- RoyalBaby
Mój dziadek miał na imię Paschalis 
-
Pejczyk Pandory
- ZdalnaFanka
Kiedyś na kursie miałam gościa o imieniu Ariel. Inny przykład,imię może nie tyle oryginalne samo w sobie, ale z powodu tego jak było wymawiane w latach 90tych przez niektórych, zwłaszcza starsze osoby- znajoma Nicole była nazywana nikol, ale z takim typowo polskim akcentowaniem na przedostatnią sylabę, zabawnie to brzmiało.