Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: Grubababa »

BeluLelu pisze: pt paź 24, 2025 11:20 pm Ale przecież Justyna opracowała Knychale i Marchwickiego… cały audioserial pod czarna ziemia o tym jest
A polecasz jej materiały o tym? Po zakupie pdc p Magdalenie Żuk obiecałam sobie więcej nie sponsorować Jusi.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Grubababa pisze: sob paź 25, 2025 10:59 am A polecasz jej materiały o tym? Po zakupie pdc p Magdalenie Żuk obiecałam sobie więcej nie sponsorować Jusi.
Ja słuchałam na Storytelu, nawet polecam
Agatek.gagatek
Ciastko

Post autor: Agatek.gagatek »

Słuchałyście najnowszego podcastu? W komentarzach praktycznie sama krytyka. Sprawa jak dla mnie niejednoznaczna i delikatna, a u Justyny twarda opinia na koniec i clickbaitowy tytuł z wykorzystaniem koszulki.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Agatek.gagatek pisze: sob paź 25, 2025 1:22 pm Słuchałyście najnowszego podcastu? W komentarzach praktycznie sama krytyka. Sprawa jak dla mnie niejednoznaczna i delikatna, a u Justyny twarda opinia na koniec i clickbaitowy tytuł z wykorzystaniem koszulki.
Nie, bo znam tę sprawę i mam swoje zdanie a widząc komentarze wiem co Justyna będzie bredzić i wolę sobie nie podnosić ciśnienia
puree
BlondDoczep

Post autor: puree »

Agatek.gagatek pisze: sob paź 25, 2025 1:22 pm Słuchałyście najnowszego podcastu? W komentarzach praktycznie sama krytyka. Sprawa jak dla mnie niejednoznaczna i delikatna, a u Justyny twarda opinia na koniec i clickbaitowy tytuł z wykorzystaniem koszulki.
Zaskakująco mało empatyczne przedstawienie sprawy jak na Justynę. Słuchałam kiedyś o tym na innym kanale i pamiętam, że tam był większy nacisk położony na to, że od sprawczyni odwróciła się rodzina, ale nie na zasadzie "matka sprzedała za bezcen mieszkanie, więc się słusznie obraziliśmy", tylko już wcześniej zostawili ją samą z siostrą i po prostu wpadła finalnie w poważny kryzys psychiczny. A ona wali jakieś skrajne banały typu "morderstwo nie jest rozwiązaniem", no shit XD plus dywagacje o lekach "może jej dała przeciwbólowe, a może też nasenne, no nie wiem, w sumie była nieprzytomna, więc chyba nasenne też..." i śladach "zostawiła ślady w lesie, nie wiem, może w starym śniegu, a może... no nie wiem." Może okruszki rzucała, omg. Dziewczyno, przeczytaj sobie najpierw co masz napisane, ja nie chcę być świadkiem całego Twojego procesu myślowego za każdym razem 🤡
ydnaa_
RealDiamond

Post autor: ydnaa_ »

To nawiązanie do koszulki bardzo słabe, na pewno pani specjalnie ja założyła. Ciągle też myliła imiona Elżbiety i Doroty, ale to typowe u niej. Nie był to najgorszy odcinek ale bardzo pobieżnie opowiedziany.
BeluLelu
ŚpioszkiKenzo

Post autor: BeluLelu »

Grubababa pisze: sob paź 25, 2025 10:59 am A polecasz jej materiały o tym? Po zakupie pdc p Magdalenie Żuk obiecałam sobie więcej nie sponsorować Jusi.
Szczerze to uważam że pod czarna ziemia jest najlepszym jej płatnym dziełem, ma swój klimat, z tego co pamiętam tam jest inna muzyka, ale mega pasująca do historii. Ale mogę być nieobiektywna bo ogólnie jestem fanką wampira z zagłębia i knychaly więc słucham wszystkiego na ten temat:p
xxxgwxxx
Gacie z oceanu

Post autor: xxxgwxxx »

Mazurowa jak zwykle "błysnęła" inteligencją i empatią. Tak skomplikowaną i trudną do jedoznacznej oceny sprawę skwitowała w 2 zdaniach - "no może i miała ciężko, ale wybrała najgorszą opcję, a tak w ogóle to patrzcie jaką koszulkę miała z tym angielskim napisem" i cyk, pora na CSA i można wrócić do swojego wygodnego życia.
Marcjanna
BagietkaZszarlott

Post autor: Marcjanna »

Jestem bardzo rozczarowana ostatnim odcinkiem. Slabiutki...
Limonene
RealDiamond

Ona kazała na końcu ludziom pisać komentarze a Spotify czy coś? Jest naspamowane pełno komentarzy tylko z okejką
Furiaria
PrinTu

Post autor: Furiaria »

Miałam sentyment do 5 nie zabijaj, ale ostatni odcinek był moim ostatnim.
esmeraldaxd
SushiRoll

Post autor: esmeraldaxd »

Moim zdaniem to Elżbieta nawet nie bardzo wiedziała, co ma napisane na koszulce. Te lata to mniej więcej te czasy bazarkowych koszulek i właśnie takich Elżbiet okołomenopauzalnych, które się w nie ubierały. Moja sąsiadka chodziła w koszulce z napisem “gimme more bitch”, “Bo była taka ładna, różowa i się świeciła od brokatu”.
Nie zarzucałabym, że Elżbieta założyła ją z premedytacją, może była to koszulka w najlepszym stanie jaką posiadała.
Limonene
RealDiamond

esmeraldaxd pisze: pn paź 27, 2025 9:33 am Moim zdaniem to Elżbieta nawet nie bardzo wiedziała, co ma napisane na koszulce. Te lata to mniej więcej te czasy bazarkowych koszulek i właśnie takich Elżbiet okołomenopauzalnych, które się w nie ubierały. Moja sąsiadka chodziła w koszulce z napisem “gimme more bitch”, “Bo była taka ładna, różowa i się świeciła od brokatu”.
Nie zarzucałabym, że Elżbieta założyła ją z premedytacją, może była to koszulka w najlepszym stanie jaką posiadała.
Moja mama kiedyś wróciła z targu z bluzą z napisem "I just wanna get high", zupełnie nieświadoma co to znaczy, tak że moim zdaniem ta koszulka Elżbiety to był taki sam przypadek
Ostatnio zmieniony pn paź 27, 2025 9:42 am przez Limonene, łącznie zmieniany 1 raz.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Limonene pisze: pn paź 27, 2025 9:39 am Moja mama kiedyś wróciła z targu z bluzą z napisem "I just wanna get high", tak że moim zdaniem ta koszulka Elżbiety to był taki sam przypadek
Moja mama miała koszulkę „if you think in a bitch you should meet my mom”. Też myślę że Justyny teoria naciągana.
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

esmeraldaxd pisze: pn paź 27, 2025 9:33 am Moim zdaniem to Elżbieta nawet nie bardzo wiedziała, co ma napisane na koszulce. Te lata to mniej więcej te czasy bazarkowych koszulek i właśnie takich Elżbiet okołomenopauzalnych, które się w nie ubierały. Moja sąsiadka chodziła w koszulce z napisem “gimme more bitch”, “Bo była taka ładna, różowa i się świeciła od brokatu”.
Oczywiście, że tak. Moja mama kiedyś kupiła w lumpie koszulkę z napisem "Bitches with tattoos shag better" czy jakoś tak. Na szczęście nosiła ja tylko po domu. A ta kobieta pewnie założyła to co miała, ani tego nie czytała, ani nie rozumiała. Oczywiście adwokat mógł jej doradzić coś innego, ale dopisywanie temu teorii z dupy przy takiej historii jest po prostu pokazaniem kompletnego braku empatii.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

Ten wątek z koszulką był dosłownie żenujący. Sprawa skomplikowana na poziomie psychologicznym, moralnoetycznym, jak i prawnym, a ta gada o koszulce w jakiej baba przyszła na rozprawę. Ten podcast to porażka.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Awatar użytkownika
yukimmaro
Skarpeta Rakieta

Post autor: yukimmaro »

Bez kitu, słuchałam tego ostatniego odcinka i tak mnie nim zdenerwowała, że aż zaczęłam jej odpowiadać jak bardzo nie ma racji XD
Na babkę się wypiął mąż bo mu się nie podobało, że żona ma niepełnosprawną siostrę do opieki. Jej brat zmarł. Jej synowie również się na nią wypięli i jeszcze mieli czelność krytykować ją za decyzje odnośnie domu, które podjęła sama nie dlatego że chciała, tylko dlatego że ją kurna zostawili.
Leczyła się na depresję ale choroba postępowała coraz bardziej i wisienką na torcie był ostracyzm społeczny z którym się spotkała po przeprowadzce w nowe miejsce.
Tymczasem Justyna - nooo przecież miała inne opcje.
BABO ONA NIE MIAŁA NIKOGO, KTÓ MÓGŁBY JEJ POWIEDZIEĆ O INNYCH OPCJACH. ONA BYŁA W TAKIM STANIE PSYCHICZNYM, ŻE NIE WIDZIAŁA INNEGO WYJŚCIA.
To jest potężna tragedia tej kobiety, że pomimo tych wszystkich informacji dostępnych w źródłach, z których widać wyraźnie, że jej sprawa nie była jednoznaczna nadal znajdzie się taka przeklęta Jusia która powie - no morderczyni i elo. Mogła nie, a zrobiła hehe
Wstyd.
𖦹:・゚⋆。°⭒✩・:*:。°.•☆•.°。:*:・✩⭒°。⋆・゚:𖦹
Awatar użytkownika
glottalstop
ZdalnaFanka

Post autor: glottalstop »

yukimmaro pisze: pn paź 27, 2025 12:26 pm Bez kitu, słuchałam tego ostatniego odcinka i tak mnie nim zdenerwowała, że aż zaczęłam jej odpowiadać jak bardzo nie ma racji XD
Na babkę się wypiął mąż bo mu się nie podobało, że żona ma niepełnosprawną siostrę do opieki. Jej brat zmarł. Jej synowie również się na nią wypięli i jeszcze mieli czelność krytykować ją za decyzje odnośnie domu, które podjęła sama nie dlatego że chciała, tylko dlatego że ją kurna zostawili.
Leczyła się na depresję ale choroba postępowała coraz bardziej i wisienką na torcie był ostracyzm społeczny z którym się spotkała po przeprowadzce w nowe miejsce.
BABO ONA NIE MIAŁA NIKOGO, KTÓ MÓGŁBY JEJ POWIEDZIEĆ O INNYCH OPCJACH. ONA BYŁA W TAKIM STANIE PSYCHICZNYM, ŻE NIE WIDZIAŁA INNEGO WYJŚCIA.
To jest potężna tragedia tej kobiety, że pomimo tych wszystkich informacji dostępnych w źródłach, z których widać wyraźnie, że jej sprawa nie była jednoznaczna nadal znajdzie się taka przeklęta Jusia która powie - no morderczyni i elo. Mogła nie, a zrobiła hehe
Wstyd.
Zgadzam się. Justynie łatwo pouczać z uprzywilejowanej pozycji.
Ta sprawa jest tragiczna i wielowymiarowa, a Justyna opowiedziała ją po łebkach, bez analizowania różnych punktów widzenia. Byleby odcinek wjechał i wyświetlenia się zgadzały.
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

Nawet na jej grupie nie ma linku do odcinka, a ochoczo Justyna zawsze wrzuca. Szkoda, poczytałabym komentarze
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

Polecam odcinek Zbrodni Prowincjonalnych o tej samej sprawie. Opowiedziana z dużo większą empatią i delikatnoscia.
https://www.youtube.com/watch?v=86J0uJDp8WE
Awatar użytkownika
hanak2
Mokra Włoszka

Post autor: hanak2 »

Pamiętam sprawę, gdzie matka popadła w alkoholizm i w zemście na mężu zamordowała ich córkę i raniła syna. A Justyna cały odcinek tak prowadziła, że ojoj jaka biedna, bo musiała się dziećmi opiekować, a mąż w trasie... Tam to przesadziła z wybielaniem morderczyni i to srogo, pamiętam to, bo bardzo mnie to zdenerwowało. Natomiast w sprawie Elżbiety wajcha w drugą stronę...
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

hanak2 pisze: pn paź 27, 2025 1:27 pm Pamiętam sprawę, gdzie matka popadła w alkoholizm i w zemście na mężu zamordowała ich córkę i raniła syna. A Justyna cały odcinek tak prowadziła, że ojoj jaka biedna, bo musiała się dziećmi opiekować, a mąż w trasie... Tam to przesadziła z wybielaniem morderczyni i to srogo, pamiętam to, bo bardzo mnie to zdenerwowało. Natomiast w sprawie Elżbiety wajcha w drugą stronę...
Pamiętam ten odcinek u Justyny bo chyba w polskich morderczyniach było o tej sprawie i się bliscy wypowiadali.
Agatek.gagatek
Ciastko

Post autor: Agatek.gagatek »

Grubababa pisze: pn paź 27, 2025 11:40 am Ten wątek z koszulką był dosłownie żenujący. Sprawa skomplikowana na poziomie psychologicznym, moralnoetycznym, jak i prawnym, a ta gada o koszulce w jakiej baba przyszła na rozprawę. Ten podcast to porażka.
Żenada całkowita. Starsza pani, przez większość swojego życia zamknięta z siostrą w domu i przy opiece 24/7 zapewne miała ukończony kurs angielskiego na B2 lub licencjat z filologii angielskiej. Ale ważne, że clickbait na miniaturę zrobiony…
Furiaria
PrinTu

Post autor: Furiaria »

yukimmaro pisze: pn paź 27, 2025 12:26 pm Bez kitu, słuchałam tego ostatniego odcinka i tak mnie nim zdenerwowała, że aż zaczęłam jej odpowiadać jak bardzo nie ma racji XD
Wstyd.
Ja tylko chciałabym zauważyć,że to Justyna ciągle podkreśla,że sama uczęszcza na terapię, musiała bądź nadal musi mieć wprowadzone leki. Jej zdrowie psychiczne to bardzo ważny aspekt życia,ale inni to spadowa. Jaka depresja? Jakie osamotnienie i leki? Zabiłaś siostrę,jesteś morderczynią i koniec tematu. Jak to nie miałaś wsparcia? Trzeba było coś ogarnąć,pomyśleć.
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Ktoś napisał mega trafny komentarz pod ostatnim odcinkiem Justyny
Justyna nie ogarniała życia mając tylko nadwagę. Leczyła się psychiatrycznie, miała okresy gdzie nie mogła się zmotywować do pracy, spala w dzień a w nocy siedziała na internecie. Mimo że obiektywnie nie miała ani trudnego życia ani obowiązków nie dawała sobie rady psychicznie.
Jak ona śmie oceniać kobietę która miała naprawdę ciężkie życie?😬
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.