Start
Mój profil

Szukam perfum, które pachną jak..

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
amxoxo12
Siatkarka

Chat Szukam perfum, które pachną jak..

Post autor: amxoxo12 »

Siema, szukam perfum (moga byc zamienniki, arabskie, jakiekolwiek) ktore pachna jak mocna kobieta (jakkolwiek to brzmi) pewna siebie, twardo stepajaca po ziemi, wiedzaca po co idzie. Chodzi mi o mocny, ostry kobiecy lekko slodki zapach. Dzieki!
Ewcia199310
MieszkankaPowiśla

Post autor: Ewcia199310 »

Aliena Thierry Mugler

Opium od YSL

Trex od Zoologista
Piiiniaa
GreckieWakacje

Post autor: Piiiniaa »

Hej, szukam perfum podobnych do tych, którymi pryskają paczki LeCollet. Ktoś, coś? Co to mogą być za nuty zapachowe? Ja leżę jeśli chodzi o rozpoznawanie zapachów :c
Niemarozybezognia
Channelka

Post autor: Niemarozybezognia »

A ja szukam
1. Perfum kwiatowych, różanych?
2. Perfum na wieczór intrygujących
wiwi14
Ciastko

Post autor: wiwi14 »

Szukam perfum które pachną jak złoty lenor :he:
GossipGirly
Kciuk

Post autor: GossipGirly »

amxoxo12 pisze: pt paź 25, 2024 1:39 pm Siema, szukam perfum (moga byc zamienniki, arabskie, jakiekolwiek) ktore pachna jak mocna kobieta (jakkolwiek to brzmi) pewna siebie, twardo stepajaca po ziemi, wiedzaca po co idzie. Chodzi mi o mocny, ostry kobiecy lekko slodki zapach. Dzieki!
Prada Iris
GossipGirly
Kciuk

Post autor: GossipGirly »

Niemarozybezognia pisze: czw lis 14, 2024 12:27 pm A ja szukam
1. Perfum kwiatowych, różanych?
2. Perfum na wieczór intrygujących
Ostatnio Guerlain ma nowe, ktore sa i rozane i intrygujace na wieczor w jednym: Rose Amira.
Niemarozybezognia
Channelka

Post autor: Niemarozybezognia »

O super chyba coś takiego szukam :) dzięki :brawo:
A powiedzcie mi, bo nigdy stamtąd nie zamawiałam ale czy np na notino są dobre perfumy czy jakieś podróby?
Hilda Blues
SushiAddict

Post autor: Hilda Blues »

Niemarozybezognia pisze: pt lis 15, 2024 10:53 am O super chyba coś takiego szukam :) dzięki :brawo:
A powiedzcie mi, bo nigdy stamtąd nie zamawiałam ale czy np na notino są dobre perfumy czy jakieś podróby?
Notino jest legitne
Emilcieek
Mokra Włoszka

Post autor: Emilcieek »

Szukam odpowiednika Valentino Born in roma - mam oryginalne ale mi ich szkoda używać 😅 a chciałabym je częściej poczuc 😃
Malysz
Channelka

Post autor: Malysz »

Szukam perfum o zapachu wiśni i kawy, cos co będzie zamiennikiem YSL red. Jesteście cos w stanie polecić?
Mieszanka
Skarpeta Rakieta

Post autor: Mieszanka »

Kojarzycie jak pachnie szampon z tej nowej serii OnlyBio Invisibooble? Opisany jest jako kwiatowo-waniliowy zapach, jest taki trochę kremowy, aczkolwiek wg mnie bardzo świeży. Taki „czysciutki” zapach, idealny na lato i bardzo kąpielowy.
Znacie jakieś podobne mgiełki lub perfumy?
Avalon
Gacie z oceanu

Post autor: Avalon »

Malysz pisze: sob cze 28, 2025 2:40 pm Szukam perfum o zapachu wiśni i kawy, cos co będzie zamiennikiem YSL red. Jesteście cos w stanie polecić?
https://www.fragrantica.pl/perfumy/Latt ... 99872.html
mediterranean777
Srebrna Kropeczka

Post autor: mediterranean777 »

amxoxo12 pisze: pt paź 25, 2024 1:39 pm Siema, szukam perfum (moga byc zamienniki, arabskie, jakiekolwiek) ktore pachna jak mocna kobieta (jakkolwiek to brzmi) pewna siebie, twardo stepajaca po ziemi, wiedzaca po co idzie. Chodzi mi o mocny, ostry kobiecy lekko slodki zapach. Dzieki!
Do niedawna Lalique Perles takie były - po reformulacji są ciut słodsze , ale nadal lubię je mieć na półce
winicjuszka

Post autor: winicjuszka »

Szukam dwóch zapachów / odpowiedników:
1) wycofanych Bottega Veneta EDP
2) zapachu do pomieszczeń, który jest używany w salonach Massimo Dutti
anyone? 🙏🏼
Ziemniaczekk
Siatkarka

Post autor: Ziemniaczekk »

winicjuszka pisze: sob wrz 06, 2025 6:35 pm Szukam dwóch zapachów / odpowiedników:
1) wycofanych Bottega Veneta EDP
2) zapachu do pomieszczeń, który jest używany w salonach Massimo Dutti
anyone? 🙏🏼
Bottega jest odpowiednik na francuskich jeśli o te chodzi :)

https://francuskieperfumy.pl/francuskie ... gIx_fD_BwE
Mammia
Srebrna Kropeczka

Post autor: Mammia »

Mam zagowzdke jak opisać zapach, którego szukam, bo nie za bardzo znam się na nutach i kompozycjach 😅 myślę, że kolor fioletowy idealnie opisuje to czego szukam - na pewno jest to zapach intensywny. może fiołkowy lub winogronowy (ale żeby winogrono nie dominowało) ale też kojarzy mi się z lasem tropikalnym (na pewno brak "choinkowych" nut lub słodkich owoców tropikalnych - ale czuję w tym zapachu wilgoć i intensywność).

Testowałam kilka fioletowych perfum i najbardziej przypasował mi juz niedostępny So Elixir Purple (już wycofane, od Yves Rocher), testowałam Aliena i coś mi tam wybrzmiewa z tego czego szukam ale nie do końca 😅

Jakbym miała wybrać kategorię to intensywnie słodkie (ale nie gourmand, słodycz wynikająca z tych fioletowych nut, taka ciemna slodycz), coś pomiędzy zapachem kwiatowym i owocowym i może troche tej "lesności", wibrujący, bardzo seksowny. Raczej wieczorowy niż dzienny, ale nie taki mroczny, ciemny zapach, smutny, ale jak wieczór pełen życia

Z góry dzięki za wszelkie polecajki! 💜
magdalenaaaa43
RoyalBaby

Post autor: magdalenaaaa43 »

Mammia pisze: pt paź 17, 2025 4:56 pm Mam zagowzdke jak opisać zapach, którego szukam, bo nie za bardzo znam się na nutach i kompozycjach 😅 myślę, że kolor fioletowy idealnie opisuje to czego szukam - na pewno jest to zapach intensywny. może fiołkowy lub winogronowy (ale żeby winogrono nie dominowało) ale też kojarzy mi się z lasem tropikalnym (na pewno brak "choinkowych" nut lub słodkich owoców tropikalnych - ale czuję w tym zapachu wilgoć i intensywność).

Testowałam kilka fioletowych perfum i najbardziej przypasował mi juz niedostępny So Elixir Purple (już wycofane, od Yves Rocher), testowałam Aliena i coś mi tam wybrzmiewa z tego czego szukam ale nie do końca 😅

Jakbym miała wybrać kategorię to intensywnie słodkie (ale nie gourmand, słodycz wynikająca z tych fioletowych nut, taka ciemna slodycz), coś pomiędzy zapachem kwiatowym i owocowym i może troche tej "lesności", wibrujący, bardzo seksowny. Raczej wieczorowy niż dzienny, ale nie taki mroczny, ciemny zapach, smutny, ale jak wieczór pełen życia

Z góry dzięki za wszelkie polecajki! 💜
Może Amethyst Lalique? Jest słodko, owocowo. Nie jest to jednak las tropikalny, ale jest wyczuwalna taka wilgotna nuta lasu. Albo A Drop d'Issey Eau de Parfum Fraiche Issey Miyake. On jest mocno wilgotny, słodko-kwiatowy, ale bardziej na co dzień.

Generalnie zapachy z fiołkiem raczej nie są bardzo słodkie i seksowne, tylko zimne i dystansujące. Piękne są np. Black Kenneth Cole albo Insolence Eau de Parfum Guerlain, ale one zupełnie nie pasują do Twojego opisu.

So Elixir Purple nie ma w sobie fiołka, ani żadnych "fioletowych" nut. Jest tam bergamotka, kadzidło, paczula, tuberoza, nuty drzewne. Winogronowy efekt może dawać tuberoza, więc może poszukaj zapachów z tym składnikiem? W połaczeniu z nutami drzewnymi, kadzidlanymi lub bursztynowymi dla tego wieczorowego, seksownego efektu. Pierwsze, które przychodzą mi na myśl to L'Interdit Eau de Parfum Rouge Givenchy, My Way Intense Giorgio Armani, Splendida Tubereuse Mystique Bvlgari.
Mammia
Srebrna Kropeczka

Post autor: Mammia »

magdalenaaaa43 pisze: pn paź 20, 2025 12:37 pm Może Amethyst Lalique? Jest słodko, owocowo. Nie jest to jednak las tropikalny, ale jest wyczuwalna taka wilgotna nuta lasu. Albo A Drop d'Issey Eau de Parfum Fraiche Issey Miyake. On jest mocno wilgotny, słodko-kwiatowy, ale bardziej na co dzień.

Generalnie zapachy z fiołkiem raczej nie są bardzo słodkie i seksowne, tylko zimne i dystansujące. Piękne są np. Black Kenneth Cole albo Insolence Eau de Parfum Guerlain, ale one zupełnie nie pasują do Twojego opisu.

So Elixir Purple nie ma w sobie fiołka, ani żadnych "fioletowych" nut. Jest tam bergamotka, kadzidło, paczula, tuberoza, nuty drzewne. Winogronowy efekt może dawać tuberoza, więc może poszukaj zapachów z tym składnikiem? W połaczeniu z nutami drzewnymi, kadzidlanymi lub bursztynowymi dla tego wieczorowego, seksownego efektu. Pierwsze, które przychodzą mi na myśl to L'Interdit Eau de Parfum Rouge Givenchy, My Way Intense Giorgio Armani, Splendida Tubereuse Mystique Bvlgari.
Wow, dzięki za polecajki, będę obczajac bo lista jest długa i ciekawa ❤️

Właśnie tez nie do końca wiem skąd ten efekt w so elixir purple, bo żadna nuta mi nie pasowała do tej "fioletowosci" ale może faktycznie tuberoza to jakiś trop 🤔
SparklingHappiness
Mokra Włoszka

Post autor: SparklingHappiness »

Hej, szukam zapachu, który byłby odpowiednikiem bądź godnym następcą wycofanego Ambre Gris od Balmain🙂
linahal
ŚpioszkiKenzo

Post autor: linahal »

Kochane czym psikają w sklepach Kazar jaki to odświeżacz albo coś podobnego? Perfumy do wnętrz? Macie odpowiednik?♥️