Start
Mój profil

Olga Herring

Moderator: verysweetcherry
PatkaKFC
BlondDoczep

Re: Olga Herring

Post autor: PatkaKFC »

onlyczytam pisze: czw wrz 18, 2025 11:25 am Przecież w tym materiale gdzie badają Beatę wariografem to właśnie ona gada przez pół odcinka. Niestety z badania nie wychodzi, żeby było tak jak mówi.
To nie jest żadne badanie i o niczym nie świadczy
Maximus1111
GreckieWakacje

Post autor: Maximus1111 »

PatkaKFC pisze: czw wrz 18, 2025 12:42 pm To nie jest żadne badanie i o niczym nie świadczy
Dokładnie.
Takie " badanie " po tylu latach od zbrodni mozna sobie sobie wsadzić między bajki.
onlyczytam
RoyalBaby

Post autor: onlyczytam »

PatkaKFC pisze: czw wrz 18, 2025 12:42 pm To nie jest żadne badanie i o niczym nie świadczy
No dlatego nikt już nie będzie brał tego pod uwagę w tej sprawie. Aczkolwiek uważam, że coś musi w tym być, może świadczyć np. że wie więcej niż przedstawiła.
PatkaKFC
BlondDoczep

Post autor: PatkaKFC »

onlyczytam pisze: czw wrz 18, 2025 1:36 pm No dlatego nikt już nie będzie brał tego pod uwagę w tej sprawie. Aczkolwiek uważam, że coś musi w tym być, może świadczyć np. że wie więcej niż przedstawiła.
Albo o tym, że po prostu była mocno zestresowana, a pytania o konkretne rzeczy stresowały ją jeszcze bardziej.
martina009
Channelka

Post autor: martina009 »

Maximus1111 pisze: czw wrz 18, 2025 12:50 pm Dokładnie.
Takie " badanie " po tylu latach od zbrodni mozna sobie sobie wsadzić między bajki.
Swoją droga to bardzo wygodny "wynik" dla jej materiału. Wyglada to na pozór profesjonalnie, przyciąga widownie bo "wykrywacz kłamstw" ale z którego nic nie wynika... Wyobraźcie sobie jakby "ekspert" powiedział , ze Beata mówi prawdę - Olga by miała problemy może nawet prawne przez taki odcinek. a tak to przyciągnęła widownie, zrobiła wrażenie kompetencji i dziennikarstwa. Mówię WRAŻENIE, bo oprócz tej całej otoczki nie ma nic. Mnie poraziło to , że prze pół odcinka jako ekspert wypowiada się mąż poszkodowanej, z którym poznała się wiele lat po zdarzeniu, więc siłą rzeczy on zna całość tylko z opowowiesci swojej zony... przecież ten gość nie powinien w ogóle się odzywać.. a u Olgi wypowiada się przez pół odcinka jak ekspert oskarżający.. Niestety tym kanałem ślady ona sobie strzela w kolano... O ile opowieści o zbrodni na podstawie ogólnodostępnych faktów jej się dość udają, to zabawa w "dziennikarza śledczego" jest w jej wydaniu nieprofesjonalna i szkodliwa...
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Po odcinku o Wójtowiczu mam wrażenie, że ona tego nawet nie czyta, tylko nakarmiła AI podcastami i to czyta automat xD Myszka miał taki odcinek, więc się da. A skąd podejrzenia? Stąd, że czytała literówki xD np. "200 zł włożone do KOPETY". Chyba by się zorientowała, że źle przeczytała, a wątpię że czyta to na jednym tejku
maslo_maslane
MoetGlass

Post autor: maslo_maslane »

Limonene pisze: pn wrz 22, 2025 2:32 pm Po odcinku o Wójtowiczu mam wrażenie, że ona tego nawet nie czyta, tylko nakarmiła AI podcastami i to czyta automat xD Myszka miał taki odcinek, więc się da. A skąd podejrzenia? Stąd, że czytała literówki xD np. "200 zł włożone do KOPETY". Chyba by się zorientowała, że źle przeczytała, a wątpię że czyta to na jednym tejku
Było jeszcze coś w stylu: "Wysłał ojcu list, który wciąż był daleko". Coś w ten deseń.
Też się wtedy właśnie zastanawiałam, czy ona to w ogóle czyta przed nagraniem.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

maslo_maslane pisze: pn wrz 22, 2025 3:01 pm Było jeszcze coś w stylu: "Wysłał ojcu list, który wciąż był daleko". Coś w ten deseń.
Błędy językowe to jedno, można tego nie wyłapać. Ale literówka? Już odruchowo powinno się przeczytać dobrze
maslo_maslane
MoetGlass

Post autor: maslo_maslane »

Limonene pisze: pn wrz 22, 2025 3:03 pm Błędy językowe to jedno, można tego nie wyłapać. Ale literówka? Już odruchowo powinno się przeczytać dobrze
No tak, choć dla mnie przeczytanie tak niegramatycznego zdania i nie wyłapanie, że coś nie gra, średnio świadczy o czyimś intelekcie ;)
Ale tak, z tą "koperą" to było wyjątkowo dziwne. Aż wtedy cofnęłam, czy dobrze usłyszałam.
Stillasatree
Koczkodan

Post autor: Stillasatree »

maslo_maslane pisze: pn wrz 22, 2025 3:01 pm Było jeszcze coś w stylu: "Wysłał ojcu list, który wciąż był daleko". Coś w ten deseń.
Taak, też zwróciłam uwagę na ten list, który wciąż był daleko 😂
Awatar użytkownika
Panna Marianna
Channelka

Post autor: Panna Marianna »

Ostatnio na jej glownym kanale wyszedl odcinek o Magdzie Zuk, co sadzicie?
Alexiss98
Mokra Włoszka

Post autor: Alexiss98 »

Panna Marianna pisze: pt paź 17, 2025 5:27 pm Ostatnio na jej glownym kanale wyszedl odcinek o Magdzie Zuk, co sadzicie?
Mi się podobało jak to przestawiła, wygląda na rzetelny reaserch
Popielnickam
RoyalBaby

Post autor: Popielnickam »

Panna Marianna pisze: pt paź 17, 2025 5:27 pm Ostatnio na jej glownym kanale wyszedl odcinek o Magdzie Zuk, co sadzicie?
oczywiście obecność "bańki mydlanej" obowiązkowa
xxxgwxxx
Gacie z oceanu

Post autor: xxxgwxxx »

Alexiss98 pisze: pt paź 17, 2025 5:31 pm Mi się podobało jak to przestawiła, wygląda na rzetelny reaserch
sprawa przeorana z każdej strony przez milion podcastów i artykułów, ale tak, wspaniały research śledziowa zrobiła xd
kreciczku
Gacie z oceanu

Post autor: kreciczku »

Strasznie ch0_0jowy materiał. Generalnie sposób wypowiedzi, sposób bycia narratorki jest tak infantylny i niewiarygodny + wiecznie przedstawianie ofiar w czułych słówkach, że odsubowałam. Anty dziennikarstwo. O Magdzie Żuk to laska z Pętli Zbrodni zrobiła dobrą rozmowę, ze specjalistą. Konkrety, bez zbędnego ojojania i odgrzewania kotleta.
laruda
PsychoFanka

Post autor: laruda »

Materiał o Magdzie faktycznie był zrobiony słabo.
Przesłuchałam go, ale jak kolejny raz u Olgi usłyszałam, jak to ofiara była cudowna, wspaniała, zaradna, urocza, lubiana, szanowana, kochana, podziwiana itd. to mnie zemdliło. Nie wiem, dlaczego niektóre podcasterki tak mocno idealizują ofiary. Ja rozumiem - o zmarłych albo dobrze, albo wcale, ale przecież wiadomo, że nie ma ludzi idealnych.
fanka_Klepsydry
Gacie z oceanu

Post autor: fanka_Klepsydry »

laruda pisze: sob paź 18, 2025 5:01 pm Nie wiem, dlaczego niektóre podcasterki tak mocno idealizują ofiary. Ja rozumiem - o zmarłych albo dobrze, albo wcale, ale przecież wiadomo, że nie ma ludzi idealnych.
Bo chodzi o kasę, a gdyby powiedziano cokolwiek kontrowersyjnego o ofierze, która na dodatek jest jeszcze kobietą to droga do krytyki i kontrowersji byłaby otwarta, a po co im coś takiego jak oni tylko chcą łatwo i dużo zarobić? Iwona Wieczorek też kryształowa nie była.
Dolly
BlondDoczep

Post autor: Dolly »

MartazDanii pisze: wt maja 02, 2023 8:52 am Dla mnie Olga jest okej, jak już nie mam czego słuchać to czasem sobie włączę. Nie jest moim ulubionym twórca, ale tez nie jest najsłabszym.

Jest taka podcasterka tworząca kanał „nagle, ostatniej nocy”. Nieczęsto dodaje nowe materiały, ale są one najwyższej jakości i serio dopracowane. Przyjemnie się jej słucha.
O nie znałam…muszę sobie włączyć ….
Olga jest czasami irytująca i z Pasik np dała trochę ciała bo ten odcinek jest mega stronniczy
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

kreciczku pisze: sob paź 18, 2025 2:15 am Strasznie ch0_0jowy materiał. Generalnie sposób wypowiedzi, sposób bycia narratorki jest tak infantylny i niewiarygodny + wiecznie przedstawianie ofiar w czułych słówkach, że odsubowałam. Anty dziennikarstwo. O Magdzie Żuk to laska z Pętli Zbrodni zrobiła dobrą rozmowę, ze specjalistą. Konkrety, bez zbędnego ojojania i odgrzewania kotleta.
Ta z Pętli Zbrodni to dopiero ma irytujący sposób mówienia i zachowania. Obejrzałam jeden odcinek, o Paulinie Antczak i nigdy więcej.
Awatar użytkownika
Zolo666
Tritonotti

Post autor: Zolo666 »

gravity pisze: ndz paź 19, 2025 2:27 am Ta z Pętli Zbrodni to dopiero ma irytujący sposób mówienia i zachowania. Obejrzałam jeden odcinek, o Paulinie Antczak i nigdy więcej.
Taaa, i równie bystra jak śledziowa. Dramat
agave
GreckieWakacje

Post autor: agave »

Dopiero teraz dowiedziałam się, że ona ma 36 lat 😮
Dawałam jej góra 29-30.
Kasiabimbasia
Gacie z oceanu

Post autor: Kasiabimbasia »

gravity pisze: ndz paź 19, 2025 2:27 am Ta z Pętli Zbrodni to dopiero ma irytujący sposób mówienia i zachowania. Obejrzałam jeden odcinek, o Paulinie Antczak i nigdy więcej.
Boże, tak! Wypowiada się infantylnie, te reakcje na słowa gości w stylu :”naprawdeeee? Tooo straszne”. Wtf?
czasami ma spoko gości, i tylko dlatego słucham - ale ciężko ją przegryźć.
Lolash89
PsychoFanka

Post autor: Lolash89 »

w odcinku o Żuk też błąd językowy....,
Żuk leciala samolotem "kilkanaście tysięcy kilometrów nad Ziemią" xD
Awatar użytkownika
Zolo666
Tritonotti

Post autor: Zolo666 »

Lolash89 pisze: śr paź 22, 2025 12:14 pm w odcinku o Żuk też błąd językowy....,
Żuk leciala samolotem "kilkanaście tysięcy kilometrów nad Ziemią" xD
Kosmosem lecieli - było taniej, czego nie rozumiecie 🤣
SkarolinaS
SushiRoll

Post autor: SkarolinaS »

A ten material o Żuk to czasem nie wrzucala jako platny material? cos mi sie kojarzy....