Szukam perfum, które pachną jak..
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Szukam perfum, które pachną jak..
Siema, szukam perfum (moga byc zamienniki, arabskie, jakiekolwiek) ktore pachna jak mocna kobieta (jakkolwiek to brzmi) pewna siebie, twardo stepajaca po ziemi, wiedzaca po co idzie. Chodzi mi o mocny, ostry kobiecy lekko slodki zapach. Dzieki!
-
Ewcia199310
- MieszkankaPowiśla
Aliena Thierry Mugler
Opium od YSL
Trex od Zoologista
Opium od YSL
Trex od Zoologista
-
Niemarozybezognia
- Channelka
A ja szukam
1. Perfum kwiatowych, różanych?
2. Perfum na wieczór intrygujących
-
GossipGirly
- Kciuk
-
GossipGirly
- Kciuk
Ostatnio Guerlain ma nowe, ktore sa i rozane i intrygujace na wieczor w jednym: Rose Amira.Niemarozybezognia pisze: ↑czw lis 14, 2024 12:27 pm A ja szukam
-
Niemarozybezognia
- Channelka
O super chyba coś takiego szukam
dzięki
A powiedzcie mi, bo nigdy stamtąd nie zamawiałam ale czy np na notino są dobre perfumy czy jakieś podróby?
A powiedzcie mi, bo nigdy stamtąd nie zamawiałam ale czy np na notino są dobre perfumy czy jakieś podróby?
-
Hilda Blues
- SushiAddict
Notino jest legitneNiemarozybezognia pisze: ↑pt lis 15, 2024 10:53 am O super chyba coś takiego szukamdzięki
![]()
Kojarzycie jak pachnie szampon z tej nowej serii OnlyBio Invisibooble? Opisany jest jako kwiatowo-waniliowy zapach, jest taki trochę kremowy, aczkolwiek wg mnie bardzo świeży. Taki „czysciutki” zapach, idealny na lato i bardzo kąpielowy.
Znacie jakieś podobne mgiełki lub perfumy?
Znacie jakieś podobne mgiełki lub perfumy?
-
mediterranean777
- Srebrna Kropeczka
Do niedawna Lalique Perles takie były - po reformulacji są ciut słodsze , ale nadal lubię je mieć na półce
-
winicjuszka
Szukam dwóch zapachów / odpowiedników:
1) wycofanych Bottega Veneta EDP
2) zapachu do pomieszczeń, który jest używany w salonach Massimo Dutti
anyone?
anyone?
-
Ziemniaczekk
- Siatkarka
Bottega jest odpowiednik na francuskich jeśli o te chodziwinicjuszka pisze: ↑sob wrz 06, 2025 6:35 pm Szukam dwóch zapachów / odpowiedników:
anyone?![]()
https://francuskieperfumy.pl/francuskie ... gIx_fD_BwE
Mam zagowzdke jak opisać zapach, którego szukam, bo nie za bardzo znam się na nutach i kompozycjach
myślę, że kolor fioletowy idealnie opisuje to czego szukam - na pewno jest to zapach intensywny. może fiołkowy lub winogronowy (ale żeby winogrono nie dominowało) ale też kojarzy mi się z lasem tropikalnym (na pewno brak "choinkowych" nut lub słodkich owoców tropikalnych - ale czuję w tym zapachu wilgoć i intensywność).
Testowałam kilka fioletowych perfum i najbardziej przypasował mi juz niedostępny So Elixir Purple (już wycofane, od Yves Rocher), testowałam Aliena i coś mi tam wybrzmiewa z tego czego szukam ale nie do końca
Jakbym miała wybrać kategorię to intensywnie słodkie (ale nie gourmand, słodycz wynikająca z tych fioletowych nut, taka ciemna slodycz), coś pomiędzy zapachem kwiatowym i owocowym i może troche tej "lesności", wibrujący, bardzo seksowny. Raczej wieczorowy niż dzienny, ale nie taki mroczny, ciemny zapach, smutny, ale jak wieczór pełen życia
Z góry dzięki za wszelkie polecajki!
Testowałam kilka fioletowych perfum i najbardziej przypasował mi juz niedostępny So Elixir Purple (już wycofane, od Yves Rocher), testowałam Aliena i coś mi tam wybrzmiewa z tego czego szukam ale nie do końca
Jakbym miała wybrać kategorię to intensywnie słodkie (ale nie gourmand, słodycz wynikająca z tych fioletowych nut, taka ciemna slodycz), coś pomiędzy zapachem kwiatowym i owocowym i może troche tej "lesności", wibrujący, bardzo seksowny. Raczej wieczorowy niż dzienny, ale nie taki mroczny, ciemny zapach, smutny, ale jak wieczór pełen życia
Z góry dzięki za wszelkie polecajki!
-
magdalenaaaa43
- RoyalBaby
Może Amethyst Lalique? Jest słodko, owocowo. Nie jest to jednak las tropikalny, ale jest wyczuwalna taka wilgotna nuta lasu. Albo A Drop d'Issey Eau de Parfum Fraiche Issey Miyake. On jest mocno wilgotny, słodko-kwiatowy, ale bardziej na co dzień.Mammia pisze: ↑pt paź 17, 2025 4:56 pm Mam zagowzdke jak opisać zapach, którego szukam, bo nie za bardzo znam się na nutach i kompozycjachmyślę, że kolor fioletowy idealnie opisuje to czego szukam - na pewno jest to zapach intensywny. może fiołkowy lub winogronowy (ale żeby winogrono nie dominowało) ale też kojarzy mi się z lasem tropikalnym (na pewno brak "choinkowych" nut lub słodkich owoców tropikalnych - ale czuję w tym zapachu wilgoć i intensywność).
Z góry dzięki za wszelkie polecajki!![]()
Generalnie zapachy z fiołkiem raczej nie są bardzo słodkie i seksowne, tylko zimne i dystansujące. Piękne są np. Black Kenneth Cole albo Insolence Eau de Parfum Guerlain, ale one zupełnie nie pasują do Twojego opisu.
So Elixir Purple nie ma w sobie fiołka, ani żadnych "fioletowych" nut. Jest tam bergamotka, kadzidło, paczula, tuberoza, nuty drzewne. Winogronowy efekt może dawać tuberoza, więc może poszukaj zapachów z tym składnikiem? W połaczeniu z nutami drzewnymi, kadzidlanymi lub bursztynowymi dla tego wieczorowego, seksownego efektu. Pierwsze, które przychodzą mi na myśl to L'Interdit Eau de Parfum Rouge Givenchy, My Way Intense Giorgio Armani, Splendida Tubereuse Mystique Bvlgari.
Wow, dzięki za polecajki, będę obczajac bo lista jest długa i ciekawamagdalenaaaa43 pisze: ↑pn paź 20, 2025 12:37 pm Może Amethyst Lalique? Jest słodko, owocowo. Nie jest to jednak las tropikalny, ale jest wyczuwalna taka wilgotna nuta lasu. Albo A Drop d'Issey Eau de Parfum Fraiche Issey Miyake. On jest mocno wilgotny, słodko-kwiatowy, ale bardziej na co dzień.
Generalnie zapachy z fiołkiem raczej nie są bardzo słodkie i seksowne, tylko zimne i dystansujące. Piękne są np. Black Kenneth Cole albo Insolence Eau de Parfum Guerlain, ale one zupełnie nie pasują do Twojego opisu.
So Elixir Purple nie ma w sobie fiołka, ani żadnych "fioletowych" nut. Jest tam bergamotka, kadzidło, paczula, tuberoza, nuty drzewne. Winogronowy efekt może dawać tuberoza, więc może poszukaj zapachów z tym składnikiem? W połaczeniu z nutami drzewnymi, kadzidlanymi lub bursztynowymi dla tego wieczorowego, seksownego efektu. Pierwsze, które przychodzą mi na myśl to L'Interdit Eau de Parfum Rouge Givenchy, My Way Intense Giorgio Armani, Splendida Tubereuse Mystique Bvlgari.
Właśnie tez nie do końca wiem skąd ten efekt w so elixir purple, bo żadna nuta mi nie pasowała do tej "fioletowosci" ale może faktycznie tuberoza to jakiś trop
-
SparklingHappiness
- Mokra Włoszka
Hej, szukam zapachu, który byłby odpowiednikiem bądź godnym następcą wycofanego Ambre Gris od Balmain