Gusto Italiano ma też stoisko w Norblinie. Jest inna pani z obsługi, więc może trochę wypadnie wizytaComeandsayhi pisze: ↑pt sie 29, 2025 3:25 pm W temacie jedzenia dorzucam:
Grecki market - sklepik znajduje się w pawilonach przy Hali Mirowskiej. Kupuję tam fetę, oliwki, jogurt grecki, oliwę i miód tymiankowy![]()
Gustoitaliano.pl - włoskie delikatesy, które również znajdują się przy Hali Mirowskiej. Mam w stosunku do nich mieszane odczucia. Obsługa np. za grubo kroi wędlinya w tym przypadku podstawa to cienkie plastry
Natomiast domowe tiramisu mają bardzo dobre.
Piccola Italia & Mediterraneo - po włoskie produkty najczęściej odwiedzam sklep przy Hożej. Są też w Browarach Warszawskich, ale po zmianie obsługi przestałam tam chodzić. Kupuję u nich szynki, salami, sery. Czasem makarony i wino.
Boucherie de Varsovie na ul. Żelaznej. Nasz główny mięsny (steaki, tatry, mięso burgerowe, kury, kaczki, indyki). W ofercie mają też sery i wino. Właściciel oferuje możliwość zorganizowania kolacji degustacyjnej (chyba z wine pairingiem).
A na koniec cukiernia Perełka na ul. Granicznej. Jeżeli ktoś ma chęć poczuć klimat głębokiego PRLu, totalnie nieinstagramowego wyglądu wypieków i smaków jak u babci to tylko tam![]()
Piccola Italia uwielbiam! Może się mijamy czasami na Hożej, bo to też moja ulubiona lokalizacja