Start
Mój profil

Kolagen

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Annika_1122
LouiBag

Kolagen

Post autor: Annika_1122 »

Hej,
Chciałabym zacząć przyjmować kolagen ale tego typu produktów jest morze...
I wszystkie zachwalane przez inne celebrytki
Czy któraś z was bierze? Poleca? Doradzi na co zwrócić uwagę przy wyborze?
Dzięki!
SparklingHappiness
Tritonotti

Post autor: SparklingHappiness »

Annika_1122 pisze: pt paź 24, 2025 9:32 am Hej,
Chciałabym zacząć przyjmować kolagen ale tego typu produktów jest morze...
I wszystkie zachwalane przez inne celebrytki
Czy któraś z was bierze? Poleca? Doradzi na co zwrócić uwagę przy wyborze?
Dzięki!
Moja fryzjerka polecała mi ten z Alldeynn i Mother's Protect. Kupiłam Alldeynn z uwagi na cenę - ten z MP jest droższy. Zużyłam dwa opakowania. Co do efektów to zauważyłam poprawę stanu paznokci i skóra mniej mi się przesuszała w okresie zimowym. Ale pazy zaczęły doslownie rosnąć jak szalone. Nie zauważyłam, aby u mnie jakkolwiek zadziałał na włosy, ale ja też dużo ćwiczę i może akurat moje stawy miały większe zapotrzebowanie 😉
Niestety po odstawieniu preparatu zaczęły mnie boleć stawy , a w barku i kolanie dosłownie słyszałam takie "chrupanie" tak jak gdyby w momencie zaprzestania suplementacji mój organizm nie dawał rady samodzielnie wytwarzać wystarczająco dużo kolagenu i brakowało tam mazi stawowej. Przed suplementacją nigdy tak nie miałam. W każdym razie przeszło po ok 2 tygodniach
SparklingHappiness
Tritonotti

Post autor: SparklingHappiness »

SparklingHappiness pisze: śr lis 05, 2025 2:08 pm Moja fryzjerka polecała mi ten z Alldeynn i Mother's Protect. Kupiłam Alldeynn z uwagi na cenę - ten z MP jest droższy. Zużyłam dwa opakowania. Co do efektów to zauważyłam poprawę stanu paznokci i skóra mniej mi się przesuszała w okresie zimowym. Ale pazy zaczęły doslownie rosnąć jak szalone. Nie zauważyłam, aby u mnie jakkolwiek zadziałał na włosy, ale ja też dużo ćwiczę i może akurat moje stawy miały większe zapotrzebowanie 😉
Niestety po odstawieniu preparatu zaczęły mnie boleć stawy , a w barku i kolanie dosłownie słyszałam takie "chrupanie" tak jak gdyby w momencie zaprzestania suplementacji mój organizm nie dawał rady samodzielnie wytwarzać wystarczająco dużo kolagenu i brakowało tam mazi stawowej. Przed suplementacją nigdy tak nie miałam. W każdym razie przeszło po ok 2 tygodniach
Ogólnie najlepiej przyswajalny jest kolagen pochodzenia rybiego i wołowego.
TanksAreAwesome
Channelka

Post autor: TanksAreAwesome »

Ja stosuje kolagen wołowy od Biowen, ale jest absolutnie paskudny w smaku.
Awatar użytkownika
AModokh
Tritonotti

Post autor: AModokh »

Wciąż używam koreańskich kolagenowych żelków od Jinskin i Jaim, najczęściej wybieram wersję o smaku grejpfruta. Mają przyjemną, delikatną kwaskowatość, a ogólnie smak jest łagodny i orzeźwiający. Forma żelek jest wygodna, bo można je zjeść wszędzie, bez wody i bez przygotowania. Przy regularnym stosowaniu naprawdę widać efekty: skóra staje się bardziej nawilżona, gładsza i zyskuje zdrowy blask. Szczególnie lubię te marki za dobry skład i za to, że żelki nie mają tego nieprzyjemnego posmaku, który często pojawia się w wielu odpowiednikach, i nie pozostawiają żadnego złego aftertaste’u
Nienawidzę forów, dlatego tu siedzę
Lol123!!!
Tritonotti

Post autor: Lol123!!! »

Sangrielle pisze: ndz lis 23, 2025 1:23 pm Wciąż używam koreańskich kolagenowych żelków od Jinskin i Jaim, najczęściej wybieram wersję o smaku grejpfruta. Mają przyjemną, delikatną kwaskowatość, a ogólnie smak jest łagodny i orzeźwiający. Forma żelek jest wygodna, bo można je zjeść wszędzie, bez wody i bez przygotowania. Przy regularnym stosowaniu naprawdę widać efekty: skóra staje się bardziej nawilżona, gładsza i zyskuje zdrowy blask. Szczególnie lubię te marki za dobry skład i za to, że żelki nie mają tego nieprzyjemnego posmaku, który często pojawia się w wielu odpowiednikach, i nie pozostawiają żadnego złego aftertaste’u
Super, a gdzie kupujesz?
Awatar użytkownika
AModokh
Tritonotti

Post autor: AModokh »

Lol123!!! pisze: ndz lis 23, 2025 2:31 pm Super, a gdzie kupujesz?
Niestety, u nas ciężko jest znaleźć te żelki. Moja przyjaciółka czasami jeździ do Korei i kupuje je w Kakao Store albo na 11st. Jednak czasami nie mogła ich przywieźć, albo ich nie było, albo była zajęta, więc sama korzystałam z dostawy przez Joom, a można też przez eBay. Alternatyw dla tych żelek jest dużo: jeśli nie ma produktu od jednego producenta, to na przykład od Nutrione, Everydaze, Hurum, na te zawsze jest dostępna dostawa do Polski
Nienawidzę forów, dlatego tu siedzę
Awatar użytkownika
KlaudiaDark
Ciastko

Post autor: KlaudiaDark »

Ja biorę kolagen w kapsułkach z Pharmovit. Mają różne wersje, ja wybrałam kolagen wołowy + glukozamina bo mam problemy ze stawami i głównie dlatego zdecydowałam się na suplementację. Oprócz poprawy sytuacji ze stawami zauważyłam poprawę nawilżenia skóry, zdecydowanie mniej uporczywe jest też rogowacenie okołomieszkowe (rzadziej się zaostrza, szybciej znika i wybacza okazjonalne błędy w pielęgnacji).
Wpływu na włosy nie zauważyłam, a z paznokciami ciężko stwierdzić bo w podobnym czasie zrezygnowałam z pracy, przez którą miałam je wiecznie połamane.