PrzemoKondratowicz pisze: ↑pn lis 24, 2025 10:55 pm
Justyna miała start o którym Olga mogła marzyć przecież
Miała własny program na canal plus „jedno z nas zabije”, ma Newsweek itp

a robi straszną fuszerę. Jak ten starszy kolega z biura który jest nie do ruszenia przez zasiedzenie ale wybitny nie jest
Nie ujmując nic Oldze, bo jest pracowita i wybiła się, bo miała długie, szczegółowe podcasty, ona się zareklamowała w grupie Justyny. Wkleiła swój pierwszy film i pamiętam, że zebrała wielkie brawa od widzów. Justyna miała ogromną grupę pełną aktywnych fanów polskiego true crime, więc na pewno bardzo pomogło to Oldze. Nie twierdzę, że bez tego nie odniosłaby sukcesu, ale myślę, że troszkę Justynie zawdzięcza. Poza tym trafiła na „drugą falę” popularności podcastów tc, czyli moment, w którym pionierzy zainteresowali ludzi tematem i widzowie szukali nowych kanałów (na przykład ja i moje koleżanki tak robiłyśmy). Wówczas był wielki popyt a podaż jeszcze trochę za niska i słuchało się wszystkiego co wpadło „w uszy”.
I trzeba przyznać Justynie, że o ile wiem nie odmawiała nowym twórcom „reklamy” u siebie, kiedy znowu inni krzywo patrzyli, gdy ktoś na ich grupie coś od siebie proponował (co jest zrozumiałe - nie po to samemu się buduje społeczność, żeby ktoś przyszedł na gotowe).