Matka Szymonka z Będzina
Moderator: verysweetcherryMatka Szymonka z Będzina
Ponoć wyszła z więzienia i zmieniła dane personalne. Jestem w szoku że za dzieciobójstwo otrzymała taki śmieszny wyrok. Ciekawe jak jej się będzie żyło na wolności z takim piętnem...
Ostatnio słuchałam podcastu o tej sprawie i później szukałam informacji i znalazłam to samo, że ma zmienione dane i gdzieś tam sobie żyje jak gdyby nigdy nic. Myślę, że żyje jej się dobrze bo pewnie mieszka na drugim końcu PL i ludzie nie wiedzą kim jest. Ta sprawa dogłębnie pokazuje jak śmieszne są wyroki. Jak dla mnie powinni oboje dostać dożywocie.
-
unfaithfully
- Samarka
Przypomnicie sprawe Szymonka?
Nie kojarze, a chetnie bym sie dowiedziala co konkretnie sie stalo, kiedy i kto byl w to zamieszany.
Nie kojarze, a chetnie bym sie dowiedziala co konkretnie sie stalo, kiedy i kto byl w to zamieszany.
- berry blast
- Kciuk
czy chętnie to nie wiem, to nic przyjemnegounfaithfully pisze: ↑czw lis 20, 2025 10:22 am Przypomnicie sprawe Szymonka?
jak ktoś lubi czytać
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/zabojst ... on/mm34kkm
jak ktoś nie lubi czytać
https://www.google.com/search?client=fi ... eCDrs,st:0
Zatłukli dziecko, ktore konało w męczarni, dostali piętnastka. Sprawiedliwosc po wuju.Malam92 pisze: ↑śr lis 19, 2025 10:55 pm Ostatnio słuchałam podcastu o tej sprawie i później szukałam informacji i znalazłam to samo, że ma zmienione dane i gdzieś tam sobie żyje jak gdyby nigdy nic. Myślę, że żyje jej się dobrze bo pewnie mieszka na drugim końcu PL i ludzie nie wiedzą kim jest. Ta sprawa dogłębnie pokazuje jak śmieszne są wyroki. Jak dla mnie powinni oboje dostać dożywocie.
Nie mogli dostac wiecej niestety.
Odpowiadali za pobicie ze skutkiem smiertelnym oraz nieudzielenie pomocy a za to grozi max 15lat
Dobrze ze w ogole zostali ukarani bo gdyby przyjeli taktyke aby nic nie powiedziec nie byloby mozliwosci udowodnic ktore z nich zabilo i oboje byliby wolni.
A nie to spoko. Pobije kogoś, zamkne pokoju i poczekam zeby wykorkowal. Dostane 15 lat. Metoda na odwalenie kogoś prawie tak dobra jak potrącenie samochodem.Marti37 pisze: ↑czw lis 20, 2025 10:58 am Nie mogli dostac wiecej niestety.
Odpowiadali za pobicie ze skutkiem smiertelnym oraz nieudzielenie pomocy a za to grozi max 15lat
Dobrze ze w ogole zostali ukarani bo gdyby przyjeli taktyke aby nic nie powiedziec nie byloby mozliwosci udowodnic ktore z nich zabilo i oboje byliby wolni.
-
Kasiakowalska1
- BlondDoczep
Lepiej na polowaniu z dzikiem pomylić, jest duża szansa na 2 lata i zatarcie wyroku po 10 latach ;)
Do tego powinno dojść zbeszczeszczenie zwłok i pobieranie zasiłków przez dwa lata na dziecko które zakatowali... I po 13 latach wolność i swoboda. Jej partner wychodzi chyba za rok czy dwa może się zejdą i będą dalej rozmnażać...
- berry blast
- Kciuk
no już nie będą bo już ma 54 lata. chociaż tyle.
Ona chyba 13 lat ta „matka”. Powinni ich ukarać za morderstwo, a nie pobicie ze skutkiem śmiertelnym. Ten cały tatuś w poprzednim związku już męczył i bił synka swojej ex partnerki, a później dręczył Szymonka własnego syna. Biedny chłopczyk.. To się w głowie nie mieści.
https://youtu.be/pvC8pY3qXig?si=bV6lB2G0BNA9QefEunfaithfully pisze: ↑czw lis 20, 2025 10:22 am Przypomnicie sprawe Szymonka?
Ja akurat tego podcastu słuchałam.