Start
Mój profil

Arabskie perfumy

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Anettt
Szarlotta

Re: Arabskie perfumy

Post autor: Anettt »

Hej, a ma ktoś Lattafa Victoria? Relatywnie nowy zapach, ponoć odpowiednik Devotion z D&G 🤔
kwasta
Kciuk

Post autor: kwasta »

Anettt pisze: sob kwie 05, 2025 4:18 pm Hej, a ma ktoś Lattafa Victoria? Relatywnie nowy zapach, ponoć odpowiednik Devotion z D&G 🤔
Nie wiem jak wypada do oryginału, ale ogólnie to pachnie ładnie, słodko gurmundowo i wcale nie jak cytrynowa kostka do kibla jak niektórzy opisują. Sa testery w naturze, warto sprawdzić i porównać własnym nosem jeśli wiesz jak pachnie DG
endorfinka_buka
RoseGold

Post autor: endorfinka_buka »

Anettt pisze: sob kwie 05, 2025 4:18 pm Hej, a ma ktoś Lattafa Victoria? Relatywnie nowy zapach, ponoć odpowiednik Devotion z D&G 🤔
Ja ma próbkę, mi nie podrasował. Zapach trochę jak taki cytrynowy krem do rąk tzn czuć kremowość i taką słodką cytrynę jakkolwiek to brzmi.
Awatar użytkownika
ineV
KlasaBiznes

Post autor: ineV »

Czy z arabskich perfum są jakieś prawdziwie świeże, cytrusowo-kwiatowe zapachy? Ważne by były to lekkie, świeże kompozycje.
Zamówiłam niedawno zestaw próbek z 7senses i OBORZE FUJ, wszystkie były paskudne xD
Zraziłam się i teraz się obawiam kupić cokolwiek, a nic co wąchałam nie przypadło mi do gustu.
rozemocjonowana
120mkw

Post autor: rozemocjonowana »

ineV pisze: sob maja 03, 2025 11:04 pm Czy z arabskich perfum są jakieś prawdziwie świeże, cytrusowo-kwiatowe zapachy? Ważne by były to lekkie, świeże kompozycje.
Zamówiłam niedawno zestaw próbek z 7senses i OBORZE FUJ, wszystkie były paskudne xD
Zraziłam się i teraz się obawiam kupić cokolwiek, a nic co wąchałam nie przypadło mi do gustu.
No pewnie! Np. Paris Corner Emir Factory, z bardziej kwiatowych to Lattafa Haya
Awatar użytkownika
Papjesz Internetu
MieszkankaPowiśla

Post autor: Papjesz Internetu »

ineV pisze: sob maja 03, 2025 11:04 pm Czy z arabskich perfum są jakieś prawdziwie świeże, cytrusowo-kwiatowe zapachy? Ważne by były to lekkie, świeże kompozycje.
Spróbuj Moscow Mule z Paris Corner. Miałam 5 ml próbkę i rozkminiam czy nie kupić na lato. Bardzo świeży zapach, wydaje się idealny na upały.
"Tafli czy coś" Kamilla Krawczykelho
Awatar użytkownika
ineV
KlasaBiznes

Post autor: ineV »

Dziękuję Wam! Spróbuje zamówić próbki i zobaczę :D
Emisemis1993
Siatkarka

Post autor: Emisemis1993 »

Hejka. A czy jakiś arab będzie podobny do Jean Paul Gaultier La Belle albo Paco Rabanne Pure XS? Dajcie znać jak któryś zapach, kojarzy Wam się z moimi ukochanymi 😘
Kordula
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Kordula »

Ja mam (na razie ;P ) 1 flakon perfum arabskich, a są to Maison Alhambra "jardin de paris", zapach przepiekny, bardzo podobny do j'adore diora, polecam.
Szukam perfum podobnych do dune diora, miałam kiedys i zakochałam się, ale cena zwala z nóg.
kilimandzaro
Channelka

Post autor: kilimandzaro »

hej, czy polecacie jakieś perfumy dla mężczyzn na okres zimowy? chciałabym sprawić taki prezent narzeczonemu, on uwielbia arabskie perfumy więc może macie cos fajnego do polecenia?
avinlou
Mokra Włoszka

Post autor: avinlou »

kilimandzaro pisze: czw wrz 18, 2025 1:59 pm hej, czy polecacie jakieś perfumy dla mężczyzn na okres zimowy? chciałabym sprawić taki prezent narzeczonemu, on uwielbia arabskie perfumy więc może macie cos fajnego do polecenia?
Mojemu chlopakowi bardzo spodobal sie lataffa nebras, kupilam dla siebie a uzywamy razem, chociaz myslalam ze to typowo kobiecy zapach. Jest idealny na zimę :good:
Awatar użytkownika
Chiarra
SushiAddict

Post autor: Chiarra »

Miała któraś z Was Lattafa Mayar Cherry? Albo czy znacie coś z nutą wiśni? :D
Ewentualnie coś przypominającego Scandal lub w tym tonie zapachowym
Wikajed
RoyalBaby

Post autor: Wikajed »

Ja miałam Lattafa Mayar Cherry, taka wariacja na temat delicji wiśniowych/ wiśni w połączeniu z czekoladą. Trwałość i projekcja przeciętna :)
fivvvaa
Ciastko

Post autor: fivvvaa »

To ja też zapytam, które z arabskich perfum polecacie jako te pachnące prawdziwie „arabsko”? 😅 Chodzi mi o ten sztampowy zapach różnych olejków i innych podobnych po wejściu do sklepu w Egipcie czy Maroku, taki kojarzący się typowo z ich kosmetykami (koniecznie o nazwach w stylu „Cleopatra” czy inne takie haha) - niespecjalnie ciężki ani słodki, raczej lekki i słoneczny. Zdarzyło mi się coś takiego wąchać bodajże w Hebe, ale już nie pamiętam dokładnie jaki to był flakonik i ubolewam
Mishka0987
RoyalBaby

Post autor: Mishka0987 »

Chiarra pisze: sob paź 25, 2025 2:34 pm Miała któraś z Was Lattafa Mayar Cherry? Albo czy znacie coś z nutą wiśni? :D
Ewentualnie coś przypominającego Scandal lub w tym tonie zapachowym
Ja mam Ophidian Black Cherry od Paris Corner. Piękny zapach, ale na mnie niestety nie trzyma się długo.
tupalskasara
PsychoFanka

Post autor: tupalskasara »

Jak dla mnie one wszystkie mają jedną wspólną nutę, ,nie rozwijają się mocno i jednak czuć, że to są po prostu nieco tańsze zapachy.
kwasta
Kciuk

Post autor: kwasta »

tupalskasara pisze: wt lis 04, 2025 2:39 pm Jak dla mnie one wszystkie mają jedną wspólną nutę, ,nie rozwijają się mocno i jednak czuć, że to są po prostu nieco tańsze zapachy.
właśnie wróciłam z dm żeby posprawdzać te cale araby i mam te same odczucia, mimo różnych nut maja dziwny wspólny bazowy zapach który ciężko przyrównać do czegokolwiek, to chyba po prostu ten arabski sznyt, a wąchałam eclaire, victorie od lattafy, i różne z Paris corner z serii Kair które są tak mocno rekomendowane jako zamienniki kayali. Wyszłam z pytaniem jakim cudem ten cały odłam arabów zrobil taki fenomen
SparklingHappiness
Mokra Włoszka

Post autor: SparklingHappiness »

kwasta pisze: wt lis 04, 2025 3:37 pm właśnie wróciłam z dm żeby posprawdzać te cale araby i mam te same odczucia, mimo różnych nut maja dziwny wspólny bazowy zapach który ciężko przyrównać do czegokolwiek, to chyba po prostu ten arabski sznyt, a wąchałam eclaire, victorie od lattafy, i różne z Paris corner z serii Kair które są tak mocno rekomendowane jako zamienniki kayali. Wyszłam z pytaniem jakim cudem ten cały odłam arabów zrobil taki fenomen
Mam wrażenie, że baza tych perfum jest taka dziwnie syntetyczna.
SparklingHappiness
Mokra Włoszka

Post autor: SparklingHappiness »

Jakiś czas temu dostałam w prezencie zapach pt ArdAl Zaafaran Amerat Al Ehsaas i przyznam , ze byłam nim mile zaskoczona, chociaż dla mnie byl zapachem wieczorowym. Na pewno mocno wyczuwałam w nim czarny pieprz, ale wymieszanym z czymś słodkim lekko kokosowym.
A czy któraś z forumowiczek miała może zapach Lattafa Musamam White intense? Nie mogę nigdzie trafić testera , a słyszałam o nich sporo dobrych opinii.