Start
Mój profil

Patrycja i Łukasz Lwówek śląski

Moderator: verysweetcherry
bnhitb
RoyalBaby

Re: Patrycja i Łukasz Lwówek śląski

Post autor: bnhitb »

mormolyke pisze: czw wrz 25, 2025 11:15 am Tu naprawdę nie chodzi o niepełnosprawność fizyczną matki, bo mnóstwo jest rodzin gdzie któreś z rodziców jest chore. Tu w grę wchodzi nieporadność obojga rodziców, niepełnosprawność intelektualną matki oraz chorobę psychiczną ojca, której stale nie leczy, a przez którą już były problemy i hospitalizacje. Teraz tylko trzeba liczyć na to żeby nie wydarzyła się tragedia, bo że dziecko nie będzie mieć normalnego dzieciństwa już wiadomo. Całe życie ma ich ktoś we wszystkim wyręczać? To niech idą na wolontariat ci, którzy tak ochoczo kibicowali żeby dziecko wróciło
Ciekawe, że w takich przypadkach wszystkim zależy na dobru rodziców, a nie dziecka, jakby dziecko to nie był człowiek.
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

EmEm pisze: czw paź 16, 2025 3:54 pm A czy ci rodzice mają jakieś sm? Wiadomo co tam sie teraz dzieje? Ktoś ich w ogóle kontroluje jak sie zajmuja tym dzieckiem?
Mają mają. Głupio mi ich doxxować, ale da się ich znaleźć po szybkim wygooglowaniu. Ich konta na fb są publiczne. Ostatnio przestali wrzucać dziecko i pani Patrycja napisała bardzo emocjonalny post tłumaczący tę decyzję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
kvsiv17
Currently:Top

Post autor: kvsiv17 »

No tak teraz wielki bulwers bo ludzie chca wiedziec co sie dzieje bo pomagali. Jak trzeba bylo pomagac to wszyscy RATUJCIE POMOZCIE, a jak dostali co chcieli to ODCZEPCIE SIE I NIE WASZA SPRAWA. Obrzydliwe.
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

Moim zdaniem styl wypowiedzi Patrycji wskazuje na pewne trudności poznawcze, więc można dodać 2 do 2 i spróbować wysnuć wniosek, dlaczego dziecko zostało im odebrane. Służby ten jeden raz zadziałały prawidłowo, za co zebrały hejt.
judgowska
Ciastko

Post autor: judgowska »

kvsiv17 pisze: czw paź 16, 2025 4:01 pm Okej, wypadki rozumiem, a czy ktores z nich bylo niepelnosprawne ze wzgledu na chorobe psychiczna?
Nie, ale moja wypowiedź zmierzała do tego, że mnóstwo ludzi twierdzi, że dziecko zostało odebrane tylko dlatego, że matka jest niepełnosprawna ruchowo, a to bzdura. Nikt nie zabiera dziecka wyłącznie z tej przyczyny, musi być z nimi po prostu "coś nie tak" pod kątem psychicznym i to niestety widać.
Awatar użytkownika
kvsiv17

judgowska pisze: pt paź 17, 2025 9:37 am Nie, ale moja wypowiedź zmierzała do tego, że mnóstwo ludzi twierdzi, że dziecko zostało odebrane tylko dlatego, że matka jest niepełnosprawna ruchowo, a to bzdura. Nikt nie zabiera dziecka wyłącznie z tej przyczyny, musi być z nimi po prostu "coś nie tak" pod kątem psychicznym i to niestety widać.
Raz ze matka jest niepełnosprawna ruchowo to z tego co widać posiada również braki intelektualne co widać chociażby po jednym poście. 30 linijek tekstu bez znaków interpunkcyjnych. Dodatkowo choroba psychiczna ojca, na którą raczej nie wpływa zbyt dobrze presja, przebodzcowanie o co przy dziecku nie trudno..
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

podziękujcie fejsbukowym Grażynom, które płakały w postach że dzieciaczek został zabrany rodzicom bez powodu. bo przecież nieleczona schizofrenia ojca to nie powód.
mormolyke
Szarlotta

Post autor: mormolyke »

Szkoda dziecka. Już widzę jak mu pomagają w lekcjach, a każda próba zwrócenia uwagi, że dziecko ma problem będzie przez nich kwitowane ,,dyskryminujo, bo ma niepelnosprawą mame''. Teraz mówią o prywatności, a jak trzeba będzie znowu żebrać to już inna śpiewka poleci
Awatar użytkownika
EmEm
RiczAsFak

Post autor: EmEm »

Dla mnie to wygląda na dwoje chorych nie do końca sprawnych ludzi którzy chcą dziecko bo chcą, a może liczą na dodatkowy pieniądz, mozecie usuwać moje komentarze ale to nic nie zmieni, nie powinni mieć dziecka i tyle 🤷‍♀️
Niu90
BlondDoczep

Post autor: Niu90 »

bnhitb pisze: czw paź 16, 2025 4:08 pm Ciekawe, że w takich przypadkach wszystkim zależy na dobru rodziców, a nie dziecka, jakby dziecko to nie był człowiek.
Bo w tym kraju dziecko to nie człowiek, małych ludzi traktuje się gorzej niż rzeczy. To nie rodzice zasługują na drugą szansę tylko dziecko. Nikt nie zwraca uwagi na to, że później z takich dzieci wyrastają skrzywdzeni dorośli.
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

mormolyke pisze: pt paź 17, 2025 12:05 pm Szkoda dziecka. Już widzę jak mu pomagają w lekcjach, a każda próba zwrócenia uwagi, że dziecko ma problem będzie przez nich kwitowane ,,dyskryminujo, bo ma niepelnosprawą mame''. Teraz mówią o prywatności, a jak trzeba będzie znowu żebrać to już inna śpiewka poleci
żeby go tylko nie uczyli polskiego. pani jest ewidentnie niepisata i pewnie nieczytata.
aileen
Koczkodan

Post autor: aileen »

kvsiv17 pisze: czw paź 16, 2025 4:01 pm Okej, wypadki rozumiem, a czy ktores z nich bylo niepelnosprawne ze wzgledu na chorobe psychiczna?
Ojciec ma schizofrenię i utrzymuje sie z renty. Biorąc pod uwagę, że schizofrenicy normalnie pracują, to jego stan musi być dosyć ciężki. Matka ma orzeczenie o byciu niezdolną do samodzielnej egzystencji.
Awatar użytkownika
kvsiv17

aileen pisze: pn paź 20, 2025 3:54 pm Ojciec ma schizofrenię i utrzymuje sie z renty. Biorąc pod uwagę, że schizofrenicy normalnie pracują, to jego stan musi być dosyć ciężki. Matka ma orzeczenie o byciu niezdolną do samodzielnej egzystencji.
Ja to wiem, odpowiadalam na komentarz dotyczacy hisotii jakiejs niepelnosprawnej ruchowo rodziny i ze maja dzieci