Arabskie perfumy
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Arabskie perfumy
Hej, a ma ktoś Lattafa Victoria? Relatywnie nowy zapach, ponoć odpowiednik Devotion z D&G 
Nie wiem jak wypada do oryginału, ale ogólnie to pachnie ładnie, słodko gurmundowo i wcale nie jak cytrynowa kostka do kibla jak niektórzy opisują. Sa testery w naturze, warto sprawdzić i porównać własnym nosem jeśli wiesz jak pachnie DG
-
endorfinka_buka
- RoseGold
Czy z arabskich perfum są jakieś prawdziwie świeże, cytrusowo-kwiatowe zapachy? Ważne by były to lekkie, świeże kompozycje.
Zamówiłam niedawno zestaw próbek z 7senses i OBORZE FUJ, wszystkie były paskudne xD
Zraziłam się i teraz się obawiam kupić cokolwiek, a nic co wąchałam nie przypadło mi do gustu.
Zamówiłam niedawno zestaw próbek z 7senses i OBORZE FUJ, wszystkie były paskudne xD
Zraziłam się i teraz się obawiam kupić cokolwiek, a nic co wąchałam nie przypadło mi do gustu.
-
rozemocjonowana
- 120mkw
No pewnie! Np. Paris Corner Emir Factory, z bardziej kwiatowych to Lattafa HayaineV pisze: ↑sob maja 03, 2025 11:04 pm Czy z arabskich perfum są jakieś prawdziwie świeże, cytrusowo-kwiatowe zapachy? Ważne by były to lekkie, świeże kompozycje.
- Papjesz Internetu
- MieszkankaPowiśla
Spróbuj Moscow Mule z Paris Corner. Miałam 5 ml próbkę i rozkminiam czy nie kupić na lato. Bardzo świeży zapach, wydaje się idealny na upały.ineV pisze: ↑sob maja 03, 2025 11:04 pm Czy z arabskich perfum są jakieś prawdziwie świeże, cytrusowo-kwiatowe zapachy? Ważne by były to lekkie, świeże kompozycje.
"Tafli czy coś" Kamilla Krawczykelho
-
Emisemis1993
- Siatkarka
Hejka. A czy jakiś arab będzie podobny do Jean Paul Gaultier La Belle albo Paco Rabanne Pure XS? Dajcie znać jak któryś zapach, kojarzy Wam się z moimi ukochanymi 
Ja mam (na razie
) 1 flakon perfum arabskich, a są to Maison Alhambra "jardin de paris", zapach przepiekny, bardzo podobny do j'adore diora, polecam.
Szukam perfum podobnych do dune diora, miałam kiedys i zakochałam się, ale cena zwala z nóg.
Szukam perfum podobnych do dune diora, miałam kiedys i zakochałam się, ale cena zwala z nóg.
-
kilimandzaro
- Channelka
hej, czy polecacie jakieś perfumy dla mężczyzn na okres zimowy? chciałabym sprawić taki prezent narzeczonemu, on uwielbia arabskie perfumy więc może macie cos fajnego do polecenia?
Mojemu chlopakowi bardzo spodobal sie lataffa nebras, kupilam dla siebie a uzywamy razem, chociaz myslalam ze to typowo kobiecy zapach. Jest idealny na zimękilimandzaro pisze: ↑czw wrz 18, 2025 1:59 pm hej, czy polecacie jakieś perfumy dla mężczyzn na okres zimowy? chciałabym sprawić taki prezent narzeczonemu, on uwielbia arabskie perfumy więc może macie cos fajnego do polecenia?
To ja też zapytam, które z arabskich perfum polecacie jako te pachnące prawdziwie „arabsko”?
Chodzi mi o ten sztampowy zapach różnych olejków i innych podobnych po wejściu do sklepu w Egipcie czy Maroku, taki kojarzący się typowo z ich kosmetykami (koniecznie o nazwach w stylu „Cleopatra” czy inne takie haha) - niespecjalnie ciężki ani słodki, raczej lekki i słoneczny. Zdarzyło mi się coś takiego wąchać bodajże w Hebe, ale już nie pamiętam dokładnie jaki to był flakonik i ubolewam
-
Mishka0987
- RoyalBaby
-
tupalskasara
- PsychoFanka
Jak dla mnie one wszystkie mają jedną wspólną nutę, ,nie rozwijają się mocno i jednak czuć, że to są po prostu nieco tańsze zapachy.
właśnie wróciłam z dm żeby posprawdzać te cale araby i mam te same odczucia, mimo różnych nut maja dziwny wspólny bazowy zapach który ciężko przyrównać do czegokolwiek, to chyba po prostu ten arabski sznyt, a wąchałam eclaire, victorie od lattafy, i różne z Paris corner z serii Kair które są tak mocno rekomendowane jako zamienniki kayali. Wyszłam z pytaniem jakim cudem ten cały odłam arabów zrobil taki fenomentupalskasara pisze: ↑wt lis 04, 2025 2:39 pm Jak dla mnie one wszystkie mają jedną wspólną nutę, ,nie rozwijają się mocno i jednak czuć, że to są po prostu nieco tańsze zapachy.
-
SparklingHappiness
- Mokra Włoszka
Mam wrażenie, że baza tych perfum jest taka dziwnie syntetyczna.kwasta pisze: ↑wt lis 04, 2025 3:37 pm właśnie wróciłam z dm żeby posprawdzać te cale araby i mam te same odczucia, mimo różnych nut maja dziwny wspólny bazowy zapach który ciężko przyrównać do czegokolwiek, to chyba po prostu ten arabski sznyt, a wąchałam eclaire, victorie od lattafy, i różne z Paris corner z serii Kair które są tak mocno rekomendowane jako zamienniki kayali. Wyszłam z pytaniem jakim cudem ten cały odłam arabów zrobil taki fenomen
-
SparklingHappiness
- Mokra Włoszka
Jakiś czas temu dostałam w prezencie zapach pt ArdAl Zaafaran Amerat Al Ehsaas i przyznam , ze byłam nim mile zaskoczona, chociaż dla mnie byl zapachem wieczorowym. Na pewno mocno wyczuwałam w nim czarny pieprz, ale wymieszanym z czymś słodkim lekko kokosowym.
A czy któraś z forumowiczek miała może zapach Lattafa Musamam White intense? Nie mogę nigdzie trafić testera , a słyszałam o nich sporo dobrych opinii.
A czy któraś z forumowiczek miała może zapach Lattafa Musamam White intense? Nie mogę nigdzie trafić testera , a słyszałam o nich sporo dobrych opinii.