Start
Mój profil

Elektronika od chińskich sprzedawców

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
detancarville
MoetGlass

Re: Elektronika od chińskich sprzedawców

Post autor: detancarville »

Pamiętam kiedyś opowiadała mi pani w taksówce, że kupiła w "chińczyku" przedłużacz i kiedyś jej się samoistnie zapalił przy wkładaniu wtyczki. Nie stało się nic niebezpiecznego, ale czuć było z niego spaleniznę. Od tego czasu boję się kupować takie elektroniczne rzeczy na T, na A i tych wszystkich innych serwisach, albo nawet stacjonarnie w podobnych sklepikach.
Sometimes awful things have their own kind of beauty.
Awatar użytkownika
Oliwkowa888
Gacie z oceanu

Post autor: Oliwkowa888 »

Na Temu i Ali nie kupuję z zasady. Jednak tak, jak już wyżej było napisane. Przedłużacz się spalił. Kupiony był w sklepie typu "chiński market". Włączyliśmy do niego lampkę nocną i raz podłączyłam suszarkę do włosów. Coś strzeliło i pojawił się dym. Zaczęło śmierdzieć. Na szczęście nic poza tym. Od tamtego czasu nic nie kupuję w takich miejscach.
Pejczyk Pandory
ZdalnaFanka

Post autor: Pejczyk Pandory »

Widziałam kiedyś filmik jak hulajnoga elektryczna z jakiegoś ali zaczyna się jarać i wybucha a ojciec w ostatnim momencie ratuje dziecko przed uderzeniem odpadającym fragmentem, mam taki uraz, że na pewno nie kupię elektroniki z Chin. Te ich sprzęty z tanich stronek nie muszą w ogóle przechodzić jakichś tam testów bezpieczeństwa i spełniać standardów, które są obowiązkowe dla sprzętu sprzedawanego na terenie unii europejskiej, więc nie ma się co dziwić, że potem wybuchają podłączone do gniazdka.