Start
Mój profil

Najbardziej toksyczne społeczności w internecie

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Aleksandra_18
RoyalBaby

Re: Najbardziej toksyczne społeczności w internecie

Post autor: Aleksandra_18 »

waniwani22 pisze: pn paź 13, 2025 4:21 pm Zamknięte już forum Wizaż, tam siedziały prawie same ideały z idealnymi „teżetami”, najlepszym wykształceniem, prestiżową pracą i które do wszystkiego doszły same (nikt im nic nie dał!). Aaa, no i oczywiście w wieku 40 lat nadal pytane o dowód w sklepach. Na wątki, w których ktoś prosił o pomoc albo poradę wchodziły tylko po to, żeby okazać wyższość nad osobą zadającą pytanie („jak można się tym przejmować, mnie to nie rusza”, „jak można tego nie umieć” itd.). Dobrze, że ta przestrzeń już nie istnieje.
Istnieje, przeniosła się na Discord xd. To znaczy ja się wypisałam z tej społeczności z rok temu, więc nie wiem dokładnie, ale wszystko poprzenosiło się na tamten komunikator.
Awatar użytkownika
Wercia20_20
LouiBag

Post autor: Wercia20_20 »

Nie zgodzę się z tym, że psie społeczności są toksyczne. Co prawda jestem tylko w jednej grupie (twój pies pod kontrolą) , ale kiedyś byłam w paru i odpowiedzi były zawsze wyważone.
Aleksandra_18
RoyalBaby

Post autor: Aleksandra_18 »

Wercia20_20 pisze: wt paź 14, 2025 7:47 am Nie zgodzę się z tym, że psie społeczności są toksyczne. Co prawda jestem tylko w jednej grupie (twój pies pod kontrolą) , ale kiedyś byłam w paru i odpowiedzi były zawsze wyważone.
Myślę, że to zależy od grupy po prostu. Psa nie mam to nie wiem, ale jestem w jednej kociej grupie na fb i jest bardzo "wholesome" i normalnie. Rzadko zaglądam, ale głównie to zdjęcia kotów, ogłoszenia różnych fundacji/organizacji o bezdomnych kotach czy informujących o szczepieniach, kastracji itd. Czasem ludzie proszą o jakieś porady, ale nie spotkałam się z kłótniami w komentarzach czy jakimiś "dymami".

To akurat nie grupa na fb (może takie istnieją, nie wiem xd), ale z racji tego że lubię rozwiązywać krzyżówki to trafiłam na fora dla wielbicieli krzyżówek i tam ludzie się kłócili o takie bzdury :') ktoś potrafił wyzwać od kretynów osoby, które kupowały krzyżówki panoramiczne, a nie superhiper trudne które zajmują rok żeby je rozwiązać xD.
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Post autor: odpalskreta »

Wercia20_20 pisze: wt paź 14, 2025 7:47 am Nie zgodzę się z tym, że psie społeczności są toksyczne. Co prawda jestem tylko w jednej grupie (twój pies pod kontrolą) , ale kiedyś byłam w paru i odpowiedzi były zawsze wyważone.
To wejdź sobie na grupę porady weterynaryjne i zobaczysz co jest 5
waniwani22

Post autor: waniwani22 »

Aleksandra_18 pisze: pn paź 13, 2025 9:21 pm Istnieje, przeniosła się na Discord xd. To znaczy ja się wypisałam z tej społeczności z rok temu, więc nie wiem dokładnie, ale wszystko poprzenosiło się na tamten komunikator.
Hah, na szczęście nie grozi mi dostąpienie zaszczytu otrzymania od tych gwiazd linka, więc uniknę pokusy przeczytania ich nowych wypocin.
korcula
Mokra Włoszka

Post autor: korcula »

niektóre wątasy na wizażu, zwłaszcza związkowe, rozstaniowe itp.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

waniwani22 pisze: pn paź 13, 2025 4:21 pm Zamknięte już forum Wizaż, tam siedziały prawie same ideały z idealnymi „teżetami”, najlepszym wykształceniem, prestiżową pracą i które do wszystkiego doszły same (nikt im nic nie dał!). Aaa, no i oczywiście w wieku 40 lat nadal pytane o dowód w sklepach. Na wątki, w których ktoś prosił o pomoc albo poradę wchodziły tylko po to, żeby okazać wyższość nad osobą zadającą pytanie („jak można się tym przejmować, mnie to nie rusza”, „jak można tego nie umieć” itd.). Dobrze, że ta przestrzeń już nie istnieje.
Oczywiście że istnieje, nikt ich nie zamknął xd
chleb_ze_smalcem
Tritonotti

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Niektóre grupy Polonijne na fb…
chleb_ze_smalcem
Tritonotti

Post autor: chleb_ze_smalcem »

desperadosse123 pisze: śr paź 22, 2025 7:41 pm MLM, wszędzie gdzie masz anonima to będzie ogień… a najlepsze gdzie kobiety na insta piszą o niezależności, swoich doświadczeniach z facetami to chłopy prują się dość ostro o to że głosi się nienawiść o nich, w drugą stronę też to działa.
Tak. Nawet nie tylko anonimowe. Ogólnie mlmowe wariatki tępiące wszytkich których uważają za podludzi, a siebie oczywiście za królowe biznesu.
Awatar użytkownika
Jennifer
Channelka

Post autor: Jennifer »

10 lat temu, gdy przechodziłam na wegetarianizm, dołaczyłam do grupy Wegetarianie Polska na facebooku (teraz już chyba jej nie ma, albo zmieniła nazwę). Książkę można by napisać o tym, co się tam działo. Najbardziej obrywało się wegetarianom, bo przecież niczym się wg nawiedzonych wegan nie różnili od osób jedzących mięso. Gdy pierwszy raz przygotowałam sobie wege obiad i byłam z niech cholernie dumna, pomyślałam, że się pochwalę - wstawiłam zdjęcie i składniki, w których były jajka. Posypały się dosłownie groźby śmierci (na szczęście poznikały po moich zgłoszeniach), wstawianie drastycznych zdjęć kurcząt na fermach, teksty, że umrę na miażdżycę w wieku 30 lat. Później nic już nie wstawiałam, tylko obserwowałam, co się tam dzieje.
Grupa miała regulamin, w którym dość wysoko znajdował się punkt, że takie nachalne propagowanie jednego rodzaju diety będzie skutkowało wywaleniem z grupy, ale w praktyce nikt się tego nie trzymał. Wielu wegan na każdym kroku podkreślało, jacy to są fantastyczni, bo nie jedzą nic, co pochodzi od zwierząt (np wstawiając jakiś przepis, podkreślali, że nie ma tam nabiału, bo kochają wszystkie zwierzęta w przeciwieństwie do niektórych). Najgorsze jest to, że będąc wrażliwą osobą, te 10 lat temu myślałam, że faktycznie powinnam przestać jeść jajka i mleko by być dobrym człowiekiem (problem w tym, że z pewnych wzgędów nie mogę wyeliminować nabiału) i sama nawet powtarzałam te bzdury, które czytałam na grupie. Nie dziwie sie, że osoby wege mają taki czarny PR, skoro po świecie chodzą takie elementy, jakie spotkałam na tamtej grupie.
i am a god