Hej,
Chciałabym zacząć przyjmować kolagen ale tego typu produktów jest morze...
I wszystkie zachwalane przez inne celebrytki
Czy któraś z was bierze? Poleca? Doradzi na co zwrócić uwagę przy wyborze?
Dzięki!
Kolagen
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
SparklingHappiness
- Mokra Włoszka
Moja fryzjerka polecała mi ten z Alldeynn i Mother's Protect. Kupiłam Alldeynn z uwagi na cenę - ten z MP jest droższy. Zużyłam dwa opakowania. Co do efektów to zauważyłam poprawę stanu paznokci i skóra mniej mi się przesuszała w okresie zimowym. Ale pazy zaczęły doslownie rosnąć jak szalone. Nie zauważyłam, aby u mnie jakkolwiek zadziałał na włosy, ale ja też dużo ćwiczę i może akurat moje stawy miały większe zapotrzebowanieAnnika_1122 pisze: ↑pt paź 24, 2025 9:32 am Hej,
Chciałabym zacząć przyjmować kolagen ale tego typu produktów jest morze...
I wszystkie zachwalane przez inne celebrytki
Czy któraś z was bierze? Poleca? Doradzi na co zwrócić uwagę przy wyborze?
Dzięki!
Niestety po odstawieniu preparatu zaczęły mnie boleć stawy , a w barku i kolanie dosłownie słyszałam takie "chrupanie" tak jak gdyby w momencie zaprzestania suplementacji mój organizm nie dawał rady samodzielnie wytwarzać wystarczająco dużo kolagenu i brakowało tam mazi stawowej. Przed suplementacją nigdy tak nie miałam. W każdym razie przeszło po ok 2 tygodniach
-
SparklingHappiness
- Mokra Włoszka
Ogólnie najlepiej przyswajalny jest kolagen pochodzenia rybiego i wołowego.SparklingHappiness pisze: ↑śr lis 05, 2025 2:08 pm Moja fryzjerka polecała mi ten z Alldeynn i Mother's Protect. Kupiłam Alldeynn z uwagi na cenę - ten z MP jest droższy. Zużyłam dwa opakowania. Co do efektów to zauważyłam poprawę stanu paznokci i skóra mniej mi się przesuszała w okresie zimowym. Ale pazy zaczęły doslownie rosnąć jak szalone. Nie zauważyłam, aby u mnie jakkolwiek zadziałał na włosy, ale ja też dużo ćwiczę i może akurat moje stawy miały większe zapotrzebowanie![]()
Niestety po odstawieniu preparatu zaczęły mnie boleć stawy , a w barku i kolanie dosłownie słyszałam takie "chrupanie" tak jak gdyby w momencie zaprzestania suplementacji mój organizm nie dawał rady samodzielnie wytwarzać wystarczająco dużo kolagenu i brakowało tam mazi stawowej. Przed suplementacją nigdy tak nie miałam. W każdym razie przeszło po ok 2 tygodniach
-
TanksAreAwesome
- RoyalBaby
Ja stosuje kolagen wołowy od Biowen, ale jest absolutnie paskudny w smaku.
- Sangrielle
- Koczkodan
Wciąż używam koreańskich kolagenowych żelków od Jinskin i Jaim, najczęściej wybieram wersję o smaku grejpfruta. Mają przyjemną, delikatną kwaskowatość, a ogólnie smak jest łagodny i orzeźwiający. Forma żelek jest wygodna, bo można je zjeść wszędzie, bez wody i bez przygotowania. Przy regularnym stosowaniu naprawdę widać efekty: skóra staje się bardziej nawilżona, gładsza i zyskuje zdrowy blask. Szczególnie lubię te marki za dobry skład i za to, że żelki nie mają tego nieprzyjemnego posmaku, który często pojawia się w wielu odpowiednikach, i nie pozostawiają żadnego złego aftertaste’u
Nienawidzę blondynek i forów.
Super, a gdzie kupujesz?Sangrielle pisze: ↑ndz lis 23, 2025 1:23 pm Wciąż używam koreańskich kolagenowych żelków od Jinskin i Jaim, najczęściej wybieram wersję o smaku grejpfruta. Mają przyjemną, delikatną kwaskowatość, a ogólnie smak jest łagodny i orzeźwiający. Forma żelek jest wygodna, bo można je zjeść wszędzie, bez wody i bez przygotowania. Przy regularnym stosowaniu naprawdę widać efekty: skóra staje się bardziej nawilżona, gładsza i zyskuje zdrowy blask. Szczególnie lubię te marki za dobry skład i za to, że żelki nie mają tego nieprzyjemnego posmaku, który często pojawia się w wielu odpowiednikach, i nie pozostawiają żadnego złego aftertaste’u
- Sangrielle
- Koczkodan
Niestety, u nas ciężko jest znaleźć te żelki. Moja przyjaciółka czasami jeździ do Korei i kupuje je w Kakao Store albo na 11st. Jednak czasami nie mogła ich przywieźć, albo ich nie było, albo była zajęta, więc sama korzystałam z dostawy przez Joom, a można też przez eBay. Alternatyw dla tych żelek jest dużo: jeśli nie ma produktu od jednego producenta, to na przykład od Nutrione, Everydaze, Hurum, na te zawsze jest dostępna dostawa do Polski
Nienawidzę blondynek i forów.
-
KlaudiaDark
- Siatkarka
Ja biorę kolagen w kapsułkach z Pharmovit. Mają różne wersje, ja wybrałam kolagen wołowy + glukozamina bo mam problemy ze stawami i głównie dlatego zdecydowałam się na suplementację. Oprócz poprawy sytuacji ze stawami zauważyłam poprawę nawilżenia skóry, zdecydowanie mniej uporczywe jest też rogowacenie okołomieszkowe (rzadziej się zaostrza, szybciej znika i wybacza okazjonalne błędy w pielęgnacji).
Wpływu na włosy nie zauważyłam, a z paznokciami ciężko stwierdzić bo w podobnym czasie zrezygnowałam z pracy, przez którą miałam je wiecznie połamane.
Wpływu na włosy nie zauważyłam, a z paznokciami ciężko stwierdzić bo w podobnym czasie zrezygnowałam z pracy, przez którą miałam je wiecznie połamane.