Hulaj dusza
Moderator: verysweetcherry-
Beatrix123
- RóżowePolo
Re: Hulaj dusza
Ej, a Hulaj Dusza i Czarna Wdowa są razem? Słucham obu podcastów i wydają się być zupełnie różne
TakBeatrix123 pisze: ↑pn wrz 08, 2025 7:04 pm Ej, a Hulaj Dusza i Czarna Wdowa są razem? Słucham obu podcastów i wydają się być zupełnie różne
-
Beatrix123
- RóżowePolo
Ja na maksa lubię te wycieczki 5 pokoleń wstecz. W zasadzie to tło jest dla mnie niejednokrotnie bardziej interesujące niż sama zbrodnia. Choć ostatnio przedawkowałam hulaj dusze i muszę odpocząć chwilę od tru crime tak ogólnie. Pozdrawiam nadinspektora Lucjana
-
karoooola1612
- Siatkarka
słucham od czasu do czasu, ogolnie jest spoko ale mam jedno ale. Na wstępie często "zagląda do portfela" mieszkańcom miast w którym dzieje się akcja. no i byłoby to spoko, jakieś urozmaicenie ale bez sensu jest dla mnie fakt, że załóżmy: historia dzieje się w latach 60 ubiegłego wieku, a Julka przedstawia nam najnowsze dane jakie udało się jej znaleźć, czyli że w 2024 domy kosztowały tyle i tyle a ludzie zarabiali średnio tyle. No dla mnie to nie ma sensu i przewijam te segmenty. Lepiej znaleźć informacje jak te realia wyglądały w czasie rzeczywistym historii niż jak to się ma obecnie, a jak cieżko z takimi danymi to lepiej w ogóle to ominąć. no taki mały offtop ode mnie, pisałam na yt komentarze ale może tutaj jest większa szansa że Julka to przeczyta 
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
To akurat prawda zwłaszcza że niektóre miasta między latami 60, 90 a 2020 różnią się diametralnie. Kiedyś niektóre typu Detroit czy Baltimore były wspaniałe do życia kwitł biznes było super, potem przyszła epidemia cracku i gangi a teraz fenantyl itp więc background osadzony w czasie jest ważnykaroooola1612 pisze: ↑pn lis 03, 2025 8:31 pm słucham od czasu do czasu, ogolnie jest spoko ale mam jedno ale. Na wstępie często "zagląda do portfela" mieszkańcom miast w którym dzieje się akcja. no i byłoby to spoko, jakieś urozmaicenie ale bez sensu jest dla mnie fakt, że załóżmy: historia dzieje się w latach 60 ubiegłego wieku, a Julka przedstawia nam najnowsze dane jakie udało się jej znaleźć, czyli że w 2024 domy kosztowały tyle i tyle a ludzie zarabiali średnio tyle. No dla mnie to nie ma sensu i przewijam te segmenty. Lepiej znaleźć informacje jak te realia wyglądały w czasie rzeczywistym historii niż jak to się ma obecnie, a jak cieżko z takimi danymi to lepiej w ogóle to ominąć. no taki mały offtop ode mnie, pisałam na yt komentarze ale może tutaj jest większa szansa że Julka to przeczyta![]()
Przestałam słuchać jak większość podcastów zaczęło się od „niewyrobiłam się, nie miałam czasu, wiem że obiecałam,ale nie dałam rady” . Ostatnio po kilku miesiącach załączyłam nowy podcast i niespodzianki nie było
Znowu przepraszała
-
Beatrix123
- RóżowePolo
Ale wiesz, że da się pominąć wstęp? Chyba lepiej że nie unika tematu, a jak nie daje rady, to o tym informuje. Wielu twórców udaje że tematu nie ma wcale