Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
KlasaBiznes

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: AlojzyDupa »

Sasanaaa pisze: wt lis 25, 2025 12:35 pm To, że podcasty true crime nie powinny z etycznego punktu widzenia być powodem do takich przepychanek to już inny temat.
Otóż to!

Po za tym, niektóre sprawy, dowody czy wyroki są tak niejednoznaczne i budzą ogromne wątpliwości, że atakowanie znajomego po fachu tylko dlatego, że ma odmienne zdanie na temat wyżej wymienionych - jest po prostu komiczne.

Jeden moralniejszy od drugiego. Drugi świętszy od Papieża. No w butach do nieba pójdą, tacy wszyscy święci :angel:

I tak jak wspomniałaś o wszystkich "ale" które można im zarzucić, to licytowanie i taplanie się wzajemnie we własnym gównie, na oczach rodzin ofiar, jest poniżej jakiekolwiek krytyki. To jest obrzydliwe. Wstrętne! Tak samo jak te ich szurnięte fanki z k.rwidołkowych grup.
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

To ona pocięła te screeny? XD
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

AlojzyDupa pisze: wt lis 25, 2025 1:11 pm Otóż to!

Po za tym, niektóre sprawy, dowody czy wyroki są tak niejednoznaczne i budzą ogromne wątpliwości, że atakowanie znajomego po fachu tylko dlatego, że ma odmienne zdanie na temat wyżej wymienionych - jest po prostu komiczne.

Jeden moralniejszy od drugiego. Drugi świętszy od Papieża. No w butach do nieba pójdą, tacy wszyscy święci :angel:

I tak jak wspomniałaś o wszystkich "ale" które można im zarzucić, to licytowanie i taplanie się wzajemnie we własnym gównie, na oczach rodzin ofiar, jest poniżej jakiekolwiek krytyki. To jest obrzydliwe. Wstrętne! Tak samo jak te ich szurnięte fanki z k.rwidołkowych grup.

Święte słowa ale jak Justyna zaatakowała Baczyńskiego to jej tu na forum większość klaskała XD a wyroku niema.
Sasanaaa
RoyalBaby

Post autor: Sasanaaa »

Grubababa pisze: wt lis 25, 2025 1:36 pm To ona pocięła te screeny? XD
Na swoją grupę wrzuciła screeny, które były ucięte, tak naprawdę nie wiemy co tam wcześniej wypociła. Mamy pierwszą wiadomość od niego i potem to xd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Stillasatree
Koczkodan

Post autor: Stillasatree »

Sasanaaa pisze: śr lis 26, 2025 7:17 am Na swoją grupę wrzuciła screeny, które były ucięte, tak naprawdę nie wiemy co tam wcześniej wypociła. Mamy pierwszą wiadomość od niego i potem to xd
Ja tam widziałam screeny z całą rozmowa, również jej pełna odpowiedź, może coś Ci umyka?
Stillasatree
Koczkodan

Post autor: Stillasatree »

Stillasatree pisze: śr lis 26, 2025 7:59 am Ja tam widziałam screeny z całą rozmowa, również jej pełna odpowiedź, może coś Ci umyka?
A dobra, nie widzę jednak tego screena, ale w treści posta wrzuciła całą wiadomość jaką mu wysłała
Maximus1111
GreckieWakacje

Post autor: Maximus1111 »

Stillasatree pisze: śr lis 26, 2025 8:10 am A dobra, nie widzę jednak tego screena, ale w treści posta wrzuciła całą wiadomość jaką mu wysłała
I tak sie tworzą osądy plotki i niedomówienia, ze pocięte wiadomości wyslala.... :/
Banszi
Mokra Włoszka

Post autor: Banszi »

PrzemoKondratowicz pisze: pn lis 24, 2025 10:55 pm Justyna miała start o którym Olga mogła marzyć przecież
Miała własny program na canal plus „jedno z nas zabije”, ma Newsweek itp XD a robi straszną fuszerę. Jak ten starszy kolega z biura który jest nie do ruszenia przez zasiedzenie ale wybitny nie jest
Nie ujmując nic Oldze, bo jest pracowita i wybiła się, bo miała długie, szczegółowe podcasty, ona się zareklamowała w grupie Justyny. Wkleiła swój pierwszy film i pamiętam, że zebrała wielkie brawa od widzów. Justyna miała ogromną grupę pełną aktywnych fanów polskiego true crime, więc na pewno bardzo pomogło to Oldze. Nie twierdzę, że bez tego nie odniosłaby sukcesu, ale myślę, że troszkę Justynie zawdzięcza. Poza tym trafiła na „drugą falę” popularności podcastów tc, czyli moment, w którym pionierzy zainteresowali ludzi tematem i widzowie szukali nowych kanałów (na przykład ja i moje koleżanki tak robiłyśmy). Wówczas był wielki popyt a podaż jeszcze trochę za niska i słuchało się wszystkiego co wpadło „w uszy”.
I trzeba przyznać Justynie, że o ile wiem nie odmawiała nowym twórcom „reklamy” u siebie, kiedy znowu inni krzywo patrzyli, gdy ktoś na ich grupie coś od siebie proponował (co jest zrozumiałe - nie po to samemu się buduje społeczność, żeby ktoś przyszedł na gotowe).
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Post autor: Damroka »

Banszi pisze: śr lis 26, 2025 9:01 pm Nie ujmując nic Oldze, bo jest pracowita i wybiła się, bo miała długie, szczegółowe podcasty, ona się zareklamowała w grupie Justyny. Wkleiła swój pierwszy film i pamiętam, że zebrała wielkie brawa od widzów. Justyna miała ogromną grupę pełną aktywnych fanów polskiego true crime, więc na pewno bardzo pomogło to Oldze. Nie twierdzę, że bez tego nie odniosłaby sukcesu, ale myślę, że troszkę Justynie zawdzięcza. Poza tym trafiła na „drugą falę” popularności podcastów tc, czyli moment, w którym pionierzy zainteresowali ludzi tematem i widzowie szukali nowych kanałów (na przykład ja i moje koleżanki tak robiłyśmy). Wówczas był wielki popyt a podaż jeszcze trochę za niska i słuchało się wszystkiego co wpadło „w uszy”.
I trzeba przyznać Justynie, że o ile wiem nie odmawiała nowym twórcom „reklamy” u siebie, kiedy znowu inni krzywo patrzyli, gdy ktoś na ich grupie coś od siebie proponował (co jest zrozumiałe - nie po to samemu się buduje społeczność, żeby ktoś przyszedł na gotowe).
Pamiętam to, promowała się u Justyny nie raz nie dwa.
SkarolinaS
SushiRoll

Post autor: SkarolinaS »

wg mnie to Olga chciala zaciesnic wspolprace z Justyna, zeby sie jeszcze bardziej wybic, ale menadzerka Justyny mogla powiedziec nie. Teraz nie sledze Olgi, ale kiedys kolegowala sie i robila lajwy z Monika z Kryminalnych Historii - czy to dalej ma miejsce? Noi niby przyjaznila sie z ktoras Ania od podcastow ta, ktora przestala nagrywac a miala serie z zagubionymi kobietami i nagrywala polskie historie. Wyleciala mi nazwa jej podcastu, wiec pomozcie :)
Kotek_99
SushiRoll

Post autor: Kotek_99 »

Grubababa pisze: pn lis 24, 2025 12:00 pm Abstrahując od tej pożal się Boże dramy, najnowszy odcinek 5nz tragiczny. Nie wiem po co ona wogole jeszcze nagrywa, nie da się tego słuchać.
Chodzi o ten o Konradzie chorym na schizofrenię?
Bo jeśli tak, to rzeczywiście jest fatalny.

1) Konrad niby miał powiązania ze światem przestępczym, ale może nie miał
2) może był oskarżany o kradzież przez ojca Roksany, a może był słupem
3) podobno brał narkotyki, ale może jednak nie
4) odsiadka Piotra została podobno przerwana, ale nie wiadomo czy potem wrócił xD
Awatar użytkownika
lichixx
Srebrna Kropeczka

Post autor: lichixx »

Chyba “topór wojenny” między dwoma podcasterkami zakopany, bo właśnie znów zaczęły się obserwować na instagramie XD chodzi mi o Olgę i właśnie Justynę, bo po aferze wykopowej i tego, że Justyna się odniosła do tego w q&a Olga pamiętam dała jest unfollow i wyszła z grupy 5nz na fejsie. Widzicie, pan Paweł ich do siebie zbliżył 😂😂
SkarolinaS
SushiRoll

lichixx pisze: czw lis 27, 2025 10:19 pm Chyba “topór wojenny” między dwoma podcasterkami zakopany, bo właśnie znów zaczęły się obserwować na instagramie XD chodzi mi o Olgę i właśnie Justynę, bo po aferze wykopowej i tego, że Justyna się odniosła do tego w q&a Olga pamiętam dała jest unfollow i wyszła z grupy 5nz na fejsie. Widzicie, pan Paweł ich do siebie zbliżył 😂😂
a Pawel sie nie kolegowal ze Śledz?
Awatar użytkownika
lichixx
Srebrna Kropeczka

Post autor: lichixx »

SkarolinaS pisze: czw lis 27, 2025 10:38 pm a Pawel sie nie kolegowal ze Śledz?
Tak, oni sie bardzo dobrze trzymają i on zawsze stawiał Oldze laurkę na swojej grupie.Wydaje mi się, że Olga się mogła odezwać do Justyny po tej dramie, bo Paweł wciągnął w to Olgę porównując je obie, a w tym negatywnie oceniając Justynę. Ostatnim razem zrobił to samo, oskarżając Justynę o plagiat i poruszenie sprawy Moniki W. Dodał o tym post i szybko usunął, bo Olga się sprzeciwiła że nie chce brać w tym udziału i nie chce być mieszana w tą drame. Kezuvlog który też się trzyma z Olgą i Pawłem, skomentował Justynę na grupie i dodał potem jakieś oświadczenie, że nie ma między nim a Justyną złej krwi i że ją przeprasza. Myślę, że Olga chciała zakopać Topór wojenny, bo też w słabej sytuacji ją Paweł stawiał walcząc jak bulterier i ją wyważając na swojej grupie
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

lichixx pisze: pt lis 28, 2025 9:53 am Tak, oni sie bardzo dobrze trzymają i on zawsze stawiał Oldze laurkę na swojej grupie.Wydaje mi się, że Olga się mogła odezwać do Justyny po tej dramie, bo Paweł wciągnął w to Olgę porównując je obie, a w tym negatywnie oceniając Justynę. Ostatnim razem zrobił to samo, oskarżając Justynę o plagiat i poruszenie sprawy Moniki W. Dodał o tym post i szybko usunął, bo Olga się sprzeciwiła że nie chce brać w tym udziału i nie chce być mieszana w tą drame. Kezuvlog który też się trzyma z Olgą i Pawłem, skomentował Justynę na grupie i dodał potem jakieś oświadczenie, że nie ma między nim a Justyną złej krwi i że ją przeprasza. Myślę, że Olga chciała zakopać Topór wojenny, bo też w słabej sytuacji ją Paweł stawiał walcząc jak bulterier i ją wyważając na swojej grupie
Też widać, jaka z Olgi przyjaciółka - zaczęła jej ta afera szkodzić wizerunkowo, więc szybciutko olała swojego bulteriera i zaczęła wyciągać dłoń do Justyny. xD Kto wyszedł na pajaca, pisać nie muszę. Zresztą, umówmy się - na jej miejscu zrobiłbym to samo, bo to cringe, co on wyprawia. A Justyna, której miało to wszystko najbardziej zaszkodzić wyszła z tego spokojnie z twarzą.
SkarolinaS
SushiRoll

PrzemoKondratowicz pisze: pn lis 24, 2025 10:55 pm Justyna miała start o którym Olga mogła marzyć przecież
Miała własny program na canal plus „jedno z nas zabije”, ma Newsweek itp XD a robi straszną fuszerę. Jak ten starszy kolega z biura który jest nie do ruszenia przez zasiedzenie ale wybitny nie jest
Przeciez Olga zareklamowala sie na grupie justyny, co sprawilo, ze miala duza ogladalnosc na yt na pierwszym odcinku. To nie bylo tak, ze Olga grindowala od poczatku i pracowala na swoja rozpoznawalnosc. Wrzucila posty bodajze o 3-4 odcinkach na grupe Justyny i tak sfarmila ludzi do siebie. Takze start miala dobry.
hipek007
Tritonotti

Post autor: hipek007 »

SkarolinaS pisze: ndz lis 30, 2025 3:13 pm Przeciez Olga zareklamowala sie na grupie justyny, co sprawilo, ze miala duza ogladalnosc na yt na pierwszym odcinku. To nie bylo tak, ze Olga grindowala od poczatku i pracowala na swoja rozpoznawalnosc. Wrzucila posty bodajze o 3-4 odcinkach na grupe Justyny i tak sfarmila ludzi do siebie. Takze start miala dobry.
Już nie mówiąc o tym, że Justyna program dostała po dwóch latach robienia podcastu, więc tu raczej kolejność była odwrotna: najpierw zrobiła podcast, który przyniósł jej popularność, a potem dostała program. A z tego co wiem, to jeszcze wcześniej miała bloga lifestylowego, który wygrywał nagrody, więc nie rozumiem zarzutu, jakby sobie na nic nie zapracowała i dostała coś za darmo?
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Ona ten program prowadziła przed podcastem?
hipek007
Tritonotti

Limonene pisze: ndz lis 30, 2025 5:53 pm Ona ten program prowadziła przed podcastem?
Nie, sprawdzając daty, pierwszy odcinek podcastu jest z lutego 2019 a programu chyba 2021
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Limonene pisze: ndz lis 30, 2025 5:53 pm Ona ten program prowadziła przed podcastem?
No nie ale pokaż mi drugą osobę która po 2 latach podcastowania ma program na canal plus xd
hipek007
Tritonotti

PrzemoKondratowicz pisze: ndz lis 30, 2025 9:55 pm No nie ale pokaż mi drugą osobę która po 2 latach podcastowania ma program na canal plus xd
Pisałeś, że Justyna miała dobry start, bo dostała program, a to nieprawda. Program dostała, bo pisała popularnego bloga i rozkręciła najpopularniejszy podcast true crime.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

hipek007 pisze: ndz lis 30, 2025 10:09 pm Pisałeś, że Justyna miała dobry start, bo dostała program, a to nieprawda. Program dostała, bo pisała popularnego bloga i rozkręciła najpopularniejszy podcast true crime.
No przecież kjuz napisałem pokaż palcem kto się po tylko dwóch latach doczekał czegoś takiego. Ludzie pięć lat nagrywają lepsze podcasty i nie mają takich propozycji. I tak uważam że dwa lata kariery to jest nic i dostać taką ofertę po dwóch latach to jak ślepa kura której trafia się ziarno.
Alisa96
Channelka

Post autor: Alisa96 »

Już pomijając te dramy to moim zdaniem - Ze środowiska true crime każdy powinien pracować "na siebie" i nawet jak ktoś się z kimś kumpluje to w ciszy. Sorry ale to tematy opiewające na ludzkich tragediach. To nie jest Sylweter wataha lub komentary, zeby sobie wojenki robić między sobą. Dodatkowo nie wszystkich twórców się lubi pod wieloma względami i poznajając szczegóły ich współpracy to zdarza się "odobserwowanie" a przecież tu chodzi o nagłaśnienie spraw. Mnie juz samej zbrodnia ikara tak obrzydł, ze nie jestem w stanie słuchać jego materiałów nie mając w pamieci tych jego popisów ostatnio. Wiem, ze dla niego liczą się wyswietlenia ponad wszystko i kolesiostwo- jeszcze ta jego maniera i poczucie wyższości. Wcześniej był mi obojętny ( raczej taka zapchajdziura jak sprzątam ) Niech się zajmą tym co do nich należy i przekazem, a ploty niech sobie zostawią miedzy sobą w swoim gronie. Ja jakbym tworzyła podcast to raczej nie chciałabym się spouflać, a już na pewno nie publicznie. Po co te łatki... tu nie ma miejsca na takie ich osobiste sprawy.
borsukbartek
Channelka

Post autor: borsukbartek »

Nowy odcinek - Ilona, Irena, Iwona jeden grzyb... Serio wystarczyłoby raz tego podcastu przesłuchać żeby wyłapać takie żałosne błędy.
SkarolinaS
SushiRoll

PrzemoKondratowicz pisze: ndz lis 30, 2025 10:14 pm No przecież kjuz napisałem pokaż palcem kto się po tylko dwóch latach doczekał czegoś takiego. Ludzie pięć lat nagrywają lepsze podcasty i nie mają takich propozycji. I tak uważam że dwa lata kariery to jest nic i dostać taką ofertę po dwóch latach to jak ślepa kura której trafia się ziarno.
Nie po 2 latach, poniewaz najstarszy film u niej na kanale jest sprzed 9 lat, a nawet jesli nie to zaczynala od pogadajmy o zyciu- najstarszy film sprzed 7 lat, wiec w tc weszla juz bedac znana, a nie jako kompletny noname.
Program na canal plus jest sprzed 4 lat. Zdaje sie, ze Olga przychodzac na gotowe zostala prowadzaca ktokolwiek widzial w podobnym czasie.
Masz to swoje pokazywanie palcem