Start
Mój profil

Jaki jest wasz ulubiony podklad?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
SparklingHappiness
Koczkodan

Re: Jaki jest wasz ulubiony podklad?

Post autor: SparklingHappiness »

A czy ktoś używał może kremu cc z spf z serii Laab z AA. Seria pielęgnacyjna z Laab jest świetna , ale po negatywnych przygodach z kremami cc do tej pory trochę się cykam kupić kolejny bubel
Awatar użytkownika
pwincesska_sisi
BlondDoczep

Post autor: pwincesska_sisi »

SparklingHappiness pisze: czw lis 13, 2025 8:07 pm A czy ktoś używał może kremu cc z spf z serii Laab z AA. Seria pielęgnacyjna z Laab jest świetna , ale po negatywnych przygodach z kremami cc do tej pory trochę się cykam kupić kolejny bubel
Ja je bardzo lubię. Mam cerę tłustą, ale u mnie się sprawdzają fajnie na co dzień. Krycie mają dobre, ja muszę mocno pudrować bo lubię mat, wyświecają mi się po jakichś 3 godzinach ale jak wyżej, moja cera jest moooocno tłusta. Trzyma się ok, dla mnie kolory są w spoko - używam medium.
Awatar użytkownika
mamajasia21
Mokra Włoszka

Post autor: mamajasia21 »

Laski, czy podkład Lancome teint idole (ten z czarna zakrętka) ładnie zakrywa wam zaczerwienienia?
Awatar użytkownika
florella
RoseGold

Post autor: florella »

mamajasia21 pisze: wt lis 18, 2025 4:54 pm Laski, czy podkład Lancome teint idole (ten z czarna zakrętka) ładnie zakrywa wam zaczerwienienia?
Tak
Awatar użytkownika
marlas
Mokra Włoszka

Post autor: marlas »

mamajasia21 pisze: wt lis 18, 2025 4:54 pm Laski, czy podkład Lancome teint idole (ten z czarna zakrętka) ładnie zakrywa wam zaczerwienienia?
Tak! Może go stopniować. A jaka skóra jest piękna i aksamitna… polecam
Awatar użytkownika
Nana16
RoyalBaby

Post autor: Nana16 »

Widzę, że nikt się za bardzo jeszcze nie wypowiadał na temat cery tłustej, ja jestem (nie) szczęśliwą posiadaczką ;) też używałam krem bb z misshy i uważam że jest super, bardzo naturalnie wygląda, ale nawet po konkretnym pudrowaniu i bakingu Hudą u mnie wytrzymuje max 8h. Natomiast moje ostatnie odkrycie to Natasha Denona HY Glam Foundation. Jest naprawdę świetny!! i w połączeniu z bazą witaminową z Bobbi Brown sprawdza mi się rewelacyjnie, o wiele lepiej niż jakikolwiek inny podkład np. z matującą bazą. Przede wszystkim formuła w tym podkładzie jest rewelacyjna i wygląda on na buzi nieskazitelnie.
Polecam jeszcze ostatnią nowość od benefit, ten podkład Porefessional. Jest nieco cięższy niż Natasha ale też fajnie trzyma, w moim przypadku już calutki dzień. Ogólnie dodam jeszcze na koniec, że wypowiadam się jako osoba która nie używała Estee Lauder Double Wear a dużo słyszałam że świetny dla skóry tłustej. Obecnie czaję się na niego ;)
Aleksandra163163
PsychoFanka

Post autor: Aleksandra163163 »

Halo a poleca ktoś air brush flawless fundation od Charlotte? To dosyć drogi podkład więc chciałabym mieć pewność 🤪 Widziałam u tej dziewczyny co jest poparzona i ma dosyć rozległe zaczerwienienia, a ten podkład tak jej zakrył to wszystko, że aż zrobiła dobrą reklamę, ale nie wiem czy kupić… ciemnieje? lepiej kupić jasny czy ciemny?
Pimpush
RoyalBaby

Post autor: Pimpush »

Nana16 pisze: czw gru 04, 2025 11:39 pm Natomiast moje ostatnie odkrycie to Natasha Denona HY Glam Foundation. Jest naprawdę świetny!! i w połączeniu z bazą witaminową z Bobbi Brown sprawdza mi się rewelacyjnie, o wiele lepiej niż jakikolwiek inny podkład np. z matującą bazą. Przede wszystkim formuła w tym podkładzie jest rewelacyjna i wygląda on na buzi nieskazitelnie.
A jak z adekwatnością tonów/kolorków? Dla mnie wszystkie podkłady są za ciemne, a te ultra jasne, jeśli w ogóle są, to dają mi trupi wygląd. Ci widzę mają jasny o żółtych tonach i to kusi, ale cena trochę zniechęca jakby miało być rozczarowanko 🤔
Moja twarz świeci się jak choinka w Boże Narodzenie zazwyczaj już po 4h, a jak mam stresa to nawet szybciej; jakby wytrzymał 8h to byłaby bajka
Piiiniaa
LouiBag

Post autor: Piiiniaa »

Pimpush pisze: pt gru 05, 2025 10:19 am A jak z adekwatnością tonów/kolorków? Dla mnie wszystkie podkłady są za ciemne, a te ultra jasne, jeśli w ogóle są, to dają mi trupi wygląd. Ci widzę mają jasny o żółtych tonach i to kusi, ale cena trochę zniechęca jakby miało być rozczarowanko 🤔
Moja twarz świeci się jak choinka w Boże Narodzenie zazwyczaj już po 4h, a jak mam stresa to nawet szybciej; jakby wytrzymał 8h to byłaby bajka
ja też mam tłustą cerę i się zaciekawiłam tym podkładem. jeśli macie jeszcze jakieś inne polecajki podkładów dla cery tłustej to chętnie przygarnę. mam wrażenie, że jest nas naprawdę mało
Awatar użytkownika
Nana16
RoyalBaby

Post autor: Nana16 »

Pimpush pisze: pt gru 05, 2025 10:19 am A jak z adekwatnością tonów/kolorków? Dla mnie wszystkie podkłady są za ciemne, a te ultra jasne, jeśli w ogóle są, to dają mi trupi wygląd. Ci widzę mają jasny o żółtych tonach i to kusi, ale cena trochę zniechęca jakby miało być rozczarowanko 🤔

Denona kolory ma fajne, duży wybór, ja używam obecnie N1 (to jeszcze nie najjaśniejszy i jest bardzo naturalny) ale czekam aż będzie dostępny na Sephorze Y1 żeby sobie je mieszać. Niestety inaczej niż raz kupić spróbować chyba się nie da - ja też brałam w ciemno i jeszcze kolor przez match finder wybierałam 🤣

Benefit - mam ten najjaśniejszy i ten kolor jest dla mnie idealny. A przeważnie te najjaśniejsze szczególnie drogeryjne były dla mnie za ciemne.

Co do święcenia - to u mnie było przeważnie to samo i myślałam że nie ma już nadziei, bardzo mi się rozpływał podkład/krem bb po paru godzinach. Testowałam różne połączenia… i obecnie najlepiej na moją tłustą skórę sprawdza mi się właśnie nawilżenie (żeby nie była przesuszana i nie produkowała jeszcze więcej sebum w reakcji obronnej) - konkretna ale lekka pielęgnacja z tonikiem, emulsją, serum i lekkim kremem w formie żelu, potem filtr i baza nawilżająca.
Potem dopiero na sam już koniec makijażu daję puder Huda Beauty - niestety żaden inny nie matuje mi tak dobrze, warto go spróbować. Później tylko utrwalacz (koniecznie w aerozolu) - sprawdza mi się obecnie L’Oreal infallible. I w takim przypadku to pierwsze poprawki robię ok. po 10h.

Niestety, ale chyba jedyna opcja żeby zobaczyć co najlepiej pasuje to dużo próbować. I nie bać się podejścia (wbrew pozorom nadal niepopularnego) że skórę tłustą trzeba nawilżać. 😊
Awatar użytkownika
florella
RoseGold

Post autor: florella »

Pimpush pisze: pt gru 05, 2025 10:19 am
Ja się ratuje dobrym pudrem sypkim. I poprawki.
wiolcia00
RoseGold

Post autor: wiolcia00 »

Piiiniaa pisze: pt gru 05, 2025 10:56 am ja też mam tłustą cerę i się zaciekawiłam tym podkładem. jeśli macie jeszcze jakieś inne polecajki podkładów dla cery tłustej to chętnie przygarnę. mam wrażenie, że jest nas naprawdę mało
Z drogeryjnych polecam Hean Match me, a z tych droższych to najnowszy benefit i Bobbi Brown Weightless Skin Foundation. A mam bardzo tłustą cerę.
A z pudrów to z Huda wygrała dr Irena Eris matt&blur. Teraz jeszcze testuje puder z Tarte i z Danessy.
A z baz pod makijaż to ostatnio odkryłam hit - długo kochałam bazę w takim okrągłym opakowaniu z danessy, ale jak wypróbowałam bazę z Tarte to jest wielka miłość. Ta z Tarte jest opisana jaka wygładzająca, ale fajnie przedłuża trwałość makijażu
Awatar użytkownika
Agnessagness
RoyalBaby

Post autor: Agnessagness »

Ja tak samo :D
bambimarty pisze: czw paź 30, 2025 12:41 am 3 lata temu kupiłam na wakacje krem bb z missha (ten bordowy), bo słyszałam, że jest super na wyjazdy. I tak od tego czasu tylko ten kupuję :') Daje ładne satynowe wykończenie i nie ma wcale słabego krycia, można je fajnie zbudować.
Piiiniaa
LouiBag

Post autor: Piiiniaa »

wiolcia00 pisze: pt gru 12, 2025 2:41 pm Z drogeryjnych polecam Hean Match me, a z tych droższych to najnowszy benefit i Bobbi Brown Weightless Skin Foundation. A mam bardzo tłustą cerę.
A z pudrów to z Huda wygrała dr Irena Eris matt&blur. Teraz jeszcze testuje puder z Tarte i z Danessy.
A z baz pod makijaż to ostatnio odkryłam hit - długo kochałam bazę w takim okrągłym opakowaniu z danessy, ale jak wypróbowałam bazę z Tarte to jest wielka miłość. Ta z Tarte jest opisana jaka wygładzająca, ale fajnie przedłuża trwałość makijażu
dzięki za odpowiedź, a powiedz mi coś więcej o tej bazie z Tarte. to jest ta w okrągłym opakowaniu też? w jaki sposób ją nakładasz i jaką ilość? na zdjęciu wydaje się dosyć tępa i gęsta
klaudus20
Ciastko

Post autor: klaudus20 »

Ogólnie kosmetyki na zdjęciach zawsze wyglądają rewelacyjnie, ale niestety od jakiegoś czasu mam ogromny problem z kupowaniem ich online…

Kilka razy skusiłam się na „hity”, które miały być cudowne, a po przyjściu okazały się totalnym bublem :/ tym bardziej jeżeli chodzi o podkłady
Ivonka_95
Ciastko

Post autor: Ivonka_95 »

Podkład to jest taki kosmetyk, że to trzeba przetestować. Kupowanie online całego podkładu to dość duże ryzyko dobrania nieodpowiedniego koloru. Dlatego nawet małe próbki ratują sytuację bo wtedy masz pewność co kupujesz finalnie
klaudus20
Ciastko

Post autor: klaudus20 »

Dokładnie, podkład to chyba najtrudniejszy kosmetyk do kupienia online. Kolor, ton, wykończenie bez testu łatwo się pomylić. Dlatego u mnie najlepiej sprawdzają się małe próbki albo zestawy testowe, wtedy wiadomo, czy odcień i formuła faktycznie pasują.
wiolcia00
RoseGold

Post autor: wiolcia00 »

Piiiniaa pisze: wt gru 16, 2025 2:24 pm dzięki za odpowiedź, a powiedz mi coś więcej o tej bazie z Tarte. to jest ta w okrągłym opakowaniu też? w jaki sposób ją nakładasz i jaką ilość? na zdjęciu wydaje się dosyć tępa i gęsta
Tak, to jest ta w okrągłym opakowaniu. Ja nakładam jej minimalna ilość i lubię najpierw rozgrzać w dłoniach i później nałożyć. Wydaje się gęsta, ale aż tak bardzo nie jest, szczególnie jeśli rozgrzejesz między dłoniami. Ja mam cerę bardzo tłustą i u mnie sprawdza się rewelacyjnie
Cebula Po Polsku
ToTylkoHermes

Post autor: Cebula Po Polsku »

ja mam suchą skórę/normalną i lubie podkłady:
Lancome Teint Miracle
Giorgio Armani Luminous Silk
Estee Lauder Futurist Hydra Rescue
Misshe wspomniana też lubię :)
z lżejszych to Shiseido Revitalessence Skin Glow Foundation (lekki podkład z rozświetlającym efektem SPF 30)
blablamarchewka
Srebrna Kropeczka

Post autor: blablamarchewka »

Na co dzień używam Estee Lauder Double Wear, ponieważ pracuję od rana do wieczora i potrzebuję czegoś co trzyma się cały dzień. Natomiast jestem bardzo ciekawa podkładu od Armaniego Luminous Silk na jakieś krótkie wyjścia i pewnie się na niego skuszę.
Zara
Channelka

Post autor: Zara »

Aleksandra163163 pisze: pt gru 05, 2025 7:42 am Halo a poleca ktoś air brush flawless fundation od Charlotte? To dosyć drogi podkład więc chciałabym mieć pewność 🤪 Widziałam u tej dziewczyny co jest poparzona i ma dosyć rozległe zaczerwienienia, a ten podkład tak jej zakrył to wszystko, że aż zrobiła dobrą reklamę, ale nie wiem czy kupić… ciemnieje? lepiej kupić jasny czy ciemny?
Polecam,krycie ma świetne,a nałożony dobrze zbitym pędzlem i porządnie wytłoczony wygląda super. Ja mam N4 taki średni beż neutralny. Trzeba tylko dobrze nawilżyć cerę bo może wyglądać sucho jak się z nim przesadzi.