Ekstremalnie nawilżający krem do twarzy
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryEkstremalnie nawilżający krem do twarzy
Dzień dobry! Wierzę w waszą moc, drogie wandziary, a oto moja prośba: odkąd zaczęła się jesień, moja skóra wokół ust i na brodzie jest absolutnie przesuszona i czerwona od wiatru. Do tego pojawiły się tam suche skórki, możecie sobie tylko wyobrazić, jak to wygląda po nałożeniu podkładu. Gdy nakładam krem na twarz, na wcześniej wspomnianych miejscach wchłania się w dwie sekundy, dokładam i dzieje się to samo (nawet gdy jest to grubsza warstwa). Po myciu twarzy skóra w tym miejscu jest mocno napięta i aż boli. Potrzebuję kremu, który porządnie nawilży mi skórę, czy macie jakieś swoje sprawdzone specyfiki?
i am a god
-
retardedpixel
- Siatkarka
myślę że dobrze mogą się sprawdzić kremy "po zabiegowe" np. avene cicalfate, moim ostatnim odkryciem (a mam tendencje do bardzo suchej i łuszczącej się skóry) jest eucerin aquaphor - używam do twarzy, do rąk, do wszystkiego
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Aquaphor jest dla mnie super na usta czy jako domknięcie nawilżenia na dłoniach, ale na skórę brody czy policzków balabym się go dawać. Testowałam go jako dodatkową okluzję na krem pod oczy i wywaliło mi tam stado prosakówretardedpixel pisze: ↑wt lis 11, 2025 5:40 pm myślę że dobrze mogą się sprawdzić kremy "po zabiegowe" np. avene cicalfate, moim ostatnim odkryciem (a mam tendencje do bardzo suchej i łuszczącej się skóry) jest eucerin aquaphor - używam do twarzy, do rąk, do wszystkiego
Ja niezmiennie polecam LRP Toleriane Dermallergo krem na dzień. Do zadań specjalnych - czyli na retinoidy nakładam emulsję Biodermy, a jeśli przegnę z retinoidami to robię noc przerwy i używam Zinalfat / Avene Cicalfate+ repair cream.
-
Testtesttest111
- Koczkodan
Jeszcze dodam że warto wprowadzić pielęgnację od wewnątrz, czyli omega 3+6, duzo wody, dobry rezultat widzę na skórze ciała po rozpoczęciu suplementacji kolagenem.