Alicja Janowicz
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryAlicja Janowicz
Co sądzicie o trenerce Alicji Janowicz? Czy ktoś schudł z jej dieta i treningami z gumami ?
Schudniesz z każdą dietą jeśli będziesz w deficycie kalorycznym. Może to być mniej lub bardziej trudne, w zależności od czynników takich jak choroby współistniejące, stopnia aktywności czy choćby preferencji. Nie ma jednej, uniwersalnej diety, która sprawdzi się u każdego, ale ogólna zasada redukcji działa jw.
Co do ćwiczeń z gumami to szkoda strzępić ryja, kolejna babka, która ma przeszło 10 lat historii ćwiczeń, w tym dość intensywny okres masy i ćwiczeń siłowych, a teraz sprzedaje nierealny obraz naiwniakom, którzy myślą, że zbudują tego typu sylwetkę z zestawem gum i zyliardem innych itemków spod jej marki
Inna sprawa to projektowanie swojej historii choroby na każdego odbiorcę vide historia z hashimoto i powtarzanie jak mantry historyjek o tym, że najlepiej to zrezygnować z leków, nabiału i żreć jej białko bez laktozy i kazeiny i wtedy będzie dobrze...
-
Kasiaknot2233
- Siatkarka
Niestety żadnych opinii z wyjątkiem tych na jej stronie…
- Oliwkowa888
- Mokra Włoszka
Żeby schudnąć trenując z gumami, to trzeba połączyć trening z dietą i najlepiej jakąś inną aktywnością (cardio) typu bieganie, rower, rowerek stacjonarny itd. Nikt magicznie nie schudnie od gum. Sama ćwiczę z gumami i jest to fajny dodatek albo odskocznia od typowych hantli czy kettli, ale nie chudnie się od tego 
- nocotyniepowiesz
- RoseGold
Od czasu do czasu miga mi na ig, fb. Przerażająca sylwetka. Na pewno nie osiągnęła takich mięśni samymi treningami. Nie wiem czy od zawsze miała taki głos
- Oliwkowa888
- Mokra Włoszka
Nie ma takiej możliwości, by jej sylwetkę osiągnąć samymi gumami.
- Czekoladazokienkiem
- MoetGlass
Nie, nie osiągnęła takiej sylwetki dzięki gumom. Skąd wiem? Kiedyś ją obserwowałam jeszcze kiedy zaczynała robić się popularna i wydała swoje gumy które notabene szybko się zniszczyły i pękały. Pokazywała swoje zdjęcia zanim przeniosła się na trening z gumami i była znacznie większa (mięśniowo) duuuzo ćwiczyła na siłowni, nie zaprzeczę że mogła też coś brać. Ale od zera z gumami nie zaczynała. Miała duże mięśnie i przestała ćwiczy. Tak mocno siłowo więc ich wielkość spadłan ale nadal były i są.
-
LauraBacha3
- Tritonotti
Nie jestem zadowolona z ani jednego jej produktu. Śledziłam latami i przestałam gdy wszystko zaczęło się ze sobą kłócić.
1. Dieta z ebooka, przetestowana przez miliony, jedyna słuszna. No chyba, że keto jest na topie to macie zakładkę keto. Obcinanie węgli? Nie no, nie przy niedoczynności tarczycy. Ale w sumie keto to jednak wyleczy ze wszystkiego.
2. Treningi - tylko plan, pokaz jak poprawnie wykonać i masz robić sama a nie gonić trenerkę, no chyba że dużo osób będzie chciało filmy to wtedy wszystkie ebooki będą z filmami.
3. Kupujesz gdzieś mąkę/przyprawy/masło/cokolwiek? No kupuj, może taniej, ale masz pewność czy to dobre? Tylko w moim sklepie masz gwarancję najwyższej jakości
4. Przepisy to 3/4 składników typu sos zero, odżywka białkowa - jedyna słuszna bez laktozy, i właściwie wszystko to same sztucznidła. Smak większości potraw również wątpliwy
Boże, ile ja kasy u niej zostawiłam, no nic, każdy w życiu robi głupoty
1. Dieta z ebooka, przetestowana przez miliony, jedyna słuszna. No chyba, że keto jest na topie to macie zakładkę keto. Obcinanie węgli? Nie no, nie przy niedoczynności tarczycy. Ale w sumie keto to jednak wyleczy ze wszystkiego.
2. Treningi - tylko plan, pokaz jak poprawnie wykonać i masz robić sama a nie gonić trenerkę, no chyba że dużo osób będzie chciało filmy to wtedy wszystkie ebooki będą z filmami.
3. Kupujesz gdzieś mąkę/przyprawy/masło/cokolwiek? No kupuj, może taniej, ale masz pewność czy to dobre? Tylko w moim sklepie masz gwarancję najwyższej jakości
4. Przepisy to 3/4 składników typu sos zero, odżywka białkowa - jedyna słuszna bez laktozy, i właściwie wszystko to same sztucznidła. Smak większości potraw również wątpliwy
Boże, ile ja kasy u niej zostawiłam, no nic, każdy w życiu robi głupoty
Czy ktoś zakupił któregoś ebooka i mógłby się wypowiedzieć? Te çwiczenia wg jej programu faktycznie skuteczniejsze od odpalenia youtuba? Jak prezentuje się ebook o diecie? Wyszedł właśnie nowy metamorfoza 90 ale coś mi się wydaje, że zestaw nie jest warty tych 300zl 
-
LoremIpsumDolor
- Mokra Włoszka
Ja kiedys kupilam jeden jej program. (zabij, ale tytulu nie pamietam)Sokol75 pisze: ↑sob gru 27, 2025 5:41 pm Czy ktoś zakupił któregoś ebooka i mógłby się wypowiedzieć? Te çwiczenia wg jej programu faktycznie skuteczniejsze od odpalenia youtuba? Jak prezentuje się ebook o diecie? Wyszedł właśnie nowy metamorfoza 90 ale coś mi się wydaje, że zestaw nie jest warty tych 300zl![]()
Mam za soba blisko 30 lat regularnych cwiczen, lubie gumy i szukalam czegos nowego, ciekawego.
Nie pamietam czy byl tam ebook? Chyba byl ale mnie bardziej interesowaly filmiki.
W kazdym razie, w zaleceniach bylo zeby ABSOLUTNIE nie laczyc programow, zeby cwiczyc 3 razy w tygodniu wedlug okreslonego harmonogramu i jesli jestes zaaawansowana i lubisz cwiczyc na silowni to nie jest to program dla ciebie. (cytuje z pamieci) Ale tego dowiedzialam sie po zakupie.
Poczulam sie rozczarowana tymi zaleceniami, sama jakosc filmikow byla w moim odczuciu srednia. Jestem zaawansowana i nie mam ochoty cwiczyc wedlug jej zalecen chcialam swoj trening urozmaicic. Zniechcecilam sie.
Jakis czas pozniej (okolo roku, poltora) chcialam wejsc na swoje konto na jej platformie i odpalic cwiczenia, okazalo sie ze platforma przeszla jakies modernizacje i moje konto zostalo usuniete.
Machnelam reka ale wiecej nic tam nie kupie bo jej oferta nie jest kierowana do mnie, po za tym od sprzedawcow oczekuje stabilnego dostepu do zakupionych tresci.
Jej cwiczenia nie sa jakos wybitnie unikatowe, tego typu treningow na YT jest multum. Chyba ze ktos bardzo potrzebuje rozpisanego programu, schematu i prowadzenia za reke. Dla poczatkujacych byc moze ok, dla zaawansowanych - nie.
-
DeskoLolka
- MiamiBicz
Ja go kupiłam właśnie i będę od piątku zaczynać ćwiczyć.Sokol75 pisze: ↑sob gru 27, 2025 5:41 pm Czy ktoś zakupił któregoś ebooka i mógłby się wypowiedzieć? Te çwiczenia wg jej programu faktycznie skuteczniejsze od odpalenia youtuba? Jak prezentuje się ebook o diecie? Wyszedł właśnie nowy metamorfoza 90 ale coś mi się wydaje, że zestaw nie jest warty tych 300zl![]()
Jakieś pierwsze przemyślenia?
Zastanawia mnie też jej ebook o diecie - jak jest rozpisany, czy przepisy sa czasochlonne lub przekombinowane albo trzeba kombinowac co zrobic z pozoslala 3/4 papryki