Wygląd lekarek od medycyny estetycznej i kosmetolożek
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryWygląd lekarek od medycyny estetycznej i kosmetolożek
Czy zwracacie dużą uwagę na to jak wyglądają osoby, które mają wykonywać dla was zabiegi? Wiadomo, ze jak chcecie naturalne usta, to zabiegowiec z ogromnymi ustami i przerysowanymi efektami w portfolio może budzić obawy. Ale zauważyłam jeszcze cos innego. Naprawdę wiele tych kobiet, które gdzieś tam obserwuje na Insta, wcale nie wyglada młodo. Ostatnio byłam w szoku, bo obserwowałam jedną panią doktor o której poważnie myślałam żeby jechać na żabiegi do niej, a ona w QA ogłosiła, ze ma bodajże 32 lata
Ja sobie w głowie ułożyłam "kurcze babeczka wie co robi, po 40 tak fajnie wyglada", a to świeża trzydziestka... Inna dziewczyna kosmetolog, gdzie byłam u niej na zabiegu, dawała mi różne rady. Typiara 26 lat! Myślałam, ze wyglada fajnie jak na grubo 30+. Oczywiście na żywo twarz zamrożona. Obie na zdjęciach używają filtrów. Nie podaje celowo kont, bo nie chce żeby ten post brzmiał tak, ze nie wiem z zazdrości jade po kimś. Serio tak myślę. Znam multum 30 wyglądających duuuuzo młodziej niż te wielkie lekarki i kosmetolozki.
- Juliaturczyniak
- PoranneKapuczino
Bardziej mnie och portfolio interesuje i opinie innych dziewczyn, chociaż nie ukrywam, że gdybym miała się kierować tym jak one się prezentują to bym nie chciała np pójść do dziewczyny na rzęsy, która ma takie szczoty, że ulice zamiatać można i wyglądać to bardziej jak taka plama niż rzęski :p ale to tyle
Wygląd zabiegowca ma dla mnie znaczenie, ale na równi z portfolio. Czasami po prostu ktoś ma taki "mocniejszy pomysł" na siebie, a robi bardzo naturalnie... Chociaż muszę przyznać, że zwykle wygląd łączy się z umiejętnościami i jak patrzę to każdy z zabiegowców, z usług których korzystałam jest naturalny.
Bo to srodowisko to jest patola. Kojarzę jedną panią z tiktoka, ktora jest związana a modą i ma jakis gabinet (albo jest jego wlascicielem tylko). Nie zaglebialam się, ale to jedyna osoba z tego swiata w PL, na ktora trafiłam (nie korzystam z med estetycznej), ktora wyglada naturalnie i dobrze. Do tego sensownie gada. Mowila jakis czas temu, jak wiele lasek przychodzi ze zle zrobionym botoksem (film w aucie). Moze tak ja namierzysz. Jesli miałabym kiedys do kogos pojsc, to tylko do kogos takiego. Jednak nie pójdę nigdy na zadne botoksy i wypełniacze, bo to sprzeczne z moimi pogladami (polecam poczytac na temat wypełniaczy oraz botoksu i mozgu). Ale jak jakies inne zabiegi kiedys, to tylko u kogos, kto nie wyglada jak zrobiona Karyna z IG.lalisa pisze: ↑pt gru 20, 2024 11:00 am Czy zwracacie dużą uwagę na to jak wyglądają osoby, które mają wykonywać dla was zabiegi? Wiadomo, ze jak chcecie naturalne usta, to zabiegowiec z ogromnymi ustami i przerysowanymi efektami w portfolio może budzić obawy. Ale zauważyłam jeszcze cos innego. Naprawdę wiele tych kobiet, które gdzieś tam obserwuje na Insta, wcale nie wyglada młodo. Ostatnio byłam w szoku, bo obserwowałam jedną panią doktor o której poważnie myślałam żeby jechać na żabiegi do niej, a ona w QA ogłosiła, ze ma bodajże 32 lataJa sobie w głowie ułożyłam "kurcze babeczka wie co robi, po 40 tak fajnie wyglada", a to świeża trzydziestka... Inna dziewczyna kosmetolog, gdzie byłam u niej na zabiegu, dawała mi różne rady. Typiara 26 lat! Myślałam, ze wyglada fajnie jak na grubo 30+. Oczywiście na żywo twarz zamrożona. Obie na zdjęciach używają filtrów. Nie podaje celowo kont, bo nie chce żeby ten post brzmiał tak, ze nie wiem z zazdrości jade po kimś. Serio tak myślę. Znam multum 30 wyglądających duuuuzo młodziej niż te wielkie lekarki i kosmetolozki.
To samo dotyczy dentystów - ogladalam wywiad w Kanale zero z panem, ktory naprawia szit po tych z Turcji i on miał swoje zęby, a nie licówki
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
polecisz jakieś konta warte obserwacji?Plotkara pisze: ↑śr gru 25, 2024 11:40 am Bo to srodowisko to jest patola. Kojarzę jedną panią z tiktoka, ktora jest związana a modą i ma jakis gabinet (albo jest jego wlascicielem tylko). Nie zaglebialam się, ale to jedyna osoba z tego swiata w PL, na ktora trafiłam (nie korzystam z med estetycznej), ktora wyglada naturalnie i dobrze. Do tego sensownie gada. Mowila jakis czas temu, jak wiele lasek przychodzi ze zle zrobionym botoksem (film w aucie). Moze tak ja namierzysz. Jesli miałabym kiedys do kogos pojsc, to tylko do kogos takiego. Jednak nie pójdę nigdy na zadne botoksy i wypełniacze, bo to sprzeczne z moimi pogladami (polecam poczytac na temat wypełniaczy oraz botoksu i mozgu). Ale jak jakies inne zabiegi kiedys, to tylko u kogos, kto nie wyglada jak zrobiona Karyna z IG.
To samo dotyczy dentystów - ogladalam wywiad w Kanale zero z panem, ktory naprawia szit po tych z Turcji i on miał swoje zęby, a nie licówki
-
Literatka88
- GreckieWakacje
Brzmi jak Anita Kus Munsaje (stylesnatcher na TT) z Amara Clinic WarsawPlotkara pisze: ↑śr gru 25, 2024 11:40 am Bo to srodowisko to jest patola. Kojarzę jedną panią z tiktoka, ktora jest związana a modą i ma jakis gabinet (albo jest jego wlascicielem tylko). Nie zaglebialam się, ale to jedyna osoba z tego swiata w PL, na ktora trafiłam (nie korzystam z med estetycznej), ktora wyglada naturalnie i dobrze. Do tego sensownie gada. Mowila jakis czas temu, jak wiele lasek przychodzi ze zle zrobionym botoksem (film w aucie). Moze tak ja namierzysz. Jesli miałabym kiedys do kogos pojsc, to tylko do kogos takiego. Jednak nie pójdę nigdy na zadne botoksy i wypełniacze, bo to sprzeczne z moimi pogladami (polecam poczytac na temat wypełniaczy oraz botoksu i mozgu). Ale jak jakies inne zabiegi kiedys, to tylko u kogos, kto nie wyglada jak zrobiona Karyna z IG.
Właśnie z wyżej wymienionych powodów zdecydowałam się na wybór pani doktor dermatologii, która dodatkowo zajmuje się medycyną estetyczną. Owszem, wygląda młodo mimo swoich 45 lat i ma nieskazitelną cerę, ale nie ma „ust balonów” ani zamrożonej mimiki. Jedynie czoło ma delikatnie zbotoksowane — o czym sama mi powiedziała.lalisa pisze: ↑pt gru 20, 2024 11:00 am Czy zwracacie dużą uwagę na to jak wyglądają osoby, które mają wykonywać dla was zabiegi? Wiadomo, ze jak chcecie naturalne usta, to zabiegowiec z ogromnymi ustami i przerysowanymi efektami w portfolio może budzić obawy. Ale zauważyłam jeszcze cos innego. Naprawdę wiele tych kobiet, które gdzieś tam obserwuje na Insta, wcale nie wyglada młodo. Ostatnio byłam w szoku, bo obserwowałam jedną panią doktor o której poważnie myślałam żeby jechać na żabiegi do niej, a ona w QA ogłosiła, ze ma bodajże 32 lataJa sobie w głowie ułożyłam "kurcze babeczka wie co robi, po 40 tak fajnie wyglada", a to świeża trzydziestka... Inna dziewczyna kosmetolog, gdzie byłam u niej na zabiegu, dawała mi różne rady. Typiara 26 lat! Myślałam, ze wyglada fajnie jak na grubo 30+. Oczywiście na żywo twarz zamrożona. Obie na zdjęciach używają filtrów. Nie podaje celowo kont, bo nie chce żeby ten post brzmiał tak, ze nie wiem z zazdrości jade po kimś. Serio tak myślę. Znam multum 30 wyglądających duuuuzo młodziej niż te wielkie lekarki i kosmetolozki.
Co więcej, pani doktor podkreśla, że stawia na naturalny i nieprzerysowany wygląd oraz dobiera zabiegi indywidualnie do pacjenta. Dla mnie bardzo istotne jest też to, że ma dużą wiedzę medyczną — posiada specjalizację i tytuł doktora nauk medycznych w dziedzinie dermatologii, o czym wspominałam wcześniej.
Reasumując, moim zdaniem w dobie zalewu specjalistów od medycyny estetycznej warto wybrać osobę, która wyznaje podobną filozofię do naszej.
-
ziemniaczki
- BlondDoczep
A powiesz kto to?Kotek007 pisze: ↑czw wrz 11, 2025 12:23 pm Właśnie z wyżej wymienionych powodów zdecydowałam się na wybór pani doktor dermatologii, która dodatkowo zajmuje się medycyną estetyczną. Owszem, wygląda młodo mimo swoich 45 lat i ma nieskazitelną cerę, ale nie ma „ust balonów” ani zamrożonej mimiki. Jedynie czoło ma delikatnie zbotoksowane — o czym sama mi powiedziała.
Co więcej, pani doktor podkreśla, że stawia na naturalny i nieprzerysowany wygląd oraz dobiera zabiegi indywidualnie do pacjenta. Dla mnie bardzo istotne jest też to, że ma dużą wiedzę medyczną — posiada specjalizację i tytuł doktora nauk medycznych w dziedzinie dermatologii, o czym wspominałam wcześniej.
Reasumując, moim zdaniem w dobie zalewu specjalistów od medycyny estetycznej warto wybrać osobę, która wyznaje podobną filozofię do naszej.
Dr n med. Magdalena Szymanek, dermatolog z Lublina.
Polecam:)
-
ujemna_delta
- RóżowePolo
zdecydowanie zwracam uwagę na wygląd, bo mi osobiście zależy na naturalnym wyglądzie, a zdarza się, że takie osoby mają trochę inne poczucie estetyki niż moje