Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
Grzybolek1323
Tritonotti

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: Grzybolek1323 »

rockshoot pisze: ndz lis 09, 2025 9:31 pm Możesz powiedzieć coś więcej? Kontekst? Bo jej nie obserwuję nigdzie ani nie słucham już
Justyna wstawiła na Ig reklamę programu Pacześ Show (komediowy format) i dodała opis, który na górze napisałam, biegając po scenie. Została zaproszona do 5 odcinków tego programu, które ewidentnie nawiązują do podcastów Justyny.
zastanawiam się, w którym momencie ktoś stwierdził, że ona o tych zbrodniach tak komicznie opowiada, że teraz pora na kabaret?
Emiiiiilieee2000
Channelka

Post autor: Emiiiiilieee2000 »

Być może lekko odbiegnę od tematu ale czy ktoś wie ile około Justyna może zarabiać za odcinki 5 nie zabijaj? Mówię o tych nowych oraz tych starszych z przed kilku lat które podobno mają dalej zarabiać. Jeżeli ktoś się na tym zna to około ile miesięcznie ona może zarabiać z tego wszystkiego?
eszability
Skarpeta Rakieta

Post autor: eszability »

Emiiiiilieee2000 pisze: pn lis 10, 2025 12:57 pm Być może lekko odbiegnę od tematu ale czy ktoś wie ile około Justyna może zarabiać za odcinki 5 nie zabijaj? Mówię o tych nowych oraz tych starszych z przed kilku lat które podobno mają dalej zarabiać. Jeżeli ktoś się na tym zna to około ile miesięcznie ona może zarabiać z tego wszystkiego?
Ona mówiła, że jeśli chodzi o podcasty, to zarabia, zdaje się, wyłącznie na YT. Spotify nie płaci za umieszczanie treści, więc zostają wyświetlenia na yt i współprace reklamowe/lokowanie. Ja obstawiam u niej 30-40 tys. miesięcznie, total.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

eszability pisze: pn lis 10, 2025 2:40 pm Ona mówiła, że jeśli chodzi o podcasty, to zarabia, zdaje się, wyłącznie na YT. Spotify nie płaci za umieszczanie treści, więc zostają wyświetlenia na yt i współprace reklamowe/lokowanie. Ja obstawiam u niej 30-40 tys. miesięcznie, total.
Myślisz że aż tyle?
Teresa Gattara
Mokra Włoszka

Post autor: Teresa Gattara »

Swoją przygodę z podcastami true crime, zaczęłam wlaśnie od Justyny , ale już dawno przestałam oglądać to co publikuje. Ostatnio próbowałam wrocić , ale no nie da się . Ścierpieć jej nie mogę ;P w porównaniu z np Agą Rojek , wypada słabiutko.
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

A ta kolejny projekt robi, robiąc wszystko na pół gwizdka. Chociaż pół to o za duże określenie. Po co ona się pcha w TC
Sasanaaa
RoyalBaby

Post autor: Sasanaaa »

Justyna jak zawsze w formie, sformułowania typu „zwykły budowlaniec spod sklepu z piwem” 🤮🤮🤮 Justynko, a było tyle opcji żeby ubrać to w słowa żeby nie szufladkować ludzi ze względu na ich profesję. Ale czego w sumie tu oczekiwać od osoby, która nagrywa rolki o sałacie XDD
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Sasanaaa pisze: pn lis 17, 2025 9:37 pm Justyna jak zawsze w formie, sformułowania typu „zwykły budowlaniec spod sklepu z piwem” 🤮🤮🤮 Justynko, a było tyle opcji żeby ubrać to w słowa żeby nie szufladkować ludzi ze względu na ich profesję. Ale czego w sumie tu oczekiwać od osoby, która nagrywa rolki o sałacie XDD
Boję się nabijać je wyświetlenia
Awatar użytkownika
lichixx
Srebrna Kropeczka

Post autor: lichixx »

Ach ten true crimowy świat. Ciągle sobie skaczą do gardeł XDD widzieliście co na grupie “zbrodnia Ikara” znowu jest temat Justyny, bo ma przeprowadzić rozmowę z gluszakiem. Paweł ze zbrodnia Ikara i kevuvlog wystawiają niezłą laurkę i pomnik Oldze Herring xdddd jaka to ona nie jest merytoryczna, ciekawe co myślą o dramie wykopowej? Paweł napisał coś w stylu “Olga i Justyna to inna liga, to nie fair je porównywać”.
Ciekawa jestem czy się z tego nie wywiąże jakaś większa awantura
niten ka
Modna

Post autor: niten ka »

Wydawałoby się, że Justyna jest osobą, która potrafi mniej więcej ocenić sytuację a tymczasem jest kolejną osobą, która robi miejsce dla jojczenia biednej Beatki. Oldze też można wiele zarzucić, ale moim zdaniem materiał o zbrodni Ultimo wyszedł jej nieźle. Przede wszystkim pozwoliła się wypowiedzieć obydwu stronom a nie jak większość ostatnio tylko jednej.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

lichixx pisze: czw lis 20, 2025 12:42 pm Ach ten true crimowy świat. Ciągle sobie skaczą do gardeł XDD widzieliście co na grupie “zbrodnia Ikara” znowu jest temat Justyny, bo ma przeprowadzić rozmowę z gluszakiem. Paweł ze zbrodnia Ikara i kevuvlog wystawiają niezłą laurkę i pomnik Oldze Herring xdddd jaka to ona nie jest merytoryczna, ciekawe co myślą o dramie wykopowej? Paweł napisał coś w stylu “Olga i Justyna to inna liga, to nie fair je porównywać”.
Nie lubie śledziowej, ale rozwija się, robi wiele. Jusia tylko jęczy na insta, nie może się zdecydować, czy chce być panią influ, czy panią od podcastu tru crime, czy od otyłości, czy może doradzać jak być dobra mamą. Jednocześnie doszukując się spisku w paczce sałaty. Nie potrafię jej traktować poważnie, sorry.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
niten ka
Modna

Post autor: niten ka »

Grubababa pisze: pt lis 21, 2025 11:38 am Nie lubie śledziowej, ale rozwija się, robi wiele. Jusia tylko jęczy na insta, nie może się zdecydować, czy chce być panią influ, czy panią od podcastu tru crime, czy od otyłości, czy może doradzać jak być dobra mamą. Jednocześnie doszukując się spisku w paczce sałaty. Nie potrafię jej traktować poważnie, sorry.
Łapie kilka srok za ogon robiąc za eksperta w każdej dziedzinie, którym faktycznie nie jest. Gdyby co roku 5 nie zabijaj nie zajmowało wysokiego miejsca w rankingach podcastów to pewnie dawno by już to odpuściła, a tak zbiera peany za bycie królową true crime a jednoczesnie widać, że chętniej robi podcast o otyłości aby móc wtrącić swoje osobiste przeżycia.
terrible
Koczkodan

Post autor: terrible »

Grubababa pisze: pt lis 21, 2025 11:38 am Nie lubie śledziowej, ale rozwija się, robi wiele. Jusia tylko jęczy na insta, nie może się zdecydować, czy chce być panią influ, czy panią od podcastu tru crime, czy od otyłości, czy może doradzać jak być dobra mamą. Jednocześnie doszukując się spisku w paczce sałaty. Nie potrafię jej traktować poważnie, sorry.
Ja nie wiem o co chodzi z Justyną, ale ona te "nowe sroki" łapie z czystą zajawką i na początku widać mega zaangażowanie i 120% uwagi: jak zaczynała sprawy kryminalne, to ok, nie było konkurencji za bardzo, ale sprawy były omówione doskonale - i zebranie materiałów przedstawiających różne aspekty sprawy, i wyważone opinie. Zaczynała prowadzić rozmowy, to była przygotowana, słuchała z zaangażowaniem, widać było że to ją jara i chce to robić; gdy zaczynała "pogadajmy o otyłości" widać było, że w tym siedzi, że chce zachęcić ludzi do leczenia - i cóż, mnie rzeczywiście do leczenia przekonała, tak samo jak i jej eksperci. Problem zaczyna się mniej więcej po 5-7 odcinkach, mam wrażenie że mniej więcej na tyle wystarcza jej zapału i po prostu zaczyna po takim czasie tworzyć straszne słabe rzeczy, wyraźnie zlecać research siostrze i tworzyć zapchajdziury, żeby jak najdłużej zajęło. Niektóre z Was mi zwracały uwagę, że to może kwestia jej depresji, gdy wspomniałam, że to towarzyszy jej wszystkim działaniom: od studiów, po budowę domu, na własnym materiale. Wg mnie jednak to jest po prostu jakiś wrodzony brak solidności i, no cóż, lenistwo właśnie, sory.
Alekkolos
Gacie z oceanu

Post autor: Alekkolos »

lichixx pisze: czw lis 20, 2025 12:42 pm Ach ten true crimowy świat. Ciągle sobie skaczą do gardeł XDD widzieliście co na grupie “zbrodnia Ikara” znowu jest temat Justyny, bo ma przeprowadzić rozmowę z gluszakiem. Paweł ze zbrodnia Ikara i kevuvlog wystawiają niezłą laurkę i pomnik Oldze Herring xdddd jaka to ona nie jest merytoryczna, ciekawe co myślą o dramie wykopowej? Paweł napisał coś w stylu “Olga i Justyna to inna liga, to nie fair je porównywać”.
No i się wywiązała, jest post na grupie Piąte: Nie zabijaj na FB 😀
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

terrible pisze: pt lis 21, 2025 9:24 pm Ja nie wiem o co chodzi z Justyną, ale ona te "nowe sroki" łapie z czystą zajawką i na początku widać mega zaangażowanie i 120% uwagi: jak zaczynała sprawy kryminalne, to ok, nie było konkurencji za bardzo, ale sprawy były omówione doskonale - i zebranie materiałów przedstawiających różne aspekty sprawy, i wyważone opinie. Zaczynała prowadzić rozmowy, to była przygotowana, słuchała z zaangażowaniem, widać było że to ją jara i chce to robić; gdy zaczynała "pogadajmy o otyłości" widać było, że w tym siedzi, że chce zachęcić ludzi do leczenia - i cóż, mnie rzeczywiście do leczenia przekonała, tak samo jak i jej eksperci. Problem zaczyna się mniej więcej po 5-7 odcinkach, mam wrażenie że mniej więcej na tyle wystarcza jej zapału i po prostu zaczyna po takim czasie tworzyć straszne słabe rzeczy, wyraźnie zlecać research siostrze i tworzyć zapchajdziury, żeby jak najdłużej zajęło. Niektóre z Was mi zwracały uwagę, że to może kwestia jej depresji, gdy wspomniałam, że to towarzyszy jej wszystkim działaniom: od studiów, po budowę domu, na własnym materiale. Wg mnie jednak to jest po prostu jakiś wrodzony brak solidności i, no cóż, lenistwo właśnie, sory.
Gdyby tak Yusta sobie wybrała 1-2 sroki, którymi zajmie się z pasją - chociażby ten temat otyłości - a TC zostawiłaby sobie jako tło - byłoby OK. Lepszy jeden odcinek TC na 2-3 miesiące, ale porządny, z dobrym researchem, bez błędów z niechlujności niż 3 byle jakie w miesiącu. Kiedyś miała też zajawkę (zajawkę, bo z tym też długo nie wytrzymała) na kryminalne podsumowanie miesiąca i to było bardzo dobre, tym bardziej, że w świeżych sprawach ewentualne błędy w researchu nie rzucają się w oczy tak bardzo, bo trudniej o rzetelne źródła. Właśnie tam żadnego wielkiego researchu robić nawet nie trzeba. Oczywiście porzuciła temat po kilku odcinkach, a szkoda.
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

Czy ktoś może mi pomóc i streścić drame między Justyną a zbrodnią Ikara?
Sopellodu
Siatkarka

Post autor: Sopellodu »

rockshoot pisze: ndz lis 23, 2025 4:48 pm Czy ktoś może mi pomóc i streścić drame między Justyną a zbrodnią Ikara?
Paweł ze zbrodni Ikara odniósł się do story Justyny, że ma zrobić materiał o Gluszaku i Pasik. Zarzucił Justynie, że nie czytała akt i uważa że Pasik jest niewinna, że ogólnie jest niekompetentna w tym co robi. Za to twierdzi, że on czytał akta i wie jaka jest prawda - że Pasik jest winna morderstwa. Od tego się zaczęło w sumie.
LauraBacha3
BlondDoczep

Post autor: LauraBacha3 »

Jest odpowiedź Pawła na jego grupie Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Ale słaba ta drama. Jest ktoś na grupie tego gościa? Faktycznie on ją zaczepia bez powodu? Ja Jusi wierzę tak połowicznie w to co ona wypisuje XDDDDD
LauraBacha3
BlondDoczep

Post autor: LauraBacha3 »

Grubababa pisze: ndz lis 23, 2025 8:57 pm Ale słaba ta drama. Jest ktoś na grupie tego gościa? Faktycznie on ją zaczepia bez powodu? Ja Jusi wierzę tak połowicznie w to co ona wypisuje XDDDDD
Ja jestem na jego grupie ale widzę posty tyle co scrolluję i coś się rzuci w oko albo nie, więc jestem tylko trochę w temacie. Dokładnie o co chodzi teraz to nie wiem, bo sprawa ultimo mnie średnio interesuje i nie czytałam co on jej zarzuca ale w odpowiedzi na jej post on wypisał jej błędy typu w nocy świeciło słońce, że jak czegoś nie wie to sobie wymyśla, że nie szanuje niektórych grup społecznych typu budowlańcy i to co wrzuciłam wyżej w temacie niektórych spraw jakie poruszała. Ogólnie wygląda to tak, że ma do niej uwagi jakie mają wszyscy - risercz na postawie jednej książki, jej własne wymysły itp w kontrze do bycia królową true crime.

Ale żeby nie było,kojarzy mi się, że on ma kosę co chwilę z kimś nawet za czasów commentary były z nim jakieś afery i nie jestem ani po jego stronie ani po jej 🤷🏻‍♀️
hipek007
Tritonotti

Post autor: hipek007 »

Ja nie wiem gdzie tu jest prawda, ale nie podoba mi się, że już w pierwszym zdaniu ten chłop coś przekłamuje, bo Justyna pisała, że to jakaś fundacja chciała od niej pieniądze, a nie rodzice Bruna. Tu mi się już lampka zaświeciła, więc średnio wierzę, w to co on wypisuje. Imo też te wiadomości do Justyny prywatne są dość niegrzeczne, tak z grubej rury pytać kiedy to kiedy tamto, jak wcześniej ją obsmarowywał za plecami?
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Post autor: Damroka »

Justyna jest jaka jest, ale ten koleś już od dawna się jej czepia co chwilę, to nie jest normalne. Moim zdaniem szuka zaczepki, żeby się wybić na jej zasięgach. Beznadziejny koleś, kojarzę go z czasów jego kanału Co jest Cięte i mam jakieś obrzydzenie do niego.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Damroka pisze: ndz lis 23, 2025 10:01 pm Justyna jest jaka jest, ale ten koleś już od dawna się jej czepia co chwilę, to nie jest normalne. Moim zdaniem szuka zaczepki, żeby się wybić na jej zasięgach. Beznadziejny koleś, kojarzę go z czasów jego kanału Co jest Cięte i mam jakieś obrzydzenie do niego.
Nie lubię go, ale on ma obecnie wkelsze zasięgi od niej...
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Post autor: Damroka »

Grubababa pisze: ndz lis 23, 2025 10:12 pm Nie lubię go, ale on ma obecnie wkelsze zasięgi od niej...
A no fakt. Ale właśnie takimi metodami je zdobył, commentary i nadawanie na innych nigdy z niego nie wyszło.
Awatar użytkownika
Chruma
Currently:revenge

Post autor: Chruma »

Damroka pisze: ndz lis 23, 2025 11:02 pm A no fakt. Ale właśnie takimi metodami je zdobył, commentary i nadawanie na innych nigdy z niego nie wyszło.
On zrobił materiał o Elce Gawin-commentary z Madzią z Redy🤣 to była taka żenada!
Teraz chyba trzyma sztamę ze makrelą,a ta ma chyba kosę z dżastą