Start
Mój profil

Polskie marki- polecajki i antypolecajki

Moderator: verysweetcherry
Anon54233
Koczkodan

Re: Polskie marki- polecajki i antypolecajki

Post autor: Anon54233 »

Ja bardzo bardzo polecam jeansy z Elementy. Mam takie właśnie z prostą nogawką i to najlepsze jakościowo jeansy jakie mam, a mam różne modele Levisow i inne. Genialne skrojone, super wygodne i bardzo przyjemny i gruby jeans.
tupalskasara
PsychoFanka

Post autor: tupalskasara »

Odradzam Basiclo - problem z realizacją zamówienia, po miesiącu musiałam się upominać i zwrot kasy

Polecam:

Zygzak - jak ktoś pisał tkaniny naprawdę są super
SNUG wear - jakość pizom wyżej niż zygzak, warte swojej ceny

Zapato - buty naprawdę ekstra robota, nie obcierają chociaż mnie nawet tenisówki potrafią zrobić krzywdę

Może ktoś ma coś do powiedzenia:

Sopilov
Marelle
Insolite
Luendi
Dobra metka
Laifbrand
Bozka - czapki i opaski
Stardust1221
Mokra Włoszka

Post autor: Stardust1221 »

Ktoś pytał o glamorousy - zamówiłam personalizowane szpilki, są piękne i dobrze wykonane ale koszmarnie niewygodne. Mam dość wysokie podbicie i niestety nie są dobrze sprofilowane do mojej stopy. Może tylko mnie uwierają, polecam jednak przymierzyć w salonie jak ktoś ma możliwość.

Anis - to samo, kupiłam sandałki (model karin) które są przepiękne i regularnie daje im kolejną szanse która kończy się krwią i plasterkami- pasek sandałów ma przeszycie tuż przed palcami które maksymalnie obciera. Ale jak wyżej, mogę być specjalnym przypadkiem.

Kramucci - absolutna niepolecajka, to nie jest polska firma produkująca we włoszech tylko ukraińska firma produkująca w chinach. Identyczne modele torebek można znaleźć na allegro za ułamek ceny.

Ogólnie - szukam butów na wymagającą stope które nie wyglądają jak ortopedyczne :) Może ktoś poleci jakąś super polską marke? <3
Blub
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Blub »

Stardust1221 pisze: sob lis 01, 2025 8:51 pm
Anis - to samo, kupiłam sandałki (model karin) które są przepiękne i regularnie daje im kolejną szanse która kończy się krwią i plasterkami- pasek sandałów ma przeszycie tuż przed palcami które maksymalnie obciera. Ale jak wyżej, mogę być specjalnym przypadkiem.
Anis są śliczne ale strasznie sztywne. Musiałam kupić specjalne wkładki podwyższające żeby przestały minie obcierać. Ale i tak po dniu w nich stopy są zmęczone. Też mam wysokie podbicie
Sybillazhogwartu
Channelka

Post autor: Sybillazhogwartu »

Gdzie kupić porządną, ładna bluzę bez przesadnego oversize? I czy ktoś miał rzeczy z By the moon?
Lol123!!!
BlondDoczep

Post autor: Lol123!!! »

A ja szukam białego/ kremowego golfu z dobrego jakościowo typu z wełny merino. Ktoś coś?

Edit i nie za miliony monet. W royal collection widziałam za 1000 zł, więc dla mnie za dużo
krolewna_grudka
Mokra Włoszka

Post autor: krolewna_grudka »

Lol123!!! pisze: pn lis 03, 2025 11:23 pm A ja szukam białego/ kremowego golfu z dobrego jakościowo typu z wełny merino. Ktoś coś?

Edit i nie za miliony monet. W royal collection widziałam za 1000 zł, więc dla mnie za dużo
Piękny jest w Love On The Snow, ale niestety czarny… sprawdziłabym też Ansin, oni mają takie basici.
sezamowabuleczka
Ciastko

Post autor: sezamowabuleczka »

a polecacie płaszcze z Be smart? i czy oni mają może jakiś kod oprócz powitalnego -10%?
jadzix1707
Tritonotti

Post autor: jadzix1707 »

sezamowabuleczka pisze: śr lis 05, 2025 6:16 pm a polecacie płaszcze z Be smart? i czy oni mają może jakiś kod oprócz powitalnego -10%?
Gdy mi przyszedl to kieszenie boczne bardzo odstawaly, dla mnie wygladalo to nieestetycznie i zwrocilam, wiec polecam na to spojrzec (model klasyk).
Kupilam pozniej dobrej jakosci plaszcz w Mango za polowe ceny be :)
lucyna20
Channelka

Post autor: lucyna20 »

Ja bardzo lubię rzeczy z marki The betwins i Anki Kuczynskiej.
Nic mi się z tymi rzeczami nie dzieje mimo prania w pralce, a nie łzach jednorożca 😂.
Bluzę od Ani Kuczyńskiej mam już 7 lat i nadal wygląda jak nowa. Swetry wełniane czy sukienki od The betwins to samo. C u d o!
krolewna_grudka
Mokra Włoszka

lucyna20 pisze: pn lis 10, 2025 7:19 am Ja bardzo lubię rzeczy z marki The betwins i Anki Kuczynskiej.
Nic mi się z tymi rzeczami nie dzieje mimo prania w pralce, a nie łzach jednorożca 😂.
Bluzę od Ani Kuczyńskiej mam już 7 lat i nadal wygląda jak nowa. Swetry wełniane czy sukienki od The betwins to samo. C u d o!
I to szanuję, jak czytam przy bawełnianym T-shircie albo jeansach, że zalecane jest pranie ręczne to śmiać mi się chce.
Wersow
Koczkodan

Post autor: Wersow »

Wersow pisze: sob wrz 13, 2025 2:42 pm A czy ktoś ma opinię odnośnie brandu Owca? bardzo podoba mi się bluza/kurtka z wełny...
update: kupiłam od nich kurtkę z wełny i zdecydowanie polecam :) wiadomo, trzeba ubrać się warstwowo, ale jestem bardzo mile zaskoczona jakością.
Mokrogurski
RóżowePolo

Post autor: Mokrogurski »

tupalskasara pisze: pt paź 31, 2025 3:11 pm Odradzam Basiclo - problem z realizacją zamówienia, po miesiącu musiałam się upominać i zwrot kasy

Polecam:

Zygzak - jak ktoś pisał tkaniny naprawdę są super
SNUG wear - jakość pizom wyżej niż zygzak, warte swojej ceny

Zapato - buty naprawdę ekstra robota, nie obcierają chociaż mnie nawet tenisówki potrafią zrobić krzywdę

Może ktoś ma coś do powiedzenia:

Sopilov
Marelle
Insolite
Luendi
Dobra metka
Laifbrand
Bozka - czapki i opaski
Miałam identyczne doswiadczebue z basiclo :(
Z tej listy marek to mogr powiedziec ze Insolite ma bardzo dobre jakosciowo te rzeczy w stosunku do ceny
pekax
Ciastko

Post autor: pekax »

A skad polecicie kupic zimowy płaszcz wełniany? Myslalam o salme, ale maja słabe opinie:(
sezamowabuleczka
Ciastko

Post autor: sezamowabuleczka »

czy któraś z Was ma może jakieś opinie na temat swetrów z nago, konkretnie tych wełnianych (te z 20% poliamidu), bo wyglądają bardzo ładnie, ale zastanawiam się jak z ich jakością, szczególnie, że mają dość dużą domieszkę syntetyków, a jednak cena bardzo wysoka. Jak macie inny model to też chętnie poczytam:)
krolewna_grudka
Mokra Włoszka

sezamowabuleczka pisze: wt lis 18, 2025 9:14 pm czy któraś z Was ma może jakieś opinie na temat swetrów z nago, konkretnie tych wełnianych (te z 20% poliamidu), bo wyglądają bardzo ładnie, ale zastanawiam się jak z ich jakością, szczególnie, że mają dość dużą domieszkę syntetyków, a jednak cena bardzo wysoka. Jak macie inny model to też chętnie poczytam:)
Ja mam bawełnianą kamizelkę od nich i nie jestem zadowolona. Po kilku miesiącach użytkowania widać przetarcia dzianiny, w niektórych miejscach się też speelingowała. Hype na tę markę jest wg niewspółmierny do jakości tego, co robią.
Ziemianin
Koczkodan

Post autor: Ziemianin »

krolewna_grudka pisze: śr lis 19, 2025 8:56 am Ja mam bawełnianą kamizelkę od nich i nie jestem zadowolona. Po kilku miesiącach użytkowania widać przetarcia dzianiny, w niektórych miejscach się też speelingowała. Hype na tę markę jest wg niewspółmierny do jakości tego, co robią.
Ja już wcześniej pisałam. Mam od nich body i mocno wątpię, że to faktycznie organiczna bawełna. Pocę się w tym tak, że mogę to nosić max 4h xD
PatiPatiska
Mokra Włoszka

Post autor: PatiPatiska »

Potwierdzam, raczej nie jest to organiczne.