To nie jest żadne badanie i o niczym nie świadczyonlyczytam pisze: ↑czw wrz 18, 2025 11:25 am Przecież w tym materiale gdzie badają Beatę wariografem to właśnie ona gada przez pół odcinka. Niestety z badania nie wychodzi, żeby było tak jak mówi.
Olga Herring
Moderator: verysweetcherryRe: Olga Herring
-
Maximus1111
- GreckieWakacje
-
onlyczytam
- RoyalBaby
Albo o tym, że po prostu była mocno zestresowana, a pytania o konkretne rzeczy stresowały ją jeszcze bardziej.onlyczytam pisze: ↑czw wrz 18, 2025 1:36 pm No dlatego nikt już nie będzie brał tego pod uwagę w tej sprawie. Aczkolwiek uważam, że coś musi w tym być, może świadczyć np. że wie więcej niż przedstawiła.
-
martina009
- Channelka
Swoją droga to bardzo wygodny "wynik" dla jej materiału. Wyglada to na pozór profesjonalnie, przyciąga widownie bo "wykrywacz kłamstw" ale z którego nic nie wynika... Wyobraźcie sobie jakby "ekspert" powiedział , ze Beata mówi prawdę - Olga by miała problemy może nawet prawne przez taki odcinek. a tak to przyciągnęła widownie, zrobiła wrażenie kompetencji i dziennikarstwa. Mówię WRAŻENIE, bo oprócz tej całej otoczki nie ma nic. Mnie poraziło to , że prze pół odcinka jako ekspert wypowiada się mąż poszkodowanej, z którym poznała się wiele lat po zdarzeniu, więc siłą rzeczy on zna całość tylko z opowowiesci swojej zony... przecież ten gość nie powinien w ogóle się odzywać.. a u Olgi wypowiada się przez pół odcinka jak ekspert oskarżający.. Niestety tym kanałem ślady ona sobie strzela w kolano... O ile opowieści o zbrodni na podstawie ogólnodostępnych faktów jej się dość udają, to zabawa w "dziennikarza śledczego" jest w jej wydaniu nieprofesjonalna i szkodliwa...Maximus1111 pisze: ↑czw wrz 18, 2025 12:50 pm Dokładnie.
Takie " badanie " po tylu latach od zbrodni mozna sobie sobie wsadzić między bajki.
Po odcinku o Wójtowiczu mam wrażenie, że ona tego nawet nie czyta, tylko nakarmiła AI podcastami i to czyta automat xD Myszka miał taki odcinek, więc się da. A skąd podejrzenia? Stąd, że czytała literówki xD np. "200 zł włożone do KOPETY". Chyba by się zorientowała, że źle przeczytała, a wątpię że czyta to na jednym tejku
-
maslo_maslane
- MoetGlass
Było jeszcze coś w stylu: "Wysłał ojcu list, który wciąż był daleko". Coś w ten deseń.Limonene pisze: ↑pn wrz 22, 2025 2:32 pm Po odcinku o Wójtowiczu mam wrażenie, że ona tego nawet nie czyta, tylko nakarmiła AI podcastami i to czyta automat xD Myszka miał taki odcinek, więc się da. A skąd podejrzenia? Stąd, że czytała literówki xD np. "200 zł włożone do KOPETY". Chyba by się zorientowała, że źle przeczytała, a wątpię że czyta to na jednym tejku
Też się wtedy właśnie zastanawiałam, czy ona to w ogóle czyta przed nagraniem.
Błędy językowe to jedno, można tego nie wyłapać. Ale literówka? Już odruchowo powinno się przeczytać dobrzemaslo_maslane pisze: ↑pn wrz 22, 2025 3:01 pm Było jeszcze coś w stylu: "Wysłał ojcu list, który wciąż był daleko". Coś w ten deseń.
-
maslo_maslane
- MoetGlass
No tak, choć dla mnie przeczytanie tak niegramatycznego zdania i nie wyłapanie, że coś nie gra, średnio świadczy o czyimś intelekcie ;)
Ale tak, z tą "koperą" to było wyjątkowo dziwne. Aż wtedy cofnęłam, czy dobrze usłyszałam.
-
Stillasatree
- Koczkodan
Taak, też zwróciłam uwagę na ten list, który wciąż był dalekomaslo_maslane pisze: ↑pn wrz 22, 2025 3:01 pm Było jeszcze coś w stylu: "Wysłał ojcu list, który wciąż był daleko". Coś w ten deseń.
- Panna Marianna
- Channelka
Ostatnio na jej glownym kanale wyszedl odcinek o Magdzie Zuk, co sadzicie?
Mi się podobało jak to przestawiła, wygląda na rzetelny reaserchPanna Marianna pisze: ↑pt paź 17, 2025 5:27 pm Ostatnio na jej glownym kanale wyszedl odcinek o Magdzie Zuk, co sadzicie?
-
Popielnickam
- RoyalBaby
oczywiście obecność "bańki mydlanej" obowiązkowaPanna Marianna pisze: ↑pt paź 17, 2025 5:27 pm Ostatnio na jej glownym kanale wyszedl odcinek o Magdzie Zuk, co sadzicie?
Strasznie ch0_0jowy materiał. Generalnie sposób wypowiedzi, sposób bycia narratorki jest tak infantylny i niewiarygodny + wiecznie przedstawianie ofiar w czułych słówkach, że odsubowałam. Anty dziennikarstwo. O Magdzie Żuk to laska z Pętli Zbrodni zrobiła dobrą rozmowę, ze specjalistą. Konkrety, bez zbędnego ojojania i odgrzewania kotleta.Panna Marianna pisze: ↑pt paź 17, 2025 5:27 pm Ostatnio na jej glownym kanale wyszedl odcinek o Magdzie Zuk, co sadzicie?
Materiał o Magdzie faktycznie był zrobiony słabo.
Przesłuchałam go, ale jak kolejny raz u Olgi usłyszałam, jak to ofiara była cudowna, wspaniała, zaradna, urocza, lubiana, szanowana, kochana, podziwiana itd. to mnie zemdliło. Nie wiem, dlaczego niektóre podcasterki tak mocno idealizują ofiary. Ja rozumiem - o zmarłych albo dobrze, albo wcale, ale przecież wiadomo, że nie ma ludzi idealnych.
Przesłuchałam go, ale jak kolejny raz u Olgi usłyszałam, jak to ofiara była cudowna, wspaniała, zaradna, urocza, lubiana, szanowana, kochana, podziwiana itd. to mnie zemdliło. Nie wiem, dlaczego niektóre podcasterki tak mocno idealizują ofiary. Ja rozumiem - o zmarłych albo dobrze, albo wcale, ale przecież wiadomo, że nie ma ludzi idealnych.
-
fanka_Klepsydry
- Gacie z oceanu
Bo chodzi o kasę, a gdyby powiedziano cokolwiek kontrowersyjnego o ofierze, która na dodatek jest jeszcze kobietą to droga do krytyki i kontrowersji byłaby otwarta, a po co im coś takiego jak oni tylko chcą łatwo i dużo zarobić? Iwona Wieczorek też kryształowa nie była.
O nie znałam…muszę sobie włączyć ….MartazDanii pisze: ↑wt maja 02, 2023 8:52 am Dla mnie Olga jest okej, jak już nie mam czego słuchać to czasem sobie włączę. Nie jest moim ulubionym twórca, ale tez nie jest najsłabszym.
Jest taka podcasterka tworząca kanał „nagle, ostatniej nocy”. Nieczęsto dodaje nowe materiały, ale są one najwyższej jakości i serio dopracowane. Przyjemnie się jej słucha.
Olga jest czasami irytująca i z Pasik np dała trochę ciała bo ten odcinek jest mega stronniczy
Ta z Pętli Zbrodni to dopiero ma irytujący sposób mówienia i zachowania. Obejrzałam jeden odcinek, o Paulinie Antczak i nigdy więcej.kreciczku pisze: ↑sob paź 18, 2025 2:15 am Strasznie ch0_0jowy materiał. Generalnie sposób wypowiedzi, sposób bycia narratorki jest tak infantylny i niewiarygodny + wiecznie przedstawianie ofiar w czułych słówkach, że odsubowałam. Anty dziennikarstwo. O Magdzie Żuk to laska z Pętli Zbrodni zrobiła dobrą rozmowę, ze specjalistą. Konkrety, bez zbędnego ojojania i odgrzewania kotleta.
-
Kasiabimbasia
- Gacie z oceanu
Boże, tak! Wypowiada się infantylnie, te reakcje na słowa gości w stylu :”naprawdeeee? Tooo straszne”. Wtf?
czasami ma spoko gości, i tylko dlatego słucham - ale ciężko ją przegryźć.
-
SkarolinaS
- SushiRoll
A ten material o Żuk to czasem nie wrzucala jako platny material? cos mi sie kojarzy....