Polskie marki- polecajki i antypolecajki
Moderator: verysweetcherryRe: Polskie marki- polecajki i antypolecajki
Ja bardzo bardzo polecam jeansy z Elementy. Mam takie właśnie z prostą nogawką i to najlepsze jakościowo jeansy jakie mam, a mam różne modele Levisow i inne. Genialne skrojone, super wygodne i bardzo przyjemny i gruby jeans.
-
tupalskasara
- PsychoFanka
Odradzam Basiclo - problem z realizacją zamówienia, po miesiącu musiałam się upominać i zwrot kasy
Polecam:
Zygzak - jak ktoś pisał tkaniny naprawdę są super
SNUG wear - jakość pizom wyżej niż zygzak, warte swojej ceny
Zapato - buty naprawdę ekstra robota, nie obcierają chociaż mnie nawet tenisówki potrafią zrobić krzywdę
Może ktoś ma coś do powiedzenia:
Sopilov
Marelle
Insolite
Luendi
Dobra metka
Laifbrand
Bozka - czapki i opaski
Polecam:
Zapato - buty naprawdę ekstra robota, nie obcierają chociaż mnie nawet tenisówki potrafią zrobić krzywdę
Sopilov
Marelle
Insolite
Luendi
Dobra metka
Laifbrand
Bozka - czapki i opaski
-
Stardust1221
- Mokra Włoszka
Ktoś pytał o glamorousy - zamówiłam personalizowane szpilki, są piękne i dobrze wykonane ale koszmarnie niewygodne. Mam dość wysokie podbicie i niestety nie są dobrze sprofilowane do mojej stopy. Może tylko mnie uwierają, polecam jednak przymierzyć w salonie jak ktoś ma możliwość.
Anis - to samo, kupiłam sandałki (model karin) które są przepiękne i regularnie daje im kolejną szanse która kończy się krwią i plasterkami- pasek sandałów ma przeszycie tuż przed palcami które maksymalnie obciera. Ale jak wyżej, mogę być specjalnym przypadkiem.
Kramucci - absolutna niepolecajka, to nie jest polska firma produkująca we włoszech tylko ukraińska firma produkująca w chinach. Identyczne modele torebek można znaleźć na allegro za ułamek ceny.
Ogólnie - szukam butów na wymagającą stope które nie wyglądają jak ortopedyczne
Może ktoś poleci jakąś super polską marke? 
Anis - to samo, kupiłam sandałki (model karin) które są przepiękne i regularnie daje im kolejną szanse która kończy się krwią i plasterkami- pasek sandałów ma przeszycie tuż przed palcami które maksymalnie obciera. Ale jak wyżej, mogę być specjalnym przypadkiem.
Kramucci - absolutna niepolecajka, to nie jest polska firma produkująca we włoszech tylko ukraińska firma produkująca w chinach. Identyczne modele torebek można znaleźć na allegro za ułamek ceny.
Ogólnie - szukam butów na wymagającą stope które nie wyglądają jak ortopedyczne
Anis są śliczne ale strasznie sztywne. Musiałam kupić specjalne wkładki podwyższające żeby przestały minie obcierać. Ale i tak po dniu w nich stopy są zmęczone. Też mam wysokie podbicieStardust1221 pisze: ↑sob lis 01, 2025 8:51 pm
-
Sybillazhogwartu
- Channelka
Gdzie kupić porządną, ładna bluzę bez przesadnego oversize? I czy ktoś miał rzeczy z By the moon?
-
krolewna_grudka
- Mokra Włoszka
Piękny jest w Love On The Snow, ale niestety czarny… sprawdziłabym też Ansin, oni mają takie basici.
-
sezamowabuleczka
- Ciastko
a polecacie płaszcze z Be smart? i czy oni mają może jakiś kod oprócz powitalnego -10%?
-
jadzix1707
- Tritonotti
Gdy mi przyszedl to kieszenie boczne bardzo odstawaly, dla mnie wygladalo to nieestetycznie i zwrocilam, wiec polecam na to spojrzec (model klasyk).sezamowabuleczka pisze: ↑śr lis 05, 2025 6:16 pm a polecacie płaszcze z Be smart? i czy oni mają może jakiś kod oprócz powitalnego -10%?
Kupilam pozniej dobrej jakosci plaszcz w Mango za polowe ceny be
Ja bardzo lubię rzeczy z marki The betwins i Anki Kuczynskiej.
Nic mi się z tymi rzeczami nie dzieje mimo prania w pralce, a nie łzach jednorożca
.
Bluzę od Ani Kuczyńskiej mam już 7 lat i nadal wygląda jak nowa. Swetry wełniane czy sukienki od The betwins to samo. C u d o!
Nic mi się z tymi rzeczami nie dzieje mimo prania w pralce, a nie łzach jednorożca
Bluzę od Ani Kuczyńskiej mam już 7 lat i nadal wygląda jak nowa. Swetry wełniane czy sukienki od The betwins to samo. C u d o!
-
krolewna_grudka
- Mokra Włoszka
I to szanuję, jak czytam przy bawełnianym T-shircie albo jeansach, że zalecane jest pranie ręczne to śmiać mi się chce.lucyna20 pisze: ↑pn lis 10, 2025 7:19 am Ja bardzo lubię rzeczy z marki The betwins i Anki Kuczynskiej.
Nic mi się z tymi rzeczami nie dzieje mimo prania w pralce, a nie łzach jednorożca.
-
Mokrogurski
- RóżowePolo
Miałam identyczne doswiadczebue z basiclotupalskasara pisze: ↑pt paź 31, 2025 3:11 pm Odradzam Basiclo - problem z realizacją zamówienia, po miesiącu musiałam się upominać i zwrot kasy
Polecam:
Sopilov
Marelle
Insolite
Luendi
Dobra metka
Laifbrand
Bozka - czapki i opaski
Z tej listy marek to mogr powiedziec ze Insolite ma bardzo dobre jakosciowo te rzeczy w stosunku do ceny
-
sezamowabuleczka
- Ciastko
czy któraś z Was ma może jakieś opinie na temat swetrów z nago, konkretnie tych wełnianych (te z 20% poliamidu), bo wyglądają bardzo ładnie, ale zastanawiam się jak z ich jakością, szczególnie, że mają dość dużą domieszkę syntetyków, a jednak cena bardzo wysoka. Jak macie inny model to też chętnie poczytam:)
-
krolewna_grudka
- Mokra Włoszka
Ja mam bawełnianą kamizelkę od nich i nie jestem zadowolona. Po kilku miesiącach użytkowania widać przetarcia dzianiny, w niektórych miejscach się też speelingowała. Hype na tę markę jest wg niewspółmierny do jakości tego, co robią.sezamowabuleczka pisze: ↑wt lis 18, 2025 9:14 pm czy któraś z Was ma może jakieś opinie na temat swetrów z nago, konkretnie tych wełnianych (te z 20% poliamidu), bo wyglądają bardzo ładnie, ale zastanawiam się jak z ich jakością, szczególnie, że mają dość dużą domieszkę syntetyków, a jednak cena bardzo wysoka. Jak macie inny model to też chętnie poczytam:)
Ja już wcześniej pisałam. Mam od nich body i mocno wątpię, że to faktycznie organiczna bawełna. Pocę się w tym tak, że mogę to nosić max 4h xDkrolewna_grudka pisze: ↑śr lis 19, 2025 8:56 am Ja mam bawełnianą kamizelkę od nich i nie jestem zadowolona. Po kilku miesiącach użytkowania widać przetarcia dzianiny, w niektórych miejscach się też speelingowała. Hype na tę markę jest wg niewspółmierny do jakości tego, co robią.
-
PatiPatiska
- Mokra Włoszka
Potwierdzam, raczej nie jest to organiczne.