Start
Mój profil

Wątek dla perfumomaniaczek

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Polanistka
Skarpeta Rakieta

Re: Wątek dla perfumomaniaczek

Post autor: Polanistka »

Tommoja pisze: śr cze 11, 2025 8:40 am Jeśli chodzi o cytrusy to nie mogę odżałować tych Guerlain Limon Verde mogłabym się w nich kąpać latem...pojawiły się znów w 2018 r. ale odniosłam wrażenie...że straciły tą lekko miętową (zielskość) nutę. Chyba można jeszcze je gdzieś odkopać ale cena zaporowa. Mam,, na dnie,,mojego staruszka i wącham od święta😀😀. Dla mnie Limon Verde było 10/10
Wiele Aqua Allegorii mi się podoba, ale trwałość mają na mnie żadną i zwyczajnie szkoda mi kasy na zapach z parametrami mgiełki do ciała.
Tommoja
RóżowePolo

Post autor: Tommoja »

To prawda...Te starsze roczniki miały większą trwałość.
olgamole
MiamiBicz

Post autor: olgamole »

Grubababa pisze: pn maja 26, 2025 6:43 am Czy któraś ma L'Eau Papier Diptyque i może napisać coś o tym zapachu?
Spodobał mi się na lotnisku, ale nie kupiłam pod wpływem chwili.
Czytam na fragnatica, że migrenogenne, a to dla mnie wyklucza zakup, teraz nie wiem, czy kupować, bo jeśli powodują migrenę to utopię 5 stówek...
Możesz kupić próbkę na stronie albo w salonie galilou :) Polecam wypróbować
MelaniaBella
Koczkodan

Post autor: MelaniaBella »

Rihanna pisze: pt mar 07, 2025 6:14 pm Hej, wie ktoś może jakie perfumy pachną tak świeżo tak jakby mydło xd przypominają mi zapach żelu pod prysznic dove, są takie delikatne, ani nie są słodkie ani mocne 😆 nie wiem jak je opisać kilka razy czułam od kogoś na ulicy podobny zapach, ale nigdy nie znalazlam ich w drogerii
To na 100% Christian Dior - J'adore
Whaledolphin
BlondDoczep

Post autor: Whaledolphin »

Czy mozecie polecic jakies perfumy ktore pachna jak luksusowe spa i sa trwale albo chociaz wzglednie trwale? Szukam czegosc w stylu Rituals, ktore niestety sa niedostepne tu gdzie mieszkam:(
magdalenaaaa43
RoyalBaby

Post autor: magdalenaaaa43 »

White Tea Elizabeth Arden. Piękny zapach, któru kojarzy się z luksusowym spa. Nie jest co prawda trwały, ale jest tani, więc można bez żalu dopsikiwać w ciągu dnia. Generalnie ciężko o trwałe perfumy z takim profilem zapachowym.
EwaKasia
SushiRoll

Post autor: EwaKasia »

Whaledolphin pisze: czw lis 06, 2025 6:16 am Czy mozecie polecic jakies perfumy ktore pachna jak luksusowe spa i sa trwale albo chociaz wzglednie trwale? Szukam czegosc w stylu Rituals, ktore niestety sa niedostepne tu gdzie mieszkam:(
Nuxe Prodigieux
Whaledolphin
BlondDoczep

Post autor: Whaledolphin »

Probowalam obu i dzieki za polecenia ale to nie to, Nuxe blizej ale na mnie bardzo wychodza te pieprzne noty i ma naprawde slaba trwalosc. Elizabeth Arden lubie ale to fajny dzienniak na lato, brakuje mu jednak tej olejkowej glebi ktorej szukam.
Rumunka
RoyalBaby

Post autor: Rumunka »

Whaledolphin pisze: czw lis 06, 2025 6:16 am Czy mozecie polecic jakies perfumy ktore pachna jak luksusowe spa i sa trwale albo chociaz wzglednie trwale? Szukam czegosc w stylu Rituals, ktore niestety sa niedostepne tu gdzie mieszkam:(
To moze Loewe aire sutileza lub zapachy Maison Margiela
sury_catka

Post autor: sury_catka »

Co sadzicie o odpowiednikach typu Flow, Paryskie, KrainaZapachu, Duende Royal albo dubajskie, zamienniki firm jak miraculum czy innych bi-es?
MelaniaBella
Koczkodan

Znacie perfumy, których dominującą nutą jest piżmo?
magdalenaaaa43
RoyalBaby

sury_catka pisze: pn lis 10, 2025 1:36 pm Co sadzicie o odpowiednikach typu Flow, Paryskie, KrainaZapachu, Duende Royal albo dubajskie, zamienniki firm jak miraculum czy innych bi-es?
Ja jestem bardzo przeciwna. Po pierwsze wiele z nich to są ordynarne podróby, łącznie z bardzo podobnym
(ale tandetnym) flakonem i bardzo podobną nazwą. Uważam, że kupowanie ich jest nieetyczne. Luźniejsze inspiracje typu Lataffa, Paris Corner już lepiej, jak ktoś chce niech kupuje. Ale one wszystkie mają wspólną podobną, syntetyczną nutę i czuć, że jakość składników jest kiepska. Jeśli dla kogoś perfumy projektantów są za drogie, to osobiście polecam szukać czegoś oryginalnego wśród tańszych, ale dobrych marek typu Lalique, Montblanc, Lanvin itp. niż kupowanie podrób/odpowiedników designerskich zapachów.
Garnier92
Siatkarka

Post autor: Garnier92 »

MelaniaBella pisze: wt lis 11, 2025 10:20 pm Znacie perfumy, których dominującą nutą jest piżmo?
Armani -my way
Uwielbiam zapach piżma i też chętnie poznam jakieś nowe perfumy :)
unfaithfully
Samarka

Post autor: unfaithfully »

MelaniaBella pisze: wt lis 11, 2025 10:20 pm Znacie perfumy, których dominującą nutą jest piżmo?
YSL- Libre, Marc Jacobs- Daisy Love, Dior- Miss Dior, Armani- Si
magdalenaaaa43
RoyalBaby

wszystkie zapachy Narciso Rodrigez mają dominujące, piękne piżmo. Poza tym JHAG Citizen Queen, Habanita L'Espirit Molinard.
SparklingHappiness
Mokra Włoszka

Post autor: SparklingHappiness »

Ja bardzo mocno wyczuwam piżmo w Coco Mademoiselle, ale dopiero jak zapach zacznie sie rozwijać i ulotni się to cytrusowo jaśminowe szaleństwo
MelaniaBella
Koczkodan

SparklingHappiness pisze: czw lis 13, 2025 7:41 pm Ja bardzo mocno wyczuwam piżmo w Coco Mademoiselle, ale dopiero jak zapach zacznie sie rozwijać i ulotni się to cytrusowo jaśminowe szaleństwo
Właśnie tego "szaleństwa" (z początku) nie mogę znieść .
Chyba najbardziej przeszkadza mi połączenie cytrusów z wanilią 😐