Nie zjedzcie mnie, ale co wam daje czytanie o luksusie? Dlaczego to robicie? Przecież przeciętnego człowieka i tak nie stać na te rzeczy - czytacie coś co jest skierowane do „luksusowego” odbiorcy a później i tak sięgacie po darmowe ebooki ciesząc się, że są za free. Skąd ta usilna chęć naśladowania stylu życia na który i tak was nie stać? Sorry jeśli to brzmi wrednie, ale raczej zupełnie serio staram się zrozumieć (mnie też nie stać, żeby nie było).BW91 pisze: ↑pt lip 25, 2025 7:35 pm Trochę randomów ode mnie xD
babadum - Graj i ucz się 21 języków
investopedia.com/simulator/ - Stock Market Simulator
herbacianydom .pl/ - fancy herbaty na chwilę relaksu w jedwabnej piżamie![]()
candicekumai.com/kintsugi-now-available-for-everyone-to-watch-for-free/ - Kintsugi: japońska sztuka niedoskonałości
docer - taki jakby chomik, dużo ebooków dla celów edukacyjnych super
worldluxurychamber.com/the-luxury-library-21-must-read-books-by-world-luxury-chamber-of-commerce/ - 21 Must-Read Books
goldsaver - wszystko o kupowaniu złota (bo kto powiedział, że tylko milionerzy mają swoje sztabki? :D)
storm.genie.stanford.edu/ - STORM is a research prototype that supports interactive knowledge curation by Stanford University
World Luxury Chamber of Commerce - tu są prawdziwi specjaliści od luksusu (i wiedzą jak wymawiać nazwy marek luksusowych ;D)
z-library.sk/ - miliony książek (również PL), limit 10 książek dziennie (na własny użytek spoko, ale legalność to już kwestia sumienia)
masterclass - dużo kursów, opłata abonamentowa
sporcle.com/games/g/world - 197 krajów w 15 minut - czy znacie je wszystkie?
numbeo.com/cost-of-living/ - koszty życia w rożnych miastach/krajach
polpora - polska manufaktura zegarków (na mojej wish list - pierwszy luksusowy zegarek :D)
magazinelib - najnowszy Vogue USA/UK/France - tu jest wszystko
claristhemouse.com/for-kids/printables/ - coś dla Waszych dzieci, żeby mamy w spokoju wznosiły się na wyższy poziom :D
nyctourism.com/maps-guides/nyc-luxury/ - luksusowy Nowy Jork
worldluxurychamber zakładka events - tu bywa elita xD
royist. zakładka calendar - tutaj też
player Maria Callas - 18 zł za seans z Marią Callas
fashiontv - wchodzicie na własną odpowiedzialność - to jest złoto - serio!
ivpworld - jeśli kiedyś będę miała za dużo pieniędzy
luxury .am - darmowy magazyn online
www.futurelearn.com/experttracks/future-fashion-media - The Future of Fashion and Media with Condé Nast kurs
thegentlewoman uk - do poczytania
gdmonaco.com/blogs/the-reverie - to akurat do poczytania przy kawie, ale można kupować rzeczy i wspierać fundację
izabaginska .pl/ebook/ - pakiet ebooków cera - dieta, hormony, pielęgnacja - za darmo
elitetraveler.com/finest-dining/michelin-star-recipes-you-can-make-home - jak olśnić gości wytworną kolacją - sam portal też super
magazine.camillestyles.com/ - fajny magazyn
makizurnal .pl/ - kolejny magazyn
bllnr - magazynów nigdy dość
www.youtube.com/playlist?list=PL6DX41bI ... 6-dzq1chbJ - były kiedyś na BOF takie kursy
styledbysakuranbo .com/blogs/news - bardziej dla młodszych dziewczyn, ale fajnie się czyta
Rzeczy z wątku o E wrzucone przez inne osoby (żeby nie zginęły)
marquee .tv/
vod.teatrwielki .pl/
fortuny.shop/delphos-gown-fortuny-dress/ - któraś z dziewczyn szyje tę sukienkę
Dowody wdzięczności przyjmuję blikiema tak na serio częstujcie się
Nie mam tu na myśli czytania np. o savoir vivre czy o modzie (też lubię np. bloga sztuka wyboru), ale szkoda byłoby mi czasu na przeglądanie luksusowych rzeczy czy eventow na których bywa elita. To jak kupowanie ubrań „w stylu old money”, podczas gdy prawdziwe old money to generational wealth którego nie da się udawać.