Ciekawe, że w takich przypadkach wszystkim zależy na dobru rodziców, a nie dziecka, jakby dziecko to nie był człowiek.mormolyke pisze: ↑czw wrz 25, 2025 11:15 am Tu naprawdę nie chodzi o niepełnosprawność fizyczną matki, bo mnóstwo jest rodzin gdzie któreś z rodziców jest chore. Tu w grę wchodzi nieporadność obojga rodziców, niepełnosprawność intelektualną matki oraz chorobę psychiczną ojca, której stale nie leczy, a przez którą już były problemy i hospitalizacje. Teraz tylko trzeba liczyć na to żeby nie wydarzyła się tragedia, bo że dziecko nie będzie mieć normalnego dzieciństwa już wiadomo. Całe życie ma ich ktoś we wszystkim wyręczać? To niech idą na wolontariat ci, którzy tak ochoczo kibicowali żeby dziecko wróciło
Patrycja i Łukasz Lwówek śląski
Moderator: verysweetcherryRe: Patrycja i Łukasz Lwówek śląski
Mają mają. Głupio mi ich doxxować, ale da się ich znaleźć po szybkim wygooglowaniu. Ich konta na fb są publiczne. Ostatnio przestali wrzucać dziecko i pani Patrycja napisała bardzo emocjonalny post tłumaczący tę decyzję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moim zdaniem styl wypowiedzi Patrycji wskazuje na pewne trudności poznawcze, więc można dodać 2 do 2 i spróbować wysnuć wniosek, dlaczego dziecko zostało im odebrane. Służby ten jeden raz zadziałały prawidłowo, za co zebrały hejt.
Nie, ale moja wypowiedź zmierzała do tego, że mnóstwo ludzi twierdzi, że dziecko zostało odebrane tylko dlatego, że matka jest niepełnosprawna ruchowo, a to bzdura. Nikt nie zabiera dziecka wyłącznie z tej przyczyny, musi być z nimi po prostu "coś nie tak" pod kątem psychicznym i to niestety widać.
Raz ze matka jest niepełnosprawna ruchowo to z tego co widać posiada również braki intelektualne co widać chociażby po jednym poście. 30 linijek tekstu bez znaków interpunkcyjnych. Dodatkowo choroba psychiczna ojca, na którą raczej nie wpływa zbyt dobrze presja, przebodzcowanie o co przy dziecku nie trudno..judgowska pisze: ↑pt paź 17, 2025 9:37 am Nie, ale moja wypowiedź zmierzała do tego, że mnóstwo ludzi twierdzi, że dziecko zostało odebrane tylko dlatego, że matka jest niepełnosprawna ruchowo, a to bzdura. Nikt nie zabiera dziecka wyłącznie z tej przyczyny, musi być z nimi po prostu "coś nie tak" pod kątem psychicznym i to niestety widać.
- berry blast
- Kciuk
podziękujcie fejsbukowym Grażynom, które płakały w postach że dzieciaczek został zabrany rodzicom bez powodu. bo przecież nieleczona schizofrenia ojca to nie powód.
Szkoda dziecka. Już widzę jak mu pomagają w lekcjach, a każda próba zwrócenia uwagi, że dziecko ma problem będzie przez nich kwitowane ,,dyskryminujo, bo ma niepelnosprawą mame''. Teraz mówią o prywatności, a jak trzeba będzie znowu żebrać to już inna śpiewka poleci
Bo w tym kraju dziecko to nie człowiek, małych ludzi traktuje się gorzej niż rzeczy. To nie rodzice zasługują na drugą szansę tylko dziecko. Nikt nie zwraca uwagi na to, że później z takich dzieci wyrastają skrzywdzeni dorośli.
- berry blast
- Kciuk
żeby go tylko nie uczyli polskiego. pani jest ewidentnie niepisata i pewnie nieczytata.mormolyke pisze: ↑pt paź 17, 2025 12:05 pm Szkoda dziecka. Już widzę jak mu pomagają w lekcjach, a każda próba zwrócenia uwagi, że dziecko ma problem będzie przez nich kwitowane ,,dyskryminujo, bo ma niepelnosprawą mame''. Teraz mówią o prywatności, a jak trzeba będzie znowu żebrać to już inna śpiewka poleci
Ojciec ma schizofrenię i utrzymuje sie z renty. Biorąc pod uwagę, że schizofrenicy normalnie pracują, to jego stan musi być dosyć ciężki. Matka ma orzeczenie o byciu niezdolną do samodzielnej egzystencji.
Ja to wiem, odpowiadalam na komentarz dotyczacy hisotii jakiejs niepelnosprawnej ruchowo rodziny i ze maja dzieci